fidolos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Καλημερα. Υπαρχει τροπος ενα βιντεο που ειναι 720p να το κανω 1080p (εικονικα εννοειτε). Οπως ενα 128αρι mp3 και καλα καποια προγραματα τα κανουν 320 αλλα ειναι εικονικα. Γινεται να το κανω σε ενα βιντεο? Το φορτωσα στο vegas και προσπαθησα να κανω ρεντερινγκ στα 1080 αλλα κολλαγε
TheELF Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Το φορτωσα στο vegas και προσπαθησα να κανω ρεντερινγκ στα 1080 αλλα κολλαγε Ναι γίνεται,τι εννοείς κόλλαγε;
d_gkal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 και γιατι να το κανεις αυτο; θα αλλαξει κατι, εκτος απ το μεγεθος του αρχειου;
fidolos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Ναι γίνεται,τι εννοείς κόλλαγε; To rentering κολλαγε στο 0%. Είχαν περάσει 2 ώρες και δεν πήγε ούτε στο 1%. και γιατι να το κανεις αυτο; θα αλλαξει κατι, εκτος απ το μεγεθος του αρχειου; Υπάρχει λόγος που θέλω να το κάνω. Ήθελε ένας φίλος να τραβήξω κάτι σε 1080 και το τράβηξα σε 720 και θέλω να "ξεγελάσω" το φίλο που έκανε το πάρτυ
micos000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δοκίμασε με το freemake video converter. Πρώτα φόρτωσε το βίντεο και δες πόσα Kbps λέει στα στοιχεία του (το γράφει μόλις το φορτώσεις δίπλα στο όνομα) Βάλε σαν έξοδο "to mp4" και στις επιλογές εξόδου επέλεξε στα preset το "hd 1080p". Πάτα κάτω από τα preset στο γραναζάκι και πήγαινε στο Bitrate. Άλλαξε το από Auto σε custom και βάλε περίπου το ίδιο bitrate που έχει το βίντεο σου και πάτα ΟΚ. Επέλεξε που θα στο αποθηκεύσει και με τι όνομα και άλλαξε από κάτω το One-pass encoding σε Two-pass encoding. Πάτα Convert και περίμενε.
fidolos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δοκίμασε με το freemake video converter. Πρώτα φόρτωσε το βίντεο και δες πόσα Kbps λέει στα στοιχεία του (το γράφει μόλις το φορτώσεις δίπλα στο όνομα) Βάλε σαν έξοδο "to mp4" και στις επιλογές εξόδου επέλεξε στα preset το "hd 1080p". Πάτα κάτω από τα preset στο γραναζάκι και πήγαινε στο Bitrate. Άλλαξε το από Auto σε custom και βάλε περίπου το ίδιο bitrate που έχει το βίντεο σου και πάτα ΟΚ. Επέλεξε που θα στο αποθηκεύσει και με τι όνομα και άλλαξε από κάτω το One-pass encoding σε Two-pass encoding. Πάτα Convert και περίμενε. To έκανα αδερφέ. Μου έβγαλε το αρχείο 65mb (από 3,5gb που ήταν το 720p), έχει ήχο αλλά η εικόνα είναι μόνο ένα πράσινο χρώμα.
micos000 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει στην αρχική ταινία. Αν έκανες ότι σου είπα θα έπρεπε να στην πάει πάνω από τα 3.5gb. Το δοκίμασα σε ένα βίντεο από το κινητό μου και από τα 164 ΜΒ που ήταν μου το έκανε 240ΜΒ Κατέβασε και στήσε το media info. Φόρτωσε το βίντεο και πήγαινε Προβολή->Κείμενο. Επέλεξε όλες τις πληροφορίες και κάνε αντιγραφή και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα για να δούμε τι στοιχεία έχει.
fidolos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δεν ξέρω ρε γαμώτο. προσπαθώ να βγάλω άκρη. Και 2 ακόμα ερωτησεις για να μην ανοιγω νέο νήμα. α)Όταν φτιαχνω ένα βίντεο που ειναι τραβηγμενο σε 1080 25frame και εγώ το εξάγω σε 720 29 frame απο μα..κια μου, ενώ το εξαγώμενο mp4 παίζει χωρίς πρόβλημα, μια χαρά, μπορεί να επηρεάζει όταν θα χρησιμοποιηθεί σε άλλο πρόγραμμα? Δηλαδή όταν το βάλω στο Architect να βγει dvd, μπορεί να κολλάει, τρεμοπαίζει κλπ? β)Έχετε να προτείνετε κάτι εναλλακτικό του Architect ? Μενού, κεφάλαια εκει που θέλω, background image και μουσική κλπ.
TheELF Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 α)Όταν φτιαχνω ένα βίντεο που ειναι τραβηγμενο σε 1080 25frame και εγώ το εξάγω σε 720 29 frame απο μα..κια μου, ενώ το εξαγώμενο mp4 παίζει χωρίς πρόβλημα, Δεν παίζει χωρίς πρόβλημα,προχώρα κατά την μέση του βίντεο να δεις ότι έχει αποσυγχρονιστεί ο ήχος.
CheOnWeb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δεν παίζει χωρίς πρόβλημα,προχώρα κατά την μέση του βίντεο να δεις ότι έχει αποσυγχρονιστεί ο ήχος. Οι περισσότεροι converters όταν αλλάζεις frame rate, προκειμένου να κρατήσουν το σύγχρονο εικόνας-ήχου, προσθέτουν (αν πας από χαμηλότερο σε υψηλότερο) ή αφαιρούν (αν πας από υψηλότερο σε χαμηλότερο) καρέ, με αποτέλεσμα η εικόνα να "σκαλώνει" 'η να 'πηδάει", φαινόμενο ορατό, ειδικά στις γρήγορες κινήσεις και ακόμη περισσότερο όταν η κάμερα ή το αντικείμενο κινούνται παράλληλα. Ξέρεις κάποιο πρόγραμμα (εκτός από Resolve, Premiere κλπ επαγγελματικά) που να κρατάει τον ίδιο αριθμό καρέ κατά τη μετατροπή χαλώντας το "σύγχρονο" (το οποίο δεν με απασχολεί αφού τον ήχο τον χειρίζομαι χωριστά ή δεν θέλω καθόλου ήχο); π.χ. να πάρεις αρχείο τραβηγμένο στα 50 καρέ και να το κάνεις 25, κρατώντας όλα τα original καρέ ώστε να έχεις ένα πραγματικό slow motion. Ακόμη περισσότερο θα με ενδιέφερε ένα πρόγραμμα (για PC μιλάω, στο Mac το έχω λυμένο) που να αλλάζει το frame rate σε επίπεδο metadata (χωρίς conversion δηλαδή); Thanx και sorry για το ψιλό-off topic.
TheELF Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Ξέρεις κάποιο πρόγραμμα (εκτός από Resolve, Premiere κλπ επαγγελματικά) που να κρατάει τον ίδιο αριθμό καρέ κατά τη μετατροπή χαλώντας το "σύγχρονο" (το οποίο δεν με απασχολεί αφού τον ήχο τον χειρίζομαι χωριστά ή δεν θέλω καθόλου ήχο); ffmpeg, νομίζω ότι κάνει αυτό που θες. https://trac.ffmpeg.org/wiki/How%20to%20speed%20up%20/%20slow%20down%20a%20video Αν δεν σου βγάλει ικανοποιητικό αποτέλεσμα,θα πρέπει να εξάγεις όλες της εικόνες από το βίντεο και να φτιάξεις νέο βίντεο από της εικόνες.
micos000 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2015 Δεν ξέρω ρε γαμώτο. προσπαθώ να βγάλω άκρη. Και 2 ακόμα ερωτησεις για να μην ανοιγω νέο νήμα. α)Όταν φτιαχνω ένα βίντεο που ειναι τραβηγμενο σε 1080 25frame και εγώ το εξάγω σε 720 29 frame απο μα..κια μου, ενώ το εξαγώμενο mp4 παίζει χωρίς πρόβλημα, μια χαρά, μπορεί να επηρεάζει όταν θα χρησιμοποιηθεί σε άλλο πρόγραμμα? Δηλαδή όταν το βάλω στο Architect να βγει dvd, μπορεί να κολλάει, τρεμοπαίζει κλπ? β)Έχετε να προτείνετε κάτι εναλλακτικό του Architect ? Μενού, κεφάλαια εκει που θέλω, background image και μουσική κλπ. Δώσε media info να δούμε μήπως είναι κανένας περίεργος codec. Δοκίμασε στο ενδιάμεσο και με το format factory. β) Εναλλακτικά υπάρχουν τα adobe encore, tmpgenc dvd author, και για δωρεάν το dvd styler. Για ποιο hardcore builders δες τα dvd lab pro, spruce dvd maestro και scenarist. Νομίζω όμως ότι το architect είναι από τα καλύτερα all-round dvd authoring προγράμματα.
fidolos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Παιδια... a)για την μετατροπή μου έκανε δουλειά το imtoo videoconverter ultimate Το Dvdstyler με βόλεψε 1000% (σε ευχαριστώ micos000). Καλά τόσο καλό εργαλείο και δωρεάν. Προσπαθούσα 1 ώρα να δω αν έχει περιορισμούς, watermark κλπ, αλλά τελικά όλα οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα