Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H Microsoft ανέκαθεν άκουγε τους πελάτες της!Δεν μπορεί να κωφευει τωρα με τις ελλείψεις που της έχουν γνωστοποιηθει και ειδικά στο θέμα των apps!!!Πιστευω οτι με τον ερχομό των win phone 10 θα αλλάξουν πολλα.Πραγματα που ούτε οι ίδιοι δεν είχαν προβλέψει τους έφεραν πίσω σε όλα!Έχουν το οικοσύστημα,εχουν τη τεχνογνωσία εχουν το brandname να τα καταφέρουν!!!!

Δημοσ.

Εντάξει έχουν πέσει όλα τα android fanboys και σκοτώνονται στην πλάτη των win! Πρώτα από όλα διαβάστε τι λέει το άρθρο. Επίσης διορθώστε τον τίτλο...

Πάμε στα λοιπά:

Η M$ δεν είναι καινούρια στο παιχνίδι των smartphones. Να θυμίσω ότι μαζί με την Palm ήταν από τους πρώτους που δημιούργησαν λογισμικό (όχι υλικό τότε) για smartphones. Η QTEK -μετέπειτα- HTC ήταν το βασικό τους υλικό. Η προσπάθεια που έκανε από τότε ήταν να χρησιμοποιήσει το όνομα της για να τραβήξει χρήστες σε ένα οικοσύστημα που λίγο πολύ έμοιαζε με την desktop έκδοση του OS της. Όταν ήρθε το android ακολουθώντας πολιτική φθηνού license διέλυσε ότι υπήρχε ως ανταγωνισμός...  Μετά ήρθε η Nokia και τα Lumia με τα γνωστά έως σήμερα...

Η αλήθεια είναι ότι η M$ δίνει αναβαθμίσεις -εκεί που το android δεν...- και δίνει, γιατί τα 10 είναι το υπερόπλο της. Η λύση στο πρόβλημα των εφαρμογών. Μην προσπαθείτε να δείτε την M$ από το πρίσμα του android. Σκεφτείτε ότι η M$ δεν χρειάζεται να στήσει οικοσύστημα, ΕΧΕΙ ΗΔΗ το μεγαλύτερο οικοσύστημα της πληροφορικής. Επίσης έχει ένα μεγάλο ατού σε σχέση με τη google... με το δικό της συστηματάκι (και μιλάω για το desktop) φτιάχνεις, δεν βλέπεις απλώς περιεχόμενο. Αρκεί λοιπόν απλώς να φτιάξει ένα mobile λειτουργικό που θα μπορεί να ακουμπάει στα windows και με αυτόματο τρόπο θα έχει μερικά εκατομμύρια εφαρμογές στα πόδια της. Αν θα το καταφέρει, είναι ένα ερώτημα... όμως σκεφτείτε ποιός πίστευε ότι το Linux θα κατακτούσε το κόσμο των κινητών συσκευών?? Μάλλον κανείς...

Για τα σημερινά δεδομένα -έτσι όπως είναι- εγώ καλύτερο smartphone στην περιοχή γύρω στα 200€ από το 640LTE δεν βρήκα... Η δική μου εμπειρία από το adnroid είναι καταστροφική, οπότε δεν φοβήθηκα την αλλαγή. Άλλωστε οι native εφαρμογές είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες android. Έχει χαζοελλέψεις, αλλά για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία να μην χρειάζεται να είμαι με τον φορτιστή ανά χείρας, να μην βγαίνει από το δίκτυο όποτε του έρθει και να έχει καλή ποιότητα κατασκευής από το να λέω οτι έχει μερικά εκατομμύρια εφαρμογές στο store.

Γενικά η μάχη στον κόσμο των smartphones μου θυμίζει λιγάκι την μάχη στο κόσμο της πληροφορικής στη δεκαετία του 80.... Όπως η M$ έκανε μερίδιο στον κόσμο των συμβατών pc (...) έτσι και η google το έκανε στο κόσμο των smartphones. Όμως υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά. Ο κόσμος της πληροφορικής ανήκει στη M$ και άρα αυτή έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι! Αν θα το χρησιμοποιήσει σωστά μένει να το δούμε....

Ξεχνάς κάποια βασικά πράγματα, όπως η κίνηση στον χόρο αυτό την τότε εποχή απο την Μ$ δεν έφερε κάτι το ουσιαστικό ή κάποια δραστική αλλαγή (εποχές που το symbian και ΝΟΚΙΑ ήταν στα καλύτερα τους). Αυτή έγινε με την έλευση του iPhone (με την apple να δίνει προιόν χωρίς αντίπαλο στην αγορά και με σαφές πλεονέκτημα) οπου και μιλάμε πλέον για smartphones. Την δυναμική αυτή της νέας αγοράς την εκμεταλεύτηκε η Google με το android προσφέροντας φθινότερο προιόν το οποίο αρχικά υπολοιπόνταν έναντι του ανταγωνισμού αλλά κάταφερε να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με την εξέλιξη του. Η M$ όχι απλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πιάστηκε στον ύπνο, αλλά ακόμα και με την εξαγορά της ΝΟΚΙΑ (για να έχει ποιοτίκό hardware έτσι ώστε να προσπαθήσει να κάνει κάτι...) ακόμα δείχνει ανύμπορη να μπεί στο παιχνίδι (και επιβεβαιώνει πως το τρένο αυτό έχει φύγει και δεν μπορεί πλεόν να το φτάσει....). Ειρωνεία κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσε να πεί κανείς, όπως πρίν κάποια χρόνια με την ιστορία στον κόσμο των PC μεταξύ Digital Research, ΙΒΜ και Bill Gates (με τον Κildall να μην δίνει την προσοχή που θα ´πρεπε στην ΙΒΜ....με αποτέλεσμα την δημιουργία...της M$ και την μετέπειτα ισχυρή συμμαχία της με την Intel). Αν δεν είσαι έτοιμος και δεν έχεις αντιληφθεί την τάση της αγοράς νωρίς, δύσκολα να γυρίσει μετά....

Τα περί οικοσυστύματος συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, η M$ δεν έχει οικόσυστημα. Εκτός αν θεωρείς οικοσύστημα τα windows και τα applications τους. Να δεχτώ την ευρεία γκάμα και πλυθώρα εφαρμογών στον κόσμο των Desktop PC με x86 (και φυσικά την απόλυτη πλειοψηφεία - ποσοστό στον χώρο των Desktop PCs με windows, επέτρεψε μου να σου πως δεν ισχύει το ίδιο στον κόσμο των servers όμως για παράδειγμα, ή στον κόσμο του virtualization, ή τον χώρο του cloud, κλπ, κλπ.). Σίγουρα όταν παίζεις σε μια αρχιτεκτονική μόνο (πχ x86 ενώ Unix/Linux παίζουν και σε άλλες χρόνια, έ καπου θα μείνεις πίσω). Περί οικοσυστήματος όμως για πες άλλες πλάτφορμες της M$ του οικοσυστήματος ? Προιόντα που υπάρχει - είναι διαθέσιμο αυτό το οικοσύστημα και προσφέρουν αυτή την εμπειρία ? Store ? Εφαρμογές ? 

Για κοίτα απο την άλλη πλεύρα τι είναι διαθέσιμο σε αντίστοιχο επίπεδο απο πλευράς apple και σκέψου τι μπορεί να σημαίνει οικοσύστημα.

Σχετικά με τον value for money στα 200 ευρώ υπάρχουν απο Κίνα καταπληκτικές συσκευές (απο xiaomi, meizu πχ) για android με χαρακτηριστικά που συναντάς και αγοράζεις σε ακριβότερα android μοντέλα - ναυαρχίδες. Βέβαια να δεχθώ πως είναι υποκειμενικό θέμα το τι αρέσει και αρμόζει καλύτερα στον καθένα. Επομένως pick up what ever works better for you.

Παρεπιπτώντος, ο κόσμος της πληροφορικής (δεν ξέρω με τι ασχολείσαι) αλλά σίγουρα ΔΕΝ ανήκει στην M$ ούτε περιμένουμε απο την M$ να δρομοληγήσει τις εξελίξεις στον χώρο αυτό. Είναι απλά άλλη (πάρα πολύ μεγάλη μεν και με δύναμη σε συγκεκριμένο χώρο όπως και με σημαντικές συμμαχίες) μια εταιρεία που δραστηριοπείται στον χώρο αυτό που συνεχώς εξελίσετε πρός δίαφορες κατευθύνσεις. Ο κανόνας όμως ισχύει και για αυτήν όπως και για όλους τους άλλους στον χώρο αυτό. Αν δεν ανταποκρίνεσε στις εξελίξεις πολύ απλά  αργά ή γρήγορα θα χάσεις το τρένο με ότι συνέπεις αυτό συνεπάγεται.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αλλά εγώ έχω την απορία, γιατί κάποιος που θέλει windows phone να πάρει μια "ναυαρχίδα" όποια και αν είναι αυτή αφού θα έχει την ίδια απρόσκοπτη εμπειρία με ένα "ταπεινό" 535;

Την ίδια εμπειρία έχει δηλαδή ένας με galaxy s6 και ένας με galaxy core;

Δημοσ.

Υπήρξα κάτοχος τουλάχιστον δέκα Windows phones και φανατικός υποστηρικτής του λειτουργικού. Αλλά κάνει η MS κάτι λάθη που είναι για γέλια η και για κλάμματα. Έβλεπα σήμερα τα πρώτα unboxing του 950 απο Αμερική. Είναι ποτέ δυνατόν να αφήνεις την at & t να πουλάει τη ναυαρχίδα σου σε πορτοκαλί , άθλιο κουτί σαν αυτά των κινητών - παιχνιδιών που πουλάνε στο παζάρι της Λάρισας ; Την ώρα που η Apple προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια της συσκευασίας ; Αρχίζω και πιστεύω ότι τα κάνουν επίτηδες για να μην πουλαν συσκευές .

• Like 1
Δημοσ.

Τι θα δουν τα ματάκια μου..

Να βγάλει x86 κινητά λέει ο ένας αφού έχει ένα κάρο desktop εφαρμογές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία.
Άντε πες και δεν είναι δύσκολο να βγάλει x86 κινητό.

Μα οι desktop εφαρμογές δεν είναι φτιαγμένες για thumb based UI σε 4 - 5 ίντσες. ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητό.

Άλλος λέει να φτιάξει η MS καλά apps. Μα τα apps ΔΕΝ τα φτιάχνει η MS αλλά αυτοί που τα διαθέτουν στο store!

Τον πόνο του ο καθείς.

τέσπα όσον αφορά τα μερίδια της στο mobile, νομίζω δεν θα ανέβουν αρκετά αν εστιάσει στο business mobility.

Παρόλα αυτά θα δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος όταν βγουν τα win10mobile με τα αντίστοιχα flagships.
Όλη η ιστορία παίζεται στο οικοσύστημα το οποίο τώρα δεν υπάρχει. Λεφτά ,από το store μόνο μπορεί να βγάλει, αφού για να το πουσάρει στις εταιρείες που βγάζουν κινητά πρέπει να το δώσει σχεδόν τσάμπα, ή πρέπει να βγάζει κινητά directly. Τεράστιας δυσκολίας και τα 2 εγχειρήματα, αφού η κυριαρχία των Android και Apple είναι μεγάλη.

Γνώμη μου είναι ότι μόνο με κάποιο breakthrough technology θα μπορέσει να δημιουργήσει trend .
Όπως ήταν τα win CE όταν κυριαρχούσαν μαζί με την PALM.

Δεν το έχω δει μέχρι τώρα.

• Like 2
Δημοσ.

Την ίδια εμπειρία έχει δηλαδή ένας με galaxy s6 και ένας με galaxy core;

Στα android όχι. 

Στα wp όμως ισχύει. Αν εξαιρέσεις τις καλύτερες κάμερες και τις καλύτερες οθόνες η εμπειρία χρήσης του λειτουργικού είναι παρόμοια στα φτηνά και στα ακριβά μοντέλα.

Δημοσ.

Σχετικά με το οικοσύστημα, επειδή αυτό είναι το βασικό και το critical point για την M$ συνολικά:

Τι εννοούμε όταν λέμε οικοσύστημα? Οικοσύστημαείναι ένα σύνολο με διάφορετικά gadgets που ελέω του ίδιου λειτουργικού συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους? Προφανώς όχι... Αν μπορούσατε να τρέξετε σήμερα όλες τις εφαρμογές x32/x64 στο κινητό σας τηλέφωνο θα συζητούσαμε σήμερα? Επίσης προφανώς όχι... οπότε να το πάμε παρακάτω... Άρα η ενοποίηση της πλατφόρμας δεν είναι "και καλά", αλλά ζήτημα ουσίας και ζωής ή θανάτου για τα win mobile.

Πάμε και για μερικές απαντήσεις:

@koftis650

Η Palm περισσότερο και η M$ λιγότερο έδωσαν στα smartphone υπόσταση. Η Apple έδωσε ένα εύχρηστο λειτουργικό που μάζεψε τον κόσμο... Η Google από την άλλη προσπάθησε να την χτυπήσει -όπως η M$ την IBM στις αρχές του κόσμου της πληροφορικής- σπάζοντας το λειτουργικό από το υλικό και πουλώντας το σχεδόν τσάμπα στους vendors.

Για το οικοσύστημα, σου απάντησα και νωρίτερα... Δεν είναι οικοσύστημα ένα σύνολο συσκευών με το ίδιο λειτουργικό. Αν το κριτήριο σου είναι ο αριθμός των εφαρμογών τότε η M$ είναι πρώτη με διαφορά ελέω Desktop x32/x64. Αν το κριτήριο σου είναι η συνεργασία, τότε και πάλι ένα winphone συνεργάζεται καλύτερα από ότι ένα android phone. Για να μην μιλήσουμε για cross platform κατάστασεις, γιατί εκεί είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο... Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί να θεωρήσεις οικοσύστημα αυτό της Apple -που όλα παίζουν με IOS και δεν συνεργάζονται με τίποτα άλλο- και όχι της Μ$ που όλα παίζουν με Win και συνεργάζονται με όλα, το ίδιο και με το android...

@kakos_lykos (ή κάπως έτσι)

Έντάξει την επόμενη φορά δεν θα επιλέξω το κουτάκι για το χρωματιστό τηλέφωνο των 200€.

Τώρα πες μας όμως: Ποιό Android σε αυτή την κατηγορία τιμής μπορεί να κάνει ταυτόχρονα τα παρακάτω:

1. Να μην κολλάει και lagάρει

2. Να μην βγαίνει από το δίκτυο όποτε του έρθει

3. Να μην έχει bloatware μέχρι τον πυρήνα (που λέει ο λόγος)

4. Να έχει αξιοπρεπεί χαρακτηριστικά

5. Να μπορεί να αναβαθμιστεί στοιχειωδώς για τους επόμενους 18 μήνες

6. Να μην κάνει τον εγκέφαλο μου τοστιέρα

7. Να έχει στοιχειώδες customer support αν πάθει κάτι, χωρίς να χρειάζεται να βγάλω εισητήριο για Κίνα?

Νομίζω ότι σε κάλυψα... Αλήθεια εσείς στο σχολείο τι κινητάρες χρησιμοποιείτε?? Γιατί όταν ήμουν μαθητής (πάνε 20 χρόνια τώρα) δεν είχαμε καν κινητό....

Αυτά...

ΥΓ: Δεν είμαι Windows fan, το αντίθετο... άλλωστε από άποψη είμαι της open source λογικής... όμως όταν το open source γίνεται εμπόρευμα -βλέπε android- με κάνει να νιώθω θλίψη...

• Like 1
Δημοσ.

Οι εφαρμογές στις οποίες αναφέρεσαι είναι legacy (Win32 desktop) και αποτελούν το μοναδικό λόγο για τον οποίο υπάρχει η M$ αυτή τη στιγμή. Είναι ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος χρησιμοποιεί Windows στο desktop. Στις λοιπές πλατφόρμες (mobile), δεν υπάρχει legacy, επομένως δεν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη για Windows.

Ο τίτλος του άρθρου, απλά αντικατοπτρίζει το εν' λόγω φαινόμενο.

Τώρα, το οικοσύστημα στο οποίο αναφέρονται οι προλαλήσαντες, φυσικά και είναι ανύπαρκτο, από τη στιγμή που είναι ανύπαρκτη η φορητή πλατφόρμα της M$.

Επιγραμματικά, 

• Ανύπαρκτα eBooks
  • Maps τα οποία δέν της ανοίκουν

..

Αυτά τα 2 τελευταία γιατί το λες; Αν υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να διαβάσει ένα βιβλίο (σε τάμπλετ φαντάζομαι) μπορεί να διαβάσει τόσο τα pdf όσο και τα e-pub

Το here drive δουλεύει μια χαρά στα windows, τι εννοείς δεν της ανήκουν και πως αυτό επηρεάζει το γεγονός ότι μπορώ να τα χρησιμοποιήσω;

Δημοσ.

@tsalin στα 200 ευρώ υπάρχουν πολλά android που δεν κολλάνε και κάνουν όσα αναφέρεις πλέον. Για να βρεις προβληματικό android θα πρέπει να κοιτάξεις στα budget μοντέλα των 120 και κάτω. Κάποτε ίσχυε αυτό που λες, ότι τα wp ήταν αλαγκάριστα στην ίδια κατηγορία τιμής με τα android. Τωρα δεν ισχύει και τόσο, ή μαλλον ισχύει στα φτηνά μοντέλα. Κάτω απο 100 ευρώ ίσως είναι ακόμη καλύτερη επιλογή ένα wp αλλά μάλλον οριακά και ανάλογα το αντίπαλο android. Στα μοντέλα των 200 ευρώ υπάρχει πληθώρα android μοντέλων που πάει σφαίρα.

Δημοσ.

@highpriest

Περίεργο, εγώ όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κανένα... ή μάλλον ψέμματα, έπρεπε να παραβιάσω τουλάχιστον ένα από τα σημεία 3,5,7... ίσως και ένα ακόμα την ποιότητα κατασκευής -που δεν ανέφερα πριν...-!

Αγαπητέ, δεν ξέρω τι εννοείς με το δεν lagάρει και δεν κρασσάρει... Αν διαβάσεις κριτικές για τηλέφωνα πολύ υψηλότερου budget θα βρείς άπειρα τέτοια παράπονα... Οπότε για μένα που το βασικό ήταν να κάνω τη δουλειά μου -και όχι να παίζω παιχνίδια ή να τσεκάρω FB, τα WP ήταν μονόδρομος... και για να είμαι απολύτως ειλικρινής είμαι ευχαριστημένος, τουλάχιστο περισσότερο από το προηγούμενο Samsung μου για την ίδια περίοδο της ζωής του (μετά από 5 μήνες)... Plus ότι σχεδόν κανένα mid range android δεν δίνει αναβάθμιση...

• Like 1
Δημοσ.

@kakos_lykos (ή κάπως έτσι)

Έντάξει την επόμενη φορά δεν θα επιλέξω το κουτάκι για το χρωματιστό τηλέφωνο των 200€.

Τώρα πες μας όμως: Ποιό Android σε αυτή την κατηγορία τιμής μπορεί να κάνει ταυτόχρονα τα παρακάτω:

1. Να μην κολλάει και lagάρει

2. Να μην βγαίνει από το δίκτυο όποτε του έρθει

3. Να μην έχει bloatware μέχρι τον πυρήνα (που λέει ο λόγος)

4. Να έχει αξιοπρεπεί χαρακτηριστικά

5. Να μπορεί να αναβαθμιστεί στοιχειωδώς για τους επόμενους 18 μήνες

6. Να μην κάνει τον εγκέφαλο μου τοστιέρα

7. Να έχει στοιχειώδες customer support αν πάθει κάτι, χωρίς να χρειάζεται να βγάλω εισητήριο για Κίνα?

Ενδεικτικα, motorola moto g 3rd generation κατω απο 180€.

https://www.skroutz.gr/s/7282995/Motorola-Moto-G-3rd-Gen-8GB.html

Με ποιοτητα κατασκευής(αδιαβροχο κ σασι απο αλουμινιο) κ καμερα που δεν βρισκεις στις γυαλιστερες πλαστικουρες lumia κατω των 180€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...