Sheogorath Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Στο μπαλκόνι τον έχεις δηλαδή; Παλιότερα σε τελευταίο όροφο μονοκατοικίας με ξύλινο ταβάνι (και κεραμίδια φυσικά) και χωρίς θέρμανση το χειμώνα. Εχω και video έτσι για το γαμώτο. 15 cpu, και 13 NB
άδικος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 http://www.overclock.net/t/1182045/cpu-usage-in-bios some boards run the cpu at 100% load when in bios, other dont. i wouldnt pay too much attention to the bios temps, id go into windows and use a program like Hardware Monitor to check the core temps. Πρώτη φορά το ακούω αυτό, σε μένα ποτέ δεν γινότανε, σε 6 μητρικές. Αλλά γιατί 100%? Τι κάνουν? Το ποστ εκείνο είναι λάθος όσο αφορά το "other dont". Προφανώς λάθος είχες καταλάβει για εκείνες τις 6 m/b - Δοκίμασες να μετρήσεις τη κατανάλωση μέχρι να φορτώσουν το λειτουργικό; Στο BIOS/UEFI ο επεξεργαστής ποτέ δεν είναι idle λόγω της φύσης του περιβάλλοντος. Λόγω κώδικα, στην ουσία, που δε περιλαμβάνει καταστάσεις αναμονής για να στείλει οδηγία halt στο cpu και να μειώσει το φόρτο του. Στη πράξη ο επεξεργαστής δεν είναι ποτέ idle καθόλη τη διάρκεια του μπουταρίσματος παρά μόνο όταν φορτώσει λειτουργικό (βλ πχ system idle process των win). Μέχρι τότε είναι σε πλήρη φόρτο.
Sheogorath Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Το ποστ εκείνο είναι λάθος. Προφανώς λάθος είχες καταλάβει και για εκείνες τις 6 m/b - Δοκίμασες να μετρήσεις τη κατανάλωση μέχρι να φορτώσουν το λειτουργικό; Στο BIOS/UEFI ο επεξεργαστής ποτέ δεν είναι idle λόγω της φύσης του περιβάλλοντος. Λόγω κώδικα, στην ουσία, που δε περιλαμβάνει καταστάσεις αναμονής για να στείλει οδηγία halt στο cpu και να μειώσει το φόρτο του. Στη πράξη ο επεξεργαστής δεν είναι ποτέ idle καθόλη τη διάρκεια του μπουταρίσματος παρά μόνο όταν φορτώσει λειτουργικό (βλ πχ system idle process των win). Μέχρι τότε είναι σε πλήρη φόρτο. Άλλο πλήρη clocks, άλλο 100% φόρτος. Και να το έχω μετρήσει με wattόμετρο, 20 βαττ λιγότερο απο τα windows βρήκε. 86 vs 105-111watt. Τι κάνει, κούφιες πράξεις? 1
arrows Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Aκριβώς όπως σου το λέει ο sheorogath μπορεί να τρέχεις ενα cpu και 5ghz απλά για ενα validation όμως το cpu θσαγε να είναι 1% 1
JoooJ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 περίεργα πράγματα, δοκιμάζω να περάσω τα win μέσω usb.4/5 φορές. όλες τις φορές έκανε ρεσταρτ κατά την εγκατάσταση, στο αρχικό στάδιο εκεί που λέει νομίζω "αντιγραφή αρχείων".όλες τις φορές μόλις έφτανε στο ~50%. δοκιμάζω εγκατάσταση από dvd 3-4 φορές.όλες τις φορές περνούσε από αυτό το στάδιο, έκανε την πρώτη επανεκκίνηση που ζητάνε τα windows και μόλις πήγαινε να συνεχίσει η εγκατάσταση.... μπαμ χτυπούσε ρεσταρτ. και έπρεπε να γίνει η εγκατάσταση από την αρχή. δε μπορώ με τίποτα να περάσω τα win. θα ψάξω να βρω άλλον σκληρό. επίσης, δε ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά πριν κάνω φορματ μου έκανε ρεσταρτ μόλις πήγα να βάλω ένα στικάκι usb για να αντιγράψω τα αρχεία μου.επίσης μου έκανε ρεσταρτ όταν επέλεξα μερικούς φακέλους και πάτησα ιδιότητες για να δω το μέγεθος τους.και το τελευταίο μου το έκανε 2-3 φορές. θεώρησα ότι μπορεί να είναι θέμα λειτουργικού αλλά βλέπω είναι καθαρά θέμα hardware. ιδέες;
άδικος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 @ Sheogorath: Καταρχάς είχα κάνει ένα μικρό edit στην αρχή του ποστ μου πριν απαντήσεις. Εγώ μίλησα για cpu load. Τώρα αν εσένα και οι 6 μητρικές σου τραβάνε από μόνες τους 20w λιγότερο, ή κάτι μετράει παραπάνω ή είσαι ειδική εξαίρεση (x6 φορές). Δεν αλλάζει το γεγονός που περιέγραψα παραπάνω. Αν δεν μπει στο λειτουργικό, ο επεξεργαστής δεν μπορεί να μπει σε κατάσταση με μικρότερο load. Είναι όπως όταν τρέχεις DOS ένα πράμα. Έτσι και το BIOS, σαν single thread πρόγραμμα χρησιμοποιεί 100% απ'τον ένα πυρήνα.
AETOLOFITIS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 περίεργα πράγματα, δοκιμάζω να περάσω τα win μέσω usb.4/5 φορές. όλες τις φορές έκανε ρεσταρτ κατά την εγκατάσταση, στο αρχικό στάδιο εκεί που λέει νομίζω "αντιγραφή αρχείων".όλες τις φορές μόλις έφτανε στο ~50%. δοκιμάζω εγκατάσταση από dvd 3-4 φορές.όλες τις φορές περνούσε από αυτό το στάδιο, έκανε την πρώτη επανεκκίνηση που ζητάνε τα windows και μόλις πήγαινε να συνεχίσει η εγκατάσταση.... μπαμ χτυπούσε ρεσταρτ. και έπρεπε να γίνει η εγκατάσταση από την αρχή. δε μπορώ με τίποτα να περάσω τα win. θα ψάξω να βρω άλλον σκληρό. επίσης, δε ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά πριν κάνω φορματ μου έκανε ρεσταρτ μόλις πήγα να βάλω ένα στικάκι usb για να αντιγράψω τα αρχεία μου.επίσης μου έκανε ρεσταρτ όταν επέλεξα μερικούς φακέλους και πάτησα ιδιότητες για να δω το μέγεθος τους.και το τελευταίο μου το έκανε 2-3 φορές. θεώρησα ότι μπορεί να είναι θέμα λειτουργικού αλλά βλέπω είναι καθαρά θέμα hardware. ιδέες; θα προτεινα τροφοδοτικο. εχεις καλο ? αν οχι απο εκει πρεπει να ξεκινησεις. με σκληρο δεν ειχα ποτε restart.
JoooJ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Θα δοκιμάσω να βγάλω την κάρτα γραφικών να δω με την ενσωματωμένη μήπως πάει καλά, θα χρειάζεται και λιγότερο ρεύμα. Δεν έχω άλλο τροφοδοτικό πρόχερο για δοκιμές. Έχω όμως έξτρά κάρτα γραφικών, σκληρό, μνήμη. Θα τα δοκιμάσω με τη σειρά. Τροφοδοτικό μέτριο έχω, 450w.
AETOLOFITIS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 οπως ακριβως το ειπες. βγαλε την καρτα γραφικων και δοκιμασε με τα ενσωματωμενα. αν δεν σου κανει κολπα εισαι οκ.και περνεις ενα καλο τροφοδοτικο. μαζι με το restart σου πεταει και μπλε εικονα ή μονο restart?
JoooJ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 μόνο ρεσταρτ κάνει. απλά το αστείο είναι ότι κάνει σε συγκεκριμένο σημείο της εγκατάστασης. πάντα στο ίδιο. άλλο όταν κάνω εγκατάσταση μέσω usb και άλλο όταν κάνω μέσω dvd. λοιπόν, αφαιρώ την κάρτα γραφικών και δοκιμάζω με την ενσωματωμένη. η εγκατάσταση έγινε. πρόβλημα στην κάρτα; στο τροφοδοτικό ή στη μητρική; το ίδιο τροφοδοτικό όμως σήκωνε την κάρτα τόσα χρόνια. ποιος ξέρει... θα δοκίμαζα από περιέργεια να βάλω άλλες 2 vga που έχω να δω αν κάνει τα ίδια. η μια κιόλας πρέπει να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ρεύμα. δυστυχώς όμως βαριέμαι να ξανακάνω εγκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα