nikolaos_ Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα φάκελο INP/ με αρχεία που παίρνει από ftp. rw-rw-rw- 1 ftp ftp 787 Nov 19 10:10 file0123 Δηλαδή owner και group του INP/file0123 είναι ο "χρήστης" ftp και το δικό του primary group, from Ο ίδιος ο φάκελος INP έχει owner τον "χρήστη" apache και group το ftp. Τα permissions αφήνουν read only μόνο το other. rwxrwxr-x 5 apache ftp 24521 Nov 18 08:20 INP Θέλω, σαν χρήστης suv, να σβήσω τα περιεχόμενα του INP/ rm INP/* rm: cannot remove 'file0123' : permission denied Όμως: groups suvsuv: suv ftp apache groups apache apache: apache groups ftp ftp: ftp Τι πρέπει να βάλω για owner-group και permissions, ώστε 1) ο suv χρήστης να σβήνει τα αρχεία του INP, αλλά όχι τον ίδιο τον φάκελο INP/2) να έρχονται τα αρχεία μέσω ftp στο φάκελο INP/, που στέλνονται από διάφορες πηγές μέσω FTP service.3) ο apache να μπορεί να διαβάζει τα αρχεία στο φάκελο INP/4) άλλοι χρήστες να μην μπορούν να γράψουν πάνω στα αρχεία ή να τα σβήσουν, αλλά μόνο να διαβάσουν. Στο 2) διευκρινίζω, τα αρχεία έρχονται μόνο σαν ftp user και ftp group με permissions 666 και δεν θέλω να τρέχω σκριπτάκι για chmod ή chown Γιατί μου λέει permission denied όπως τα έχω;
mad-proffessor Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Για πολλά διαφορετικά δικαιώματα αντί να βάζεις χρήστες σε διαφορα groups χρειάζεσαι setfacl.
nikolaos_ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2015 sticky bit? Θα δουλέψει στο directory INP/; Θα κάνω μια δοκιμή, αν και νομίζω ότι έχει να κάνει με το να μη σβήνει ο ένας το αρχείο που έφτιαξε ο άλλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα