dolph Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ναι, ξέρω-ξέρω, αν γκουγκλάρω αρκετά θα το βρω, αλλά ας ανοίξουμε την συζήτηση και όλο και κάτι παραπάνω θα μάθω/μάθουμε Γνωρίζετε κάπου που να έχει καλό "εκπαιδευτικό" κώδικα, που να ξεκινάει με ένα υποτιθέμενο project και να εξηγεί τα βήματα στην ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της εξήγησης του κώδικα; Θα προτιμούσα σε C#. Ευχαριστώ,
Tmark Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δες Site: εδώ κάτι ανάλογο σε αυτό που ζητάς. 1
defacer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Τι εννοείς να εξηγεί τα βήματα και τον κώδικα; Τι ακριβώς είναι αυτό στο οποίο θέλεις να εκπαιδευτείς; Τι γνώσεις έχεις ήδη; Άμα έλεγε δηλαδή έχουμε μια λίστα με αριθμούς και θέλουμε τους 3 μεγαλύτερους τι θα έπρεπε να λέει η υποτιθέμενη επεξήγηση; 1
dolph Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά πολλές φορές με τον προγραμματισμό στο παρελθόν. Λίγο basic, λίγο python, λίγο C, λίγο C#, αλλά επειδή είναι καθαρά για χόμπυ, παίζω κάποιο διάστημα και μετά το αφήνω για καιρό. Οπότε, και γνωρίζω κάποια πράγματα, και δεν γνωρίζω τίποτα σχεδόν Επειδή με έχει πιάσει πάλι να δουλέψω λίγο το μυαλό μου, αν και έχω βιβλία και γνωρίζω αρκετά από τα online μαθήματα που κυκλοφορούν (btw, σήμερα ξεκίνησε το Udemy να δίνει πάρα πολλά μαθήματα στα 12 ευρώ, λόγω γαλοπούλας - δεν ξέρω αν έχετε να προτείνετε κάτι εκεί), σίγουρα θα μου έχουν ξεφύγει πολλά απ' όσα κυκλοφορούν και για αυτό ρωτάω. Προτίμηση σε C#/ASP.NET ( σε Visual Studio). Θέλω περισσότερο κάποιο μάθημα που θα έχει το X-project, θα λέει πώς το πιάνει απ' την αρχή ο προγραμματιστής, πώς το αναλύει, και μετά τον κώδικα, με εξηγήσεις πάνω στα κομμάτια του κώδικα (όχι τί είναι ένα FOR, αλλά "εκείνο το class ή εκείνο το κομμάτι του κώδικα εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό" κ.ο.κ.). Γίνομαι κατανοητός; Αυτό το test project πρέπει να είναι απλό, και να μην έχει μέσα χιλιάδες γραμμές κώδικα, που θα χαθώ στο τέλος, αλλά ένα ικανό κομμάτι ώστε να τον διαβάσω και να πάρω ό,τι είναι να πάρω. Ευχαριστώ και πάλι!
Ilias95 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Το να διαβάζεις απλά καλό κώδικα δεν νομίζω ότι είναι πανάκεια.Κάποια πράγματα έχω την εντύπωση ότι τα καταλαβαίνεις μόνο όταν χρειαστεί να τα εφαρμόσεις στην πράξη.Δεδομένου αυτού, εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις στο σημείο που είσαι να φτιάξεις ένα μη-trivial project (όχι απαραίτητα πολύ μεγάλο όμως). Οτιδήποτε για να τριφτείς. Στην πορεία θα χρειαστεί να σκεφτείς πολλά πράγματα, να σχεδιάσεις, να ρωτήσεις, να διορθώσεις, να γνωρίσεις καλύτερα την τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσεις και ίσως και να δεις πως έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα κάποιοι άλλοι.Αφού παίξεις έτσι με κάποια project, μπορείς να ψάξεις για courses ή βιβλία σχετικά με Software Engineering (πχ. https://www.udacity.com/course/software-development-process--ud805). Σε αυτό το σημείο λογικά θα είσαι σε θέση να κατανοήσεις πολύ καλύτερα κάποια πράγματα.Δεν νομίζω ότι ακούγοντας κάποιον να μιλάει εξ' αρχής για σχεδίαση, καλές πρακτικές κτλ. θα σου μείνουν πολλά, χωρίς να έχεις ήδη hands-on experience. Βέβαια, αυτή είναι απλά η γνώμη μου.
dolph Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Πάνω σε αυτό που ζήτησα, έχεις κανείς κάποια ιδέα/πηγή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα