CookieMonster80 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους.. Πέρασα φέτος Πληροφορική στο ΕΚΠΑ το όποιο ήθελα από όσο θυμάμαι.. Τα μαθημάτα μου άρεσουν και οι καθηγητές είναι καλοί.. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως.. Βλέποντας τι επικρατεί στην αγορά εργασίας καταλαβαίνω ότι απλά διαβάζοντας δεν θα έχω και πολλά εφόδια μόλις βγω..Οπότε θέλω να ξεκινησω να ασχολούμαι και μόνος μου για να αποκτήσω και πρακτική εμπειρία πέρα από τις γνώσεις της σχολής.. Θα ήθελα να αποκτήσω εμπειρία που θα με βοηθήσει αργότερα και γιατί όχι να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου..Οπότε η ερώτηση μου είναι.. Αν εσείς βρισκόσασταν τώρα στην θέση μου(Γιατί οι πιο "μεγάλοι" σίγουρα πλέον ξέρετε τι γίνεται) τι θα κάνατε για να κάνετε αυτό που θέλω? Να μάθω καινούριες τεχνολογίες?Να αναμειχθώ σε open source project?(Και αν ναι,σε ποια?)Κάτι άλλο? ΥΓ από γλώσσες ξέρω C και python όχι σε επίπεδο επαγγελματία αλλά σε ένα μέσο επίπεδο..
ZAKKWYLDE Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Οι ανησυχίες σου είναι όντως θεμιτές. Παρ'όλα αυτά εγώ θα έλεγα τα 2 πρώτα χρόνια να εστιάσεις στα μαθήματά σου γιατί ναι μεν ξέρεις τις γλώσσες αλλά καλό είναι να αποκτήσεις και τις θεωρητικές βάσεις. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανοίξουν οι ορίζοντες σου, να έλθεις σε επαφή με πράγματα που ενδεχομένως δεν είχες φανταστεί ότι θα σου αρέσουν. Είναι επίσης καλή ευκαιρία να γνωρίσεις άτομα, να δικτυωθείς να δεις σε τι τεχνολογίες δραστηριοποιούνται άλλος κόσμος. Δεν θα έλεγα ότι είναι καλό να μπεις απο τώρα σε καλούπι. Σιγά σιγά θε έρθεις σε επαφή με πράγματα και θα αποφασίσεις με ποιόν τομέα θα ασχοληθείς. Το επιθυμητό είναι να μάθεις πως να μαθαίνεις νέα πράγματα. Ότι και να σου πούμε τώρα "ασχολήσου με την Χ τεχνολογία" σίγουρα θα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα μετά απο 4 χρόνια. Σήμερα η Javascript είναι στο θεό. Εμένα μου πήρε 1.5 χρόνο π.χ. να νιώθω άνετος με AngularJS....και τώρα σου λέει βγήκε η React.js και Angular 2, ξέχνα ότι έμαθες. Καταλαβαίνεις λοιπόν... Having said that ασχολήσου με μια JVM γλώσσα (Java, Scala, Kotlin) 3
Apoll Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Στις 16/11/2015 στις 4:43 ΜΜ, CookieMonster80 είπε Καλησπέρα σε όλους.. Πέρασα φέτος Πληροφορική στο ΕΚΠΑ το όποιο ήθελα από όσο θυμάμαι.. Τα μαθημάτα μου άρεσουν και οι καθηγητές είναι καλοί.. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως.. Βλέποντας τι επικρατεί στην αγορά εργασίας καταλαβαίνω ότι απλά διαβάζοντας δεν θα έχω και πολλά εφόδια μόλις βγω..Οπότε θέλω να ξεκινησω να ασχολούμαι και μόνος μου για να αποκτήσω και πρακτική εμπειρία πέρα από τις γνώσεις της σχολής.. Θα ήθελα να αποκτήσω εμπειρία που θα με βοηθήσει αργότερα και γιατί όχι να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου..Οπότε η ερώτηση μου είναι.. Αν εσείς βρισκόσασταν τώρα στην θέση μου(Γιατί οι πιο "μεγάλοι" σίγουρα πλέον ξέρετε τι γίνεται) τι θα κάνατε για να κάνετε αυτό που θέλω? Να μάθω καινούριες τεχνολογίες?Να αναμειχθώ σε open source project?(Και αν ναι,σε ποια?)Κάτι άλλο? ΥΓ από γλώσσες ξέρω C και python όχι σε επίπεδο επαγγελματία αλλά σε ένα μέσο επίπεδο.. Κατ εμέ μετά τα μαθήματα της σχολής, ασχολήσου με ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS ή KnockoutJS (υπάρχει αντίστοιχο βιβλίο που καλύπτει τα πάντα) Καλύπτει το 80% όσον χρειάζεσαι σήμερα για την αγορά εργασίας (εκτός από SQL), αν έχεις γνώσεις ΟΟ προγραμματισμού ήδη. Βασική SQL Entity Framework Javascript KnockoutJS ή AngularJS C# ASP.NET MCV MVVM Razor Bootstrap CSS Και πάντας κοιτάς τριγύρω που θες να επικεντρωθείς. π.χ Robotics τελείως διαφορετικές τεχνολογίες και γνώσεις χρειάζονται σε σχέση με apps.
liberostelios Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Όπως είπε και ο ZAKKWYLDE, καλό είναι να επικεντρωθείς αρχικά στα μαθήματά σου και όταν αισθανθείς έτοιμος να εμπλακεις σε πιο μεγάλα projects. Εγώ σε αυτή τη φάση θα σου πρότεινα να μάθεις git και να διαβάσεις τα βασικά για design patterns ώστε να χτίσεις τα βασικά θεμέλια για το πως πρέπει να δουλεύει ένας προγραμματιστής. Από εκεί και περα, αν θες μπορείς να κανείς προσωπικά projects που σε βοηθούν στην καθημερινότητά σου και από τα οποία μπορείς να μάθεις πράγματα. Πχ plugins για κάτι που θες σε κάποιο πρόγραμμα ή κάποιο εργαλειακι που θα θεωρούσες χρήσιμο για σένα. Μικρά πράγματα για να αποκτάς εμπειρία. Αν τα ανεβάζεις και στο github ακόμα καλύτερα, για να μαθαίνεις τη διαδικασία.
the other one Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 @op ΛΙΩΣΕ Τάκη, κάνε και 4η άσκηση κλπ. Από τα πιο κρίσιμα μαθήματα imho. Του χρόνου χειμερινό θα κάνεις OOP από κει και μετά μπορείς σιγά σιγά να ασχοληθείς με ό,τι θες. Αλλά δώσε βάση σε αυτά που σου μαθαίνουν τώρα με το να κατσεις να μάθεις τι πουλάει πολύ χωρίς να ξέρεις τα βασικά δε κάνεις τίποτα. Και καλό είναι να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως σπουδάζεις πληροφορική κι όχι προγραμματισμό ή web design. 2
lion2486 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Έχωντας φτάσει στο 7ο έτος της σχολής, τελικά καταλαβαίνω ότι η ενασχόλησή μου με τα παραπάνω ξέφυγε με αποτέλεσμα να έχω σταθερή δουλεια + επιπλέον Projects αλλά ακόμα παλεύω με τα μαθήματα που τα είχα παραμελήσει στην ώρα τους. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Συμβουλή μου. Καλύ τύχη!
the other one Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Τουλάχιστον άξιζε τον κόπο αυτή η σταθερή δουλειά;
lion2486 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Ναι, καλο περιβαλλον, καλη επικοινωνια, νεα αντικειμενα και προκλησεις, που δεν τα ειχα βρει αλλου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα