Vkt678 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 defacer και zappy, η εφαρμογή έχει ένα datagridview στο οποίο εμφανίζονται με select από μια βάση στον sql server ,πελάτες με διάφορα στοιχεία. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα διαγραφής και ενημέρωσης πάνω στο grid,καθώς και δημιουργία νέας καταχώρησης(αντίστοιχα queries update-insert χρησιμοποιώντας sql adapter,connection string κτλπ).Πιστεύω είναι μια εφαρμογή στην οποία μπορεί κανείς να κάνει μια καλή διαχείριση των πελατών και γενικότερα να οργανωθεί.Επομένως προσπαθώ να βρω την βέλτιστη τιμή η οποία βέβαια δεν ξεπερνά τα λογικά πλαίσια και για αυτό ζητάω μια εκτίμηση.Όσον αφορά τα διαδικαστικά,το πρόγραμμα που παραδίδω είναι το .exe που γίνεται published από το Visual Studio σωστά?Επίσης στο pc που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο το Micrososft Framework και λογικά δεν χρειάζεται εγκατάσταση sql server,έτσι δεν είναι?Θέλω να πω πως το select που θα γίνεται θα φέρνει τα αποτελέσματα χωρίς να είναι εγκατεστημένο το sql server και οποιαδήποτε αλλαγή στην βάση θα μπορώ μόνο εγώ να την κάνω.Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας
Apoll Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα.Μιας και συζητάμε για διάφορα θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό,θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που αφορά την αμοιβή.Προφανώς για κάθε εφαρμογή που υλοποιείται και με τις δυνατότητες που παρέχει, προκύπτει και το ανάλογο κόστος.Θα μιλήσω συγκεκριμένα για την εφαρμογή που ο ίδιος έχω υλοποιήσει έτσι ώστε να γίνω πιο κατατοπιστικός.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γραμμένο σε C#, με την χρήση του Visual Studio, το οποίο αφορά ουσιαστικά καταχωρήσεις πελατών.Επιπλέον,το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιεί τον SQL Server στον οποίο έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για να γίνονται σε αυτή οι καταχωρήσεις.Δίνεται η δυνατότητα από το πρόγραμμα να γίνουν εισαγωγές,διαγραφές και τροποποιήσεις σε διάφορα πεδία της βάσης με την χρήση queries και φυσικά υπάρχει και το ανάλογο design του προγράμματος,πράγμα το οποίο έχει δημιουργηθεί και πάλι από το Visual Studio.Η ερώτηση που με απασχολεί είναι η εξής:Επειδή δέχομαι προτάσεις για την παροχή της εφαρμογής αυτής,θα ήθελα να ρωτήσω πως κοστολογείται η εφαρμογή αυτή ή με άλλα λόγια ποια είναι η λογική τιμή της; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΟΚ C# δεν μου λέει κάτι. Eίναι web app στυλ ASP.NET με boostrap κ.α ή Winforms ή WPF? Πόσες ώρες σε πήρε να την φτιάξεις; Όπως την περιγράφεις κατ εμέ είναι 3 ώρες δουλειά. Πόσο την κοστολογείς είναι σχετικό. Εγώ στην δική μου εταιρία υπολογίζω 50 λίρες την ώρα που χρειάζομαι για την εφαρμογή και με ελάχιστη τιμή πώλησης 2,000 λίρες. Δεν είδα κάποιον να αντιδρά με τις τιμές που τους ζητάω ακόμα και αν μία εφαρμογή κοστίζει £10Κ. Ιδίως όταν τους παρέχω δωρεάν (μέχρι ενός ορίου βέβαια) υποστήριξη και νέες features που μπορεί να χρειάζονται.
kagelos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 180€ (μικτα) θα επαιρνα για δουλεια μιας μερας.
groot Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Η εφαρμογή σου κοστίζει ανάλογα με το πόσο κοστίζουν οι αντίστοιχες της αγοράς (στην χώρα που είσαι) και το τι support προσφέρεις ανάλογα με τις άλλες τις αγοράς. Η τελική τιμή σταθμίζεται βάσει του τι ξέρει ο πελάτης σου από την αγορά, το πόσο αντέχεις και θέλεις εσύ να εκμεταλλευτείς το τι ξέρει ο πελάτης από την αγορά και το τι σχέση έχεις με τον πελάτη. 1
Vkt678 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Apoll, η εφαρμογή ΔΕΝ είναι ASP.NET και δεν αφορά web development, είναι γραμμένη στο Visual Studio και είναι Windows Form Application.3 ώρες δουλειά εννοείς από την στιγμή που κάνεις Imports βιβλιοθήκες και γενικότερα ξεκινάς την συγγραφή του προγράμματος μέχρι και την τελευταία δοκιμαστική εκτέλεση του?Γιατί απ'όσο γνωρίζεις το debugging είναι χρονοβόρο και ειδικότερα όταν έχει πρόβλημα κάποιο query ή δεν φέρνει σωστά αποτελέσματα η βάση,τότε χρειάζεται χρόνο για να διορθωθεί. Kagelos, με βάση δηλαδή την περιγραφή της εφαρμογής, πιστεύεις ότι 180 συνολικά είναι λίγα?
kagelos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Καταρχάς σε 3 ώρες κανείς δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα. Να ορίσεις τα requirements, να γράψεις 5 αραδες κώδικα και να τον δοκιμάσεις είναι τουλάχιστον 2 μέρες δουλειά. Εσύ δεν ξέρεις να μας πεις πόσο καιρό σου πήρε να ακούσεις τις απαιτήσεις του χρήστη και να αναπτύξεις την εφαρμογή;
Moderators Kercyn Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Άσχετα με όλα τ' άλλα, εγώ θα σου πρότεινα αυτά τα θέματα να τα κανονίζεις πριν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε. 2
groot Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Όσο και να του πήρε... εάν ο δίπλα χρεώνει τα ίδια στην μισή τιμή και έχουν την ίδια ποιότητα στον χρήστη (δεν ενδιαφέρει τον χρήστη εάν έχεις comments ή σωστά ονόματα μεταβλητών) τότε η τιμή είναι αυτή του δίπλα. Εάν ο δίπλα χρεώνει στη μισή τιμή φαινομενικά τα ίδια (δηλαδή, φαίνεται ότι είναι τα ίδια αλλά, π.χ., από ασφάλεια μηδέν) τότε κάνεις το κουμάντο σου. Εάν σε παίρνει λες "εγώ τόσα θέλω γιατί κάνω τα Χ περισσότερα". Εάν δεν σε παίρνει και τρέχουν τα έξοδα, κάνεις τις επιλογές σου. Εάν τώρα ο πελάτης δεν ξέρει τον δίπλα αλλά τον ξέρεις εσύ, βλέπεις τι θες. Ζυγιάζεις τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής και κάνεις την κίνησή σου.
Vkt678 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Οι απαιτήσεις του χρήστη είναι οι εξής: Ζητάει εφαρμογή η οποία θα κάνει αυτά που ανέφερα προηγουμένως.Οπότε σκέφτηκα ότι το ιδανικό θα ήταν να φτιάξω μια Windows Form Application στο Visual Studio.Τώρα η ανάπτυξη της εφαρμογής ίσως να μου πάρει και 4 μέρες από 4 ώρες την κάθε μέρα (σύνολο 16 ώρες δηλαδή).Αυτό το υπολογίζω διότι έχω κάποια έτοιμα κομμάτια κώδικα οπότε μπορεί να ελαττωθεί ο χρόνος αλλά και πάλι το debugging είναι απρόβλεπτο.Τo design είναι αρκετά καλό και αυτό είναι άλλο ένα θέμα που με απασχολεί σχετικά με την τιμή του προγράμματος.Μήπως το design του Windows Forms Application δεν είναι τόσο "highly estimated" όσο πχ μιας web εφαρμογής?Για αυτό είμαι λίγο συγκρατημένος με την τιμή της εφαρμογής αν και εν τέλει την δουλεία της την κάνει μια χαρά και πιστεύω ο καθένας θα έδινε κάποια χρήματα προκειμένου να έχει μια οργάνωση στα αρχεία του. Kercyn, για αυτό απευθύνθηκα εδώ διότι δεν έχω μιλήσει ακόμα για την τιμή και θέλω να ξέρω τι λογικό ποσό να διαπραγματευτώ.
Apoll Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Apoll, η εφαρμογή ΔΕΝ είναι ASP.NET και δεν αφορά web development, είναι γραμμένη στο Visual Studio και είναι Windows Form Application.3 ώρες δουλειά εννοείς από την στιγμή που κάνεις Imports βιβλιοθήκες και γενικότερα ξεκινάς την συγγραφή του προγράμματος μέχρι και την τελευταία δοκιμαστική εκτέλεση του?Γιατί απ'όσο γνωρίζεις το debugging είναι χρονοβόρο και ειδικότερα όταν έχει πρόβλημα κάποιο query ή δεν φέρνει σωστά αποτελέσματα η βάση,τότε χρειάζεται χρόνο για να διορθωθεί. Kagelos, με βάση δηλαδή την περιγραφή της εφαρμογής, πιστεύεις ότι 180 συνολικά είναι λίγα? Γράφεις ....Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γραμμένο σε C#, με την χρήση του Visual Studio, το οποίο αφορά ουσιαστικά καταχωρήσεις πελατών...Δίνεται η δυνατότητα από το πρόγραμμα να γίνουν εισαγωγές,διαγραφές και τροποποιήσεις σε διάφορα πεδία της βάσης με την χρήση queries και φυσικά υπάρχει και το ανάλογο design του προγράμματος,πράγμα το οποίο έχει δημιουργηθεί και πάλι από το Visual Studio.... Αν οι πελάτες είναι το μόνο αντικείμενο που χρησιμοποιείς (αυτό αφήνεις να καταλάβουμε), και 40 properties να έχεις ούτε μία ώρα για να φτιάξεις το αντικείμενο. Αν χρησιμοποιείς EF και MVC ή MVVM όλο το scaffolding και οι CRUD λειτουργίες θα γίνουν αυτόματα. Σε ASP.NET MVC μάλιστα θα σου ετοιμάσει και τα views μόλις στήσεις τα υδραυλικά παραπάνω. Από εκεί και μετά οι υπόλοιπες ώρες μπορούν να ξοδευτούν στο GUI για να δείχνει όπως θες εσύ ή να προσθέσεις επιπλέον λειτουργίες. Γι αυτό είπα 3 ώρες για το όπως περιέγραψες εσύ έχεις να φτιάξεις ένα αντικείμενο, και τις CRUD λειτουργίες αυτού.
defacer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Edit: υπόψη, τα παρακάτω βλέποντάς το σα δουλειά. Αν είσαι 22 χρονών φοιτητής και σκέφτεσαι τον παίζω που τον παίζω δε γράφω καμια εφαρμογή, this will probably not apply to you. δεν έχω μιλήσει ακόμα για την τιμή και θέλω να ξέρω τι λογικό ποσό να διαπραγματευτώ. Υπολογίζεις με το νου πόσο χρόνο θα σου πάρει να κάνεις κάτι τέτοιο. Πολλαπλασιάζεις x2.5 για να είσαι πιο κοντά σ' αυτό που θα γίνει στην πραγματικότητα. Κοστολογείς την ώρα σου και έχεις το νούμερο που ψάχνεις. Τώρα ΟΚ άμα βγει πενταψήφιο το συζητάμε αλλά εδώ δεν είναι τέτοια περίπτωση. Εγώ θα σου έλεγα να το θεωρείς δεδομένο εφόσον είναι η πρώτη φορά ότι θα μπεις μέσα σύμφωνα με το λόγο αμοιβή/χρόνος εργασίας που θα θεωρείς λογικό, όποιος κι αν είναι αυτός. Δεν το λέω για να σε αποθαρρύνω. Σε τέτοιες φάσεις το τι μπορεί να προκύψει τελικά από μια δουλειά είναι άγνωστο. Μια γενική συμβουλή: αν δεν έχεις ανάγκη τα λεφτά για να φας, αποκλείεται να μετανιώσεις επειδή ξεστόμισες μια τιμή πολύ ψηλά για τον πελάτη σου (αν μη τι άλλο μπορείς πάντα να κατέβεις). Αλλά είναι σίγουρο ότι θα μετανιώσεις επειδή ξεστόμισες μια πολύ χαμηλή τιμή. Δε θα ξεχάσω ποτέ την αίσθηση που μου έμεινε μια μέρα όταν κατάλαβα ότι θα μπορούσα αντί για 10Κ να είχα πει 15 και πάλι ο πελάτης θα είχε δεχτεί αμέσως. Έχασα 5Κ επειδή αντί για 15 είπα 10. Δεν το λέω παραδόπιστα, απλά σκέψου πόση δουλειά πρέπει να ρίξεις για να βγάλεις 5Κ και ότι στην ουσία την επόμενη τόση δουλειά που θα κάνεις δε θα την πληρωθείς. Don't be that guy. Τουλάχιστον προσπάθησε να το αποφύγεις. Ακόμα κι αν είναι κάτι το πολύ απλό, αν έχεις σκοπό να κάνεις τον προγραμματισμό επικερδή δραστηριότητα κάνε ο,τι θές μόνο μην απαξιώσεις τη δουλειά σου. Which is to say: 180 ευρώ για παραπάνω από ένα απόγευμα (5-6 ώρες δουλειά) είναι πολύ λίγα όποιος κι αν είσαι. Επίσης, ισχύει αυτό που λέει ο groot παραπάνω. Επίσης στον χρόνο αυτό προσμετράται και η συγγραφή κώδικα αλλά και η δοκιμαστική εκτέλεση του προγράμματος? Μιλάμε για δουλειά. Αν δε θέλεις να κάνεις επιδότηση στους πελάτες σου προσμετρώνται τα πάντα, ακόμα και η ώρα που περίμενες όταν σε έστησε σε τηλεφωνικό ραντεβού. Αν αυτό σε οδηγεί σε πολύ μεγάλα νούμερα και δεν είσαι ανταγωνιστικός πάει να πει ότι θα πρέπει είτε να βελτιωθείς είτε να αλλάξεις δραστηριότητα. Ξέρω οι καιροί είναι άγριοι και κάτι τέτοιοα μπορεί να ακούγονται εξωγήινα, αλλά ο κόσμος γενικά θα σε αντιμετωπίσει όπως αντιμετωπίζεις εσύ τον εαυτό σου. Αν το παίζεις ζόρικος και μπορείς να το υποστηρίξεις θα σου κάνουν πίπες (ή θα σε έχουν για καραγκιόζη, αν δε μπορείς να το υποστηρίξεις). Αν ρίχνεις τον εαυτό σου θα σε ρίξουν και οι άλλοι. 2
Apoll Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 θα συμφωνήσω με τον defacer. Θα πρέπει να τους αντιμετωπίσεις ως επαγγελματίας που έχει ένα προϊόν για πούλημα.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Προφανώς και απο οτι κατάλαβα εισαι νεος στον προγραμματισμό και με τον πελάτη εχεις κάποια φιλικη σχέση ή ειναι γνωστός σου, πρότεινε του λοιπόν μια τιμη και αν την δεχτεί εισαι οκ, αλλιώς παζαρεψε το, ειναι και αυτο μια εμπειρία για τις επόμενες πωλήσεις σου Αν έβγαλα αυθαίρετα συμπεράσματα μην λάβεις υπ' όψιν σου το ποστ 2
Vkt678 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Απ'ότι κατάλαβα η κοστολόγηση προκύπτει και διαμορφώνεται ανάλογα με ορισμένους παράγοντες.Συνεπώς,λαμβάνοντας υπόψιν τους παράγοντες αυτούς καθώς και τις απαντήσεις σας,θα καταλήξω σε μια ορισμένη τιμή για την προαναφερθείσα εφαρμογή. Θα ήθελα τώρα να σας ρωτήσω το εξής:Στον χρήστη παραδίδω φυσικά το executable αρχείο το οποίο χρησιμοποιεί μια βάση στον sql server.Έχω δημιουργήσει έναν δικό μου server και μια database.Φυσικά εκείνος έχει τη δυνατότητα μέσα απο το πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στην βάση.Θα πρέπει να έχει και ένα view για να βλέπει τις αλλαγές που γίνονται στη βάση?Χρειάζεται εγκατάσταση του sql server στον υπολογιστή του χρήστη ή η εφαρμογή θα παίζει και χωρίς αυτό?Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Apoll Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Απ'ότι κατάλαβα η κοστολόγηση προκύπτει και διαμορφώνεται ανάλογα με ορισμένους παράγοντες.Συνεπώς,λαμβάνοντας υπόψιν τους παράγοντες αυτούς καθώς και τις απαντήσεις σας,θα καταλήξω σε μια ορισμένη τιμή για την προαναφερθείσα εφαρμογή. Θα ήθελα τώρα να σας ρωτήσω το εξής:Στον χρήστη παραδίδω φυσικά το executable αρχείο το οποίο χρησιμοποιεί μια βάση στον sql server.Έχω δημιουργήσει έναν δικό μου server και μια database.Φυσικά εκείνος έχει τη δυνατότητα μέσα απο το πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στην βάση.Θα πρέπει να έχει και ένα view για να βλέπει τις αλλαγές που γίνονται στη βάση?Χρειάζεται εγκατάσταση του sql server στον υπολογιστή του χρήστη ή η εφαρμογή θα παίζει και χωρίς αυτό?Ευχαριστώ προκαταβολικά. Εξαρτάται. Πρέπει να εγκαταστήσεις στον SERVER την MS SQL Express τουλάχιστον, και να ρυθμίσεις το connection string ανάλογα. Βέβαια η Express έκδοση, έχει περιορισμούς στα 10GB ανά βάση δεδομένων και 1 GB μνήμη. ( εκδόσεις 2012, 2014 γιατί οι προηγούμενες είχαν περισσότερους περιορισμούς) αλλά είναι ελεύθερη για επαγγελματική χρήση. Για full blown MS SQL θα πρέπει να την αγοράρουν στην εταιρία που θα πουλήσεις την εφαρμογή, γιατί η τιμή είναι μεγάλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα