anwnymh29 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Έχω σώσει και αλογάκια της παναγίας από το στόμα της γάτας μου.Αυτά τα πράσινα, μάντις ή ακρίδες.Και όταν τα κοιτάς στα μάτια λυγίζουν το κεφαλάκι προς τα πλάγια.Αυτά πώς μπορείς να τα σιχαθείς; Εγω τα σκιαζομαι αυτα!!!!! 1
george_gr1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Αν υπήρχε μια κάμερα από όπου σε παρακολουθούσε όλος ο κόσμος και έβλεπες μια ακρίδα, θα την άφηνες να ζήσει. Η συντιπτικη πλειοψηφία τουλάχιστον. Γιατί?
Mau-Maus Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ο σκυλος και η γατα επει εκαντονταδες χρονια εχουν προσφερει στον ανθρωπο της πολυτιμες υπηρεσιες του.Τι εχει προσφερει η μηγα,το κουνιπι και η κατσαριδα εκτος απο αρρωστιες;τιποτα,οποτε ειναι και φυσικο να τα αντιμετωπιζουμε διαφορετικα. και όμως σε κάποιων το μυαλό ειναι το ίδιο η κατσαρίδα και ο σκύλος και έχουν και απορία γιατι τα ξεχωρίζουμε ! όπως ο άλλος απο πάνω που είπε σε διπλανό νήμα οτι το να πάρεις ενα σκυλάκι κ όταν το βαρεθείς να το πνίξεις και να το πετάξεις στα σκουπίδια , είναι το ιδιο με το να πετάξεις στα σκουπίδια μια σπασμένη καρέκλα αφού έχεις πληρώσει για να τα αγοράσεις και τα δυο λέει, είναι περιουσία σου και οτι θέλεις τα κάνεις !!!!!!! τι να πεις , προσπερνάς και πας παρακάτω απ όλους έχει ο μπαξές σε αυτόν τον κόσμο .. 2
dimitrisOP Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ειναι στον ανθρωπο αυτα , εμενα τα εντομα δεν μου προκαλουν αηδια, δεν με πειραζουν , δεν τα πειραζω. Γενικα οι γατες και τα σκυλια και γενικα ολα τα θυλαστικα ειναι ποιο χαριτωμενα και ποιο εξυπνα, γι αυτο και αντιδραμε ετσι οταν συμβαινει κατι.
Pa0ki Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Γιατι η ανθρωποτητα δεν συμπαθησε ποτε τα εντομα παρα μονο τα θηλαστικα, ερπετα και πουλια;; Γιατι;; Τα μισουμε επειδη σε εναν πυρηνικο πολεμο μονο αυτα θα μεινουν στον πλανητη πχ; Τι λετε;.. Τι λες καλέ, στην Ασία τα λατρεύουν 2
Apoll Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Γιατι η ανθρωποτητα δεν συμπαθησε ποτε τα εντομα παρα μονο τα θηλαστικα, ερπετα και πουλια;; Γιατι;; Τα μισουμε επειδη σε εναν πυρηνικο πολεμο μονο αυτα θα μεινουν στον πλανητη πχ; Τι λετε;.. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει την έννοια του μίσους. Μίσος δεν είναι να δεις την αράχνη στον τοίχο και να την σκοτώσεις, ούτε να την βγάλεις από το σπίτι. Μίσος δεν είναι το να σκοτώσεις την κατσαρίδα ή το ποντίκι αν βρίσκονται στο σπίτι. Μίσος είναι να προσπαθείς με εκδικητικό τρόπο να κάνεις κάτι ενάντια σε κάτι άλλο, που η πράξη θα σου προκαλέσει μεγάλη ευχαρίστηση. 3
johnbond Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Και εμένα με έχει απασχολήσει αυτό το ερώτημα.. Κανονικά υποτίθεται ότι όλα είναι ζωντανά οπότε έπρεπε να τα εκτιμούμε το ίδιο. Αυτό όμως δε συμβαίνει. Γιατί δηλαδή πρέπει ένας ελέφαντας να έχει μεγαλύτερη αξία απο ένα μυρμήγκι; Έχει αποδείξει κανείς οτι ο ελέφαντας έχει περισσότερα αισθήματα ; ή οτι νοιώθει μεγαλύτερο πόνο; πρόχειρα μπορώ να σκεφτώ τρεις λόγους που οι άνθρωποι εκτιμούν περισσότερο κάποια ζώα. 1)Το μέγεθος του ζώου. 2)Το αν προσφέρει κάποιο καλό στη φύση ή αντίθετα αν προκαλεί προβλήματα και ασθένειες. πχ Μια μέλισσα έχει μεγαλύτερη εκτίμηση απο μια μύγα. 3)Η σπανιότητα του ζώου.Τα ζώα/έντομα που βρίσκονται σε αφθονία δε χαίρουν ιδιαιτερης εκτίμησης. Αν προχωρήσουμε τη σκέψη ακόμη παραπέρα σε σημείο που ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν γεννιέται το ερώτημα. Γιατί ο άνθρωπος να έχει μεγαλύτερη αξία απο οποιοδήποτε ζώο; Ούτε κάποιο καλό κάνει στη φύση,το αντίθετο μάλιστα ,ούτε είναι σπάνιος. Οι πιο πολλοί το πιστεουν αυτό απλά επειδή έτσι έχουν μάθει απο την κοινωνία. Αν το δούμε αντικειμενικά σκεφτείτε πόσο κακή εντύπωση θα είχαν για εμάς τα ζώα αν είχαν υψηλή νοημοσύνη. Μόνο κακό κάνουμε στον πλανήτη στα άλλα ζώα και μεταξύ μας. 3
deesnider Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Έχω σώσει και αλογάκια της παναγίας από το στόμα της γάτας μου.Αυτά τα πράσινα, μάντις ή ακρίδες.Και όταν τα κοιτάς στα μάτια λυγίζουν το κεφαλάκι προς τα πλάγια.Αυτά πώς μπορείς να τα σιχαθείς; Πανεύκολα. Δε χρειάζεται καν προσπάθεια. Εγω γουστάρω πολύ τα τζιτζικια. Κι εγώ! Σαν πρησμένες αλογόμυγες είναι... 2
michael92 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Γιατί είναι λιγότερο intelligent, λιγότερο χαριτωμένα και πιο ενοχλητικά. Επίσης δεν φαίνεται το suffering τους όταν τα προκαλείς ζημιά (δεν κλαίνε δεν δείχνουν ότι πονάνε). Δεν ξέρουμε πάντως αν τα έντομα έχουν συνείδηση (το πιο πιθανό είναι πως όχι), κατί το οποίο είναι σχεδόν δεδομένο για τα περισσότερα θηλαστικά πχ. Η σωστή σύγκριση θα ήταν γιατί η ζωή ενός σκύλου αξίζει παραπάνω από ενός γουρουνιού ή μιας αγελάδας; 2
Tenshi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μάλλον δεν έχεις καταλάβει την έννοια του μίσους. Μίσος δεν είναι να δεις την αράχνη στον τοίχο και να την σκοτώσεις, ούτε να την βγάλεις από το σπίτι. Μίσος δεν είναι το να σκοτώσεις την κατσαρίδα ή το ποντίκι αν βρίσκονται στο σπίτι. Μίσος είναι να προσπαθείς με εκδικητικό τρόπο να κάνεις κάτι ενάντια σε κάτι άλλο, που η πράξη θα σου προκαλέσει μεγάλη ευχαρίστηση. Μίσος είναι αυτό που νιώθω, όταν βγαίνω 1 το βράδυ στην αυλή να ποτίσω τα λουλούδια και η δεκάποντη κατσαρίδα ανεβαίνει στο πόδι μου, κόβει σπριντ γύρους στην γάμπα και το μπούτι μου (ενώ παράλληλα κάνει φλάπ-φλάπ τα φτερά για να την νιώσω καλύτερα). Μη σου τύχει... Μη.Σου.Τύχει. 4
DrLo Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Έχω σώσει και αλογάκια της παναγίας από το στόμα της γάτας μου.Αυτά τα πράσινα, μάντις ή ακρίδες.Και όταν τα κοιτάς στα μάτια λυγίζουν το κεφαλάκι προς τα πλάγια.Αυτά πώς μπορείς να τα σιχαθείς; https://www.youtube.com/watch?v=qGJNTslNpuw
V for Vagelis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Και εμένα με έχει απασχολήσει αυτό το ερώτημα.. Κανονικά υποτίθεται ότι όλα είναι ζωντανά οπότε έπρεπε να τα εκτιμούμε το ίδιο. Αυτό όμως δε συμβαίνει. Γιατί δηλαδή πρέπει ένας ελέφαντας να έχει μεγαλύτερη αξία απο ένα μυρμήγκι; Έχει αποδείξει κανείς οτι ο ελέφαντας έχει περισσότερα αισθήματα ; ή οτι νοιώθει μεγαλύτερο πόνο; Ναι...Ηθικά μιλώντας έχει να κάνει με το εύρος της συνείδησης και της αίσθησης πόνου, την έκφραση του οποίου πχ στη περίπτωση των θηλαστικών συνήθως είμαστε από τη φύση μας σε θέση να αντιληφθούμε. Επιστημονικά δικαιολογείται από τη δομή του νευρικού συστήματος των ζώων και των εντόμων. 2
idomeneas7 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Τα έντομα, όπως και τα τρωκτικά, είναι συνήθως ενοχλητικά και θεωρούνται pests (δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά, κάτι σαν παράσιτα). Δηλαδή βλάπτουν τις καλλιέργειες, μεταφέρουν αρρώστειες, τσιμπάνε, κάποια είναι θανατηφόρα κλπ. Για αυτόν τον λόγο οι περισσότεροι κάνουν απολύμανση, δεν τα θέλουν στο περιβάλλον τους και όταν δεν πιάνει η συντηρητική μέθοδος (απότρεψη μέσω φαρμάκων ή άλλων συστημάτων) είτε τα βγάζουν έξω αν τα δουν είτε τα σκοτώνουν. 'Αλλα ζώα που είτε είναι χρήσιμα στον άνθρωπο, είτε δεν τον ενοχλούν ή δεν πρόκειται να βρεθούν στο περιβάλλον του (π.χ. άγρια ζώα), συνήθως είναι συμπαθή. Κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να είναι τα κουνούπια στα έλη και να κάνουν πάρτι. Σπίτι μου όμως τα τηγανίζω αμέσως με μια σούπερ ρακέτα-ψηστήρι που έχω, χωρίς τύψεις...αν δεν το κάνω, θα ξυπνήσω λες και είμαι στην εφηβεία.
defacer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ο σκυλος και η γατα επει εκαντονταδες χρονια εχουν προσφερει στον ανθρωπο της πολυτιμες υπηρεσιες του.Τι εχει προσφερει η μηγα,το κουνιπι και η κατσαριδα εκτος απο αρρωστιες;τιποτα,οποτε ειναι και φυσικο να τα αντιμετωπιζουμε διαφορετικα. Σου ακούγεται λογικό αυτό; Η Στάβη που λιώνει με τα κουτάβια της συμβαίνει επειδή τα σκυλιά έχουν προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες τους εδώ και χιλιετίες; Αν υπήρχε μια κάμερα από όπου σε παρακολουθούσε όλος ο κόσμος και έβλεπες μια ακρίδα, θα την άφηνες να ζήσει. Η συντιπτικη πλειοψηφία τουλάχιστον. Γιατί? Για τον ίδιο λόγο που αν υπήρχε αυτή η κάμερα δε θα έξυνες τον κώλο σου με μανία όσο κι αν σε φαγούριζε (random παράδειγμα, το σκεπτικό μετράει). Δεν έχει να κάνει συγκεκριμένα με την ακρίδα. Κανονικά υποτίθεται ότι όλα είναι ζωντανά οπότε έπρεπε να τα εκτιμούμε το ίδιο. Non sequitur. Πώς συνδέεται το αν κάτι είναι ζωντανό με το πόσο το εκτιμάει κανείς; Εγώ εκτιμάω την καρέκλα του γραφείου μου παραπάνω από το μυρμήγκι που βρίσκεται έξω στο μπαλκόνι. Υπάρχει κάποιος που το βρίσκει περίεργο αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα