Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά δεν μου χρειάζεται κάτι περισσότερο από 100MB/s. Και βασικά με 4gb ram θα μπορώ να πειραματιστώ και λίγο παραπάνω στην αρχή. Λόγω πανεπιστημίου (ΕΑΠ) μπορώ να έχω δωρεάν άδειες για windows server όποτε θα πειραματιστώ και με αυτό πριν καταλήξω σε xpenology. Η παραγγελία έγινε. Αύριο η παραλαβή. Και βλέπουμε

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@fingolfingr

Με το καλό να παραλάβεις τον server, πιστεύω θα σε καλύψει πλήρως. Αν ψάξεις λίγο θα δεις ότι πολλοί χρήστες εγκαθιστούν windows home server 2011, και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Να ξέρεις ότι μπορείς άνετα να προσθέσεις μνήμη, κάρτα γραφικών και καλύτερη κάρτα δικτύου για υψηλότερες ταχύτητες, με σχετικά χαμηλό κόστος και πάντως χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη έτοιμη ανάλογου εξοπλισμού υλοποίηση. Έχω δει επίσης, αλλά δεν θυμάμαι αν είναι σ' αυτό το forum ή διπλανό παραπλήσιο, έναν χρήστη να έχει αλλάξει την cpu μ' έναν xeon. Τώρα για την εγκατάσταση του xpenology, θα χρειασθεί να δημιουργήσεις ένα μέσο εκκίνησης, το DSM και το λογισμικό διαχείρισης του xpenology. Για την εγκατάσταση, θα χρειασθείς το nanoboot image, με μια αναζήτηση το βρίσκεις πολύ εύκολα, τα υπόλοιπα DSM και Synology assistant, τα κατεβάζεις από την ιστοσελίδα της Synology ή από το forum του xpenology σχετικό link http://xpenology.com/forum/.  

Τέλος δες και αυτό και καλό διάβασμα http://avclub.gr/forum/forumdisplay.php/172-%CE%A3%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-Media-Servers-Networking

Δημοσ.

To g7 που εχω εχει σε idle περιπου 40-50βαττ και προσθετεις (χοντρικα) 5 βαττ για καθε σκληρο. Idle εννοω με torrent client εν λειτουργια, γιατι δεν κλεινει ποτε :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μου εχει αφήσει τις καλύτερες εντυπωσεις το G8.

Προς το παρόν του εχω περάσει windows 10 μίας και για καποιο λόγο δεν μπορώ να του περάσω windows server 2012 r2. Κανει εγκατασταση αλλα βγάζει σφάλμα στην εκκινηση. Θα δοκιμάσω συντομα και με 2008.

Όλα τα λεφτά είναι το ILO που σου δίνει την δυνατότητα να κανεις τα παντα από όπουδήποτε. Μπορεί να τον βαλεις στο υπογειο (που λεει ο λόγος) και απλά να τον ξεχάσεις. Τα παντα απομακρυσμένα από το pc σου.

Εντελώς αθόρυβος. Βεβαια προς το παρόν του εχω μεσα εναν WD green και ενα red αλλα πόση διαφορα θα εχει με αλλους 2???? Στην παρούσα βαση ο WD Mycloud ακουγεται περισσότερο. Το βράδυ αυτό που είναι όλα κλειστα και εχει ησυχία.

Από ταχύτητες μεταφοράς ετσι όπως είναι τωρα πιανει 70-100Mb/s.

Μία χαρα λοιπον μεχρι εδώ.... και συνεχίζουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο μοντέλο Hp πήρες φίλε μου? 

Να σας ρωτήσω αξίζει η αγορά ενός τέτοι micro server μηχανήματος ή να στήσεις ενα pc με εναν ι3 και μια καλή mobo και να το χρησιμοποιήσεις ως NAS?

Επεξ/σία από gfdimopo
Δημοσ.

http://www.cosmodata.gr/product/232511/

Αυτό πήρα. Αν έχεις ι3 ή έστω κάποια κομμάτια να κάθονται τότε ίσως να βολεύει. Αν είναι να τα αγοράσεις όμως..... δεν νομίζω. 

Η τιμή του για τις επιδόσεις του είναι τελεία. Με xpenology το μηχάνημα πετάει. Και ακόμα είναι η αρχή

Δημοσ.

Για πες ταχύτητες μεταφοράς, πχ μια ταινίας mkv, από το nas στο pc σου και το αντίστροφο (με καλώδιο)...

Το dsm, στο οποίο ακόμα ανακαλύπτω νέα πράγματα, είναι σκέτη μαγεία.

edit. Τώρα είδα ότι έγραψες 70-100 MB/sec.

Δημοσ.

Αρχικά να πω ότι όλα είναι συνδεδεμένα σε ένα 1000αρι switch. Το 70 με το 100 είναι ανάλογα από που προέρχεται το αρχείο.

Τώρα  πχ που μεταφέρω 2TB αρχεία (κυρίως ταινίες) μεταφέρει με 106Mb/s. Καρφωμένο εκεί. Η μεταφορά γίνεται από εξωτερικό USB3 σκληρό που είναι συνδεδεμένος στο PC προς το proliant. Όταν η μεταφορά γίνεται από το WD MyCloud που έχω προς το proliant τότε η μεταφορά συνήθως είναι στα 70Mb/s.

CPU και μνήμη είναι συνήθως στο 7-10%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να είμαι ειδικός, θεωρώ τις 7200 στροφές του RE υπερβολή για NAS. Θες κάτι που να είναι ήσυχο και δροσερό. H ταχύτητα δεν θα είναι θεμα με κανένα από τους δύο

YΓ: τελικά εσβησα όλα τα σχετικά port forward, τα εφτιαξα ξανα και επαιξε κανονικά. Το ILO δεν μου παιζει αλλα ετσι κι αλλιως με xpenology δεν δειχνει και κατι

Επεξ/σία από fingolfingr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...