doraki23 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλημέρα ομορφιές! Φίλος μου έφτιαξε ένα πισάκι για ελαφριά χρήση (μήνα με τον μήνα αναβαθμίζεται). Έχουμε: g3258, asrock b85m, 3x4gb ram στα 1333mhz (αναμένω αύριο κάποιες g.skill ares 1600mhz - 2x8gb), τροφοδοτικό ένα silverstone fanless 400w platinum series (μπορώ να κουμπώσω και ένα L&c 600w που έχω). Δίσκο 1 τέρρα (αναμένω ssd). Γραφικά onboard. Τώρα το πισί ειναι σεταρισμένο σε mini tower (μαξ 38 βαθμοί με στοκ ψήκτρα). Σε κανέναν μήνα θα αγοραστεί midi tower. Προσπαθώ να βρω κανέναν οδηγό για γρήγορο και εύκολο oc του g3258 αλλά τζίφος. όσα tutorial βρίσκω είναι ή για άλλες μητρικές ή με άλλο bios version. Βρέθηκε ένας τυπάς εδώ: έχει άλλη μητρική βέβαια. Το oc tweaker δεν μου έχει τις επιλογές αυτές για instant oc. οπως καταλάβατε είμαι σκράπας με αυτά, αλλαξα κάτι ρυθμίσεις από το bios και δεν μπούταρε το πισί Μετά του έκανα restore to default settings στο bios και ο άρρωστος επιβίωσε. Υπάρχει κάποιος χρυσός και άγιος άνθρωπος εδώ μέσα να με βοηθήσει; Εε καλοί μου άυπνοι;; Σημείωση 1. Προς το παρόν δεν θα αλλάξω ψήκτρα- μένω με την στοκ. Αργότερα πάμε στην 212 evo. Συνεπώς στα 4ghz να πάει το oc - ευχαριστημένος θα είμαι με την μαμά ψήκτρα. Σημείωση 2. H asrock mobo έχει προγραμματάκι/utility που λέμε και στο χωριό μου που μπορώ να πειράξω από εκεί πέρα τις ρυθμίσεις για oc. έελα όμως που δεν βρισκω ούτε multiplier , ούτε τα συναφή. Πλιζ χελπ - από έναν άσχετο του είδος. Cheers. Το utility της asrock μπας και κάνουμε κάτι από εδώ: Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2015 από doraki23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RigasGR Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Αν εχει επιλογη να αλαξεις τον πολλαπλασιαστη βαλε τον στο χ42 και ρευμα (Vcore) στο 1,250 ετσει για αρχη. Aν παει ανετα μεινε εκει,και αν θες δοκιμασε στα 1.200 το ρευμα. Aν δεν κατσει εκει δωσε χ40 και ιδιο ρευμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Εχει κάποια επιλογή μέσα στο bios , που γράφει Non Z overclocking ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doraki23 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Επανήλθα. Από την 1η στιγμή που πήρα το πισι, αναβάθμισα το bios στην τελευταία έκδοση. Έψαχνα και εγώ από προχθές αυτό τον non-Z oc - δεν το έβρισκα πουθενα. Θυμήθηκα λοιπόν ότι κάπου, κάποτε είχα διαβάσει ότι αν αναβαθμιστεί η παρούσα μητρική στο 2.40 bios δεν έχει την επιλογή για αυτόματα Οc. Χθες βράδυ λοιπόν το επέστρεψα στο αρχικό 2.10 bios και ..βουαλά! Εμφανίστηκε το non z -oc. Δοκίμασα διάφορους χρονισμούς 3.8ghz, 4 και 4.2. Το 4.4 δεν το ακούμπησα πάνω από 3 λεπτά γιατί έπιασα μονομιάς 90 βαθμούς. Είμαι με την μαμά ψήκτρα πάντα και τα 4.2 είναι οριακά για παιχνίδι κ' μόνο. Στα 4ghz δεν ξεπερνάει τους 75 βαθμούς σε stress test αλλά σε idle γενικά τσιμπάω σε θερμοκρασίες. Επόμενο βήμα λοιπόν είναι η αλλαγή ψήκτρας για oc στα 4ghz (δεν με ενδιαφέρει παραπάνω). Το θέμα μας: Το κουτί! Έχω ένα απο το πλαίσιο (πιο μίνι δεν παίζει - ούτε καν dvd/3.5'' hdd δεν χωράει επάνω) Πλάτος λέει 16εκ. αλλά έχει και ένα είδος μπράκετ για 2.5'' δίσκο - οπότε μαξ για 14.5 εκ. το κόβω. Η 212 evo δεν χωράει ούτε για πλάκα. Επόμενη λύση;; Αν εχει επιλογη να αλαξεις τον πολλαπλασιαστη βαλε τον στο χ42 και ρευμα (Vcore) στο 1,250 ετσει για αρχη. Aν παει ανετα μεινε εκει,και αν θες δοκιμασε στα 1.200 το ρευμα. Aν δεν κατσει εκει δωσε χ40 και ιδιο ρευμα. Τις έκανα χθες αυτές τις μόντες από το bios, δεν άνοιγε το πισι για κανένα τέταρτο Μετά από 10 φορές άνοιξε, αλλά άρχισα τα αυτόματα πειράματα που έχει η μητρική μέσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 ερωτηση.. για ποιο λογο χρειαζεσαι το o/c? και γενικα τι χρηση θα κανεις? διοτι ο/c και οnboard γραφικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doraki23 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Έχει ήδη πέσει παραγγελία για 750ti oc low profile ντε. Αμέσως να με αποπάρετε. Βέβαια θα την έχω σε 10-15 μέρες οπότε αράζω μέχρι τότε. Χρήση: Κώδικες, προγραμματισμό και λοιπές μπουρδίτσες. Παιχνίδια σπάνια έως ποτέ (3 φορές τον μήνα ορίζεται ως ποτέ για εμένα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Το θέμα μας: Το κουτί! Έχω ένα απο το πλαίσιο (πιο μίνι δεν παίζει - ούτε καν dvd/3.5'' hdd δεν χωράει επάνω) Πλάτος λέει 16εκ. αλλά έχει και ένα είδος μπράκετ για 2.5'' δίσκο - οπότε μαξ για 14.5 εκ. το κόβω. Η 212 evo δεν χωράει ούτε για πλάκα. Επόμενη λύση;;. -> Cpu Cooler Scythe Ninja 3 Rev.B @ 16cm http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39692&cat=7 http://www.guru3d.com/articles_pages/scythe_ninja_3_cpu_cooler_review,10.html ή -> Cpu Cooler Scythe Iori @ 13.6cm http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39693&cat=7 http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?itemid=1283&page=5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα