haris_216 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Εγω 100+, σε νικάω. Μακάρι να με νικούσες και με μεγαλύτερη διαφορά Αλλά να είχα εγώ λιγότερα και όχι εσύ περισσότερα
mp123 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Παιδια να μην ανοιγω αλλο θεμα για να μπει πετρελαιο σε πολυκατοικια πρεπει στην συνελευση να πει ναι η πλειοψηφια η' το 3/4 των κατοικων..
Lousy Offcomer Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Ζήτα να σου δώσουν και να διαβάσεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Εκεί τα αναφέρει. 1
tornado Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 εσεις που γκρινιαζετε για το αναψε - σβησε και τα παγια, να βαλετε θερμιδομετρητες να τελειωσει επιτελους αυτος ο καυγας.
teddy71 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Πολύ γενικό θα είναι αυτό που θα γράφει ο κανονισμός του στυλ ότι απαιτείται η έγκριση του 51% των ενοίκων ή των χιλιοστών. Επειδή το να ανάψει ή όχι το καλοριφερ τον χειμώνα είναι κάτι το αυτονόητο (ότι θα ανάψει) δεν θα αναφέρεται ρητά. Αν εχεται θέμα αν μπορείτε βάλτε ατομικό φυσικο αέριο να ησυχασετε. Τώρα που παίρνει φωτιά η τιμή του πετρελαιου θα διαδραματιστούν πολλές φαγομαρες. 1
mp123 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 μακαρι να μπορουσα να βαλω φυσικο αεριο να αυτονομιθω .αλλα δεν εχουμε στην περιοχη μου.η λυση ειναι να βαλω αντλια θερμοτητας δεν εχω θεμα οικονομικο αλλα θα πιασει πολυ χωρο στο μπαλκονι.ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.θα το ψαξω για αντλια θερμοτητας αν υπαρχει κατι με μαζεμενες διαστασεις.να τους γραψω ολους και να αυτονομιθω να τελειωνω.
georgioskio Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα! Ειναι ενοικος σε πολυκατοικία 7 διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση και φυσικό αέριο. Το να πληρώνει κάποιος που δεν ανάβει το καλοριφέρ κάποιο πάγιο το καταλαβαίνω! Γιατί όμως να πληρώνουν το 15% του λογαριασμου όλοι ανεξαρτήτως εαν το ανοιξουν ή οχι το καλοριφέρ και μάλιστα ανάλογα με τα τετραγωνικά θέρμανσης;; Το Πάγιο θέρμανσης δεν υπολογίζεται με βάσει πόσο ανάβεις το καλοριφέρ;Δηλ όσο περισσότερο το ανάβεις τόσο πιο λιγο πληρώνεις; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από georgioskio
CyberCr33p Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Διότι εάν τα γειτονικά διαμερίσματα ανάβουν τη θέρμανση ζεσταίνεται λίγο και το δικό σου διαμέρισμα από τους τοίχους.
cumulus Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, CyberCr33p είπε Διότι εάν τα γειτονικά διαμερίσματα ανάβουν τη θέρμανση ζεσταίνεται λίγο και το δικό σου διαμέρισμα από τους τοίχους. Επισης αν πας να αναψεις μπορει ο προηγουμενος να σου εχει "ζεστανει" τον καυστηρα .Η λυση ειναι θερμιδομετρητες
Joshua21 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, georgioskio είπε Το Πάγιο θέρμανσης δεν υπολογίζεται με βάσει πόσο ανάβεις το καλοριφέρ;Δηλ όσο περισσότερο το ανάβεις τόσο πιο λιγο πληρώνεις; Μάλλον πρέπει να σε παραπέμψω στον ορισμό του παγίου: "πάγιο ουδέτερο ποσό που χρεώνεται σταθερά σε κάθε λογαριασμό που αφορά κατανάλωση ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κατανάλωση και πόση"
@pnea1973 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Στη δικιά μου πολυκατοικία, έχουμε αυτονομία θέρμανσης με ωρομετρητές. Προσωπικά δεν έχω αποσυνδεθεί απο την κεντρική θέρμανση, αλλά χρησιμοποιώ κλιματιστικά στο κάθε δωμάτιο οπότε οι ώρες μου είναι 0. Εδώ έρχεται το ερώτημά μου. Σϋμφωνα με το Π.Δ, το "πάγιο" που θα μου αναλογούσε θα έβγαινε απο τον τύπο: πλ=fλ*ελ*100. Εδώ γίνεται το εξής: έχουν πάρει το άθροισμα όλων των εifi, δηλαδή το Σεifι, το πολλαπλασιάζουν *100 και το ονομάζουν "πάγιο" και το οποίο με κάποιο τρόπο (μάλλον με τα τμ του κάθε διαμερίσματος) επιμερίζουν το ποσό σε κάθε διαμέρισμα. Και επειδή έχω μηδέν ώρες μετά, βάση του τύπου που ανέφερα, μου προσθέτουν και το πλ=fλ*ελ*100 του διαμερίσματός μου. Παράδειγμα:Σεifi=0,2078 άρα "πάγιο" =20,78% Συνολικό ποσό πετρελαίου:1386,60 Αφαιρούνται τα 20,78% δηλαδή 288,14€ και μένουν 1098,46 Τα 288,14€ με κάποιο τρόπο τα επιμερίζουν στο διαμέρισμά μου , και τα υπόλοιπα 1098,46 τα επιμερίζουν με το eifi του διαμερίσματός μου και συνολικά πληρώνω το ποσό των 19,27€. Αν κάψω κάποιες ώρες αυτές τις επιμερίζουν με το τύπο που αντιστοιχεί στο διαμέρισμά μου και πληρώνω αυτές τις ώρες στο ποσό των πχ 1098,46 δηλαδή του ποσού που μένει απο την αφαίρεση των 20,78€ απο το αρχικό ποσό, και αυτό το ποσό το αθροίζουν με το "πάγιο". Νομίζω όμως οτι ο τρόπος υπολογισμού είναι λάθος αφού δεν υπάρχει σταθερό πάγιο, για κάθε διαμέρισμα. Χριστός Ανέστη!!!!! Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από @pnea1973
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 @@pnea1973 Κάτι έχεις καταλάβει λάθος, σύμφωνα με το ΠΔ το πάγιο που σου αναλογεί προκύπτει από το τύπο "ei * fi * αξία καυσίμου που καταναλώθηκε".
@pnea1973 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 @Joshua21 Ακριβώς αυτό λέω. όπου eifi του διαμερίσματός μου. Εδώ έχουν πάρει το συνολικό eifi ολων τον διαμερισμάτων και απο αυτό βγάζουν ένα "πάγιο" όπου επιμερίζουν το ποσό του πετρελαίου. Και το υπόλοιπο με τον ΄τυπο της αυτονομίας για κάθε διαμέρισμα. Διάβασε λίγο προσεκτικά να δείς πως το γράφω, και αργότερα θα ανεβάσω και φωτό απο τα κοινόχρηστα.
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, @pnea1973 είπε @Joshua21 Ακριβώς αυτό λέω. όπου eifi του διαμερίσματός μου. Εδώ έχουν πάρει το συνολικό eifi ολων τον διαμερισμάτων και απο αυτό βγάζουν ένα "πάγιο" όπου επιμερίζουν το ποσό του πετρελαίου. Και το υπόλοιπο με τον ΄τυπο της αυτονομίας για κάθε διαμέρισμα. Διάβασε λίγο προσεκτικά να δείς πως το γράφω, και αργότερα θα ανεβάσω και φωτό απο τα κοινόχρηστα. Φίλε μου το σχόλιο μου δεν αφορούσε το πως κάνουν τους υπολογισμούς στην πολυκατοικία σου, το σχόλιο μου αφορούσε τη δική σου αντίληψη για το τι προβλέπει το ΠΔ. Συγκεκριμένα είχες γράψει: 2 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Σϋμφωνα με το Π.Δ, το "πάγιο" που θα μου αναλογούσε θα έβγαινε απο τον τύπο: πλ=fλ*ελ*100. Αυτός ο τύπος όχι μόνο είναι λανθασμένος, αλλά δεν βγάζει καν νόημα.
@pnea1973 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δηλαδή στο ΠΔ που το αναφέρει αυτό που λες? Θα με βοηθούσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα