Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Canaccord Genuity, στην Apple ανήκει το 94% από τα κέρδη της βιομηχανίας των smartphones το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Ακόμα και για την Apple, που παραδοσιακά βλέπει τεράστια κέρδη από την συγκεκριμένη βιομηχανία, ένα τέτοιο νούμερο αποτελεί νέο ρεκόρ. Πριν από ένα χρόνο, η Apple απολάμβανε το 85% των κερδών στην αγορά των smartphones.

Τα κέρδη της Apple είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αν λάβουμε υπόψη ότι η Αμερικάνικη εταιρεία είναι υπεύθυνη μόλις για το 14,5% των πωλήσεων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την τιμή του μέσου iPhone να ανεβαίνει από τα $620 το 2014 στα $670 το τρίτο τρίμηνο του 2015, και με 37% λειτουργικό περιθώριο, η Apple δεν χρειάζεται να ξεκινήσει να παίζει το παιχνίδι των ποσοτήτων προκειμένου να κυριαρχήσει στα διαγράμματα των κερδών.

Ένα κινητό της Samsung, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο με βάση τον αριθμό των πωλήσεων, έχει μέσο κόστος περίπου $180. Επομένως η εταιρεία εξαρτάται περισσότερο από τον αριθμό των πωλήσεων συνολικά για να βγάλει χρήματα. Σύμφωνα με την νέα έκθεση της Canaccord Genuity, η Samsung κατέχει το 11% των συνολικών κερδών του κλάδου, αρκετά κάτω από το 42% των ένδοξων εποχών του 2013. Εκείνη την εποχή η Κορεάτικη εταιρεία απολάμβανε ένα ωραίο 31,9% στις πωλήσεις smartphones σε παγκόσμια κλίμακα αλλά τώρα, οι πλέον πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο για ποσοστό μικρότερο από 22% στις πωλήσεις.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Άλλοι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανόμενων και μερικών πολύ μεγάλων ονομάτων, όπως των Microsoft, BlackBerry, Motorola, Sony, LG και HTC δεν σημείωσαν σημαντικά κέρδη ή ανέφεραν απώλειες κατά την διάρκεια του τριμήνου. Οι απώλειες που αναφέρθηκαν είναι και ο βασικός λόγος που το άθροισμα των ποσοστών των κερδών είναι μεγαλύτερο από 100%.

Κοιτάζοντας μπροστά, μένει να δούμε αν η Apple θα είναι σε θέση να διατηρήσει αυτή την πορεία και με την σειρά iPhone 6s. Αν και τα νέα μοντέλα iPhone έκανα ρεκόρ πωλήσεων, λέγεται ότι το ενδιαφέρον τον πελατών μειώθηκε τις επόμενες εβδομάδες.

Link.png Site: PhoneArena

• Moderators
Δημοσ.

Μαγκια της.

Eνα ακομα στατιστικο του 2014:

Εσοδα (δισ $):

post-49874-0-50549500-1448003565_thumb.png

R&D (δισ $):

post-49874-0-04455800-1448003603_thumb.png

Με αλλα λογια, περιπου το 5% των εσοδων της παει για R&D.

• Like 4
Δημοσ.

Μπερδεμένη στατιστική. Τι εννοεί όταν λέει ότι "έχει το 94% από τα κέρδη της βιομηχανίας των smartphones"

Αν θέλει να πει αυτό που κατάλαβα, ότι δηλαδή από τα συνολικά i-phone που έχει πουλήσει έχει βγάλει κέρδος 94% ενώ οι άλλες εταιρείες είναι στο 10% και κάτω τότε μόνο καλό δεν είναι αυτό για τους χρήστες/fanboys της apple...

Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι κάτι πολύ φτηνό κατασκευαστικά σας το πουλάει πολύ ακριβό.

• Like 22
Δημοσ.

Οτι και να πουμε εμεις παντα ειναι διαφημηση.Καλα κηνητα σμαρτφν αλλα πολλα τα λεφτα μυλο.Και φυσικα οχι μονο το μυλο αλλα και σαμυ και blacbery και htc και σονυ.Ισως λιγο πιο προσητα ειναι για μενα huawei σιγουρα η lg σε σχεση με τις αλλες.Ρε φηλε πουλα το πολυ 450 με 500ευρ.Παλι θα χεστεις στα λεφτα μη μαμιεσαι και μου τα βαζετε 600 700 800 900.Σε λιγο μαζι με τα κηνητα θα περνουμε και ενα οικοπεδο δωρο.Οτι σκατα ναχει επανω μια συσκευη παραπανω απο 250 με 250ευρ δε κανει.Αισχροκερδεια σε ολο το μεγαλειο.Ακομα ξεχρεωνω το iphone5 απο προπερσι .Το σκυλομετανιωσα.960ευρα με βγηκε σε δωσεις οχι ατοκες.Δε το ξανακανω ουτε για πλακα.Απο τοτε εχω αλλαξει πολλες συσκευες και ειμαι πολυ πιο ευχαρηστημενος απο κεινο το πραμα πουχα για τηλ.galaxys5 lg g3 32gb huawei mate7 και τωρα εχω honor6 plus.Και οφειλω να πω οτι με τα δυο τελευταια ειμαι πολυ πιο ευχαρηστημενος σε συνολο δυνατοτητων.Και αν αξιοθω να ξαναπαρω θαναι η mate s η mate8 η note4 τωρα πουχει οεσει η τιμη

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ ευχαριστα νεα ειναι αυτα για οποιαδηποτε εταιρεια  για μια σειρα απο  λογους .

Διοτι  συνηθως σημαινει πως θα ακολουθησουν καλυτερα ,πιο καινοτομικα και ποιοτικα προιοντα για τους πελατες ,οι υπαλληλοι της θα δουν καλυτερες αποδοχες ,οι μετοχοι μεγαλυτερα μερισματα  κ.ο.κ.

Μακαρι να εχουν  περισσοτερες εταιρειες την κερδοφορια και την  αποτελεσματικοτητα της apple για τους παραπανω λογους .

Τωρα σχετικα  με το απο   ποιες "τσεπες βγαινουν " ειναι τουλαχιστον αστειο διοτι αυτο ειναι το μεγαλειο της ελευθερης αγορας εχεις την επιλογη που  και εαν θα τα δωσεις, τοσο απλα .

• Like 5
Δημοσ.

εγώ πάντως όποιον είδα εξωτερικό Αφρικανό κινέζο ιταλό γάλλο Ιάπωνα Βούλγαρο και βάλε ακόμα 5 ^6 φυλές μαζί και την δικιά μας όλοι έχουν iphone και ειδικά οι κινέζοιπου παρατήρησα.οι Έλληνες στο εξωτερικό παράδειγμα μια οικογένειά 3/4 ατόμων έχει από ένα iPhone και άνθρωποι σοβαροί μεγάλοι στην ηλικία και μικροί.αλλά οι μεγάλοι είναι ποιο φαν μποις από τους μικρούς.επίσης παρατήρησα οι Σρι Λάνκα έχουν Samsung note.αυτό που μου έκανε εντύπωση σε μεγάλο αριθμό ήταν οι Τούρκοι δεν είχαν smartphone ούτε Apple ούτε Samsung ούτε LG είχανε από εκεί να τα παλιά με τα κουμπιά.επίσης οι γερμανοί iPhone αλλά και Samsung .αυτό που μου έκανε εντύπωση δεν είδα στα χέρια κανενός LG .αυτά που είδα σε 4 χρονιά παιδιά αυτά σας λέω και όχι μόνο συγκεκριμένα σε μια περιοχή σε πολλές περιοχές ακόμα και Άμστερνταμ εκεί πάλι iPhone η κα τι μάρκες όπως ελεφονε κα τι τέτοια

Δημοσ.

η στατιστικη σαν επιστημη ειναι ξεκαθαρη, το προβλημα ειναι σε αυτους που βαζουν τις σαλτσες για να βγαλουν κανα ευρω παραπανω...

αυτο που λεει η ερευνα ειναι μονο το οτι το 94% των κερδων της βιομηχανιας smartphone πανε στην apple

και τιποτα αλλο

ουτε το ποσο κοστιζει ενα iphone σε σχεση με ενα αλλο κινητο ουτε τιποτα...τα κερδη περιλαμβανουν και τα κερδη απο αξεσουαρ (πχ φορτιστες, ακουστικα κπ) και του appstore που εκει εχει τρελα κερδη η apple...και στην τελικη ειναι κερδη κ οχι εσοδα, που σημαινει οτι περιλαμβανει κ τα εξοδα μιας εταιριας...οταν λοιπον με το που βγαινει το νεο iphone κανουν ολοι αρθρα επι αρθρων και γι αυτα η apple δεν πληρωνει μια τοτε κανει τσαμπα διαφημιση και ολα αυτα που θα σκαγε για μαρκετινγκ απλα δεν τα σκαει...και μην μου πειτε οτι κ αλλες εταιριες ετσι ειναι γιατι για καθε νεο iphone βγαινουν 5 αρθα εδω μεσα ενω για καθε ναυαρχιδα της samsung καναδυο...βαλτε ποση διαφημιση πρεπει να ριξει η samsung για τα 200 κινητα που βγαζει καθε χρονο...ολα αυτα ειναι εξοδα...

• Like 2
Δημοσ.

Οτι και να πουμε εμεις παντα ειναι διαφημηση.Καλα κηνητα σμαρτφν αλλα πολλα τα λεφτα μυλο.Και φυσικα οχι μονο το μυλο αλλα και σαμυ και blacbery και htc και σονυ.Ισως λιγο πιο προσητα ειναι για μενα huawei σιγουρα η lg σε σχεση με τις αλλες.Ρε φηλε πουλα το πολυ 450 με 500ευρ.Παλι θα χεστεις στα λεφτα μη μαμιεσαι και μου τα βαζετε 600 700 800 900.Σε λιγο μαζι με τα κηνητα θα περνουμε και ενα οικοπεδο δωρο.Οτι σκατα ναχει επανω μια συσκευη παραπανω απο 250 με 250ευρ δε κανει.Αισχροκερδεια σε ολο το μεγαλειο.Ακομα ξεχρεωνω το iphone5 απο προπερσι .Το σκυλομετανιωσα.960ευρα με βγηκε σε δωσεις οχι ατοκες.Δε το ξανακανω ουτε για πλακα.Απο τοτε εχω αλλαξει πολλες συσκευες και ειμαι πολυ πιο ευχαρηστημενος απο κεινο το πραμα πουχα για τηλ.galaxys5 lg g3 32gb huawei mate7 και τωρα εχω honor6 plus.Και οφειλω να πω οτι με τα δυο τελευταια ειμαι πολυ πιο ευχαρηστημενος σε συνολο δυνατοτητων.Και αν αξιοθω να ξαναπαρω θαναι η mate s η mate8 η note4 τωρα πουχει οεσει η τιμη

μας τυφλωσες ...

• Like 18
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...