Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω πόσο σημαντική είναι η προσθήκη σιλικόνης κατά την τοποθέτηση της ψύχτρας του επεξεργαστή.

Τοπόθέτησα σήμερα μια ψύχτρα χωρίς να βάλω σιλικόνη.

Παρατήρησα ότι μετά από λίγο ο υπολογιστής έκλεινε. Είδα τη θερμοκρασία στο bios και ήταν στους 61.

Ο επεξεργαστής ήταν ένας core duo e6300 @2.8ghz χωρίς oc.

Ο υπολογιστής κλείνει λόγω θερμοκρασίας ή μήπως έκανα καμία γκάφα κατα την εγκατάσταση;

Για καλό και για κακό πήρα ένα σωληνάριο σιλικόνης να βάλω.

Αλλά και πάλι 61, δεν είναι πολύ;πόσο να πέσει με τη σιλικόνη;

Μήπως φταίει κάτι άλλο;

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω πόσο σημαντική είναι η προσθήκη σιλικόνης κατά την τοποθέτηση της ψύχτρας του επεξεργαστή.

Παρατήρησα ότι μετά από λίγο ο υπολογιστής έκλεινε. Είδα τη θερμοκρασία στο bios και ήταν στους 61.

Ο υπολογιστής κλείνει λόγω θερμοκρασίας ή μήπως έκανα καμία γκάφα κατα την εγκατάσταση;

Για καλό και για κακό πήρα ένα σωληνάριο σιλικόνης να βάλω.

Αλλά και πάλι 61, δεν είναι πολύ;πόσο να πέσει με τη σιλικόνη;

Μήπως φταίει κάτι άλλο;

σιλικόνη εννοείς την θερμοαπαγωγικηή  πάστα να φανταστώ εφάπτει πιο καλά η ψήκτρα στον επεξεργαστή πρέπει να βάλεις σωστή ποσότητα(μέγεθος φακής) γιατί πάλι θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα  

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αυτό εννοώ.

Απλά δε ξέρω τι γίνεται τώρα.

Ο υπολογιστής κλείνει επειδή φτάνει τους 61 βαθμούς ή δε παίζει ρόλο αυτό; κι αν κλείνει γι συτό το λόγο, φταίει που δεν έβαλα την πάστα; δηλαδή με την πάστα τόσο μεγάλη διάφορα θα έχει;

Αν όμως δε κλείνει λόγω θερμοκρασίας, γιατί κλείνει;

Οι 61 βαθμοί είναι πολλοί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε ..η πάστα αυτή διευκολύνει την μεταφορά της θερμότητας από τον επεξεργαστή σου στην ψήκτρα ..61 στο χαλαρό είναι πολύ ..εγώ πχ τώρα σε i7 920 έχω 43 με αρκετή δουλίτσα.

Ααα και σιγουρέψου πως η ψήκτρα έχει κουμπώσει σωστά !! ( το πιθανότερο )

Επεξ/σία από visualizer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα έχει idle 61, σε load πάει άνετα 100. Για αυτό κλείνει.

Δεν είναι idle στους 61 του φίλου αλλά υπό φορτίο. Εγκυκλοπαιδικά το αναφέρω.

Εγώ στο bios έχω 15 :P

Αν μιλάς για αερόψυκτρα, να το πιστέψεις μόνο αν είναι σε κανά control room με κλιματιστικά στους 12-13 βαθμούς επιεικώς.

Πως αντέχεις;

Ναι και στα δύο :P

Ποια ψύκτρα έβαλες; Δεν είχε ήδη φίλμ πάστας πάνω;

Επεξ/σία από άδικος
Δημοσ.

Δεν είναι idle στους 61 του φίλου αλλά υπό φορτίο. Εγκυκλοπαιδικά το αναφέρω.

Ποιο φορτίο μωρέ, στο bios?

Ποιο idle δεν γίνεται. Δεν είναι UEFI έτσι και αλλιώς!

Δημοσ.

έβαλα την πάστα και επίσης το ένα ποδαράκι της ψύχτρας δε πατούσε καλά. δεν είχε μπει τελείως.

τώρα στο bios η θερμοκρασία είναι ~30 βαθμούς. σύνδεσα κι έναν ανεμιστήρα στο κουτί για περισσότερη ψύξη. 

η ψύχτρα είναι η κλασική της intel.

παιδιά όταν είπα πριν για 60 βαθμούς, εννoούσα ότι έκλεισε ο υπολογιστής και μόλις τον άνοιξα μπήκα κατευθείαν στο bios.

δε περίμενα στο bios να δω πόσο θα δείξει.

πρόβλημα:

ενώ τον έχω στο bios να παρακολουθώ τη θερμοκρασία, μου έκλεισε μετά από 2 λεπτά.

τον ανοίγω και μετά από λίγο (1-2 λεπτά) κάνει ρεσταρτ αυτή τη φορά.

τώρα τον έχω ανοιχτό για κανένα 10λεπτό στους (~30 βαθμούς) και είναι οκ.

μπλέξιμο προβλέπω

από θερμοκρασίες πάμε καλά τώρα.

όλα τα fans δουλεύουν.

έλεγξα πάλι να πατάνε όλα καλά.

τα έβγαλα όλα και τα ξαναέβαλα. και τη μητρική από το κουτί.

Δημοσ.

To ποδαράκι προφανώς έκανε την ζημιά,έκανε shut down ενώ ήσουν στο bios ? παράξενο.. Έχεις κάποιο πρόγραμμα για να βλέπεις την θερμοκρασία ; αν όχι κατέβασε το hw monitor και δοκίμασε να πιέσεις λίγο τον επεξεργαστή να δούμε πόσο ανεβάζει την θερμοκρασία .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το άφησα τώρα για 30 λεπτά το bios και δε μου έκλεισε.

θα κάνω format να περάσω τα win. διότι έχω αλλάξει μητρική, αλλά έτσι κι αλλιώς θα έκανα επειδή έχει μαζευτεί σαβούρα 5+ ετών τουλάχιστον.

αλλά θέλω να κάνω και partition έχοντας δεδομένα στον σκληρό τα οποία τα θέλω, αν γίνει καμία στραβή και κλείσει πάνω στο partition θα τρέχω. αυτό φοβάμαι και περιμένω λίγο έχοντας τον ανοιχτό να δω αν ξανα κλείσει

από θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημα. πριν μπορεί να ήταν το ποδαράκι υπεύθυνο για το κλείσιμο, αλλά τώρα;

προς τον παρόν έχω μπει στα win (αυτά που είχε από πριν ο δίσκος) και το αφήνω ανοιχτό να δω τι θα κάνει.

update:

αυτό που φοβόμουν, επί 1 ώρα δεν έκανε τίποτα και έκανε ρεσταρτ καθώς έφτιαχνα το partition. άμα δε σε θέλει...

είχα μπουτάρει με το hirens boot cd.

τέλοσπάντων, πάω να βάλω τα win από usb και κάνει ρεσταρτ. 4 φορές προσπάθησα, τα ίδια.

υποψιάζομαι σκληρό αλλά ένα scan που έκανα δε βρήκε πρόβλημα.

μάλλον πρέπει να ανοίξω άλλο θέμα.

Επεξ/σία από JoooJ
Δημοσ.

Ποιο φορτίο μωρέ, στο bios?

Ποιο idle δεν γίνεται. Δεν είναι UEFI έτσι και αλλιώς!

Δεν έχει να κάνει που δεν είναι UEFI.

Στο BIOS το cpu δεν είναι ποτέ idle.

Ο ένας πυρήνας τουλάχιστον δουλεύει πάντα 100%.

(Γι'αυτό συνήθως οι χρήστες βλέπουν αυξημένες θερμοκρασίες εκεί σε σχέση με αυτές στο λειτουργικό)

Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει που δεν είναι UEFI.

Στο BIOS το cpu δεν είναι ποτέ idle.

Ο ένας πυρήνας τουλάχιστον δουλεύει πάντα 100%.

(Γι'αυτό συνήθως οι χρήστες βλέπουν αυξημένες θερμοκρασίες εκεί σε σχέση με αυτές στο λειτουργικό)

http://www.overclock.net/t/1182045/cpu-usage-in-bios

some boards run the cpu at 100% load when in bios, other dont. i wouldnt pay too much attention to the bios temps, id go into windows and use a program like Hardware Monitor to check the core temps.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό, σε μένα ποτέ δεν γινότανε, σε 6 μητρικές.

Αλλά γιατί 100%? Τι κάνουν?

Δημοσ.

Στο ψυγείο μέσα τον έχεις;

Οχι αλλά με θερμοκρασία περιβάλλοντος τους 10, με το που τον άνοιγες και ~0% φορτίο (σε μένα), πόσο να πάει.

Φυσικά με τον Q9400, όχι τον ΧΕΟΝ ;)

Δημοσ.

Οχι αλλά με θερμοκρασία περιβάλλοντος τους 10, με το που τον άνοιγες και ~0% φορτίο (σε μένα), πόσο να πάει.

Φυσικά με τον Q9400, όχι τον ΧΕΟΝ ;)

Στο μπαλκόνι τον έχεις δηλαδή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...