Προς το περιεχόμενο

Powerbank tplink 10400 στα 18€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΡΟΣΟΧΗ με το που πήγα να μπω στη σελίδα μου χτύπησε το AVG... Virus dropper μου λέει. Δεν είδα ποιος ιός, γιατί το έκλεισα αμέσως.

To συγκεκριμένο review το έχουν ποστάρει τουλάχιστον 10 φορές εδώ μέσα. Με symantec δεν έχω κάποιο θέμα

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Αυτά που λέω βασίζονται στην Αρχή διατήρησης της Ενέργειας.

16000mAh είναι η θεωρητικά μέγιστη ενέργεια που μπορούν να αποθηκεύσουν οι μπαταρίες,

10800mAh η ενέργεια που το powerbank μπορεί να δώσει στην έξοδο USB με ρεύμα 1Α (TYP 1A).

Απλά είναι το τρικ των εταιρειών που παράγουν powerbanks να αναφέρουν την ενέργεια που μπορούν να αποθηκεύσουν οι μπαταρίες (πχ σε αυτό της φωτογραφίας σου το ονομάζουν16000mAh) και όχι την ενέργεια που μπορούν πραγματικά να δώσουν προς χρήση (πχ σε αυτό της φωτογραφίας σου 10800mAh). Φυσικά η 2η δε είναι εύκολα προσδιορίσιμη διότι εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως πχ το ρεύμα φόρτισης (όσο μεγαλύτερη η ένταση του ρεύματος τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες σε θερμότητα γιατί η ενέργεια είναι ανάλογη του τετραγώνου της έντασης του ρεύματος Ε=Ι2*t/R)

Αν ήταν όπως τα λες τότε η ΔΕΗ θα έδινε 10-πλάσια ενέργεια απ' ότι παράγει (20000V μέση τάση με 240V στα σπίτια)

Η ηλεκτρικη ενεργεια δεν μετριεται σε mAh ή σε Ah, αλλα σε Wh ή KWh.

Η ενεργεια λοιπον του συγκεκριμενου της photo, ειναι 58Wh οπως γραφει πανω. Στα 5.1V αυτο ισοδυναμει με 11.372mAh, στα 3.6 volt που ειναι οι μπαταριες του, 16.111mAh.

Μην λέτε ότι να 'ναι.

Η ενέργεια είναι η ίδια είτε αναφερόμαστε στα 3,6V είτε στα 5,1V και ισχύει πάντα ότι:

Ενέργεια powerbank = Ενέργεια συσκευής που φορτίζεται+Ενέργεια απωλειών

Και πρακτικά ούτε Ενέργεια powerbank=10400mAh ούτε Ενέργεια απωλειών = 0

• 10400mAh είναι η θεωρητικά μέγιστη ενέργεια που μπορεί να αποθηκευθεί στις μπαταρίες του powerbank
  • 3,6V είναι η τάση των μπαταριών του powerbank
  • 5,1V είναι η τάση στην USB έξοδο του powerbank.
Στην ιδανική (θεωρητική) λειτουργία θα έπρεπε να μπορεί να δώσει το powerbank ενέργεια 10400mAh. Επειδή όμως ούτε οι μπαταρίες μπορούν να αποθηκεύσουν την μέγιστη ενέργεια αλλά κυρίως επειδή δεν μπορούν να δώσουν όλη την αποθηκευμένη ενέργεια, για αυτό και η ενέργεια που φαίνεται να δίνουν είναι πάντα μικρότερη (στις καλύτερες των περιπτώσεων 20% με 25%).

πχ Κατά την φόρτιση από το powerbank, το powerbank θερμαίνεται (επειδή θερμαίνονται οι μπαταρίες) και άρα ένα μέρος τις ενέργειας αντί να μεταφερθεί από το powerbank στην συσκευή που φορτίζει (πχ μπαταρία του κινητού) μετατρέπετε σε θερμότητα (θερμική ενέργεια).

Κάποιος μάλιστα σε κάποιο παρόμοιο άλλο thread είχε γράψει το μεγαλειώδες ότι αφού είναι 10400mAh στα 3,6V στα 5,1V που είναι η έξοδος δίνει 10400*3,6/5,1

Ετσι αυτο που μπορω να πω ειναι αυτο με το οποιο ξεκινας:

Μην λέτε ότι να 'ναι. :P

Αυτο λοιπον που χαρακτηριζεις ειρωνικα μεγαλειώδες ειναι σωστο, τα υπολοιπα μαλλον... μεγαλειωδη, κατι φυσικο οταν μπερδευει κανεις τις μοναδες ενεργειας με τις μοναδες χωρητικοτητας συσσωρευτή... :)

• Like 4
Δημοσ.

Πάντως το xiomi στα 10000 έχει 12 ευρώ και είναι και πολύ πιο βολικό στο μέγεθος από αυτό το τετράγωνο "τούβλο"

http://www.banggood.com/Original-XIAOMI-5_1V-2_1A-10000mAh-Power-Bank-For-Smartphone-p-977406.html

88,8 x 44,3 x 44,3 χιλ. vs 91 x 60,4 x 22

Βάλε και το κουπόνι xmas μείον 6% και βγαινει κάτω από 11 ευρώ.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλα το παραπανω θα το παραλαβετε μετα τις γιορτες. Το εχω παραγγειλει απο 24-10 και ακομα δεν εχει ερθει. Αν σκεφτουμε και οτι ξεκινησε η εορταστικη περιοδος οι χρονοι θα ανοιξουν κι αλλο.

Οι επιλογες ειναι γνωστες πιστευω... ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αλλα το παραπανω θα το παραλαβετε μετα τις γιορτες. Το εχω παραγγειλει απο 24-10 και ακομα δεν εχει ερθει. Αν σκεφτουμε και οτι ξεκινησε η εορταστικη περιοδος οι χρονοι θα ανοιξουν κι αλλο.

Οι επιλογες ειναι γνωστες πιστευω... ;)

Με tracking number δεν θα κάνει με τίποτα πάνω από 20 μέρες πιστεύω.

• Moderators
Δημοσ.

Με τρακιν κανει κατω απο 11 ευρω; Ρε παιδια γιατι παραπληροφορειτε κανοντας hijacking;

Δημοσ.

Με τρακιν κανει κατω απο 11 ευρω; Ρε παιδια γιατι παραπληροφορειτε κανοντας hijacking;

Συν 1.22 οπότε στα 11.80 περίπου. Πάλι συμφέρει έναντι του tp link.

Δημοσ.

Κι εγώ σκεφτόμουν το xiaomi, αλλά μόλις είδα την προσφορά απ το MM αρχισα να σκέφτομαι το tp link.. Είναι ναι μεν ακριβότερο 6€ αλλα σκέφτομαι ότι έχει δυο θυρες και μπορείς να φορτιζεις δυο συσκευές και οτι οτιδήποτε προβλημα βγαλει πας στο media και το αλλάζουν.. Απο την αλλη το xiaomi ειναι φθηνότερο και έχει πιο βολικό σχήμα αλλα εχει μια θύρα και δεν ξερω τι γινεται σε περίπτωση ελαττωματικού.. Καμία γνώμη? Εσείς ποιο λετε?

Δημοσ.

Το tplink έχει 2 USB φακό και νομίζω 2χρόνια εγγύηση....

Το xiaomi θέλεις 2 ευρώ για λαμπάκι και 2 ευρώ για θυκουλα σιλικόνης.. Νομίζω αν κάποιος το θέλει άμεσα αξίζει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...