Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι η ανθρωποτητα δεν συμπαθησε ποτε τα εντομα παρα μονο τα θηλαστικα, ερπετα και πουλια;;

Η συμπάθεια ή το μίσος που τρέφει ένας άνθρωπος προς τα ζώα, οφείλεται καθαρά σε ενδογενή κριτήρια. Σε κάποιους αρέσουν οι σκύλοι, σε άλλους οι γάτες. Κάποιοι θεωρούν "γλυκούλια" τα μυρμήγκια, κάποιοι τις αράχνες, κάποιοι συχαίνονται τις κατσαρίδες και τα φίδια, και πάει λέγοντας. Η άποψή μου είναι πως και οι δυο παραπάνω τύποι ανθρώπων, δεν απέχουν πολύ, όσον αφορά τον τρόπο σκέψης τους και το κακό είναι πως ακόμα και εκεί βλέπουμε να υπάρχει φανατισμός και να τσακώνονται οι μεν με τους δε για το ποιο ζώο έχει μεγαλύτερο ή μικρότερο δικαίωμα στη ζωή.

Όλες οι μορφές ζωής, έχουν απολύτως το ίδιο -θεμελιώδες- δικαίωμα στην ύπαρξη. Ανεξαιρέτως. Από κει και πέρα, είναι θέμα προτεραιοτήτων,  συνειδητοποίησης και σεβασμού, από τον άνθρωπο, προς αυτές τις μορφές, και όχι θέμα μίσους ή συμπάθειας. Αν μπει κατσαρίδα στο σπίτι μου, θα την σκοτώσω. Όχι γιατί τις μισώ, αλλά επειδή γνωρίζω τους κινδύνους που κρύβει η ύπαρξή της στο σπίτι μου. Το ίδιο με το κουνούπι και οποιοδήποτε άλλο ζώο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία μου. Αν βγω μια βόλτα στην εξοχή και δω μια κατσαρίδα ή ένα φίδι, δεν θα τα κυνηγήσω να τα σκοτώσω. Θα αλλάξω δρόμο και θα τα αφήσω στην ησυχία τους. Δεν σημαίνει ότι συμπαθώ τα φίδια. Απλά αναγνωρίζω το ρόλο τους στη φύση, σέβομαι το φυσικό τους περιβάλλον και απομακρύνομαι από αυτό.

Άνθρωποι που κυριεύονται από τα συναισθήματά τους και εκτοξεύουν βαρύγδουπα λόγια υπέρ ή κατά ζώων, είναι ανόητοι.

υποκρισία. Όπως με τη επίθεση στο Παρίσι και αυτήν στην Κένυα. Για τους Παριζιάνους κλάμα, κεριά, τρικολόρ φωτισμένα μηνμεία. Για τους Κενυάτες, ζαρτ, ούτε μια εικόνα φεησμπουκικού προφίλ δεν άλλαξε. Έτσι και με τα ζώα. Αν πνίξω ένα γατί, σοκάρονται όλοι. Αν πνίξω στην φάκα 5 ποντίκια, όλοι χαίρονται.

Διαφωνώ. Υποκρισία (ή ψυχασθένεια), θα ήταν να κλαίγαμε για όλους τους θανάτους που γίνονται άδικα καθημερινά στον κόσμο. Η επιρροή ενός γεγονότος είναι ανάλογη από το πόσο "κοντά του" τη νιώθει ο καθένας, και αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό. Στο Παρίσι, χτυπήθηκαν άνθρωποι  "δικοί μας", με παρόμοια κουλτούρα και τρόπο ζωής. Σε μια χώρα προοδευτική, ελεύθερη. Σε μια άλλη χώρα όμως που δεν υπάρχουν τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα, που οι γυναίκες θεωρούνται, ακόμα, κατώτερες, που η ελευθερία λόγου δεν υπάρχει ούτε για πλάκα, που αν είσαι άθεος, αλλόθρησκος ή ομοφυλόφιλος, σου αξίζει να πεθάνεις, ε όχι δεν μου κάνει την ίδια αίσθηση. Για μένα, ο διαχωρισμός αυτός είναι ξεκάθαρος και μάλιστα δεν περιλαμβάνει μόνο ανθρώπινες ζωές. Αν πεθάνει ο σκύλος μου, θα στεναχωρηθώ περισσότερο από το αν γίνει ένα εργατικό ατύχημα στην Κίνα και σκοτωθούν 20. Αντιγράφω από κάτι που διάβασα σήμερα και με βρίσκει σύμφωνο:

Φαντάζομαι πως υπάρχουν συμπολίτες που έχουν τα ίδια συναισθήματα και για το Παρίσι και για τη Βηρυτό. Μετά υπάρχουν οι συμπολίτες που μπορεί να νοιάζονται περισσότερο για το Παρίσι από όσο νοιάζονται για όλες τις πόλεις της Μέσης Ανατολής με τον ίδιο τρόπο που άλλοι συμπολίτες μπορεί να νοιάζονται πιο πολύ για την Παλαιστίνη από όσο νοιάζονται για την Ευρώπη ολόκληρη. Υπάρχουν αυτοί που νοιάζονται πιο πολύ για τη Σιέρα Λεόνε και άλλοι που νοιάζονται πιο πολύ για το Νταρφούρ. Υπάρχουν κι αυτοί που δεν νοιάζονται καθόλου και για τίποτα. Οι μόνοι που δεν υπάρχουν είναι αυτοί που νοιάζονται ακριβώς το ίδιο για όλα. Θα μπορούσα να το εξηγήσω περισσότερο, αλλά όσοι νομίζουν πως οι άνθρωποι μπορούν να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο σε όμοια ή σχεδόν όμοια γεγονότα, ανεξαρτήτως τόπου, μάλλον δεν θα το καταλάβουν.

• Like 2
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τώρα περιμένω τις συζητήσεις για το ποιος είναι real ή fake φιλόζωος επειδή συμπαθεί γατόσκυλα και ζώα συντροφιάς και οχι τα κατσαριδοέντομα.

Δημοσ.

γιατι το έντομο ζει λίγες μέρες ενώ ο σκύλος 15-20? χρόνια οπότε το έντομο στην καλύτερη θα είναι μεσήλικας προς γέρος ενώ ο σκύλος μπορεί να είναι απο κουτάβι μέχρι και ενήλικας μιας και στο δρόμο οι αδέσποτοι που θανατώνονται πεθαίνουν πολύ πριν γεράσουν. Το ίδιο σε σοκάρει ο θάνατος 80χρονου και το ίδιο ενός 10- 20χρονου ?

Δημοσ.

γιατι το έντομο ζει λίγες μέρες ενώ ο σκύλος 15-20? χρόνια οπότε το έντομο στην καλύτερη θα είναι μεσήλικας προς γέρος ενώ ο σκύλος μπορεί να είναι απο κουτάβι μέχρι και ενήλικας μιας και στο δρόμο οι αδέσποτοι που θανατώνονται πεθαίνουν πολύ πριν γεράσουν. Το ίδιο σε σοκάρει ο θάνατος 80χρονου και το ίδιο ενός 10- 20χρονου ?

Νικολα ότι κι αν παίρνεις σε χαλάει. Τι λες;!

• Like 2
Δημοσ.

Θέμα συνείδησης είναι νομίζω. Τα έντομα κατά βάση είναι άβουλα σε ότι αφορά τις αντιδράσεις τους με τον άνθρωπο. Για να το θέσω καλύτερα, δε ξέρω αν έχουν συναισθήματα. Αντίθετα τα ζώα, δείχνουν τη χαρά τους, τη λύπη τους, τη δυσαρέσκειά τους, τη πείνα τους. Επικοινωνούν. Πιθανόν και τα έντομα βέβαια να επικοινωνούν και να τα αδικώ αλλά δε νομίζω ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί τη «γλώσσα» τους. Οπότε και θεωρώ απόλυτα λογικό, όσο φιλόζωος να είναι κάποιος, να προτιμάει ένα σκυλάκι παρά ένα κουνούπι λόγου χάρη.

Δημοσ.

Γιατι pancake και οχι κρεπα

.

.

.

Επειδη το ενα αποτελει εξημερομενο οικοσιτο ζωο και το αλλο ενα μικροσκοπικο  για μερικους αιδιαστικο ον.

Ισως επειδη τα μεγαλυτερα ζωα εχουν συναισθηματα ενω τα εντομα απλα ολοκληρωνουν τον κυκλο της ζωης τους και πεθαινουν

Επειδη το ενα παροτι τροφη για αλλα αλλα ζωα για τον ανθρωπο απλα κατι ενοχλητικο.

Διαλεξε ενα και παρε

• Like 2
Δημοσ.

Mια λογικη εξηγηση που μπορω να δωσω για τα σκυλια και τις γατες που αγαπαμε πιο πολυ ειναι οτι ειμαστε το ιδιο ειδος θυλαστικα αυτα θυλαστικα και εμεις.

Δημοσ.

εγω προτεινω να ψοφησουν ολοι οι ανθρωποι εκτος απο καμια 20αρια που θα τους διαλεξω εγω και να ζησουν τα κουταβια ολου του πλανητη μαζι μου.

• Like 2
Δημοσ.

εγω προτεινω να ψοφησουν ολοι οι ανθρωποι εκτος απο καμια 20αρια που θα τους διαλεξω εγω και να ζησουν τα κουταβια ολου του πλανητη μαζι μου.

Ή να μεταμορφωθούν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου σε κουτάβια.
Δημοσ.

Και εμένα με έχει απασχολήσει αυτό το ερώτημα..

Κανονικά υποτίθεται ότι όλα είναι ζωντανά οπότε έπρεπε να τα εκτιμούμε το ίδιο.

Αυτό όμως δε συμβαίνει.

Γιατί δηλαδή πρέπει ένας ελέφαντας να έχει μεγαλύτερη αξία απο ένα μυρμήγκι;

Μαλλον διοτι αν αρχισουμε να εξοντωνουμε ελεφαντες το ειδος τους θα εξαφανιστει, ενω τα μυρμηγκια ειναι απειρα.

Γιατί ο άνθρωπος να έχει μεγαλύτερη αξία απο οποιοδήποτε ζώο;

Ούτε κάποιο καλό κάνει στη φύση,το αντίθετο μάλιστα

,ούτε είναι σπάνιος.

Κρεας τρως καθολου ή εισαι χορτοφαγος?

Επειδή ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Μεχρι θανατου. Χτες ακουσα οτι ενας αστυνομικος σκυλος σκοτωθηκε σε επιχειρησεις στο Παρισι.

Δημοσ.

O σκύλος ειναι το ίδιο πιστός με ένα 3χρονο, 4χρονο παιδί. Αγαπάει τους γονείς του, τους βλέπει σαν Θεούς, δε θέλει να ειναι μακρυά τους, θέλει να παίζει μαζί τους. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν σκύλοι που έχουν επιδείξει αυτοθυσία για τα αφεντικά τους.

Το ίδιο ισχύει και για 4χρονα που έχουν οδηγήσει μέχρι και αυτοκίνητα ή 3χρονα που μπόρεσαν να πάρουν τηλέφωνο σε γείτονες, ή ακόμα και 2χρονα που σκύβουν πάνω από την άρρωστη μαμά τους και προσπαθούν να τη βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Αυτό που εννοώ ειναι οτι το σκυλί, σε πολλές περιπτώσεις, ειναι σαν ένα παιδάκι.

Ανάλογα με το πως θα το μεγαλώσεις, έτσι θα σου συμπεριφερθεί. Αν μεγαλώσεις ένα παιδί μέσα στη βία, στα 5 του θα είναι επιθετικό. Ετσι και με το σκυλί. Αυτό δεν νομίζω οτι μπορει να συμβεί με τα έντομα.

Η evabb ασφαλώς και υπερβάλει στο ποστ της βέβαια :-)

Aν είχα τη δυνατότητα θα φροντιζα για την ασφάλεια όλων των παιδιών του κόσμου. Και γιατί όχι και των κουταβιών :-)

Δημοσ.

Νικολα ότι κι αν παίρνεις σε χαλάει. Τι λες;!

απλά έδωσα μια διαφορετική εξήγηση στην αξία που δίνουμε στην ζωή .  

Δημοσ.

Αν δεν υπερβαλει χρειαζεται να εγκλειστει αμεσα σε ψυχιατρικο ιδρυμα.

Αν υπερβαλει αλλα εχει βαση αληθειας αυτο που ειπε, ισως χρειαζεται απλα να εξεταστει απο ψυχιατρο.

Η κατασταση σωζεται μονο αν το ειπε απλως για να προκαλεσει.

Η απλα μπορει να εχει περιοδο

• Like 1
Δημοσ.

Θυμάμαι πριν κανένα 2μηνο είχα πετύχει ένα κουνούπι (μεσημεριατικα) και προσπάθησα να το διώξω από το πάραθυρο, αντι να το σκοτώσω. Έκανα μερικές προσπάθειες και μετα από λιγο το έχασα. Δεν ήμουν σίγουρος αν είχα καταφέρει να το διώξω αλλά έτσι ήλπιζα. Ε μετά από λίγο αποφάσια, να πάω να ρίξω για κανένα μισαωρακι ένα σύντομο ύπνο (που τελικά εγινε ώρα). Μόλις ξύπνησα, ένοιωσα μια φαγούρα στο χέρι μου, το ξύνω και μετά βλέπω 8 διαδοχικα τσιμπίματα (στην ιδια ευθεία). Ε για καμμια εβδομάδα, όποιο έβλεπα κονούπι το σκότωνα αμέσως. Έπειτα συνεχισα να προσπαθώ να τα διώξω πρώτα.

Δημοσ.

Θυμάμαι πριν κανένα 2μηνο είχα πετύχει ένα κουνούπι (μεσημεριατικα) και προσπάθησα να το διώξω από το πάραθυρο, αντι να το σκοτώσω. Έκανα μερικές προσπάθειες και μετα από λιγο το έχασα. Δεν ήμουν σίγουρος αν είχα καταφέρει να το διώξω αλλά έτσι ήλπιζα. Ε μετά από λίγο αποφάσια, να πάω να ρίξω για κανένα μισαωρακι ένα σύντομο ύπνο (που τελικά εγινε ώρα). Μόλις ξύπνησα, ένοιωσα μια φαγούρα στο χέρι μου, το ξύνω και μετά βλέπω 8 διαδοχικα τσιμπίματα (στην ιδια ευθεία). Ε για καμμια εβδομάδα, όποιο έβλεπα κονούπι το σκότωνα αμέσως. Έπειτα συνεχισα να προσπαθώ να τα διώξω πρώτα.

Μαλλον πηγαινες για βουδιστης αλλα δεν σου βγηκε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...