Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός NAS. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ ένα WD MyCloud 4TB, αλλα σκεφτόμουν για καποιο κουτί με περισσότερες δυνατότητες και γενικότερα κατι που θα μπορω να βάζω δικους μου δίσκους μίας και εχω αρκετους σε διαφορες χωρητικότητες. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τον WD απλά..... θα ηθελα κατι καλύτερο για κύριο NAS

Από θέμα χρήσης δεν κανω κατι το ιδιαίτερο και θα λειτουργεί κυρίως σαν media και backup server. Σαν media server θα δίνει υλικό σε 2 pc, ενα raspberry pi 2 με openElec και ενα PS3. Αντε και στο tablet. Όχι πανω από 2 την φορά. Θα προτιμουσα να εχει επιλογή για εγκατασταση plex server αν και δεν είναι και 100% απαραίτητο. Επίσης θέλω να εχω την δυνατότητα να εχω ευκολη πρόσβαση στα αρχεία μου από παντου εκτός σπιτιου μεσω του κινητού.

Γενικως τα τελευταια χρόνια εχω δοκιμάσει διαφορα low level NAS απλά τωρα θελω κατι που θα το παρω και θα μείνει. Σκεφτόμουν κατι σε synology μίας και είχα παλιοτερα ενα απλό USB station και μου είχε αφησει καλές εντυπωσεις. Θα προτιμουσα να εχει 4 υποδοχές αλλα μπορω να δετώ και 2 εφόσον αξίζει.

Τιμή μεχρι 300€. Φυσικά αν υπαρχει κατι αξιολογο παρακάτω.... καλύτερα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Με το όριο τιμής που θέτεις και λιγότερα, θεωρώ ότι το καλύτερο NAS είναι αυτό

https://www.skroutz.gr/c/26/servers.html?keyphrase=microserver

Έχω στην κατοχή μου το προηγούμενο μοντέλο και κάνω περίπου παρόμοια χρήση αλλά και κάποια επιπλέον πράγματα. Στον 1,5 χρόνο που τον χρησιμοποιώ, δουλεύει εντελώς απροβλημάτιστα. Μπορείς να εγκαταστήσεις όποιο λειτουργικό θέλεις.

Εγώ χρησιμοποιώ windows server 2003, γιατί τρέχω sql server, αλλά το έχω δοκιμάσει και με διανομές linux, με βολικότερη αυτή που τρέχουν τα NAS της Synology (θα το βρεις ως xpenology). Πιστεύω ότι στο όριο τιμής μέχρι 250,00€ η συγκεκριμένη υλοποίηση, για NAS είναι ότι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Το είχα σκεφτεί όταν είχε βγεί το N54L. Πως θα μπορώ να εχω πρόσβαση στα αρχεία μου από παντου όμως;;; Δεν εχω δουλεψει καθόλου με windows server. Με το xpenology θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πχ τις εφαρμογές της synology;;;

Δημοσ.

Προχθές πήρα το Synology DS216se που είναι από τα πολύ οικονομικά. Εντυπωσιακό UI και πάρα πολλές δυνατότητες. Με τα χρήματα που διαθέτεις, πας σε πολύ πιο δυνατό μοντέλο με 1 GB RAM και dual core, πχ το DS216play. Αν πας σε 4άρι, στα ίδια χρήματα χάνεις λίγο σε "ιπποδύναμη".

Δημοσ.

Το είχα σκεφτεί όταν είχε βγεί το N54L. Πως θα μπορώ να εχω πρόσβαση στα αρχεία μου από παντου όμως;;; Δεν εχω δουλεψει καθόλου με windows server. Με το xpenology θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πχ τις εφαρμογές της synology;;;

Όταν λες για πρόσβαση, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ο server είναι ένας κανονικός υπολογιστής, ο οποίος από την στιγμή, που είναι συνδεδεμένος σ' ένα δίκτυο, πχ πάνω σ' έναν router, έχει την δική του ip, οπότε μπορείς να συνδεθείς κανονικά σ' αυτόν όπως σ' οποιοδήποτε άλλον υπολογιστή. Οι λειτουργίες σύνδεσης και πρόσβασης είναι ακριβώς οι ίδιες, άσχετα τι λογισμικό χρησιμοποιείς είτε windows είτε κάτι άλλο.

Το xpenology, είναι ακριβώς το ίδιο λογισμικό μ' όλες τις εφαρμογές, που έχουν και τα έτοιμα nas της synology έχει δηλ. το ίδιο UI με τα έτοιμα όπως αυτό που προτείνει ο kirileman παρακάτω, απλά κατά την γνώμη μου στα χρήματα αυτά δηλ. 250 -300 ευρώ δεν θα βρεις καλύτερη επιλογή nas και μάλιστα με τέτοιον εξοπλισμό, το μόνο "κακό" είναι ότι πρέπει να εγκαταστήσεις μόνος σου κάποιο λογισμικό.

Κάνε μια αναζήτηση στο δίκτυο για υλοποιήσεις microserver και xpenology και θα δεις ότι αντίστοιχες σε δυνατότητες υλοποιήσεις κοστίζουν πολύ περισσότερα. Για να έχεις μια τάξη μεγέθους σύγκρινε τα specifications αυτού που προτείνει ο φίλος στο παρακάτω post και ενός microserver και κρίνε μόνος σου τα υπέρ και τα κατά.

Τέλος πιστεύω ότι αναφερόμαστε για κόστος απόκτησης nas χωρίς τους δίσκους.

Δημοσ.

Αυτό που εννοώ είναι να έχω πχ κάποια εφαρμογή στο κινητό μου για να μπορώ να βλέπω τα αρχεία μου από παντού. Σαν το DS file της synology. Από ότι διάβασα οι εφαρμογή αυτές λειτουργούν και σε xpenology.

Αυτό δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω ποτέ σε αρχεία που έχω στο PC πχ. Δεν ξέρω πως γίνεται. Ενώ με μια εφαρμογή στο κινητό είναι εύκολη η πρόσβαση.

Το να εγκαταστήσω μόνος μου το λειτουργικό δεν είναι κάτι που βλέπω σαν κακό ή αποτρεπτικό. Κάθε άλλο θα πειραματιστώ κιόλας

Το μόνο που με φοβίζει με το proliant σε συνδυασμό με xpenology είναι το εξής: Επειδή, από ότι καταλαβαίνω, μιλάμε για port του DSM της synology, θα είναι optimized όπως το αυθεντικό DSM (που είναι στημένο για 10-20 μοντέλα) ή όχι. Ίσως η ερώτηση βεβαία να είναι χαζή και να μην καταλαβαίνω εγώ κάτι σωστά.

¨Όντως μιλάμε μόνο για το κουτί. Δίσκους έχω μπόλικους

Δημοσ.

Κάνε μια αναζήτηση στο δίκτυο για υλοποιήσεις microserver και xpenology και θα δεις ότι αντίστοιχες σε δυνατότητες υλοποιήσεις κοστίζουν πολύ περισσότερα. Για να έχεις μια τάξη μεγέθους σύγκρινε τα specifications αυτού που προτείνει ο φίλος στο παρακάτω post και ενός microserver και κρίνε μόνος σου τα υπέρ και τα κατά

Τα μόνο αρνητικά είναι η κατανάλωση και η όποια δυσκολία να το στήσεις. Αλλά τώρα που είδα τα specs, καμία σχέση, όντως.

Δημοσ.

@fingolfingr

Για σύνδεση μέσω κινητού και όλων αυτών των τεχνολογιών έχω μαύρα μεσάνυχτα, αν όμως μιλάμε για πρόσβαση μέσω internet, οι λειτουργίες και οι δυνατότητες είναι όπως οποιουδήποτε άλλου υπολογιστή. Τώρα από όσο έχω δει το DSM είναι ίδιο με αυτό της synology, άλλωστε από την δική της ιστοσελίδα κατεβάζεις το λογισμικό και μάλιστα όποτε βγει καινούρια έκδοση, μέσω e-mail έχεις ενημέρωση για τις νέες εκδόσεις. Να φανταστείς ότι εγώ έχω σηκώσει και ftp server πάνω σε microserver. Αν τα αγγλικά σου είναι καλά, κάνε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα βρεις πολλούς οδηγούς υλοποίησης και γενικότερα πολλή πληροφόρηση, που θα σε βοηθήσει να "στήσεις" σωστά τον server.

@kirileman

Να σου πω φίλε δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο για την κατανάλωση, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τον server, για επαγγελματικούς λόγους, τρέχω λογιστικές εφαρμογές σε sql server, οπότε ο υπολογιστής δουλεύει καθημερινά περίπου 15 - 17 ώρες και μετά πέφτει σε ύπνο. Όσο αφορά τη δυσκολία της εγκατάστασης λειτουργικού, αν αναφερόμαστε σε κάποια έκδοση των windows, η διαδικασία είναι πιστεύω γνωστή στους περισσοτέρους και είναι αυτή όπως για κάθε υπολογιστή. Η εγκατάσταση του xpenology είναι αρκετά εύκολη, άλλωστε υπάρχουν πολλοί οδηγοί, που κάνουν την εγκατάσταση πολύ εύκολη, ειδικά αν τα αγγλικά σου είναι σε ένα καλό επίπεδο, γιατί τα δικά μου δεν. Ορίστε πρόχειρα ένα link http://xpenology.me/introduction/.

Δημοσ.

Να σου πω φίλε δεν έχω παρατηρήσει κάτι ιδιαίτερο για την κατανάλωση, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τον server, για επαγγελματικούς λόγους, τρέχω λογιστικές εφαρμογές σε sql server, οπότε ο υπολογιστής δουλεύει καθημερινά περίπου 15 - 17 ώρες και μετά πέφτει σε ύπνο. Όσο αφορά τη δυσκολία της εγκατάστασης λειτουργικού, αν αναφερόμαστε σε κάποια έκδοση των windows, η διαδικασία είναι πιστεύω γνωστή στους περισσοτέρους και είναι αυτή όπως για κάθε υπολογιστή. Η εγκατάσταση του xpenology είναι αρκετά εύκολη, άλλωστε υπάρχουν πολλοί οδηγοί, που κάνουν την εγκατάσταση πολύ εύκολη, ειδικά αν τα αγγλικά σου είναι σε ένα καλό επίπεδο, γιατί τα δικά μου δεν. Ορίστε πρόχειρα ένα link http://xpenology.me/introduction/.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα το κοιτάξω. Απλά είδα κάτι 35ρια και 40ρια Watts σε σχέση με ένα ready nas που είναι λιγότερο ενεργοβόρο αλλά και πιο αδύναμο. Η ιδέα, πάντως, με ψήνει... για αργότερα. Το DSM τα σπάει, αλλά θέλει πολύ πιο δυνατό μηχάνημα από το δικό μου.

Δημοσ.

O microserver ειδικά ο generation 8, εγώ έχω τον generation 7, είναι πολύ δυνατό μηχάνημα, για nas. Τώρα όσον αφορά το DSM, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, είναι πράγματι πολύ καλό λειτουργικό, ιδιαίτερα ελαφρύ και με πολλές δυνατότητες και ίσως ότι πιο ευκολόχρηστο, από την άποψη του στησίματος, σε σχέση με ότι κυκλοφορεί σε παρόμοια λειτουργικά (freenas, κλπ). Επίσης ο microserver, σου δίνει την δυνατότητα και να αυξήσεις τον αριθμό των δίσκων από τέσσερις σε πέντε, με την αναβάθμιση του bios αλλά και να τρέχεις το xpenology από usb memory, το οποίο μπορείς να έχεις πάντα κουμπωμένο σε μια εσωτερική usb θύρα, που υπάρχει πάνω στην μητρική, τέλος μπορείς να βάλεις μια low profile vga και να έχεις ένα τέλειο media palyer, αυτά ισχύουν στον gen7, αλλά πιστεύω ότι γίνονται και στον gen8.

Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε στο HP. Βασικά όπως είπα και παραπάνω, το σκεφτόμουν και παλιότερα κυρίως για το γεγονός ότι μπορείς να βάλεις ότι λειτουργικό θες. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τέτοια, Δεν ήξερα βεβαία ότι μπορείς να βάλεις και της synology. Και βασικά πιο πολύ μου άρεσε η εμφάνιση των προηγούμενων μοντέλων.

Σε κάποια από τα skroutzομαγαζα αναφέρει ότι έχει 4gb ram ενώ σε άλλα λέει 2gb. Έχω κάνει ερώτημα σε ένα από αυτά σχετικά με το τι ισχύει και με την απάντηση το πήρα.

Ευχαριστώ για όλα

Δημοσ.

Παιδιά έχω και εγώ ενα Dlink 320L. Ευχαριστημένος είμαι αλλα ήθελα δύο ακόμα θήκες για να βάλω και άλλους σκηρούς.

Πιστεύεται ότι αξίζει να αγοράσω έναν τέτοιο server της HP και να του περάσω το λειτουργικό, είναι εύκολο το σετάρισμα για κάποιον?  

Η να πάρω μια έτοιμη υλοποίηση απο την synology?

Δημοσ.

Προσωπικά είμαι υπέρ της έτοιμης λύσης μιας και καλύπτει πλέον τεράστια γκάμα απαιτήσεων.Τώρα για οτιδήποτε άλλο (κυρίως επεκτασιμότητα) πας σε server και όρεξη και χρόνο να έχεις για πειραματισμούς.

Δημοσ.

Τελευταία υπάρχει και αυτή ή επιλογή για έτοιμη λύση από την Zyxel που στο Γερμανικό Amazon έχει πολύ καλή τιμή

http://www.amazon.de/dp/B00O4FMSNO/ref=twister_B00WJSW144?_encoding=UTF8&psc=1

http://www.amazon.com/ZyXEL-Network-Attached-Storage-NAS540/dp/B010W36M7Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1447939083&sr=8-1&keywords=Zyxel+540

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=fZbSzAtJFmw

Δημοσ.

Οπότε καταλήγουμε στο HP. Βασικά όπως είπα και παραπάνω, το σκεφτόμουν και παλιότερα κυρίως για το γεγονός ότι μπορείς να βάλεις ότι λειτουργικό θες. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τέτοια, Δεν ήξερα βεβαία ότι μπορείς να βάλεις και της synology. Και βασικά πιο πολύ μου άρεσε η εμφάνιση των προηγούμενων μοντέλων.

Σε κάποια από τα skroutzομαγαζα αναφέρει ότι έχει 4gb ram ενώ σε άλλα λέει 2gb. Έχω κάνει ερώτημα σε ένα από αυτά σχετικά με το τι ισχύει και με την απάντηση το πήρα.

Ευχαριστώ για όλα

Οι ταχύτητες του Microserver με xpenology είναι περίπου στα 100/100+ MB από και προς το NAS, που είναι νομίζω πολύ καλά, πχ εγώ βλέπω στο δικό μου Synology κοντά στα 90/60. Φυσικά, στο Microserver μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα και ανετότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...