Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπραχει καποιος τροπος να το αλλαξω σε 64 διοτι εχω 4 gb ram αλλα μου ''τρωει'' το 0.75gb επειδη το εχω σε 32 bit η πρεπει να ξανα εγκαταστησω τα windows αλλα σαν 64bit?

Δημοσ.

Το ότι σου τρώει τόση RAM δεν ευθύνεται το λειτουργικό. Είναι δεσμευμένη για να λειτουργήσει σωστά το HW. Όλα τα 32 λειτουργικά διαβάζουν μέχρι 4GB για παραπάνω χζρειάζεσαι λειτουργικο 64. Πάντως εφόσον έχεις 4GB και ο λόγος είναι αυτός που αναφέρεις δε χρειάζεται να κάνεις format και 64 να βάλεις πάλι το ίδιο θα σου δείξει.

Αυτό είναι από 64 λειτουργικό και πάλι δεσμεύει ένα μικρό ποσοστό.

Δημοσ.

@la_mort

εχεις 15.5gb usable , επειδη κατι δεσμευει μνημη , ισως η καρτα γραφικων (η ιντελ που ρχεται μαζι με τον επεξεργαστη)

Δεν την δεσμευει δηλ το λειτουργικο το ιδιο.

Εχω φορητο με 12γιγα και αυτην την στιγμη λεει : Installed Memory :12,0 GB 

και τιποτα αλλο διπλα (βαριεμαι να τραβαω σκρινσοτ τωρα)

Απλα δεσμευει κατα την λειτουργια γυρω στα 100mb για το hardware και καμμια 300αρια mbytes για τα συχνα χρησιμοποιουμενα προγραμματα ΑΛΛΑ παρολα αυτα τα 12 γιγα της μνημης ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΑ διαθεσιμα για χρηση.

@mr_tsaous

Eσυ βλεπεις λιγοτερη ραμ λογω λειτουργικου...τα 32μπιτα δεν βλεπουν 4γιγα , αλλα λιιιγο λιγοτερο

Δημοσ.

Τα 32 βλέπουν 4 GB και αν δε πιστεύεις δες εδώ από Microsoft:

Source.png Πηγή: Microsoft

Όσο αναφορά το δικό μου screenshot τι διαφορά έχουν αυτά που λες από αυτά που λέω εγώ; Διάβασες καθόλου τι γράφω ή απλά γράφεις τα δικά σου;

Δημοσ.

Τα 32 βλέπουν 4 GB και αν δε πιστεύεις δες εδώ από Microsoft:

Source.png Πηγή: Microsoft

Όσο αναφορά το δικό μου screenshot τι διαφορά έχουν αυτά που λες από αυτά που λέω εγώ; Διάβασες καθόλου τι γράφω ή απλά γράφεις τα δικά σου;

Εγραψα εγω καπου οτι δεν πιστευω οτι τα 32bit λειτουργικα βλεπουν 4γιγα?

Κατσε να στο ξαναγραψω , τι εγραψα , γιατι μπορει να εκανες κοπανα απο το σχολειο και να χασες μερος της απαιτουμενης μορφωσης που χρειαζεται για να καταλαβεις τι γραφω.

1. Τα 32bit λειτουργικα οπως και να λεγονται αυτα , "βλεπουν" , εως 4γιγα..μνημης

Και οταν λεμε μνημης , δεν μιλαμε μονο για RAM. οπως λεει και ενα σαιτ

The 4GB limit refers to total addressable memory space and not just the RAM installed. It's a total made up of system RAM, graphics RAM, PCI memory range, ACPI and a few other bits and pieces.

Αν υπαρχει ΟΝ-ΒΟΑRD καρτα γραφικων , πεφτεις αμεσως στο 3.κατι ...τελος. 

και οn-board καρτα γραφικων υπαρχει πλεον σε ολους τους i3/i5/i7 επεξεργαστες...

Και στο καπακι παραθετεις ενα σκρινσοτ και λες "Αυτό είναι από 64 λειτουργικό και πάλι δεσμεύει ένα μικρό ποσοστό."

και σου γραφω οτι και γω που χω 64bit 10αρια ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ...και εχει 2 καρτες το φορητο και θα επρεπε να δεσμευει τα κερατα του..αλλα δεν δεσμευει

οριστε και το σκρινσοτ https://www.dropbox.com/s/38hkej2iz155aba/windows10_ram.PNG?dl=0

Αρα για αλλον λογο δεσμευεται η ραμ στον TS με τα 32bit και για αλλον λογο σε σενα...σιγουρα ομως στην περιπτωση σου δεν την δεσμευει το λειτουργικο..μπορει να την δεσμευει καμμια καρτα γραφικων...μπορει κατι αλλο δεν ξερω και δεν με απασχολει.

Στο 32bit λειτουργικο ακομα και να μην ειχε on-board καρτα γραφικων να του φαει αυτο το λιγο απο την μνημη , παλι καθαρα 4γιγα ΔΕΝ θα εβλεπε.

Για να τελειωνουμε με το θεμα παντως  mr_tsaous ..το φορματ δεν το γλυτωνεις.

Δημοσ.

Εγραψα εγω καπου οτι δεν πιστευω οτι τα 32bit λειτουργικα βλεπουν 4γιγα?

Κατσε να στο ξαναγραψω , τι εγραψα , γιατι μπορει να εκανες κοπανα απο το σχολειο και να χασες μερος της απαιτουμενης μορφωσης που χρειαζεται για να καταλαβεις τι γραφω.

1. Τα 32bit λειτουργικα οπως και να λεγονται αυτα , "βλεπουν" , εως 4γιγα..μνημης

Και οταν λεμε μνημης , δεν μιλαμε μονο για RAM. οπως λεει και ενα σαιτ

The 4GB limit refers to total addressable memory space and not just the RAM installed. It's a total made up of system RAM, graphics RAM, PCI memory range, ACPI and a few other bits and pieces.

Αν υπαρχει ΟΝ-ΒΟΑRD καρτα γραφικων , πεφτεις αμεσως στο 3.κατι ...τελος. 

και οn-board καρτα γραφικων υπαρχει πλεον σε ολους τους i3/i5/i7 επεξεργαστες...

Και στο καπακι παραθετεις ενα σκρινσοτ και λες "Αυτό είναι από 64 λειτουργικό και πάλι δεσμεύει ένα μικρό ποσοστό."

και σου γραφω οτι και γω που χω 64bit 10αρια ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ...και εχει 2 καρτες το φορητο και θα επρεπε να δεσμευει τα κερατα του..αλλα δεν δεσμευει

οριστε και το σκρινσοτ https://www.dropbox.com/s/38hkej2iz155aba/windows10_ram.PNG?dl=0

Αρα για αλλον λογο δεσμευεται η ραμ στον TS με τα 32bit και για αλλον λογο σε σενα...σιγουρα ομως στην περιπτωση σου δεν την δεσμευει το λειτουργικο..μπορει να την δεσμευει καμμια καρτα γραφικων...μπορει κατι αλλο δεν ξερω και δεν με απασχολει.

Στο 32bit λειτουργικο ακομα και να μην ειχε on-board καρτα γραφικων να του φαει αυτο το λιγο απο την μνημη , παλι καθαρα 4γιγα ΔΕΝ θα εβλεπε.

Για να τελειωνουμε με το θεμα παντως  mr_tsaous ..το φορματ δεν το γλυτωνεις.

Μπορείς να πάρεις τα κουβαδάκια σου και να πας να παίξεις αλλού φίλε. Δε νομίζω να στην είπα πουθενά αλλά ξεκινάς μια επίθεση ανευ λόγου και αιτίας. Δε θα το ρίξω άλλο το επίπεδο ήδη το έφτασες δάπεδο. TS κάνε format φίλε αλλά μόλις δεις ότι πάλι θα δεσμεύεται αυτό που σου δεσμεύται και τώρα σε παρακαλώ ξαναπόσταρε ένα ωραίο screen shot για να το δει ο κύριος @mphxths. Αυτά!!!

@la_mort

εχεις 15.5gb usable , επειδη κατι δεσμευει μνημη , ισως η καρτα γραφικων (η ιντελ που ρχεται μαζι με τον επεξεργαστη)

Δεν την δεσμευει δηλ το λειτουργικο το ιδιο.

Εχω φορητο με 12γιγα και αυτην την στιγμη λεει : Installed Memory :12,0 GB 

και τιποτα αλλο διπλα (βαριεμαι να τραβαω σκρινσοτ τωρα)

Απλα δεσμευει κατα την λειτουργια γυρω στα 100mb για το hardware και καμμια 300αρια mbytes για τα συχνα χρησιμοποιουμενα προγραμματα ΑΛΛΑ παρολα αυτα τα 12 γιγα της μνημης ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΑ διαθεσιμα για χρηση.

@mr_tsaous

Eσυ βλεπεις λιγοτερη ραμ λογω λειτουργικου...τα 32μπιτα δεν βλεπουν 4γιγα , αλλα λιιιγο λιγοτερο

αυτό που γράφεις εδώ τι είναι; Ή μήπως δε το έγραψες εσύ;

Επίσης στα laptop δε λειτουργεί το ίδιο και εξαρτάται κιόλας από το αν το laptop έχει onboard κάρτα ή εξωτερική. 

Δημοσ.

υπραχει καποιος τροπος να το αλλαξω σε 64 διοτι εχω 4 gb ram αλλα μου ''τρωει'' το 0.75gb επειδη το εχω σε 32 bit η πρεπει να ξανα εγκαταστησω τα windows αλλα σαν 64bit?

Με 4 Gb RAM, εγώ θα σου συνιστούσα να παραμείνεις σε 32-μπιτο λειτουργικό.

Όσα laptops έχω επισκευάσει με 4 Gb RAM, με 32-μπιτο λειτουργικό είχαν καλύτερες επιδόσεις απ' ότι με 64-μπιτο.

Δημοσ.

Με 4 Gb RAM, εγώ θα σου συνιστούσα να παραμείνεις σε 32-μπιτο λειτουργικό.

Όσα laptops έχω επισκευάσει με 4 Gb RAM, με 32-μπιτο λειτουργικό είχαν καλύτερες επιδόσεις απ' ότι με 64-μπιτο.

Λογικό, αφού τα 32 bit καταναλώνουν λιγότερη ram από τα 64.

Δημοσ.

Το ότι σου τρώει τόση RAM δεν ευθύνεται το λειτουργικό. Είναι δεσμευμένη για να λειτουργήσει σωστά το HW. Όλα τα 32 λειτουργικά διαβάζουν μέχρι 4GB για παραπάνω χζρειάζεσαι λειτουργικο 64. Πάντως εφόσον έχεις 4GB και ο λόγος είναι αυτός που αναφέρεις δε χρειάζεται να κάνεις format και 64 να βάλεις πάλι το ίδιο θα σου δείξει.

Αυτό είναι από 64 λειτουργικό και πάλι δεσμεύει ένα μικρό ποσοστό.

Στην περιπτωση μου αλλα και στου mphxth, στο System αναφερει 8GB RAM χωρις να τρωει κατι.

Αυτο γιατι η καρτα γραφικων εχει αρκετη ram απο μονη της αρα δεν χρειαζεται να κανει share απο την physical RAM.

OMΩΣ στο System Information μου αναφερει  7.96 GB 

Cz7nOya.png

8GB= 8192 MB

7.96GB = 8151 MB (στην περιπτωση μου 8156)

Ο λογος ομως που εχω τοσο ειναι γιατι οπως αναφερει το resource monitor

(task manager--> resource monitor) μου δεσμευει 36 MB για το hardware.

Οι λογοι δεσμευσης HW:

-System BIOS

-Motherboard resources, such as I/O advanced programmable interrupt controller (APIC)

-Sound cards or any other devices that require memory-mapped I/O

-PCI Express (PCIe) bus

-Video card

-Various chipsets

-Flash devices

VH75UG3.png

Παρολα αυτα, ουσιαστικα εχω ακομα 8GB (8156 ΜΒ).

Στο screenshot που ποσταρες δεσμευει 512 MB που ειναι "πολυ" εαν δεν το δεσμευει η onboard.

Που λογικα λογω της onboard ειναι τοσο.

Στα 32bit του TS, τρωει ~768 MB.

Αν παει στα 64bit, θα μπορεσει να κανει enable το memory remap/Maximum memory

και λογικα θα εχει λιγα παραπανω MB διαθεσιμα. (3.75 νομιζω? αναλογα)

The issue on a 32-bit machine is that there isn't enough memory addresses to assign to all the other devices (audio, BIOS, etc),but in 64-bit, this doesn't happen.

Κοινως, δεν πιστευω οτι εχει νοημα να κανει format εαν βαριεται.

Δεν θα τον σωσουν λιγα MB.

• Like 3
Δημοσ.

οτι ναναι γραφετε μερικοι....

να βαλεις 64αρια τελος

Ναι, προφανώς όμως δεν ξέρεις ότι τα 32 bit αναγνωρίζουν μέχρι 4gb ram(δηλαδή ok) καταναλώνοντας λιγότερη ram από τα 64 bit.

Δημοσ.

Ναι, προφανώς όμως δεν ξέρεις ότι τα 32 bit αναγνωρίζουν μέχρι 4gb ram(δηλαδή ok) καταναλώνοντας λιγότερη ram από τα 64 bit.

νομίζω μας τρολαρεις

μπορείς λοιπόν να μας πεις που είδες ότι τα 32 καταναλώνουν λιγότερη RAM απ 64?

Δημοσ.

Αν θες να το αποδειξεις μην ποσταρεις random ελληνικα sites που απλα το αναφερουν χωρις να το τεκμηριωνουν.
Θα το εκραζα, ειδικα εκει που αναφερει οτι τα 16GB ειναι δυσκολο να καταναλωθουν αλλα ευτυχως το αρθρο ειναι του '11.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...