Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι η ανθρωποτητα δεν συμπαθησε ποτε τα εντομα παρα μονο τα θηλαστικα, ερπετα και πουλια;;

Γιατι;; Τα μισουμε επειδη σε εναν πυρηνικο πολεμο μονο αυτα θα μεινουν στον πλανητη πχ;

Τι λετε;..

• Like 2
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

υποκρισία. Όπως με τη επίθεση στο Παρίσι και αυτήν στην Κένυα. Για τους Παριζιάνους κλάμα, κεριά, τρικολόρ φωτισμένα μηνμεία. Για τους Κενυάτες, ζαρτ, ούτε μια εικόνα φεησμπουκικού προφίλ δεν άλλαξε. Έτσι και με τα ζώα. Αν πνίξω ένα γατί, σοκάρονται όλοι. Αν πνίξω στην φάκα 5 ποντίκια, όλοι χαίρονται.

• Like 18
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, κοιτάξτε, ο ts είπε πως ήθελε να το συζητήσει σοβαρά. 

Οπότε, αν θέλετε να μπείτε στην κουβέντα, καλώς. Δε θέλετε, προσπεράστε. Ό,τι σβήσω από εδώ και κάτω, πάει πακέτο με 3 μέρες εκτός.

Ευχαριστώ.

• Like 5
Δημοσ.

Γιατι η ανθρωποτητα δεν συμπαθησε ποτε τα εντομα παρα μονο τα θηλαστικα, ερπετα και πουλια;;

Γιατι;; Τα μισουμε επειδη σε εναν πυρηνικο πολεμο μονο αυτα θα μεινουν στον πλανητη πχ;

Τι λετε;..

Δεν νομιζω ολα τα εντομα,αλλα μερικα που ειναι ενοχλητικα και μπορουν να μεταφερουν αρρωστιες η μολυνσεις.Π.χ. ελονοσια. Ισα,ισα που μερικα ειναι πανεμορφα και πολυ ενδιαφεροντα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί είναι λιγότερο intelligent, λιγότερο χαριτωμένα και πιο ενοχλητικά. Επίσης δεν φαίνεται το suffering τους όταν τα προκαλείς ζημιά (δεν κλαίνε δεν δείχνουν ότι πονάνε)

Εγώ που δεν σκοτώνω τίποτα αν δεν είναι να το φάω μετά (πχ δε σκοτώνω κατσαρίδες και κουνούπια) γίνομαι πολύ "σπαστικός" για τους γύρω μου. 

Δεν το θεωρώ ιδιαίτερα υποκριτικό όταν κάποιος σκοτώνει έντομα ενώ υπερασπίζεται σκύλους και γάτες γιατί καταλαβαίνω ότι έτσι λειτουργούμε ενστικτωδώς. Αν κάποιος όμως το έχει σκεφτεί παραπάνω η επιχειρηματολογήσει υπέρ αυτής της συμπεριφοράς διαφωνώ. 

note: για άγνωστο λόγο τα κουνούπια δεν με τσιμπάνε. Αν με τσιμπούσαν θα τα σκότωνα, δηλαδή δέχομαι την απειλή ως επιχείρημα. 

• Like 4
Δημοσ.

προκαλούν αηδία

εγώ όταν τα βλέπω νιώθω οτι θ'αρχίσω να χορέυω ποντιακό τικ απο τον ανατριχίλα.

Νομίζω οτι είναι η εμφάνισή τους που τα κάνει τόσο αποκρουστικά

ενώ αντίθετα λιώνω για κουτάβια, μικρά γατάκια κι όλα αυτά τα χαριτωμένα, γι'αυτό άλλωστε και βλέπω και βίντεο στο youtube γιατι τα βρισκω τόσο χαριτωμένα και γλυκά που μ'αρέσει να τα χαζεύω.

Πρέπει να ειναι για άλλη μια φορα η εμφάνιση που παίζει ρόλο.

Πολύ άδικη αυτή η ζωή. Τα πάντα παίζονται στην εμφάνιση

• Like 5
Δημοσ.

Τι λετε;..

Πολύ περίεργη η ερώτησή σου. Και εξηγούμαι..

Από την μία έχουμε τους ταλιμπάν φιλόζωους που οι ίδιοι βασανίζουν τα ζώα κρατώντας τα αιχμάλωτα σε 4ς τοίχους ή με αλυσίδες δεμένα ή ανέχονται να κάνουν τα ζώα τοξικομανείς και από την άλλη αυτή την ερώτηση να συγκρίνει την ζωή ενός κουνουπιού (π.χ.) με αυτή ενός σκύλου. 

Άρα, δικαιώνοντας το ότι δεν είναι λογικό να μας νοιάζει το ίδιο αυτομάτως δικαιώνονται αφενός οι ταλιμπανιές και αφετέρου ο βασανισμός των προαναφερθέντων που κάνουν στα ζώα. 

Η ερώτηση θα ήταν καλύτερα:

Γιατί κάνουμε τα στραβά μάτια εκτός εάν πρόκειται για δικό μας όφελος ενώ από την άλλη το παίζουμε ταλιμπάν (μέσα από ένα ψευδώνυμο σε ένα forum). 

Δημοσ.

Δεν σκοτώνω σαύρες, έντομα και λοιπά αφήνω τις γάτες μου να το κάνουν.

Τώρα στο σοβαρό του θέματος... Η γάτα και ο σκύλος είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον άνθρωπο σαν οικόσιτα οπότε υπάρχει και περισσότερη αγάπη και φροντίδα... Επίσης έχουν τεράστια νοημοσύνη που κατά κάποιο τρόπο καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με τον άνθρωπο όπως όταν πεινάνε κλαίνε, όταν θέλουν χάδια έρχονται και τρίβονται και λοιπά, σε σχέση με τα έντομα και τις σαύρες. 

• Like 1
Δημοσ.

προκαλούν αηδία

εγώ όταν τα βλέπω νιώθω οτι θ'αρχίσω να χορέυω ποντιακό τικ απο τον ανατριχίλα.

Νομίζω οτι είναι η εμφάνισή τους που τα κάνει τόσο αποκρουστικά

ενώ αντίθετα λιώνω για κουτάβια, μικρά γατάκια κι όλα αυτά τα χαριτωμένα, γι'αυτό άλλωστε και βλέπω και βίντεο στο youtube γιατι τα βρισκω τόσο χαριτωμένα και γλυκά που μ'αρέσει να τα χαζεύω.

Πρέπει να ειναι για άλλη μια φορα η εμφάνιση που παίζει ρόλο.

Πολύ άδικη αυτή η ζωή. Τα πάντα παίζονται στην εμφάνιση

Ενα εντομο οπως η πεταλουδα ομως σε απωθει? :)

Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν βλέπω στο μπαλκόνι αναποδογυρισμένα έντομα να κουνάνε τα ποδαράκια τους απεγνωσμένα τα φέρνω στα ίσα τους.

και γω το καλοκαίρι που είχα ενα θέμα με τα μυρμήγκια στην κουζίνα στο εξοχικό , όταν μαζευόντουσαν δεν άνοιγα  ποτέ τηγ βρύση αν δεν τα έδιωχνα πρώτα !

• Like 8
Δημοσ.

Και εγω πιστεύω οτι ειναι θεμα "νοημοσύνης", δυνατότητας εξημερωσης, ωφελειας. Ισως πριν χιλιάδες χρόνια σκυλος και κατσαριδα να ειχαν την ιδια εκτίμηση.

Και εγω πάντως το ίδιο με τα έντομα. Αποφεύγω οσο το δυνατον να τα σκοτωνω.

Δημοσ.

Ο σκυλος και η γατα επει εκαντονταδες χρονια εχουν προσφερει στον ανθρωπο της πολυτιμες υπηρεσιες του.Τι εχει προσφερει η μηγα,το κουνιπι και η κατσαριδα εκτος απο αρρωστιες;τιποτα,οποτε ειναι και φυσικο να τα αντιμετωπιζουμε διαφορετικα.

Ειπα μονο  αυτα τα 3 εντομα,γιατι ολα τα αλλα,οπως πχ.μελλισες,μυρμηκια και σκαθαρια εχουν την χρησιμοτητα τους,και για να πω την  αληθεια τα βρισκω συναρπαστικα σαν ζωα.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω σώσει και αλογάκια της παναγίας από το στόμα της γάτας μου.Αυτά τα πράσινα, μάντις ή ακρίδες.Και όταν τα κοιτάς στα μάτια λυγίζουν το κεφαλάκι προς τα πλάγια.Αυτά πώς μπορείς να τα σιχαθείς;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...