Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Δηλαδή στο ΠΔ που το αναφέρει αυτό που λες? Θα με βοηθούσε. "Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1985 , κάθε διαμέρισμα είναι υποχρεωμένο να συμμετέχει στην αγορά των καυσίμων είτε είχε κατανάλωση είτε όχι. Το ποσό με το οποίο θα συμμετέχει είναι συνάρτηση των συντελεστών ei και fi οι οποίοι υπάρχουν για κάθε διαμέρισμα στην μελέτη θέρμανσης του εργολάβου. Για την ακρίβεια το ποσό του παγίου προκύπτει από την πράξη: ei * fi * ποσό καυσίμων. Δηλαδή για ένα διαμέρισμα με ei= 0.15 και fi=0.3 σε μία αγορά καυσίμων ίση με 1000 ευρω θα πρέπει να πληρώσει πάγιο 0.15 * 0.3 * 1000= 45ευρω." https://koinoxrista24.gr/blog/2010/11/πάγιο-θέρμανσης-και-τρόπος-υπολογισμ/
@pnea1973 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Το ίδιο ισχύει και για όταν έχει μηδέν ώρες σωστά? Άρα στην δική μου πολυκατοικία είναι λάθος ο τρόπος υπολογισμού Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από @pnea1973
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 6 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Το ίδιο ισχύει και για όταν έχει μηδέν ώρες σωστά? Άρα στην δική μου πολυκατοικία είναι λάθος ο τρόπος υπολογισμού Έτσι ακριβώς υπολογίζεται το πάγιο, το οποίο το πληρώνεις είτε ανάψεις είτε δεν ανάψεις. Αν το ανάψεις θα χρεωθείς εκτός από το πάγιο ΚΑΙ κατανάλωση. Όσο για το τι κάνουν στη δική σου πολυκατοικία, να σου πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα έτσι όπως τα έχεις γράψει. Αν δεν υπολογίζουν το πάγιο με τον παραπάνω τύπο, τότε το υπολογίζουν λάθος.
@pnea1973 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Στην δική μου το άθροισμα όλων των eifi το παίρνουν σαν πάγιο. Πχ Σeifi 0,2 άρα από τα 1000 ευρώ αφαιρουν τα 200 τα οποία με κάποιο τρόπο τα επιμεριζουν στα διαμερίσματα. Και μετά τα υπόλοιπα 800 τα επιμεριζουν με τις ώρες...
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Στην δική μου το άθροισμα όλων των eifi το παίρνουν σαν πάγιο. Πχ Σeifi 0,2 άρα από τα 1000 ευρώ αφαιρουν τα 200 τα οποία με κάποιο τρόπο τα επιμεριζουν στα διαμερίσματα. Και μετά τα υπόλοιπα 800 τα επιμεριζουν με τις ώρες... Sorry αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά από την περιγραφή σου, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν γράφεις "eifi", ούτε ξέρω τι είναι το "Σeifi", ούτε το "με κάποιο τρόπο τα επιμερίζουν" βοηθάει να καταλάβω. Ο σωστός τρόπος υπολογισμού του παγίου πάντως είναι ένας, "ei * fi * αξία καυσίμου που καταναλώθηκε", όπου ei και fi είναι οι συντελεστές του συγκεκριμένου διαμερίσματος για το οποίο βγαίνει το πάγιο. Αν γνωρίζεις τους συντελεστές ei και fi του διαμερίσματος σου, τότε μπορείς πανεύκολα να διαπιστώσεις αν το πάγιο που σου έχουν χρεώσει είναι το σωστό. Ή αν σε δυσκολεύουν οι πολλαπλασιασμοί, γράψε μου τους συντελεστές να στους κάνω εγώ.
@pnea1973 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Sorry αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά από την περιγραφή σου, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν γράφεις "eifi", ούτε ξέρω τι είναι το "Σeifi", ούτε το "με κάποιο τρόπο τα επιμερίζουν" βοηθάει να καταλάβω. Ο σωστός τρόπος υπολογισμού του παγίου πάντως είναι ένας, "ei * fi * αξία καυσίμου που καταναλώθηκε", όπου ei και fi είναι οι συντελεστές του συγκεκριμένου διαμερίσματος για το οποίο βγαίνει το πάγιο. Αν γνωρίζεις τους συντελεστές ei και fi του διαμερίσματος σου, τότε μπορείς πανεύκολα να διαπιστώσεις αν το πάγιο που σου έχουν χρεώσει είναι το σωστό. Ή αν σε δυσκολεύουν οι πολλαπλασιασμοί, γράψε μου τους συντελεστές να στους κάνω εγώ. Σου ανεβάζω μια φωτογραφία για να δεις τις μαϊμούδες...
TuXaKoS Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Συγνώμη φίλε αλλά βγαίνει ακριβώς όπως λέει ο Joshua21 0,0139 * 1183,60 = 16,45 Ευρώ.. Εσύ που ακριβώς διαφωνείς και ισχυρίζεσαι ότι σε κλέβουν; 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, @pnea1973 είπε Σου ανεβάζω μια φωτογραφία για να δεις τις μαϊμούδες... Δεν βλέπω καμιά "μαϊμούδα", μια χαρά σωστό βρίσκω τον υπολογισμό που έχουν κάνει... fi * ei = fixεi fixεi (0,0139) * πετρέλαιο που καταναλώθηκε (1.183,60) = 16,45€. 1
@pnea1973 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δνε λέω ότι με κλέβουν, απλά ότι κάνουν κάποιο διαχωρισμό λαμβάνοντας υπόψη ψη το 20,78 το οποίο επιμεριζουν σε κάποιο ποσό. Επίσης επειδή έχω κάψει 3 ώρες θα έπρεπε να βγει ένα ποσό και όχι κάτι με κάποιο πάγιο και οι ώρες με κάτι άλλο... Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από @pnea1973
TuXaKoS Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Προφανώς το ποσό αυτό είναι αυτό που πληρώνεται όλοι σας είτε κάνετε χρήση της αυτόνομης είτε όχι. Το επιμερίζουν σωστά από ότι είδες στον καθένα (Τουλάχιστον σε εσένα) και μετά το αφαιρούν και υπολογίζουν πως θα χρεώσουν το υπόλοιπο βάση κατανάλωσης. Κατά την άποψη σου πως ακριβώς έπρεπε να γίνεται;
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Δνε λέω ότι με κλέβουν, απλά ότι κάνουν κάποιο διαχωρισμό με λαμβάνοντας υπψη το 20,78 το οποίο επιμεριζουν.. Επίσης επειδή έχω κάψει 3 ώρες θα έπρεπε να βγει ένα ποσό και όχι κάτι με κάποιο πάγιο και οι ώρες με κάτι άλλο... Κανέναν διαχωρισμό δεν κάνουν, το 20,78% είναι απλά ενημερωτικό, το δικό σου πάγιο το έχουν υπολογίσει με το δικό σου fi * ei. Επίσης πάντα η κατανάλωση υπολογίζεται ξεχωριστά από το πάγιο. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από Joshua21
@pnea1973 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Οκ τότε... Σ ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου τέτοια ημέρα κι ολας..
mp123 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 20 ώρες πριν, Joshua21 είπε "Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1985 , κάθε διαμέρισμα είναι υποχρεωμένο να συμμετέχει στην αγορά των καυσίμων είτε είχε κατανάλωση είτε όχι. Το ποσό με το οποίο θα συμμετέχει είναι συνάρτηση των συντελεστών ei και fi οι οποίοι υπάρχουν για κάθε διαμέρισμα στην μελέτη θέρμανσης του εργολάβου. Για την ακρίβεια το ποσό του παγίου προκύπτει από την πράξη: ei * fi * ποσό καυσίμων. Δηλαδή για ένα διαμέρισμα με ei= 0.15 και fi=0.3 σε μία αγορά καυσίμων ίση με 1000 ευρω θα πρέπει να πληρώσει πάγιο 0.15 * 0.3 * 1000= 45ευρω." https://koinoxrista24.gr/blog/2010/11/πάγιο-θέρμανσης-και-τρόπος-υπολογισμ/ Εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτό που λες ότι είναι υποχρεωμένοι.Υποχρεωμενοι είναι μόνο στην συμμετοχή το 30% δια τα διαμερίσματα.Στην αγορά όχι.Για την αγορά οποίος έχει βάζει.Ευχαριστω
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, mp123 είπε 21 ώρες πριν, Joshua21 είπε "Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1985 , κάθε διαμέρισμα είναι υποχρεωμένο να συμμετέχει στην αγορά των καυσίμων είτε είχε κατανάλωση είτε όχι. Το ποσό με το οποίο θα συμμετέχει είναι συνάρτηση των συντελεστών ei και fi οι οποίοι υπάρχουν για κάθε διαμέρισμα στην μελέτη θέρμανσης του εργολάβου. Για την ακρίβεια το ποσό του παγίου προκύπτει από την πράξη: ei * fi * ποσό καυσίμων. Δηλαδή για ένα διαμέρισμα με ei= 0.15 και fi=0.3 σε μία αγορά καυσίμων ίση με 1000 ευρω θα πρέπει να πληρώσει πάγιο 0.15 * 0.3 * 1000= 45ευρω." https://koinoxrista24.gr/blog/2010/11/πάγιο-θέρμανσης-και-τρόπος-υπολογισμ/ Εξήγησε μου σε παρακαλώ αυτό που λες ότι είναι υποχρεωμένοι.Υποχρεωμενοι είναι μόνο στην συμμετοχή το 30% δια τα διαμερίσματα.Στην αγορά όχι.Για την αγορά οποίος έχει βάζει.Ευχαριστω Καταρχήν αυτά που είδες δεν τα είπα εγώ, copy/paste έκανα από τη σελίδα koinoxrista24.gr, και αυτό το έκανα όχι επειδή συμφωνώ και με την κάθε λέξη και με τη διατύπωση όσων γράφει, αλλά για να δείξω ποιος είναι ο σωστός υπολογισμός του παγίου για κάθε διαμέρισμα, καθώς και το link του επίμαχου ΠΔ. Και φυσικά εννοείται πως το πάγιο που χρεώνεται το κάθε διαμέρισμα αφορά το καύσιμο που έχει ήδη καταναλωθεί, αλλά οι εισπράξεις αυτές πάλι σε αγορά καυσίμου θα καταλήξουν. Απλά αυτός που έγραψε όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να τα είχε διευκρινίσει καλύτερα. Επίσης το "για την αγορά όποιος έχει βάζει" που έγραψες δεν ισχύει, αν σε μια πολυκατοικία πουν όλοι εκτός από έναν "δεν έχω" τι θα γίνει? Αυτός ο ένας θα βάλει από την τσέπη του όλο το ποσό που απαιτείται για αγορά καυσίμου? Το καταστατικό είναι αυτό που προβλέπει πως ακριβώς θα πληρωθεί το καύσιμο στην αγορά του, και συνήθως προβλέπεται να πληρώνεται από το αποθεματικό, ή αν τα έχουν κάνει εντελώς μπάχαλο τότε μόνο όσοι έχουν σκοπό να το ανάψουν δίνουν πχ από ένα 50άρι. Και τέλος το "συμμετοχή το 30% δια τα διαμερίσματα" δεν ισχύει, ούτε το πάγιο που πληρώνουν όλοι μαζί είναι πάντα 30% (στην περίπτωση του φίλου παραπάνω είναι 20,78%, σε άλλες είναι 15), ούτε διαιρείται με τον αριθμό διαμερισμάτων (κάθε διαμέρισμα έχει τους δικούς του συντελεστές), αλίμονο αν πλήρωνε το ίδιο πάγιο θέρμανσης μια γκαρσονιέρα 25τμ με ένα ρετιρέ 140τμ. Το πάγιο υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε διαμέρισμα με τον τύπο που έχει γραφτεί παραπάνω. ΥΓ Αν πράγματι θέλεις να μάθεις τι προβλέπεται και τι δικαιώματα/υποχρεώσεις έχει ο καθένας στην πολυκατοικία σου, ο μόνος τρόπος είναι να κάτσεις και να διαβάσεις το καταστατικό. 1
mp123 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν αυτά που είδες δεν τα είπα εγώ, copy/paste έκανα από τη σελίδα koinoxrista24.gr, και αυτό το έκανα όχι επειδή συμφωνώ και με την κάθε λέξη και με τη διατύπωση όσων γράφει, αλλά για να δείξω ποιος είναι ο σωστός υπολογισμός του παγίου για κάθε διαμέρισμα, καθώς και το link του επίμαχου ΠΔ. Και φυσικά εννοείται πως το πάγιο που χρεώνεται το κάθε διαμέρισμα αφορά το καύσιμο που έχει ήδη καταναλωθεί, αλλά οι εισπράξεις αυτές πάλι σε αγορά καυσίμου θα καταλήξουν. Απλά αυτός που έγραψε όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να τα είχε διευκρινίσει καλύτερα. Επίσης το "για την αγορά όποιος έχει βάζει" που έγραψες δεν ισχύει, αν σε μια πολυκατοικία πουν όλοι εκτός από έναν "δεν έχω" τι θα γίνει? Αυτός ο ένας θα βάλει από την τσέπη του όλο το ποσό που απαιτείται για αγορά καυσίμου? Το καταστατικό είναι αυτό που προβλέπει πως ακριβώς θα πληρωθεί το καύσιμο στην αγορά του, και συνήθως προβλέπεται να πληρώνεται από το αποθεματικό, ή αν τα έχουν κάνει εντελώς μπάχαλο τότε μόνο όσοι έχουν σκοπό να το ανάψουν δίνουν πχ από ένα 50άρι. Και τέλος το "συμμετοχή το 30% δια τα διαμερίσματα" δεν ισχύει, ούτε το πάγιο που πληρώνουν όλοι μαζί είναι πάντα 30% (στην περίπτωση του φίλου παραπάνω είναι 20,78%, σε άλλες είναι 15), ούτε διαιρείται με τον αριθμό διαμερισμάτων (κάθε διαμέρισμα έχει τους δικούς του συντελεστές), αλίμονο αν πλήρωνε το ίδιο πάγιο θέρμανσης μια γκαρσονιέρα 25τμ με ένα ρετιρέ 140τμ. Το πάγιο υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε διαμέρισμα με τον τύπο που έχει γραφτεί παραπάνω. ΥΓ Αν πράγματι θέλεις να μάθεις τι προβλέπεται και τι δικαιώματα/υποχρεώσεις έχει ο καθένας στην πολυκατοικία σου, ο μόνος τρόπος είναι να κάτσεις και να διαβάσεις το καταστατικό. Ευχαριστώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα