Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλλαγή πορείας το 2013 θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει μια ανάλυση να εξηγηθεί.

Τι έγινε τότε και άρχισε η πτώση στο οικοσύστημα του android?

Μήπως απλά συνειδητοποίησε ο κόσμος ότι το πολλά-υποσχόμενο android τελικά έχει γίνει βαρύ, λαγκάρει, και στερείται υποστήριξης από τους κατασκευαστές;

Θεωρώ (προσωπική άποψη) πως δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο η apple. Απλά τα θαλάσσωσε το στρατόπεδο του android.

Και εμένα μου πέρασε από το μυαλό το apple κάποια στιγμή μόνο και μόνο επειδή είδα

1) πόσο φροντίζει τις αναβαθμίσεις,

2) από τεχνικής πλευράς την τρομερή βελτιστοποίηση στις επιδόσεις στο κομμάτι της Javascript

Δεν πήγα λόγω χρημάτων και μόνο. (Κατέληξα σε Windows γιατί είχα σιχαθεί το android)

• Like 2
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Waiting for DJTaurus...

Λάθος.... waiting for android users mumbo-jumbo comments trying to uncover the truth behind these numbers. Θα παίξει πολύ σε αυτό το topic η γνωστή καραμέλα ότι πρόκειται για iPhone company και οι μέρες της είναι μετρημένες... take notice. To γεγονός ότι η Google βγάζει 90% των χρημάτων της από διαφημίσεις και η Microsoft από άδειες/office αβαβαβα. Οι ανταγωνιστές θα πέθαιναν να είχαν τα έσοδα της Apple από τα iPad, Mac, App Store etc.... τεσπα αν εξαιρέσουμε την Samsung που παρουσίασε μειωμένα έσοδα αλλά ακόμα κερδίζει όλοι οι άλλοι android OEM είναι στην χασούρα... κατά τα λοιπά ξεπουλάνε. Απλώς θα αναφέρω να ρίξετε μια ματιά στις πατέντες που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες για το τι θα δούμε μελλοντικά πρώτα στα iPhone... όλα καλά όλα Ανθηρά. 

Μα το λέει και ο Βλαχαδεράκης τόσα χρόνια στο blog του.... ξεπουλάνε τα nexus.... αυξάνεται το μερίδιο αγοράς των windows phone.... τα Lagaxy σπάνε ρεκόρ πρώτης εβδομάδας κάθε χρόνο. Το αυτό και στο myandroid.gr αν και αυτοί πλέον το γυρίσανε σε mychina.gr (meizu in the zoo :P)... απορώ ποιος τους διαβάζει ακόμα αυτούς. 

Screen_Shot_2015_11_20_at_09_57_53.png

The State of Android Vs iPhone.

• Like 11
Δημοσ.

Όπως πολύ σωστά ανέλυσε ο panagiotis1988, το 94% των κερδών, εννοεί όλων των κερδών, ανεξάρτητα της εταιρίας.

Δηλαδή εάν από όλο τον κύκλο των εργασιών των iPhone η Apple έχει έσοδα 500 δις και για έξοδα (διαφήμιση, πωλητές, κόστος κατασκευής, κόστος ενέργειας, υπαλλήλων, R&D) και ότι άλλο θεωρούν έξοδα και το έχουν συμπεριλάβει στην έρευνα για όλες τις εταιρίες είναι π.χ 350 δις, τότε έχει κέρδος 150 δις.

Εάν τώρα η Samsung έχει αντίστοιχα έσοδα 1000δις αλλά έξοδα 990δις δηλαδή κέρδος 10 και η Microsoft έσοδα 150 και έξοδα 170 δηλαδή -20 και ούτως καθ'εξής καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

Και το ότι έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους η Apple δεν σημαίνει ότι το πουλάει ακριβά απαραιτήτως, το πουλάει με κανόνες ελεύθερης αγοράς. Εάν η Samsung δεν κάνει καλή διαχείριση δεν φταίει η Apple, πόσο μάλλον που ναυαρχίδες της Samsung κοστίζουν κοντά όσο ένα iPhone.

Δημοσ.

Μπερδεμένη στατιστική. Τι εννοεί όταν λέει ότι "έχει το 94% από τα κέρδη της βιομηχανίας των smartphones"

Αν θέλει να πει αυτό που κατάλαβα, ότι δηλαδή από τα συνολικά i-phone που έχει πουλήσει έχει βγάλει κέρδος 94% ενώ οι άλλες εταιρείες είναι στο 10% και κάτω τότε μόνο καλό δεν είναι αυτό για τους χρήστες/fanboys της apple...

Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι κάτι πολύ φτηνό κατασκευαστικά σας το πουλάει πολύ ακριβό.

Νομίζω ότι κατάλαβες λάθος την έννοια των ποσοστών που αναφέρονται, παρότι το συμπέρασμά σου ισχύει εν μέρει.

Ας χτίσουμε ένα παράδειγμα όπου η Apple έχει το 94% του συνόλου των κερδών της βιομηχανίας:

Έστω ότι η βιομηχανία (όλες οι εταιρίες) έχει βγάλει κέρδος 100 ευρώ. Η Apple έχει 94 ευρώ κέρδος και οι υπόλοιπες 6 ευρώ όλες μαζί.

Η Apple μπορεί να είχε τζίρο 200 ευρώ και συνολικές δαπάνες 106 ευρώ έτσι τα 94 ευρώ κέρδος που είχε σημαίνουν 47% κέρδος γι αυτή.

Η Samsung με την HTC από την άλλη είχαν συνολικό τζίρο 600 ευρώ (άρα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς) αλλά δαπάνες 594 ευρώ, άρα κέρδος 6 ευρώ ή 1% επί του τζίρου τους.

Έτσι, το συμπέρασμα είναι ότι η Apple είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση των δαπανών της ή να έχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής ή να έχει υψηλότερη τιμή ή χαμηλότερους μισθούς ή λιγότερες δαπάνες για ανάπτυξη, έρευνα, διαφήμιση ή καλύτερες συμφωνίες με τους διανομείς και τους μεσάζοντες, καλύτερη διαχείριση του στοκ και έλεγχο των τιμών ή όλα ή κάποια από τα παραπάνω. 

Ακόμα και αν στη συγκεκριμένη περίπτωση έχεις δίκιο (που δεν το γνωρίζω) το κατασκευαστικό κόστος σε σχέση με τη λιανική τιμή είναι απλώς ένα μέγεθος που επηρεάζει το αποτέλεσμα, αλλά όχι απαραίτητα αυτό που την κάνει να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό.

Πιστεύω ότι αυτό που την έχει κάνει να έχει τα οικονομικά αποτελέσματα που βλέπουμε είναι η επιλογή της να μην έχει μεγάλη γκάμα προϊόντων και να απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές με βαθιές τσέπες! Αυτό που αναφέρεις σίγουρα ισχύει αλλά όχι σε αυτό το βαθμό, τουλάχιστον όχι στα κινητά.

Στα περιφερειακά, πάλι, θα μπορούσα να πιστέψω ακόμα και το 94% κέρδος!

Δημοσ.

Παιδιά μη μπερδεύεσθε. Δεν έχει 94% κέρδος από τις πωλήσεις των iphone. Έχει 94% μερίδιο στην πίτα των κερδών από smartphones συνολικά. Εννοείται ότι δε μιλάμε για όγκο κινητών αλλά για καθαρά λεφτά. Αν και το νούμερο φαντάζει υπερβολικό, από μόνο του δείχνει ότι είναι μια απολυτως υγιής επιχείρηση, με τεράστια ποσοστά κέρδους και αποδοτικότατο marketing.

Από την άλλη εμείς σαν πελάτες αποφασίζουμε τι μας κάνει και τι όχι. Προσωπικά δε πήρα ποτε (τα θεωρώ υπερεκτιμημένα και μου αρέσει ο χαβαλές των android με custom rom και τέτοια πειράγματα),

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πραγματικά τεράστια τα νούμερα. Αλλά όταν μιλάμε για μια εταιρεία που καταφέρνει να πουλάει συσκευές 4ετιας στα 400€, τη στιγμή που οι άλλοι κάπου τόσο πουλάνε τις ναυαρχίδες τους μετά από 2-3 μήνες, τότε συνειδητοποιείς το χάσμα στο κέρδος σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

• Like 1
Δημοσ.

Ήμουν ένας απ' τους ΠΙΟ φανατικούς "Apple-haters" επί πολλά χρόνια. Αν και designer, με πείσμα ΔΕΝ είχα και δεν επέλεγα καν να 'χω Mac...

...Όλα άλλαξαν όταν στην τορινή μου δουλειά, έπρεπε, όφειλα, να πάρω μια Apple συσκευή για να βλέπω live την δουλειά μου - τότε είχα HTC Leo WinMo.

Πήρα τελικά ένα... μεταχειρισμένο... iPhone4 16GB, ενώ μου 'καναν δώρο κι ένα Galaxy Mini.

Με το που ξεκίνησα να... συνηθίζω το iOS (στην αρχή ήθελα να το πετάξω απ' το παράθυρο το κινητό),... άλλαξα 180 μοίρες την άποψή μου για τα Apple products.

...Ζήτησα πριν λίγους μήνες και μου αντικατέστησαν τον "υπερτούμπανο" PC στη δουλειά, με έναν ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ "ΑΔΥΝΑΜΟ" iMac. Για κάνα-δυο βδομάδες... σκεφτόμουν να τον... δώσω σ' έναν iOS developer μας και να ξαναπάρω πίσω το PC μου!...
...Έκανα υπομονή, τον έμαθα (τον iMac) και... ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ έναν ίδιον iMac!

Η 4χρονη κόρη μου... χειρίζεται τα iOS devices πιο άνετα κι από... χειριστή F-16 που χειρίζεται το joystick του!

Πλέον... δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ να πάρω κάποιο τεχνολογικό μηχάνημα που ΔΕΝ διαθέτει το "μήλο" ως logo. Άποψή μου, που έχω δουλέψει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

ΤΟ ΜΟΝΟ άλλο που μοιάζει και μπορεί να 'ναι και καλύτερο ενός Apple, είναι ένα LINUX. Αλλά... δεν είμαι προγραμματιστής, απλός user είμαι...

• Like 4
Δημοσ.

3 χρόνια εχω iPhone & δεν το μετάνιωσα στιγμή για την χρήση που το εχω . Μου εχει κανει την ζωη λιγο πιο εύκολη . + design , + αξιοπιστία , + support , + χαρακτηριστικά , + αξιοπιστία ... Τωρα ολα τα υπόλοιπα που λένε οι ζηλιάρηδες haters τα ακούω βερεσέ ...

Δημοσ.

Ήμουν ένας απ' τους ΠΙΟ φανατικούς "Apple-haters" επί πολλά χρόνια. Αν και designer, με πείσμα ΔΕΝ είχα και δεν επέλεγα καν να 'χω Mac...

...Όλα άλλαξαν όταν στην τορινή μου δουλειά, έπρεπε, όφειλα, να πάρω μια Apple συσκευή για να βλέπω live την δουλειά μου - τότε είχα HTC Leo WinMo.

Πήρα τελικά ένα... μεταχειρισμένο... iPhone4 16GB, ενώ μου 'καναν δώρο κι ένα Galaxy Mini.

Με το που ξεκίνησα να... συνηθίζω το iOS (στην αρχή ήθελα να το πετάξω απ' το παράθυρο το κινητό),... άλλαξα 180 μοίρες την άποψή μου για τα Apple products.

...Ζήτησα πριν λίγους μήνες και μου αντικατέστησαν τον "υπερτούμπανο" PC στη δουλειά, με έναν ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ "ΑΔΥΝΑΜΟ" iMac. Για κάνα-δυο βδομάδες... σκεφτόμουν να τον... δώσω σ' έναν iOS developer μας και να ξαναπάρω πίσω το PC μου!...

...Έκανα υπομονή, τον έμαθα (τον iMac) και... ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ έναν ίδιον iMac!

Η 4χρονη κόρη μου... χειρίζεται τα iOS devices πιο άνετα κι από... χειριστή F-16 που χειρίζεται το joystick του!

Πλέον... δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ να πάρω κάποιο τεχνολογικό μηχάνημα που ΔΕΝ διαθέτει το "μήλο" ως logo. Άποψή μου, που έχω δουλέψει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

ΤΟ ΜΟΝΟ άλλο που μοιάζει και μπορεί να 'ναι και καλύτερο ενός Apple, είναι ένα LINUX. Αλλά... δεν είμαι προγραμματιστής, απλός user είμαι...

όταν λες designer? το photoshop εννοείς? γιατί σε 3ds max που είναι το βασικότερο και καλύτερο πρόγραμμα για χαρακτήρες και παιχνίδια που μπορείς να χρησιμοποιείς.

ειδικά όταν μιλάμε για rendering και animations κλπ πας σε windows ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε pc για να έχεις φτηνότερο hardware και ακόμα και maya για ταινίες να δουλεύεις πας πάλι σε pc.

• Like 5
Δημοσ.

Το αξίζει η  apple. Θα ξεχάσω τα προβλήματα που είχα με τα windows phone από το 2005 έως το 2010  που πέρασα στο iPhone.

To  android καλό είναι αλλά δεν έχει την ποικιλία προγραμμάτων του iOS.

Δημοσ.

Η apple βγάζει μόνο 2 μοντέλα το χρόνο πλέον τα οποία κοστίζουν από 700 ευρώ μέχρι 1000.

Αυτό σημαίνει πολύ χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε σχέση με μία εταιρία που βγάζει 10+ μοντέλα.

Η apple πολύ απλά παίζει μόνη της έχει φανατικό κοινό, κρατάει της τιμές ψηλά, βγάζει μόνο 2 μοντέλα που πουλάνε σαν τρελά.

Οι κατασκευαστές android απλά ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

• Like 1
Δημοσ.

Το αξίζει η  apple. Θα ξεχάσω τα προβλήματα που είχα με τα windows phone από το 2005 έως το 2010  που πέρασα στο iPhone.

To  android καλό είναι αλλά δεν έχει την ποικιλία προγραμμάτων του iOS.

μας δουλεύεις μαλλον :shock: το ios ειναι τοσο κλειστο λειτουργικο που δεν εχει app για να κλειδωνει την οθονη με ενα πατημα και εχει μεγαλυτερη ποικιλια απο προγραμματα??? 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...