PseudonimoEl Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ξέρω γίνεται να κάνεις root το z2 χωρίς άνοιγμα bootloader? Χρόνια κάνω αλλαγές λογισμικών στα κινητά που είχα αλλά πρώτη φορά περνώ Xperia και δεν ξέρω τα κλειδωματα τους, θέλω να σβήσω την σαβούρα που έχει και να βάλω κάποιες εφαρμογες, οπότε δεν θέλω custom recovery για να ανοίξω bootloader
saruman123 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Το bootloader ειναι η μιση δουλεια του root. Οποτε ειναι δυσκολο αν δεν το ξεκλειδωσεις μαλλον δεν μπορεις να το αποφυγης. Και πρεπει να μας πεις αν ειναι Kitkat και ποια εκδόσει του firmware εχει. Βλεπεις τα Xperia ειναι λιγο περιεργα και απαιτητικα. http://www.doctorandroid.gr/2014/01/bootloader-xperia-sony.html?m=1 Κανε μια Απενεργοποίηση προεγκατεστημένων εφαρμογών http://www.doctorandroid.gr/2011/12/android-4x-ics.html?m=1
PseudonimoEl Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Το bootloader ειναι η μιση δουλεια του root. Οποτε ειναι δυσκολο αν δεν το ξεκλειδωσεις μαλλον δεν μπορεις να το αποφυγης. Και πρεπει να μας πεις αν ειναι Kitkat και ποια εκδόσει του firmware εχει. Βλεπεις τα Xperia ειναι λιγο περιεργα και απαιτητικα. http://www.doctorandroid.gr/2014/01/bootloader-xperia-sony.html?m=1 Κανε μια Απενεργοποίηση προεγκατεστημένων εφαρμογών http://www.doctorandroid.gr/2011/12/android-4x-ics.html?m=1 5.1.1 φοραει δεν ειναι μονο οι εφαρμογες που θελω να σβησω καθως θελω να βαλω και το adway οπως και καποιες ακομα εφαρμογες που χρειαζομουν.. Ξεκλειδωμα bootloader δεν κανω γιατι θα χασω εγγυηση και ειναι και ασφαλισμενο στον κοτσοβολο το κινητο για οτι παθει οποτε αμα το κανω unlock θα τα χασω και τα δυο Ειναι μεταχειρησμενο και δεν το ρισκαρω χωρις να το χω παρει απο την αρχη εγω δεν ξερω τι μπορει να μου βγαλει στην πορεια Κατι ειχα διαβασει στο διπλανο φορουμ οτι μπορεις να κατεβασεις την εκδοση του λογισμικου που φοραει και να προσφεσεις μεσα στo stock firmware το superuser για να εισαι root Κατι παρομοιο βλεπω και στο xda εδω
saruman123 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Και αυτο που λες αν ισχυει αν θα κανεις root χωρις ξεκλειδωμα παλι θα χασεις την εγγυηση. Αν γραψει το KNOX μετα τερμα. Γενικα δηλαδη αμα "πειραξεις" το κινητο χανεται η εγγυηση. Και root να κανεις και μετα περασεις την stock για να φυγη το root (ετσι γινεται συνηθως)δεν κανεις κατι…το KNOX παραμενει γραμμενω,πρεπει να το ψαξουν πολυ μετα
spocky Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Και αυτο που λες αν ισχυει αν θα κανεις root χωρις ξεκλειδωμα παλι θα χασεις την εγγυηση. Αν γραψει το KNOX μετα τερμα. Γενικα δηλαδη αμα "πειραξεις" το κινητο χανεται η εγγυηση. Και root να κανεις και μετα περασεις την stock για να φυγη το root (ετσι γινεται συνηθως)δεν κανεις κατι…το KNOX παραμενει γραμμενω,πρεπει να το ψαξουν πολυ μετα Sony εχει οχι Samsung.Αν δεν ξεκλειδωσει bootloader δεν χανει εγγυηση. Για να κανεις ροοτ σε Ζ2 πρεπει να γυρισεις ειτε σε κιτκατ ειτε σε 5.0.2.Κοιτα στο xda καλυτερα για το πως να φτιαξεις μονος σου rooted rom.
saruman123 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ο κλειδωμένος Bootloader, είναι μια δικλείδα ασφαλείας η οποία δε μας επιτρέπει να επέμβουμε πάνω στα partition, άρα δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια άλλη recovery π.χ Σε τι εξυπηρετεί όμως ένας κλειδωμένος Bootloader; Εξυπηρετεί τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τα καταστήματα πώλησης των συσκευών, διότι δε θέλουν σε καμία περίπτωση να καλύπτουν τις συσκευές στις οποίες επεμβαίνουμε εμείς, στην εγγύησή τους. Αρα λοιπων ετσι οπως το βλεπω εγω ειναι σαν να κανεις το μισω root. Οσο για το KNOX που ειπα ναι για τα Samrung ειναι λαθος δικο μου. Τωρα ολες η εταιρειες βγαζουν επισημα ξεκλειδωμα του bootloader γιατι ειδαν οτι χανουν λεφτα. Αμα το κανεις ομως σου λενε μετα Α!! με δικη σου ευθυνη το εκανες δεν αναλαμβανουμε σκασε π.χ 200€ για να στο φερουμε απο εκει που ηταν(stock)
PseudonimoEl Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Ο κλειδωμένος Bootloader, είναι μια δικλείδα ασφαλείας η οποία δε μας επιτρέπει να επέμβουμε πάνω στα partition, άρα δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε μια άλλη recovery π.χ Σε τι εξυπηρετεί όμως ένας κλειδωμένος Bootloader; Εξυπηρετεί τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τα καταστήματα πώλησης των συσκευών, διότι δε θέλουν σε καμία περίπτωση να καλύπτουν τις συσκευές στις οποίες επεμβαίνουμε εμείς, στην εγγύησή τους. Αρα λοιπων ετσι οπως το βλεπω εγω ειναι σαν να κανεις το μισω root. Οσο για το KNOX που ειπα ναι για τα Samrung ειναι λαθος δικο μου. Τωρα ολες η εταιρειες βγαζουν επισημα ξεκλειδωμα του bootloader γιατι ειδαν οτι χανουν λεφτα. Αμα το κανεις ομως σου λενε μετα Α!! με δικη σου ευθυνη το εκανες δεν αναλαμβανουμε σκασε π.χ 200€ για να στο φερουμε απο εκει που ηταν(stock) Μα δεν μου χρειαζετε το recovery δεν εχω σκοπο να φλασαρω τιποτα, ενα root θελω για να βαλω adway και να σβησω ολες τις αχρηστες εφαρμογες της sony, Θα περιμενω για rooted rom 5.1 αμα βγει απο το xda
saruman123 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Βρε παραδειγμα εδωσα για recovery!!!! Εγω παντως εχω βρει αυτο http://forum.xda-developers.com/xperia-z2/development/stock-d6502-03-23-4-0-546-completeguide-t3171219 Διαβασε καλα τη λεει και ειδικα με τα κοκκινα γραμματα
PseudonimoEl Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Βρε παραδειγμα εδωσα για recovery!!!! Εγω παντως εχω βρει αυτο http://forum.xda-developers.com/xperia-z2/development/stock-d6502-03-23-4-0-546-completeguide-t3171219 Διαβασε καλα τη λεει και ειδικα με τα κοκκινα γραμματα Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση τωρα το διαβαζω αλλα εχω την εντυπωση οτι φοραω την επομενη εκδοση απ'αυτο που γραφει αλλα δεν χανω κατι να δοκιμασω
saruman123 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Για πες μου ποια ειναι μπας και εισαι τυχερος και βρουμε κατι.....μην νομιζεις τυχεια το βρηκα και αυτο
PseudonimoEl Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Για πες μου ποια ειναι μπας και εισαι τυχερος και βρουμε κατι.....μην νομιζεις τυχεια το βρηκα και αυτο Εχω βρει αυτο εδω απο διπλανο φορουμ αλλα δεν καταφερα να το κανω Ευχαριστω πολυ για την απαντηση και την ενασχοληση σου με το θεμα Edit: απο την βιασηνη μου δεν ειδα καλα εχει την εκδοση μου οποτε κατεβαζω και αρχιζω το φλασαρισμα Edit2: Μολις τελειωσα η συσκευη ειναι rooted με twrp και κλειστο bootloader μπορει να δεχτει και based official rom σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2015 από PseudonimoEl
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα