arxaggelos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Παιδιά στο λαπτοπ μου συμβαίνιε το εξής: ενώ η μπαταρία κρατάει κανονικά (όσο περιμένει κανείς εδώ και ένα χρόνο που το έχω), η ένδειξη είναι λάθος. Δηλαδή φορτίζω μέχρι 100%, βγάζω τον φορτιστή, και ενώ κραταει την ώρα που είναι πάνω κάτω να κρατήσει, η μπαταρία πέφτει πολύ πιό αργά από όσο πρέπει. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν φτάνει ποτέ στο warning ούτε στο critical όριο, και απλά εξαντλείται και φυσικά σβήνει. Το έχω στο default, δηλαδή να μπαίνει hibernate στο 5% αλλά φυσικά δεν μπαίνει ποτέ γιατί δεν φτάνει ποτέ ως εκεί. Μόλις σβήσει, το βάζω ξανά στην πρίζα και το ανάβω και η μπαταρία δείχνει και πάλι 1% charging, φτάνει κανονικοτατα ως το 100% και ούτω καθ' εξής. Επαναλαμβάνω ότι η αντοχή της μπαταρίας είναι ΟΚ. Δοκίμασα με διαφορετικά plans και μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows και μέσα από το Lenovo Energy Manager (που ουσιαστικά κάνει το ίδιο πράγμα) και δεν άλλαξε κάτι. Τί μπορεί να φταίει; PS: υπάρχει και το gauge reset της Lenovo αλλά διαβάζω διάφορα όμορφα και δεν θέλω να το δοκιμάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotsos72 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μήπως την κάνουν τα windows την ιστορία και όχι το μηχάνημα? Με άλλο λειτουργικό έχεις δοκιμάσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Τί να πω, έχω το ίδιο setup με τα ίδια προγράμματα και την ίδια ρουτίνα φορτίσεων εδώ και 1 χρόνο και κάτι που το πήρα. Διαβάζω ότι στο συγκεκριμένο (Ζ510) παθαίνει διάφορα η μπαταρία ή η μέτρησή της, αλλά στον καθένα βγαίνουν άλλα πράγματα οπότε δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Πάντως για την ώρα ξήλωσα το energy manager μήπως και έχει κάποιο conflict με τον μετρητή των Windows και θα δω πώς πάει, αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος αφού το είχα κι αυτό εγκατεστημένο από την αρχή και όλα ήταν οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotsos72 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δοκιμασε με ενα linux bootcd τουλαχιστον να βεβαιωθεις οτι ειναι hardware Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μήπως η μπαταρία σου θέλει καλιμπράρισμα? http://www.howtogeek.com/172271/how-to-calibrate-your-laptops-battery-for-accurate-battery-life-estimates/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ παιδιά. Θα κάνω ένα τσεκ πώς πάει μόνο με τον μετρητή των Windows, θα δοκιμάσω και τις λύσεις που προτείνετε και θα επανέλθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gsa-electronics Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Tελικα τι εγινε βρηκες την λυση? αν οχι τοτε κανε και μια αναβαθμιση στο bios και πιστευω να λυθη το θεμα σου. Eιχα αντιμετωπιση κι εγω παρομοιο θεμα και το ελυσα με update bios. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Λοιπόν ένα update: - με Ubuntu live cd τα ίδια, άρα δεν φταίνε τα windows - το BIOS είναι το τελευταίο διαθέσιμο. Το πέρασα ξανά από πάνω αλλά δεν άλλαξε κάτι. Οπότε BIOS, δεν. Και αν φταίει το BIOS όχι μόνο δεν υπάρχει άλλο, αλλά είναι και αδύνατον να βεβαιωθώ. - Έκανα καλιμπράρισμα και ενώ στις πρώτες 1-2 φορτίσεις μετά τη διαδικασία έδειξε μια μικρή βελτίωση, μετά ξανά τα ίδια. Συγκεκριμένα εδώ και καμιά 10ριά μέρες επιδεινώνεται η κατάσταση. Αλλά το κάνει με πολύ erratic τρόπους, οπότε δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένα κάνει αυτό ή εκείνο, είναι πώς θα κάτσει κάθε φορά. Πχ. Ένα σύμπτωμα που έγινε πάνω από μια φορά είναι: ξεκινάει η φόρτιση από άδειο (κόκκινη ένδειξη led), ανεβαίνει εξωφρενικά αργά το %, και σε μισή ώρα περίπου μόλις το led γίνει πρώτη φορά λευκό ξαφνικά πηδάει στο 100% (σημ.: στα lenovo αρχίζει να γίνεται λευκό περίπου στο 30% αλλά αναβοσβήνει, και σταθεροποιείται όταν φτάσει 100% μετά από κανένα 2ωρο). Εκεί πλέον όχι μόνο σταματάει να φορτίζει αφού δείχνει 100% αλλά το φορτίο είναι ελάχιστο. Αν βγάλω το ρεύμα κρατάει πολύ λίγο. Επίσης από προχθές έχει σταμτήσει να δείχνει ώρα που απομένει, δείχνει μόνο ποσοστό. Σκέφτομαι ότι φταίει το hardware και εύχομαι πραγματικά να είναι η μπαταρία, γιατί την αλλάζω και μόνος μου. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο εκτός μπαταρίας; Πχ κάτι πάνω στη mobo; Θέλω να πιστεύω πώς αν ήταν κάτι άλλο δεν θα είχε σταδιακή επιδείνωση, αλλά θα έδειχνε εξ αρχής ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Η σταδιακή επιδείνωση έστω και τόσο σύντομη δεν είναι χαρακτηριστικό χαλασμένης μπαταρίας ή κάνω λάθος; Τί λέτε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotsos72 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 πολυ πιθανο να ειναι το hardware της μπαταριας Δυστυχώς δεν ειναι φθηνες ακομα και οι "κινεζικες" http://www.ebay.com/dsc/i.html?_sop=15&_from=R40&_sacat=0&LH_TitleDesc=1&_nkw=L12S4K01&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_odkw=L12L4K01&_osacat=0 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μακάρι να είναι η μπαταρία, κομμάτια να γίνει. Από εδώ πάντως είναι πολύ ακριβότερες. Και όταν αλλάξω μπαταρία λέω να μη ξαναβάλω το energy manager της Lenovo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kotsos72 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2015 Υπαρχει και το aliexpress πολυ πιο φθηνο αλλα θα πρεπει να περιμενεις τουλαχιστον 1 μηνα http://www.aliexpress.com/w/wholesale-z510-battery.html?spm=2114.01020208.0.333.6Ed988&site=glo&SearchText=z510+battery&g=y&SortType=price_asc&groupsort=1&initiative_id=SB_20151129214831&shipCountry=gr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jason 93 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2015 Η μπαταρια σου μαλλον θελει καλιμπραρισμα. Και εγω εχω σε λαπτοπ του 2011 το energy management της lenovo το οποιο σου δινει δυνατοτητα να κανεις καλιμπραρισμα (επαναφορα δεικτη μπαταριας το γραφει στις ρυθμισεις). Μπορει να εχεις αλλη εκδοση του προγραμματος (πιο νεα) αλλα κοιτα μηπως υπαρχει αυτη η επιλογη. Σε εμενα δουλεψε πολυ καλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Και εκεί που έψαχνα καινούρια μπαταρί αφού είχα δοκιμάσει τα πάντα, έσκασε φιξ από τη λενόβο που δείχνει να λειτουργεί :) Βρείτε το εδώ: https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/Lenovo-Z510-Battery-Issues/m-p/2248499/highlight/true#M138065 Κι εδώ ενημέρωσα το σχετικό νήμα http://www.insomnia.gr/topic/535747-εξαντληθηκε-lenovo-ideapad-z510-4πύρηνος-i7gt740m4gb-ram1tb-hdd-8gb-ssd-61900€/?p=54651412 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2016 Μια ενημέρωση πάνω στο θέμα. Μετά από την εγκατάσταση του firmware update μια εβδομάδα πριν, επιβεβαιώνω ότι η μπαταρία επανήλθε ως δια μαγείας. Εκεί που ήταν πλέον εντελώς νεκρή και δεν φόρτιζε πάνω από 0% (το λαπτοπ δεν μπορούσε να ανάψει ή να παραμείνει ανοιχτό καθόλου χωρίς καλώδιο), όλα είναι όπως πριν. Το μήνυμα του Lenovo Energy Manager για αντικατάσταση της μπαταρίας εξαφανίστηκε, η μπαταρία φορτίζει κανονικότατα και στον χρόνο που πρέπει χωρίς "πηδήματα", και αποδίδει σχεδόν όσο και τον καιρό που είχα πρωτοπάρει το μηχάνημα, δηλαδή περίπου 2.5-3 ώρες, που το θεωρώ μια χαρά μετά από 1,5 χρόνο και ειδικά μετά την ταλαιπωρία που τράβηξε με αυτήν την ιστορία. Τελικά είχα δίκιο ότι δεν ήταν λογικό να εκφυλιστεί μια μπαταρία ξαφνικά μέσα σε τόσο λίγες ημέρες, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω για ποιό λόγο το πρόβλημα προκύπτει σε εντελώς τυχαία στιγμή σε κάθε χρήστη (αν διαβάσει κανείς τα lenovo forums αυτό διαπιστώνει). Το φιξ της Lenovo σε εμένα ήταν 100% αποτελεσματικό και ούτε η μπαταρία μου ούτε το κύκλωμα φόρτισης ούτε κάτι άλλο δεν είχαν ζημιά. Ευτυχώς γλίτωσα τα χρήματα της καινούριας μπαταρίας στο τσακ, και δεν είναι λίγα για αυτό το μοντέλο (οι third party από ebay ξεκινούν από 35-40 ευρώ). Από ό,τι φαίνεται, υπαίτιια είναι μια λειτουργία στο firmware της μπαταρίας που την αποσυνδέει μόνο του από το κύκλωμα φόρτισης, αν κατάλαβα καλά, κι έχει ήδη διορθωθεί στα νεότερα μοντέλα. Διαβάστε περισσότερα στοι παρακάτω λινκ. https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/Ideapad-Z400-Z500-Z510-battery-will-not-charge-plugged-in-not/ta-p/1139477 Όπως φαίνεται, εκτός από το Ζ510, αφορά επίσης και τα Ζ500, Ζ400 και P400. Προσοχή στο λινκ που αφορά κάθε ομάδα μοντέλων. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια και το θέμα μπορεί να κλειδωθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα