Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά το server αυτό αξίζει να το τρέξει κανείς με windows 2012 server ή με το λειτουργικό/os της synology?

Σε windows server μπορούμε να περάσουμε και το plex? και να λειτουργεί και σαν media server?

Δημοσ.

Προσωπικά ξεκίνησα με windows server αλλα θεωρώ καλυτερο το xpenology για αυτά που ήθελα να κανω. Είναι θεμα αναγκών.

Τα windows προσωπικά δεν μου αρεσαν γιατί είχα θεμα με τον διαμοιρασμο των δίσκων. Παρόλα αυτά είναι πιο οικείο συστημα.

Το xpenology είναι πιο απλοϊκό αλλα ο διαμοιρασμων αρχείων, η απομακρυσμενη συνδεση και πολλα αλλα γίνονται ευκολα. επίσης μπορείς να βαλεις και στο xpenology plex server με transcoding.

Δημοσ.

Σκεφτόμουν τα windows server για να στήσω και άλλα πράγματα όπως Active directory ίσως και exchange για να μάθω να τα δουλεύω.

Με το Xpenology μπορείς remotely να δεις τα αρχεία σου σαν vpn φάση απομακρυσμένα? 

Οι δύο ethernet που χρησιμεύουν?  Εχει κάποιο νόημα? 

Δημοσ.

Να σου πω λοιπον τι εχω κανει εδώ. Εχω κανει λογαριασμό στο ΝΟ-IP και εχω περάσει τις αντιστοιχες ρυθμίσεις ddns στο modem μου. Εχω ανοιξει και την πόρτα του xpenology (συνηθως η 5000). Ετσι μπορω να μπαινω στο γραφικό περιβάλλον από παντου. Σαν να είμαι στο σπίτι. Επίσης μπορώ να δώ τα αρχεία μου, ή να χρειριστώ τα downloads μου από καθε φορητή συσκευή.

Το να βλέπω τα αρχεία από laptop ενώ είμαι εκτός σπιτιού είναι κατι που δεν το εχω δοκιμάσω για να σου πω.

Για να εχει 2 ethernet καποιος λόγος θα υπαρχει. Βασικά εχει 3 θυρες. Μία για το ILO (απομακρυσμενη διαχειριση ανεξαρτητως λειτουργικου) και 2 για χρήση (συνδεση με το δικτυο). Μπορεί να γίνει χρήση και των 2 αν θες να είσαι σίγουρος ότι θα εχεις πρόσβαση στα αρχεία σου παντα. Πχ με την καταλληλη ρύθμιση μπορείς να του πείς όταν δεν θα βλέπει δίκτυο στην μία να τραβάει από την αλλη. Είναι server στο κατω κάτω. Επίσης εχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει και τις 2 μαζί θεωριτικά για μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς. Αυτό όμως νομίζω ότι χρειαζεται και το αντιστοιχο switch για να παίξει

Δημοσ.

Να σου πω λοιπον τι εχω κανει εδώ. Εχω κανει λογαριασμό στο ΝΟ-IP και εχω περάσει τις αντιστοιχες ρυθμίσεις ddns στο modem μου. Εχω ανοιξει και την πόρτα του xpenology (συνηθως η 5000). Ετσι μπορω να μπαινω στο γραφικό περιβάλλον από παντου. Σαν να είμαι στο σπίτι. Επίσης μπορώ να δώ τα αρχεία μου, ή να χρειριστώ τα downloads μου από καθε φορητή συσκευή.

Γιατί δε χρησιμοποιείς το ddns της synology; Άκυρο, hp έχεις, μπερδεύτηκα.

Το free του no-ip θέλει κάθε 30 μέρες refresh, νομίζω.

Δημοσ.

Το xpenelogy σαν λειτουργικο (εχω δοκιμασει το DSM) μπορει να εγκατασταθει και σε αλλο hardware, δηλαδη DIY Nas, χωρις τους περιορισμους του κουτιου, δισκων, πιθανως επεγεργαστη κ.λ.π.

Δημοσ.

Γιατί δε χρησιμοποιείς το ddns της synology; Άκυρο, hp έχεις, μπερδεύτηκα.

Το free του no-ip θέλει κάθε 30 μέρες refresh, νομίζω.

H ανανεωση της IP γίνεται μόνη της καθε φορά. Αυτό πρεπει να κανεις είναι να επιβεβαιωνεις καθε μήνα ότι θες να συνεχίσεις. Σου στελνουν και mail. Δεν πιστευω ότι είναι τόσο τραγικό.

Δημοσ.

H ανανεωση της IP γίνεται μόνη της καθε φορά. Αυτό πρεπει να κανεις είναι να επιβεβαιωνεις καθε μήνα ότι θες να συνεχίσεις. Σου στελνουν και mail. Δεν πιστευω ότι είναι τόσο τραγικό.

Όχι, δεν είναι τραγικό αν πρόκειται για ένα απλό κλικ κρατώντας την παλιά διεύθυνση. Νόμιζα ότι σε βάζει να κάνεις κάθε 30 μέρες "create new hostname" ακυρώνοντας το προηγούμενο.

Δημοσ.

Αν και με το synology δεν χρειάζομαι πια το noip, θα το χρησιμοποιήσω στο σπίτι ενός φίλου με 2 κάμερες.

Σχετικά με το plex που είχες αρχικά ρωτήσει, στο hp το δοκίμασες τελικά να δεις απόδοση; Αν και ξέρω ότι λόγω αδύναμου hw δεν έχει νόημα να το εγκαταστήσω στο nas, τι φάση είναι τελικά; Το nas κάνει την αποκωδικοποίηση της ταινίας και εσύ τη στριμάρεις από οποιαδήποτε συσκευή, κινητό, ταμπλέτα, τιβί κλπ; Εκτός του ότι μπορείς να τη δεις από την άλλη άκρη του κόσμου, υπάρχει κάποιο άλλο βασικό πλεονέκτημα; Για ποιό λόγο να μην παίξεις το αρχείο απ' ευθείας από την τιβί ή το λάπτοπ ή το media player μέσα από το τοπικό δίκτυο;

Δημοσ.

Εγώ πχ δεν εχω smart TV αλλα εχω ενα raspberry συνδεδεμένο. Άν του βαλω το rasplex μπορω να βλέπω τις ταινίες απευθείας στην tv. Προσωπικά δεν εχω ασχοληθεί τόσο με το plex μίας και προτιμω το openElec (kodi) στο raspberry. Παρόλα αυτά το plex σου δίνει την δυνατότητα να βλέπεις τις ταινιες σου από καθε συσκευη αλλα κυρίως να ξερει που σταματησες για να συνεχίζει απο εκεί. Ανεξαρτητα αν είσαι σε αλλη συσκευή.

Πχ μπορούσα να ξεκινήσω την ταινία στον rasplex, να την συνεχίσω στο plex του PS3 στην κρεβατοκάμαρα και να δω την συνεχεια το αλλο πρωί πχ από το κινητό.

Εχει καποιο καλα αλλα προσωπικά δεν με βολεψε η χρηση του τηλεκοντρολ της tv για τον ελεγχο του rasplex. Ενω το openElec είναι οκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...