Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όποιος δεν ασχολείται με games, αλλά θέλει ίντερνετ, e-mail δουλειάς, να βλέπει τα αρχεία του (pdf, xls, doc, κτλ) στο κινητό, να παίρνει τηλέφωνο γρήγορα χωρίς κανένα κόλλημα, και γενικότερα τις "τυπικές smartphone λειτουργίες", τότε είναι υπερ-πλήρες το Windows Phone.

Εφαρμογές τρίτων υπάρχουν για όλες τις χρήσεις.

Το κακό είναι ότι αν ψάχνεις την ίδια ακριβώς εφαρμογή που είχες στο Android/Apple, και όχι απλά κάποια ισάξια, τότε όντως πολλές εφαρμογές είναι χρόνια πίσω.

Αλλά γιατί να μην πάει κάποιος σε μια ισάξια;

Παράδειγμα:

Έψαχνα μία εφαρμογή της Sony που υπάρχει σε android/iOS για τηλεχειρισμό της φωτογραφικής μου.

ΔΕΝ υπάρχει στο Windows Store.

Όμως υπάρχουν 2 εφαρμογές τρίτων που κάνουν την ίδια δουλειά με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος δεν ασχολείται με games, αλλά θέλει ίντερνετ, e-mail δουλειάς, να βλέπει τα αρχεία του (pdf, xls, doc, κτλ) στο κινητό, να παίρνει τηλέφωνο γρήγορα χωρίς κανένα κόλλημα, και γενικότερα τις "τυπικές smartphone λειτουργίες", τότε είναι υπερ-πλήρες το Windows Phone.

Εφαρμογές τρίτων υπάρχουν για όλες τις χρήσεις.

Το κακό είναι ότι αν ψάχνεις την ίδια ακριβώς εφαρμογή που είχες στο Android/Apple, και όχι απλά κάποια ισάξια, τότε όντως πολλές εφαρμογές είναι χρόνια πίσω.

Αλλά γιατί να μην πάει κάποιος σε μια ισάξια;

Παράδειγμα:

Έψαχνα μία εφαρμογή της Sony που υπάρχει σε android/iOS για τηλεχειρισμό της φωτογραφικής μου.

ΔΕΝ υπάρχει στο Windows Store.

Όμως υπάρχουν 2 εφαρμογές τρίτων που κάνουν την ίδια δουλειά με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.

Χρησιμοποιώ της Πειραιώς?? Υπάρχει παραπλησια?

Χρησιμοποιώ Google keep και Google Drive.. Είχα δοκιμάσει μια εφαρμογή για Google keep και ήταν λειαν επιεικώς χάλια.. Το ζητούμενο δεν είναι να βρεις κοντινή εφαρμογή.. μερικές φορές απαιτείται να βρεις την ίδια... Ειδικά όταν έχεις συγχρονίσει ένα τόνο data..

Χρησιμοποιώ καλώς ή κακώς τους χάρτες της Google.. Έχω αποθηκεύσει 500 σημεία.. Και να είναι καλύτεροι οι χάρτες here δεν μπορώ να το κάνω.. Θα χρειαστώ 2 μήνες να αποθηκευω.. Ομοίως πολλές άλλες εφαρμογές.. Νομίζω ότι έγινα κατανοητος.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι υπερπλήρης ακόμα και για αυτή τη χρήση. Πάνω από 6 εφαρμογές διαγράφει αυτόματα από το multi tasking και ας έχεις και 100gb ram. Ο dialer είναι αρχαίος. Για ταχύτητα που λες δεν υποστηρίζει να γράφεις στον dialer και να εμφανίζει τις επαφές. Χάσιμο χρόνου δλδ. Έχει animations που δεν κόβονται. Εγώ για παράδειγμα στο oneplus one τα έχω κόψει όλα και πάω από το ένα παράθυρο στο άλλο με ταχύτητα του φωτός!

Δεν μπορείς να αλλάξεις τα πλήκτρα. Στο 920 που έχω είναι καρκίνος να πατάς πατημένο το πίσω βελάκι για να μπω στο multitasking. Παράδειγμα... Έχεις φωτογραφία την πιστωτική κάρτα ή ένα iban και θέλεις να το γράψεις κάπου.

20/11/2015 και ακόμα δεν μπορείς να διαγράψεις μια φωτογραφία από τις επαφές σου.

Όταν βρεις κάτι στο file manager θέλω να το κάνω share με ότι εφαρμογή μου καπνίσει και όχι να ανοίγω την εφαρμογή και να το βρίσκω από εκεί. Ζιπαρισμα ξεζιπαρισμα,αρχεια, ταξινομηση, παραμετροποιηση, ευκολία χρήσης κλπ δεν εξυπηρετούν τα windows phone.

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω ότι η Ms έβαλε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Προσπαθεί να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα από το μηδέν σε πολύ λίγο χρόνο, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο! Οι άλλοι δύο παιδεύονται τόσα χρόνια και ακόμα κλείνουν τρύπες, όμως έχουν δημιουργήσει τις βάσεις.

Η Ms θεωρώ πως είναι σε καλό δρόμο, όμως είναι ακόμα στην αρχή. Για να γίνουν όλα αυτά που υπόσχεται κατά καιρόυς θέλει χρόνο, αλλά πιστεύω πως έχει τις αντοχές και την υπομονή να ολοκληρώσει τα project της και να καρπωθεί αργότερα τα αποτελέσματα. Αρκεί φυσικά να μην αλλάζει κάθε τρεις και λίγο στρατηγική...

• Like 1
Δημοσ.

Κατά τη γνωμη μου η στρατηγικη της MS ειναι να περασει οσο το δυνατον περισσοτερος κοσμος τα 10αρια στο pc του (αυτοι από οτι εχουν πει, ευχονται για 2 δισ χρηστες σε 2 χρονια).

Αν γινει αυτο, και δεδομενου το κοινο market που εχουν οι υπολογιστες με windows  με τα κινητα , αυτομάτως θα εχουν αποκτησει και 2 δις χρηστες η πλατφορμα των κινητών της.

Στο σημειο αυτό να θυμησω οτι ουτε το android ουτε το ios δεν πλησιαζει καν αυτό το νουμερο παγκοσμίως.

Μετα λοιπον από αυτό και μιλωντας παντα θεωρητικα, ολοι οι developers θα πεσουν σαν τα κορακια πανω στα windows 10 γιατι με 2 δισ χρηστες εκει θα ειναι το ψωμι πλεον.

Όλα αυτά θεωρητικα, στο πρακτικο κομματι δεν αρκει να βαλουν 2 δισ κοσμος τα windows 10 στο pc τους αλλα για να τους θεωρήσουμε και πελατες του windows store, πρεπει να χρησημοποιουν εφαρμογες από εκει.

Και εδώ ειναι το μεγαλο στοίχημα. Θα κατεβαζουν οι χρηστες από το pc τους εφαρμογες από το store όπως p.x το twitter η θα χρησημοποιουν τον browser? Θα κατεβασουν την εφαρμογή για facebook η θα χρησημοποιουν τον browser.

Συνοψιζοντας λοιπον, τα windows 10 εχουν λαμπρο μελλον αλλα υπο προϋποθέσεις. Αν οι χρηστες γινουν οντως 2 δις σε 2 χρονια, και αν αυτοι οι χρηστες χρησημοποιουν εφαρμογες από το store, τοτε η ms θα ανεβει πολύ ψηλά.

Ακριβώς αυτό. Δεν θέλει να στρέψει τον κόσμο άμεσα στα Windows Mobile (Άλλαξαν και όνομα!) αλλά έμμεσα. Λανσάρει τα UWP για να γράψει κόσμος εφαρμογές είτε να τις κάνει port από iOS, webApp, Win32 (Το UWP του Facebook λένε θα είναι Islandwood port) ώστε να τα πάρουν αυτόματα και τα κινητά.

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβώς αυτό. Δεν θέλει να στρέψει τον κόσμο άμεσα στα Windows Mobile (Άλλαξαν και όνομα!) αλλά έμμεσα. Λανσάρει τα UWP για να γράψει κόσμος εφαρμογές είτε να τις κάνει port από iOS, webApp, Win32 (Το UWP του Facebook λένε θα είναι Islandwood port) ώστε να τα πάρουν αυτόματα και τα κινητά.

Ήδη το Facebook έκανε UWP app αλλά σε private beta, το οποίο είναι port από IOS.

• Like 1
Δημοσ.

To hardware υπάρχει και το μοσχοπουλάει φθηνά η Asus.

με 200κάτι ευρώ¨:

http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_2_ze551ml-6917.php

πόσο προσπάθεια θέλει για να το κάνουν να τρέξει κανονικά windows?

μόνο ένας dialer χρειάζεται να προστεθεί...

Βέβαια μετά θα περιμένουμε να φτιάξουν το viber που δε δούλεψε σωστά ποτέ στα windows κλπ κλπ κλπ

Δημοσ.

Ας βγάλει surface phone (μασιφ-στηβαρή-ποιοτική κατασκευή με χαρακτηριστικά φορητού) να τσιμπήσει ο καταναλωτής...... με τα lumia δεν παει πουθενά

• Like 1
Δημοσ.

Βέβαια μετά θα περιμένουμε να φτιάξουν το viber που δε δούλεψε σωστά ποτέ στα windows κλπ κλπ κλπ

Πως γίνεται να λειτουργεί σωστά το WhatsApp ενώ το Viber όχι, ποτέ δε κατάλαβα.

• Like 1
Δημοσ.

To hardware υπάρχει και το μοσχοπουλάει φθηνά η Asus.

με 200κάτι ευρώ¨:

http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_2_ze551ml-6917.php

πόσο προσπάθεια θέλει για να το κάνουν να τρέξει windows?

μόνο ένας dialer χρειάζεται να προστεθεί...

το viber δουλευει μια χαρα (φαντάζομαι από πλευρας ειδοποιήσεων λες γιατι βελτιωσεις θελει) .Στα WP 7.5 ναι ειχε πρόβλημα όπως τότε υπηρχε τεραστιο πρόβλημα και με την ταχυτητα των whatsapp και viber

Έχει animations που δεν κόβονται.

κι εγω πιστευω πως τα animations που εχουν τα WP καθυστερούν το λειτουργικό χωρίς λόγο

Δημοσ.

Εντάξει έχουν πέσει όλα τα android fanboys και σκοτώνονται στην πλάτη των win! Πρώτα από όλα διαβάστε τι λέει το άρθρο. Επίσης διορθώστε τον τίτλο...

Πάμε στα λοιπά:

Η M$ δεν είναι καινούρια στο παιχνίδι των smartphones. Να θυμίσω ότι μαζί με την Palm ήταν από τους πρώτους που δημιούργησαν λογισμικό (όχι υλικό τότε) για smartphones. Η QTEK -μετέπειτα- HTC ήταν το βασικό τους υλικό. Η προσπάθεια που έκανε από τότε ήταν να χρησιμοποιήσει το όνομα της για να τραβήξει χρήστες σε ένα οικοσύστημα που λίγο πολύ έμοιαζε με την desktop έκδοση του OS της. Όταν ήρθε το android ακολουθώντας πολιτική φθηνού license διέλυσε ότι υπήρχε ως ανταγωνισμός...  Μετά ήρθε η Nokia και τα Lumia με τα γνωστά έως σήμερα...

Η αλήθεια είναι ότι η M$ δίνει αναβαθμίσεις -εκεί που το android δεν...- και δίνει, γιατί τα 10 είναι το υπερόπλο της. Η λύση στο πρόβλημα των εφαρμογών. Μην προσπαθείτε να δείτε την M$ από το πρίσμα του android. Σκεφτείτε ότι η M$ δεν χρειάζεται να στήσει οικοσύστημα, ΕΧΕΙ ΗΔΗ το μεγαλύτερο οικοσύστημα της πληροφορικής. Επίσης έχει ένα μεγάλο ατού σε σχέση με τη google... με το δικό της συστηματάκι (και μιλάω για το desktop) φτιάχνεις, δεν βλέπεις απλώς περιεχόμενο. Αρκεί λοιπόν απλώς να φτιάξει ένα mobile λειτουργικό που θα μπορεί να ακουμπάει στα windows και με αυτόματο τρόπο θα έχει μερικά εκατομμύρια εφαρμογές στα πόδια της. Αν θα το καταφέρει, είναι ένα ερώτημα... όμως σκεφτείτε ποιός πίστευε ότι το Linux θα κατακτούσε το κόσμο των κινητών συσκευών?? Μάλλον κανείς...

Για τα σημερινά δεδομένα -έτσι όπως είναι- εγώ καλύτερο smartphone στην περιοχή γύρω στα 200€ από το 640LTE δεν βρήκα... Η δική μου εμπειρία από το adnroid είναι καταστροφική, οπότε δεν φοβήθηκα την αλλαγή. Άλλωστε οι native εφαρμογές είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες android. Έχει χαζοελλέψεις, αλλά για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία να μην χρειάζεται να είμαι με τον φορτιστή ανά χείρας, να μην βγαίνει από το δίκτυο όποτε του έρθει και να έχει καλή ποιότητα κατασκευής από το να λέω οτι έχει μερικά εκατομμύρια εφαρμογές στο store.

Γενικά η μάχη στον κόσμο των smartphones μου θυμίζει λιγάκι την μάχη στο κόσμο της πληροφορικής στη δεκαετία του 80.... Όπως η M$ έκανε μερίδιο στον κόσμο των συμβατών pc (...) έτσι και η google το έκανε στο κόσμο των smartphones. Όμως υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά. Ο κόσμος της πληροφορικής ανήκει στη M$ και άρα αυτή έχει το μαχαίρι, έχει και το πεπόνι! Αν θα το χρησιμοποιήσει σωστά μένει να το δούμε....

• Like 3
Δημοσ.
To προβλημα με την απογοητευση των χρηστων windows phone και την αποτυχια των windows phone φαινεται γλαφυρα απο το ποσο λιγοι χρηστες wp οταν αναβαθμιζουν κινητο επιλεγουν να παραμεινουν στην πλατφορμα των Windows phone.

Σε αντιθεση, το ios και το android ακομα περισσοτερο εχει πολυ υψηλοτερο user loyalty.(χρηστες που παραμενουν στην ιδια πλατφορμα οταν επιλεγουν να αναβαθμισουν κινητο).

Κοινως, δεν μενουν ευχαριστημενοι οι χρηστες wp κ αποφασιζουν να αλλαξουν πλατφορμα οταν αλλαζουν κινητο.

Πρεπει να βελτιωθει το λειτουργικο κ η πλατφορμα, γιατι η αγορα χρειαζεται εναν δυνατο 3ο λειιτουργικο.

• Like 5
Δημοσ.

Σκεφτείτε ότι η M$ δεν χρειάζεται να στήσει οικοσύστημα, ΕΧΕΙ ΗΔΗ το μεγαλύτερο οικοσύστημα της πληροφορικής.

Άλλο το μερίδιο στα pc και άλλο το οικοσύστημα, οικοσύστημα δεν έχει αλλά προσπαθεί να χτίσει.

Το πιο ολοκληρωμένο οικοσύστημα το έχει η Apple,

tv, κινητά, tablets, Mac's, smartwatch όλα αυτά δουλεύουν και συνεργάζονται μια χαρά και αυτή δεν είναι μόνο δική μου άποψη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...