Scullbag Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παίδες,Τα φώτα σας αν μπορείτε: στην πολυκατοικία που μένουν οι γονείς μου προέκυψε θέμα με την θέρμανση. Ναι ξέρω, σοκαριστικό.Είναι 15 διαμερίσματα, από τα οποία τα 3 δεν θέλουν να βάλουν πετρέλαιο. Όλα ωραία μέχρι εδώ. Ήρθε η ώρα να γίνει γενική συνέλευση και συζητούσαν για το πάγιο. Βάση του καταστατικού της πολυκατοικίας (και απ' ότι διάβασα και του νόμου) τα κενά διαμερίσματα πληρώνουν 30% πάγιο. Εφόσον τα διαμερίσματα που δεν θέλουν να πληρώσουν πάγιο κατοικούνται, το πάγιο κυμαίνεται από 0-25% και αυτό αποφασίζεται από την γενική συνέλευση.Εφόσον αυτοί που θέλουν πετρέλαιο υπερτερούσαν αριθμητικά, επέλεξαν το ανώτερο ποσοστό που ήταν 25%. Το θέμα όμως είναι πως 2 από τις οικογένειες που δεν θέλουν θέρμανση έχουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, φτάνει δηλαδή να είναι ζήτημα επιβίωσης και τα 5 ευρώ ας πούμε. Μπορούν να κάνουν κάτι για να πληρώσουν χαμηλότερο πάγιο?
gregdel Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δεν μπορούν να κάνουν κάτι... και το βασικό είναι το τι λέει το καταστατικό. Και μάλιστα πρέπει να τσεκαριστεί τι λέει το καταστατικο. Μιλάει για διαμερίσματα που δεν θέλουν να θερμαίνονται ή μιλάει για άδεια διαμερίσματα; Επίσης είναι σημαντικό να καταλάβει κάποιος ότι όταν η πολυκατοικία ξοδεύει πετρέλαιο τότε το διαμέρισμα που έχει αποκοπεί από το σύστημα θέρμανσης, θερμαίνεται σημαντικά από τα υπόλοιπα διαμερίσματα που πληρώνουν και θερμαίνονται. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιος που δεν θερμαίνεται πληρώνει πάγιο. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι και το δίκαιο. 1
Scullbag Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δεν μπορούν να κάνουν κάτι... και το βασικό είναι το τι λέει το καταστατικό. Και μάλιστα πρέπει να τσεκαριστεί τι λέει το καταστατικο. Μιλάει για διαμερίσματα που δεν θέλουν να θερμαίνονται ή μιλάει για άδεια διαμερίσματα; Επίσης είναι σημαντικό να καταλάβει κάποιος ότι όταν η πολυκατοικία ξοδεύει πετρέλαιο τότε το διαμέρισμα που έχει αποκοπεί από το σύστημα θέρμανσης, θερμαίνεται σημαντικά από τα υπόλοιπα διαμερίσματα που πληρώνουν και θερμαίνονται. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιος που δεν θερμαίνεται πληρώνει πάγιο. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι και το δίκαιο. Είναι διαμερίσματα που δεν θέλουν να θερμαίνονται, μένουν όμως οικογένειες μέσα, δεν είναι άδεια. Η πολυκατοικία έχει αυτόνομη θέρμανση. Το καταστατικό λέει πως τα κενά πληρώνουν 30% και τα υπόλοιπα από 0-25%, και αυτό αποφασίζεται από την γενική συνέλευση με πλειοψηφία. Η πλειοψηφία είναι αυτοί που θέλουν πετρέλαιο και αποφάσισαν πάγιο 25%, ώστε να τσοντάρουν αυτοί που δεν θέλουν το μέγιστο δυνατό. Απ' ότι κατάλαβα αυτό το θέμα των σωληνώσεων που υπήρχε με την κεντρική θέρμανση και ζέσταινε και τα διαμερίσματα που δεν έκαιγαν πετρέλαιο δεν ισχύει στην αυτόνομη θέρμανση, γιατί έχουν τα κουτιά σε κάθε όροφο, κλείνουν τις βάνες και δεν περνά ζεστό νερό στους σωλήνες του διαμερίσματος που δεν έβαλε πετρέλαιο, οπότε δεν ζεσταίνεται τόσο όσο θα νόμιζε κανείς. Ουσιαστικά πληρώνουν πάγιο για την ενέργεια που καταναλώνει ο καυστήρας ο οποίο θερμαίνει νερό για 15 διαμερίσματα ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιούν τελικά οι 12 και δεν κερδίζουν και θέρμανση όπως ήταν παλιά με την κεντρική θέρμανση.Το θέμα είναι ότι δεν είναι πως βάζουν πετρέλαιο οι 2 και οι άλλοι το έχουν κλειστό, οπότε οι 2 πληρώνουν της Μιχαλούς. Το να μην βάλουν οι 3 στους 15 δεν είναι και τόσο δραματικό. Άσε τι είναι δίκαιο και τι άδικο γιατί είναι μεγάλη ιστορία. Όταν έχεις οικογένειες με παιδιά και πρόβλημα επιβίωσης, το να τους ζητά κανείς να πληρώσουν το μέγιστο δυνατό που μπορεί να ζητήσει για να ζεσταθεί αυτός και να μην τον νοιάζει που δεν έχουν να πληρώσουν, μόνο δίκαιο δεν είναι. Αυτό που ρωτάω είναι, μπορούν τελικά να κάνουν κάτι για να ζητήσουν χαμηλότερο πάγιο; Δεν είπαν να μην πληρώσουν οι άνθρωποι, απλά αν μπορούν να πληρώσουν λιγότερα...
Ultimategr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Σύμφωνα με το target="_blank" data-cke-saved-href="http://www.koinoxrista24.gr/files/n1985.pdf">ΠροεδρικόΔιάταγμα του 1985 , κάθε διαμέρισμα είναι υποχρεωμένο να συμμετέχει στηναγορά των καυσίμων είτε είχε κατανάλωση είτε όχι. Το ποσό με το οποίο θασυμμετέχει είναι συνάρτηση των συντελεστών ei και fi οι οποίοι υπάρχουν για κάθεδιαμέρισμα στην μελέτη θέρμανσης του εργολάβου. Για την ακρίβεια το ποσό τουπαγίου προκύπτει από την πράξη: ei * fi * ποσό καυσίμων. Δηλαδή για ένα διαμέρισμα με ei= 0.15 και fi=0.3 σεμία αγορά καυσίμων ίση με 1000 ευρω θα πρέπει να πληρώσει πάγιο 0.15 * 0.3 *1000= 45ευρω. Σύμφωνα πάντα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1985, ο τρόπος με τον οποίοσυγκεντρώνεται το τελικό ποσό της θέρμανσης είναι ο εξής: Σε μία αγορά 1000 ευρω καυσίμων, το 30% περίπου του ποσού (300 ευρω) θαμοιραστεί σε όλα τα διαμερίσματα με τον τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω(ανεξάρτητα δηλάδη αν υπάρχει κατανάλωση καυσίμων). Τα υπόλοιπα 700ευρω θαμοιραστούν ανάλογα με την κατανάλωση καυσίμων του κάθε διαμερίσματος με τοντρόπο που ορίζει και πάλι το Προεδρικό Διάταγμα. Γιατί υπάρχει το πάγιο θέρμανσης; Αρχικά, όταν ένα διαμέρισμα είναι κενό και δεν θερμαίνεται αυτόματα επηρεάζεικαι τα γειτονικά του διαμερίσματα. Για την ακρίβεια τα διαμερίσματα αυτά έχουναπώλειες θέρμανσης με αποτέλεσμα να πρέπει να καταναλώνουν περισσότερακαύσιμα. Επίσης, κατά τη μελέτη θέρμανσης της οικοδομής ο μηχανικός έχει τοποθετήσειέναν καυστήρα ο οποίος να καλύπτει τις ανάγκες συγκεκριμένου αριθμούδιαμερισμάτων. Έτσι, όταν λιγότερα διαμερίσματα χρησιμοποιούν τον καυστήρααυτό σημαίνει ότι αυτός για να λειτουργήσει καταναλώνει περισσότερα καύσιμα απόότι θα κατανάλωνε αν όλα τα διαμερίσματα ήταν γεμάτα. —– Αυτό που θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας είναι ότι η τιμή της 1 ώρας (ήθερμίδας) δεν μπορεί να είναι σταθερή και ούτε η ίδια σε κάθε διαμέρισμα.Εξαρτάται από την τιμή των καυσίμων αλλά και από το ποσοστό των ωρών (ήθερμίδων) που έχει ένα διαμέρισμα επί του συνόλου των ωρών όλης τηςοικοδομής. Έτσι όσο παράξενο και αν φαίνεται, είναι δυνατόν ένα διαμέρισμα σε 2διαφορετικούς μήνες να πληρώνει περισσότερα στο μήνα που έχει λιγότερεςώρες. Αν ένα διαμερισμα πχ του δευτερου οροφου δεν αναβει τη θερμανση,και αναβει ο πρωτος και ο τριτος,τοτε αυτό ως πιο ψυχρο θα τους απορροφησει ένα μερος της θερμανσης και ετσι αυτοι θα πρεπει να καταναλωσουν παραπανω πετρελαιο για να ζεσταθουν,θα εχουν απώλειες.Επισης όταν αναβει ενας στον πρωτο οροφο,η θερμανση μεσο των σωληνώσεων παει ως τα κουτια των ηλεκτροβανων ολων των οροφων και ολων των διαμερισμάτων,οποτε και εκει υπαρχουν απώλειες. Αν το καταστατικο δεν αναφέρεται κατι επι του συγκεκριμμενου θεματος,και η γενικη συνελευση εχει παρει αποφαση να πληρωνουν ολοι το παγιο θερμανσης τοτε είναι υποχρεωμένοι να το πληρωσουν,αν αρνηθουν τοτε ο διαχειριστης εχει τη δυνατοτητα να βγαλει ακομα και διαταγή πληρωμης... 2
haris_216 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Νόμιμα δεν υπάρχει, επί του παρόντος, τρόπος αποφυγής. Το έχω ψάξει και σαν διαχειριστής αλλά και σαν άμεσα ενδιαφερόμενος αφού θέλω κι εγώ να βγω εκτός. Ο μόνος τρόπος είναι με συμφωνία των υπολοίπων, που σιγά μην συμφωνήσουν αφού αυτό θα σήμαινε ότι εκείνοι θα πρέπει να πληρώνουν παραπάνω. Ακόμα και πριν 1-2 χρόνια που συζητιόταν κάποια τέτοια ρύθμιση με νομική κάλυψη, αυτή θα αφορούσε ΜΟΝΟ αυτούς που ήθελαν να σταματήσουν να πληρώνουν πετρέλαιο αλλά να πάνε υποχρεωτικά σε χρήση φυσικού αερίου. Όλες οι άλλες πιθανότητες θέρμανσης (από τζάκι μέχρι κλιματιστικό) ήταν εκτός. Τώρα το κατά πόσο είναι δίκαιο αυτό το 30% είναι πολύ συζητήσιμο αφού σε καμιά περίπτωση το εκτός θέρμανσης αλλά σε λειτουργία διαμέρισμα δεν μπορεί να επιφέρει τόσες απώλειες "τραβώντας" ενέργεια από τους άλλους. Και αυτό γιατί και οι μονώσεις είναι πλέον τελείως διαφορετικές αλλά και αυτός που κατοικεί στο "κρύο" διαμέρισμα αποκλείεται να την έχει δει εσκιμώος. Απλά το θερμαίνει λιγότερο και με άλλο τρόπο. 2
NikosKallithea Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μια λυση ειναι να τους το επιμερίσετε και στους υπόλοιπους μηνες που δεν υπαρχει θερμανση, πχ μεχρι το καλοκαίρι 1
Scullbag Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Αν ένα διαμερισμα πχ του δευτερου οροφου δεν αναβει τη θερμανση,και αναβει ο πρωτος και ο τριτος,τοτε αυτό ως πιο ψυχρο θα τους απορροφησει ένα μερος της θερμανσης και ετσι αυτοι θα πρεπει να καταναλωσουν παραπανω πετρελαιο για να ζεσταθουν,θα εχουν απώλειες.Επισης όταν αναβει ενας στον πρωτο οροφο,η θερμανση μεσο των σωληνώσεων παει ως τα κουτια των ηλεκτροβανων ολων των οροφων και ολων των διαμερισμάτων,οποτε και εκει υπαρχουν απώλειες. Αν το καταστατικο δεν αναφέρεται κατι επι του συγκεκριμμενου θεματος,και η γενικη συνελευση εχει παρει αποφαση να πληρωνουν ολοι το παγιο θερμανσης τοτε είναι υποχρεωμένοι να το πληρωσουν,αν αρνηθουν τοτε ο διαχειριστης εχει τη δυνατοτητα να βγαλει ακομα και διαταγή πληρωμης... Τώρα με βάζεις στη διαδικασία να συζητήσω για κάτι εκτός θέματος Δεν επιχειρηματολόγησα ενάντια στο να υπάρχει το πάγιο θέρμανσης, τα καταλαβαίνω αυτά. Το θέμα είναι ότι ποιο το νόημα του να σταυρώσεις οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επειδή δεν μπορούν να πάνε ενάντια στους νόμους της φυσικής, που λένε ότι ένα καζάνι που έχει φτιαχτεί για να βράζει μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού, θα κάψει την ίδια ποσότητα πετρελαίου για να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το πόσοι τελικά θα χρησιμοποιήσουν το νερό, ή επειδή η θερμότητα μεταφέρεται από το θερμό στο ψυχρό σώμα. Και πάλι πάντως, ευτυχώς που δεν ζητάμε πάγιο και για τα ξύλα που καίμε στο τζάκι το χειμώνα, (μιας και αυτά μεταφέρουν θερμότητα) εδώ που έχουμε φτάσει.Τέλοσπάντων, δεν ήταν αυτό το ερώτημά μου. Είναι φυσικά δίκαιο να υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν αυτούς που αγοράζουν το πετρέλαιο, εγώ ρωτούσα αν υπήρχαν νόμοι που προστατεύουν εκείνους που ναι μεν ωφελούνται από τους κανόνες του φυσικού κόσμου, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να τους αποτρέψουν και δεν είναι σε θέση να πληρώσουν.Καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει κάτι (και το περίμενα να πω την αλήθεια), ευχαριστώ για τον χρόνο σου (και των υπολοίπων) που απαντήσατε στην ερώτησή μου Νόμιμα δεν υπάρχει, επί του παρόντος, τρόπος αποφυγής. Το έχω ψάξει και σαν διαχειριστής αλλά και σαν άμεσα ενδιαφερόμενος αφού θέλω κι εγώ να βγω εκτός. Ο μόνος τρόπος είναι με συμφωνία των υπολοίπων, που σιγά μην συμφωνήσουν αφού αυτό θα σήμαινε ότι εκείνοι θα πρέπει να πληρώνουν παραπάνω. Ακόμα και πριν 1-2 χρόνια που συζητιόταν κάποια τέτοια ρύθμιση με νομική κάλυψη, αυτή θα αφορούσε ΜΟΝΟ αυτούς που ήθελαν να σταματήσουν να πληρώνουν πετρέλαιο αλλά να πάνε υποχρεωτικά σε χρήση φυσικού αερίου. Όλες οι άλλες πιθανότητες θέρμανσης (από τζάκι μέχρι κλιματιστικό) ήταν εκτός. Τώρα το κατά πόσο είναι δίκαιο αυτό το 30% είναι πολύ συζητήσιμο αφού σε καμιά περίπτωση το εκτός θέρμανσης αλλά σε λειτουργία διαμέρισμα δεν μπορεί να επιφέρει τόσες απώλειες "τραβώντας" ενέργεια από τους άλλους. Και αυτό γιατί και οι μονώσεις είναι πλέον τελείως διαφορετικές αλλά και αυτός που κατοικεί στο "κρύο" διαμέρισμα αποκλείεται να την έχει δει εσκιμώος. Απλά το θερμαίνει λιγότερο και με άλλο τρόπο. Ποιο φυσικό αέριο ρε συ, εδώ οι άνθρωποι είναι άνεργοι με παιδιά και οι άλλοι πάνε να τους πιουν το αίμα για 5-10 ευρώ παραπάνω το μήνα (που βγαίνει στους 3, γιατί αν το μοιράζονταν οι 12 που βάζουν πετρέλαιο θα πήγαινε πολύ λιγότερο φυσικά) ακόμα κι αν το γυρίσει κάποιος σε φυσικό αέριο νομίζω πρέπει να συμφωνήσουν το 100% των ιδιοκτητών και ακόμα κι έτσι το πάγιο για το πετρέλαιο (εφόσον καίνε οι άλλοι) θα το πληρώνει Μια λυση ειναι να τους το επιμερίσετε και στους υπόλοιπους μηνες που δεν υπαρχει θερμανση, πχ μεχρι το καλοκαίρι Αυτό είναι μια αρκετά καλή σκέψη, θα ενημερώσω μπας και γίνει τίποτα.
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση και δεν θέλουν θέρμανση τότε απλά δεν ανάβουν καθόλου τον θερμοστάτη τους.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση και δεν θέλουν θέρμανση τότε απλά δεν ανάβουν καθόλου τον θερμοστάτη τους. ε και τι σημαίνει αυτο, οτι απαλλάσσονται απο το πάγιο?
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 ε και τι σημαίνει αυτο, οτι απαλλάσσονται απο το πάγιο? Είπα εγώ οτι απαλλάσσονται από το πάγιο; Εγώ είπα οτι εφόσον η θέρμανση είναι αυτόνομη και οχι κεντρική, αν δεν θέλει ο άλλος να πληρώνει απλά δεν ανάβει τον θερμοστάτη του και δεν πληρώνει κατανάλωση. Δεν υπάρχει η ανάγκη και το θέμα της αποκοπής όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις με την συνδρομή υδραυλικού. Το πάγιο το πληρώνουνε όλοι είτε ανάψουν είτε οχι. Στην πολυκατοικία που έχει διαμέρισμα η μητέρα μου και έχουν αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο και θερμοστάτη σε κάθε διαμέρισμα όλοι πληρώνουν ένα στάνταρ ποσό για την θέρμανση και μετά πληρώνουν ανάλογα με τις ώρες που άναψαν την θέρμανση στο διαμέρισμά τους.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Είπα εγώ οτι απαλλάσσονται από το πάγιο; Εγώ είπα οτι εφόσον η θέρμανση είναι αυτόνομη και οχι κεντρική, αν δεν θέλει ο άλλος να πληρώνει απλά δεν ανάβει τον θερμοστάτη του και δεν πληρώνει κατανάλωση. Δεν υπάρχει η ανάγκη και το θέμα της αποκοπής όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις με την συνδρομή υδραυλικού. Το πάγιο το πληρώνουνε όλοι είτε ανάψουν είτε οχι. Στην πολυκατοικία που έχει διαμέρισμα η μητέρα μου και έχουν αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο και θερμοστάτη σε κάθε διαμέρισμα όλοι πληρώνουν ένα στάνταρ ποσό για την θέρμανση και μετά πληρώνουν ανάλογα με τις ώρες που άναψαν την θέρμανση στο διαμέρισμά τους. Mαλιστα τον τιτλο του θεματος τον διαβασες? "Πάγιο θέρμανσης πολυκατοικίας"
gregdel Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 @Scullbag... αν μπορείς κατατόπισέ μας στο εξής: Σε περίπτωση που καίνει όλοι θέρμανση, αλλά πχ 1 μήνα εγώ έχω κάψει 0 ώρες και ο άλλος 10 ή εγώ 1 ώρα και ο άλλος 10 τότε με ποιον τρόπο γίνεται ο επιμερισμός; Το λέω γιατί μπορεί να συμφέρει να μην αποκοπεί καποιος αλλά να μην ξοδεύει. Τσέκαρε λίγο την κατανομή ποσοστών θέρμανσης... Συνήθως στην ωρομέτρηση υπάρχει κάποιο πάγιο (που κανονικά είναι μικρότερο για τα διαμερίσματα στον τελευταίο όροφο και αυτά σε πυλωτή) και στη συνέχεια γίνεται αναλογική (με ποσοστά) κατανομή των ωρών. Υπάρχει πιθανότητα (μικρή βέβαια) κάποιος να συμφέρει να μην αποκοπεί αλλά να μην ξοδεύει... Αν μπορείς λοιπόν (από το καταστατικό) ή από την υπηρεσία κοινοχρήστων σας βρες τον μαθηματικό τύπο υπολογισμού και πόσταρέ τον εδώ ή στείλε μου τον με pm.
haris_216 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Ενημερωτικά γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν τι μπορεί να σημαίνει το να πληρώνεις μόνο το πάγιο χωρίς να καταναλώνεις ΤΙΠΟΤΑ, στη δική μου την περίπτωση μου έχει τύχη σε περίοδο με κρύα (και άρα αρκετή κατανάλωση σε πετρέλαιο από τους υπόλοιπους) το ποσοστό που μου αναλογούσε από το πάγιο να ήταν και 50 ευρώ το μήνα (χωρίς ούτε μισή ώρα κατανάλωσης δικής μου)
idomeneas7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Ενημερωτικά γι' αυτούς που δεν γνωρίζουν τι μπορεί να σημαίνει το να πληρώνεις μόνο το πάγιο χωρίς να καταναλώνεις ΤΙΠΟΤΑ, στη δική μου την περίπτωση μου έχει τύχη σε περίοδο με κρύα (και άρα αρκετή κατανάλωση σε πετρέλαιο από τους υπόλοιπους) το ποσοστό που μου αναλογούσε από το πάγιο να ήταν και 50 ευρώ το μήνα (χωρίς ούτε μισή ώρα κατανάλωσης δικής μου) Εγω 100+, σε νικάω.
Anorymous Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Επειδη και εγω δεν θελω θερμανση στην πολυκατοικία μου και ειμαι μειοψηφία θα μου σφραγισουν τα σωματα και θα πληρωνω 30% απο το ποσο που μου αναλογει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα