nikolaos_ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα φάκελο INP/ με αρχεία που παίρνει από ftp. rw-rw-rw- 1 ftp ftp 787 Nov 19 10:10 file0123 Δηλαδή owner και group του INP/file0123 είναι ο "χρήστης" ftp και το δικό του primary group, from Ο ίδιος ο φάκελος INP έχει owner τον "χρήστη" apache και group το ftp. Τα permissions αφήνουν read only μόνο το other. rwxrwxr-x 5 apache ftp 24521 Nov 18 08:20 INP Θέλω, σαν χρήστης suv, να σβήσω τα περιεχόμενα του INP/ rm INP/* rm: cannot remove 'file0123' : permission denied Όμως: groups suvsuv: suv ftp apache groups apache apache: apache groups ftp ftp: ftp Τι πρέπει να βάλω για owner-group και permissions, ώστε 1) ο suv χρήστης να σβήνει τα αρχεία του INP, αλλά όχι τον ίδιο τον φάκελο INP/2) να έρχονται τα αρχεία μέσω ftp στο φάκελο INP/, που στέλνονται από διάφορες πηγές μέσω FTP service.3) ο apache να μπορεί να διαβάζει τα αρχεία στο φάκελο INP/4) άλλοι χρήστες να μην μπορούν να γράψουν πάνω στα αρχεία ή να τα σβήσουν, αλλά μόνο να διαβάσουν. Στο 2) διευκρινίζω, τα αρχεία έρχονται μόνο σαν ftp user και ftp group με permissions 666 και δεν θέλω να τρέχω σκριπτάκι για chmod ή chown Γιατί μου λέει permission denied όπως τα έχω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mad-proffessor Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Για πολλά διαφορετικά δικαιώματα αντί να βάζεις χρήστες σε διαφορα groups χρειάζεσαι setfacl. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sundance_kid Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 # chmod 1775 INP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikolaos_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 sticky bit? Θα δουλέψει στο directory INP/; Θα κάνω μια δοκιμή, αν και νομίζω ότι έχει να κάνει με το να μη σβήνει ο ένας το αρχείο που έφτιαξε ο άλλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα