fotisman78 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 μετα απο συμβιωση 8 χρονων με windows και ενα sony vaio intel core 2 duo του 2007 (καινουργιο τοτε 1000ευρω αγορα απο 1700 προςφορα μηνα βγηκε σκλι...)παρεδωσε πνευμα και ειπα και γω να κανω το βημα οπως τοσοι αλλοι συμφορουμιστες να παω για macbook και να περασω στο μαγικο κοσμο του os x!!!!πριν κανα μηνα επεσε στα χερια μου ενα macbook του 2013 13inch(δεν θυμαμαι πιο χαρακτηριστικα)ενος καλου φιλου και κολλησα το μικροβιο που λενε και ειπα βρε λες;;;;ετσι αρχισα το ψαξιμο για το πως και γιατι και αν...!!!το μονο που ηξερα ηταν οτι τα mac ειναι πανακριβα.... ετσι αρχισα να ξεσκονιζω και να διαβαζω εδω μεσα θεματα και ποστ ωστε να βγαλω λιγο ακρη του τι παιζει και ποιο ειναι το καταλληλο macbook για μενα και για την τσεπη μου!!!λοιποοοννν το laptop το θελω για αποκλειστικη χρηση ιντερνετ σερφαρισμα και προβολη ταινιων!!!δεν γραφω μουσικη ουτε το φορτωνω με mp3 μεσα,δεν ειμαι αρχιτεκτονας δεν κανω δλδ καμια βαρια χρηση!!!!οποτε αρχικα ειπα:οχι core 2 duo αλλα i5 και πανω!!επειδη ειχα 15.4 οθονη προσανατολιζομαι προς εκει αλλα δεν ειμαι και αρνητικος σε 13.3(θελω να ακουσω γνωμες για ταινιες κανει το 13.3 ή θα μου βγουν τα ματιαπαω σε μεταχειρω του 2010-2012(να κρατησω χαμηλα το budjet κατω απο 800 ευρω)ή περνω το md101 καινουργιο που εχει και εγγυηση;ή παω σε air;(περιορισμενες δυνατοτητες)εχω ακουσει για τα πρωτα i5 ειχαν θεματα με θερμοκρασιες...μην παρω κανενα και το φαω..... Ολα αυτα ειναι σκεψεις μου και επειδη δεν ειμαι και κανενας λεφτας ψαχνω κατι σωστο και αξιοπιστο στο καλυτερο(χαμηλο)δυνατο κοστος...καθε βοηθεια-παρατηρηση-συνδρομη ευπροσδεκτη!!!
atheatos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 macbook pro 15" από 2011 και μετά ,θα ψάχνεις. Με λιγη τυχη θα το βρείς στα λεφτά που θέλεις. 1
fotisman78 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 macbook pro 15" από 2011 και μετά ,θα ψάχνεις. Με λιγη τυχη θα το βρείς στα λεφτά που θέλεις. Ευχαριστω για το quick response!το md101 με ssd παραλληλα και μνημη 4+4 ή 8+8 δεν λεει;
mp0ukLas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Καλημερα φιλε μου! για την χρηση που το θελεις γνωμη μου ειναι να πας σε ενα μεταχειρισμενο ( σε καλη κατασταση βεβαια) σε macbook pro mid 2012. δν εχει retina, ειναι το τελευταιο μοντελο με optical drive κ ειναι upgradeable.μπορεις ευκολα να αλλαξεις RAM κ σκληρο εχει i5 πανω κ γενικα για τετοια χρηση πιστευω οτι ειναι το καλυτερο για εσενα..
haHa Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστω για το quick response!το md101 με ssd παραλληλα και μνημη 4+4 ή 8+8 δεν λεει; Oχι δεν αξιζει, ειναι η χειροτερη αγορα που μπορεις να κανεις. Θα πληρωσεις για καινουριο ενα μοντελο που δεν εχει αλλαξει/αναβαθμιστει(ουτε σε επεξεργαστη ουτε σε τιποτα) απο το καλοκαιρι του 2012: http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i5-2.5-13-mid-2012-unibody-usb3-specs.html Θα πληρωσεις για καινουριο ενα κακο λαπτοπ του 2012, 3,5 ετων δηλαδη, που παει κ για καταργηση. Εχει παλιοτερο επεξεργαστη, αργη gpu, φθηνιαρικη οθονη, ξεπερασμενο σασι , μεγαλο βαρος(ηταν το βαρυτερο 13αρι της αγορας το 2012, σκεψου τωρα) και χαμηλη αυτονομια .
mp0ukLas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Oχι δεν αξιζει, ειναι η χειροτερη αγορα που μπορεις να κανεις. Θα πληρωσεις για καινουριο ενα μοντελο που δεν εχει αλλαξει/αναβαθμιστει(ουτε σε επεξεργαστη ουτε σε τιποτα) απο το καλοκαιρι του 2012: http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i5-2.5-13-mid-2012-unibody-usb3-specs.html Θα πληρωσεις για καινουριο ενα κακο λαπτοπ του 2012, 3,5 ετων δηλαδη, που παει κ για καταργηση. Εχει παλιοτερο επεξεργαστη, αργη gpu, φθηνιαρικη οθονη, ξεπερασμενο σασι , μεγαλο βαρος(ηταν το βαρυτερο 13αρι της αγορας το 2012, σκεψου τωρα) και χαμηλη αυτονομια . Ενα μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση ομως για την δουλεια που το θελει ειναι οτι πρεπει. το παιδι ειπε οτι το θελει για internet, movies. δν το θελει για δουλεια η για σκληρα πραγματα.. μπορει να κανει κ upgrades σε hardware που θα δωσει extra ζωη στο λαπτοπ. αν το ηθελε για κατι αλλο δν θα του το ελεγα κ μπορει να το βρει με 600 εως 700ε. εννοειτε οτι αν θελει δωσει χρημα τοτε να παει σε κατι ποιο καινουργιο. αυτο ειναι θεμα δικο του.
haHa Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ενα μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση ομως για την δουλεια που το θελει ειναι οτι πρεπει. το παιδι ειπε οτι το θελει για internet, movies. δν το θελει για δουλεια η για σκληρα πραγματα.. μπορει να κανει κ upgrades σε hardware που θα δωσει extra ζωη στο λαπτοπ. αν το ηθελε για κατι αλλο δν θα του το ελεγα κ μπορει να το βρει με 600 εως 700ε. εννοειτε οτι αν θελει δωσει χρημα τοτε να παει σε κατι ποιο καινουργιο. αυτο ειναι θεμα δικο του. Εκανα λογο για την περιπτωση που σκεφτεται ο topic starter να αγορασει το κακιστο md101 καινουριο στα ~1000€. ...ή περνω το md101 καινουργιο που εχει και εγγυηση;ή παω σε air; Ηταν κακη αγορα το 2012, ακομα περισσοτερο τωρα το 2015(σχεδον 2016) να πληρωσει για καινουριο ενα κακο λαπτοπ του 2012. Οποτε οχι , δεν αξιζει σαν καινουριο. Σαν μεταχειρισμενο ισως να μην ειναι τοσο κακη αγορα αναλογως την τιμη που θα το βρει, αλλα κ παλι ενα air του 2013 μεταχειρισμενο θα ειναι καλυτερο.
fotisman78 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Παιδια πραγματικα ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια!!το air γιατι δεν μου κολλαει στο ματι καλα;;!!!επειδη εχει 4 gb μνημη νομιζω οτι θα χω θεμα γιατι στο pro θελω να κανω upgrade 4+4 να μου μεινει παραπανω χρονια το μηχανακι...!!!αρα ανακεφαλαιωνοντας να κοιταξω για macbook pro 2011 2012.καποιο συγκεκριμενο model?επισης τι τιμες παιζει να τα βρω αυτα;
haHa Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Παιδια πραγματικα ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια!!το air γιατι δεν μου κολλαει στο ματι καλα;;!!!επειδη εχει 4 gb μνημη νομιζω οτι θα χω θεμα γιατι στο pro θελω να κανω upgrade 4+4 να μου μεινει παραπανω χρονια το μηχανακι...!!!αρα ανακεφαλαιωνοντας να κοιταξω για macbook pro 2011 2012.καποιο συγκεκριμενο model?επισης τι τιμες παιζει να τα βρω αυτα;Δεν θα σου μεινει παραπανω χρόνια το βαρυδι 13 macbook pro(το βαρυτερο λαπτοπ εν ετει 2012, τωρα πια θεωρείται τουβλο) αφου θα εχει χαμηλότερη αυτονομία, χειρότερη οθόνη, αισθητα αργοτερο ssd, πιθανως αργοτερο gpu κ cpu, ξεπερασμενο σασι κ form factor που παει κατάργηση κ το μοντέλο του 2011 δεν εχει καν usb3, οποτε απλες καθημερινές μεταφορες θα παιρνουν πολυ ωρα κλπ. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2015 από haHa
fotisman78 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Αρα δλδ παω για 2012 και μετα;;ουτε καν 2011;; Ειπαμε για budget εως 800....!!!βλεπω ποσο ζητανε για 2012 και μετα και λεω οκ δεν παιζει....δεν εχω βασικα τοσα...!!! Επισης για προβολη ταινιων αμα μπορει κανεις να μου πει που ηδη εχει την 13.3 οθονη!βλεπεις η σου πεταγονται τα ματια εξω;;
atheatos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Αρα δλδ παω για 2012 και μετα;;ουτε καν 2011;; Ειπαμε για budget εως 800....!!!βλεπω ποσο ζητανε για 2012 και μετα και λεω οκ δεν παιζει....δεν εχω βασικα τοσα...!!! Επισης για προβολη ταινιων αμα μπορει κανεις να μου πει που ηδη εχει την 13.3 οθονη!βλεπεις η σου πεταγονται τα ματια εξω; Ξεκινάς απο το macbook pro 15" 2011 και μετα να ψαχνεις στα λεφτά που θέλεις και αστους να λένε....
soundkeeper Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Έως 800 μπορείς να βρεις του 12 δηλαδή αυτό με τη 4000λιαρη, αν μιλάμε για 13αρι που κατά τη γνώμη μου είναι μια χαρά για όλα οσα θες να κάνεις και μάλιστα με μεγάλη άνεση και δυνατότητα αναβάθμισης σε ram , ssd.... Τώρα στα μείον του σαφώς είναι το βάρος σε σχέση με τα επόμενα probook αλλά όπως είπαμε το μπάτζετ είναι μέχρι 800...( νομίζω ότι σ αυτή τη τιμή μπορείς να μοντάρεις και την αναβάθμιση..... ίσως με λίγα παραπάνω...)
fotisman78 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Με 13αρα βλεπεις ταινιες?ή καλυτερα 15αρα?
fotisman78 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Και επισης πως ξεχωριζω αν ειναι ενα md101?ολα τα πριν retina ηταν md101? Βρηκα αυτο:Pro retina late 2013Επεξεργαστης: 2.4 ghz intel core i5Μνημη: 4gb 1600 ddr3Γραφικα: intel iris 1536mb Αναβαθμιζετε η μνημη απο 4(2+2) σε 8(4+4)??φοραει ssd 120gb μου πε ο πωλητης!εκει αν θελω χωρο μπορω να βαλω εναν 500αρι απλο και να κρατησω και τον ssd?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα