voltmod Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Όταν η Γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε το πρωτότυπο Activité, είχε βάλει στόχο να προσφέρει στους χρήστες έναν όμορφο και κομψό χρονογράφο παρά ένα χοντροκομμένο smartwatch. Το κόστος του βεβαίως ήταν υψηλό –περίπου $450- για αρκετούς, και έτσι αποφάσισε να κυκλοφορήσει στην συνέχεια το σημαντικά φθηνότερο Activité Pop με κόστος $150, αντικαθιστώντας ορισμένα ακριβά υλικά με πλαστικό, αλλά διατηρώντας τα χαρακτηριστικά tracking. Τώρα, ανακοινώνει το Activité Steel που δεν έχει πολύ σημαντική διαφορά στο κόστος από το Pop (περίπου $170). Αν και απουσιάζουν ακόμα μία φορά τα ακριβά υλικά (προστασία από κρύσταλλο ζαφείρι, δέρμα) και διαθέτει πλαστικό λουράκι όπως το Pop, η κάσα του από ανοξείδωτο ατσάλι μαζί με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες και το κούμπωμα προσθέτουν πόντους στην κλασική εμφάνιση. Εμφανισιακά πάντως, το καντράν -αν εξαιρέσουμε τον μικρότερο δείκτη που είναι λευκός και όχι πορτοκαλί χρώματος – έχει σημαντικές ομοιότητες με εκείνο του πρωτότυπου Activité, ωστόσο το νέο μοντέλο της Withings διαφέρει ελαφρώς όσον αφορά στις δυνατότητες tracking σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα της εταιρείας. Έτσι, κάνει tracking τα βήματα, τα μοτίβα ύπνου καθώς και πόσους γύρους κάνατε στην πισίνα ενώ επιπλέον είναι αδιάβροχο έως στα 50 μέτρα βάθος. Αφότου γίνει η σύζευξη με το κινητό σας – Android, iOS- και το app Withings Health Mate μπορείτε να βάλετε στόχους, την πορεία των οποίων –ποσοστό %- μπορείτε να παρακολουθείτε χρησιμοποιώντας τον δευτεροδείκτη. Σε αντίθεση με τα περισσότερα –ελαφρώς εξυπνότερα όμως - smartwatches, το Activité Steel λειτουργεί με απλή μπαταρία ρολογιού, και έτσι προσφέρει αυτονομία έως και οκτώ μηνών. Site: SlashGear
johnnieinlab Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Αυτό το έχει πάρει κανείς να μας πει εντυπώσεις; Φαίνεται μια ενδιαφέρουσα και αρκετά τίμια λύση.
eXoS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Κάτι με κάνει να θέλω να αγοράσω ένα από δαύτα αλλά μετά κάτι άλλο μου λέει ότι θα μου είναι παντελώς άχρηστο... anyway, όμορφο εξυπνορόλογο
jimex Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Κάτι με κάνει να θέλω να αγοράσω ένα από δαύτα αλλά μετά κάτι άλλο μου λέει ότι θα μου είναι παντελώς άχρηστο... anyway, όμορφο εξυπνορόλογο Η μόνη ουσιαστική χρησιμότητα μέχρις στιγμής όλων αυτών των smart wearables για το χέρι (smartwatches, smartbands κλπ) είναι η καταγραφή της αθλητικής δραστηριότητας. Δεν προσφέρουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κάποιο πλεονέκτημα σε κάποιον τομέα που καλύπτει αυτή τη στιγμή κάποιο smartphone (κλήσεις, σημειώσεις κλπ.) ή κάποια άλλη χρήση που δεν μπορεί να κάνει ένα smartphone. Για notifications του smartphone και καταγραφή αθλητικής δραστηριότητας χρονογράφοι όπως ο παραπάνω με όλους τους αισθητήρες και κάποιο notification led είναι προτιμότεροι από ένα smartwatch με οθόνη που δε θα κρατάει και η μπαταρία του.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δεν έχει ούτε στοιχειώδη notifications όμως. Eίναι fitness tracker που επικοινωνεί με το κινητό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για smartwatch όταν δεν έχει ούτε καν ένα λεντάκι για ειδοποιήσεις. Αυτά που κάνει το activite τα κάνουν και πολύ φθηνότερα fitness bands, με άλλα λόγια.
makridis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Χεχεχε, εμένα μου αρέσει το υποσυνείδητο μήνυμα με το iphone 6/6s από πίσω (προφανώς για την υπερκοστολόγηση της συσκευής και την premium class του και καλά).
eliask Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Καλά 170 euro δεν το λές και πανάκριβο¨-) Ενα fitness tracker πάει κοντά στα 100-120 euros.
VanJ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Εκτός από το sleep tracker και το continuous heart rate monitor στα οποία βλέπω πολύ μεγάλη χρησιμότητα, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να έχω ένα fitness tracker ή activity monitor που μετράει μόνο τα βήματά σου, ή το πόσες φορές κούνησες το αριστερό σου χέρι! Τι να το κάνω αν ξέρω ότι έκανα 650 βήματα, όταν δεν μου λέει την προσπάθεια που έχω βάλει, αν ήταν ανηφόρα, αν ήταν τρέξιμο ή περπάτημα; Μόνο και μόνο για να βλέπω πχ ότι στο 80% της μέρας μου το αριστερό μου χέρι ήταν ακίνητο;
jimex Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Εκτός από το sleep tracker και το continuous heart rate monitor στα οποία βλέπω πολύ μεγάλη χρησιμότητα, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να έχω ένα fitness tracker ή activity monitor που μετράει μόνο τα βήματά σου, ή το πόσες φορές κούνησες το αριστερό σου χέρι! Τι να το κάνω αν ξέρω ότι έκανα 650 βήματα, όταν δεν μου λέει την προσπάθεια που έχω βάλει, αν ήταν ανηφόρα, αν ήταν τρέξιμο ή περπάτημα; Μόνο και μόνο για να βλέπω πχ ότι στο 80% της μέρας μου το αριστερό μου χέρι ήταν ακίνητο; Ποιος είπε ότι δε μετράν την προσπάθεια; Μετράν απόσταση που διανύεις, υψόμετρο κάθε στιγμή κλπ. Γυροσκόπιο, gps, accelerometer, ίσως βαρόμετρο όλα έχουν, συν τον αισθητήρα για καρδιακούς παλμούς. Ως sport trackers δεν μπορεί να πει κανείς, είναι αρκετά πλήρη, αλλά ως εκεί... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα