Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Ας εξηγηθώ :

Μετακομίζω την ερχόμενη βδομάδα και θα κάνω εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα και 2 αιρκοντίσιον. Το σπίτι βρίσκεται εκτός πόλης, με όχι και πολλά σπίτια τριγύρω....

Το σπίτι αιρκοντίσιον δεν είχε ποτέ αλλά ηλιακό είχε... Όμως επειδή οι ιδιοκτήτες έρχονταν μία φορά το χρόνο για δέκα μέρες, ο ηλιακός έκανε φτερά... Υποθέτω ότι οι αυτοί που τον τσίμπησαν ( πιθανότατα γύφτοι γιατί έχει διάφορους καταυλισμούς στα 2-5 χιλιόμετρα), με σκάλες ή τάβλες, ανέβηκαν από τα κάγκελα στην ταράτσα και τον τσουλήσανε ή τον πετάξανε έξω από τα κάγκελα, στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Ξήλωσαν και όλα τα καλώδια και τους σωλήνες αλλά αυτό ας το παραβλέψουμε..

Έχω ψαχτεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά την ασφάλεια του σπιτιού. Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι ότι είμαι ημι-άφραγκος. Αν είχα λεφτά θα έκανα διάφορα...Έχω, λοιπόν, αγοράσει κάποιους led προβολείς με ανιχνευτές, έναν ψεύτικο συναγερμό, δύο λάμπες με φωτοκύτταρο για τη νύχτα, αυτά....

Σκέφτομαι ότι, παρ' όλα αυτά, αν λείπουμε από το σπίτι τη μέρα, ο ηλιακός θα μπορούσε να ξαναβγάλει φτερά.. όπως και οι εξωτερικές μονάδες των αιρκοντίσιον, και δεν είμαστε για τέτοια !! :angry:

Ποιά λοιπόν πιστεύεται ότι είναι η πιό φτηνή και αξιόπιστη λύση για κάτι τέτοιο ;; Σκέφτομαι ανιχνευτές υπερύθρων τύπου beam, περιμετρικά στην ταράτσα ή 2 ανιχνευτές 180 μοιρών( λέω εγώ) με κάτι σαν σειρήνα στην ταράτσα. Το μείον που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να παίρνουν ρέυμα από μπαταρία ( για να μη μου κατεβάσουν το ρολόϊ και πάπαλα) και θα χρειάζονται και κάτι σαν τηλεχειριστήριο, ώστε να μπορώ να το κλείνω αν θέλω να ανέβω εγώ στην ταράτσα ή αν βαρέσει κατα λάθος...

Γενικά, μου φαίνεται πως θα πάει ακριβά η κατασταση, γι' αυτό θα ήθελα απόψεις...

Τι λέτε;

Τάκης

Δημοσ.

στο ebay εχει διαφορα κιτ συναγερμων με ειδοποιηση στο τηλέφωνο και φυσικα ως συναγερμοι δεν τους νοιαζει αν καποιος θα κοψει το ρευμα. πχ http://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-GSM-Auto-Dial-Intruder-Burglar-Alarm-With-Outdoor-Perimeter-Beams-/171992416283?hash=item280b8c001b:g:IoYAAOSw~bFWPx6m

Ψαξε γενικα με στο ebay με keywords: gsm alarm outdoor και θα σου δώσει αρκετες λύσεις σε σχετικά προσιτές τιμές.

Το ιδανικότερο βεβαια θα ταν μαζι με το perimeter beams να υπάρχει και καμια claymore που θα αναλάβει την απονομη δικαιοσύνης με συνοπτικες διαδικασιες.

Δημοσ.

Η δυνατότηα να μπει κάποιο πλέγμα στα κάγκελα που θα κάνει την πρόσβαση πιο δύσκολη και γενικά αυτά που αναφέρεις την ψεύτικη συρη΄να και κτλπ.Επίσης μήπως τον βγάλανε οι ιδιοκτήτες τον ηλιακό να τον βάλουν αυτοί στο άλλο σπίτι τους τίποτα και απλά δεν στο λένε.

Δημοσ.

στο ebay εχει διαφορα κιτ συναγερμων με ειδοποιηση στο τηλέφωνο και φυσικα ως συναγερμοι δεν τους νοιαζει αν καποιος θα κοψει το ρευμα. πχ http://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-GSM-Auto-Dial-Intruder-Burglar-Alarm-With-Outdoor-Perimeter-Beams-/171992416283?hash=item280b8c001b:g:IoYAAOSw~bFWPx6m

Ψαξε γενικα με στο ebay με keywords: gsm alarm outdoor και θα σου δώσει αρκετες λύσεις σε σχετικά προσιτές τιμές.

Το ιδανικότερο βεβαια θα ταν μαζι με το perimeter beams να υπάρχει και καμια claymore που θα αναλάβει την απονομη δικαιοσύνης με συνοπτικες διαδικασιες.

Ο συγκεκριμένος θέλει 12v μετασχηματιστή για τα beams, τα οποία έιναι και μόνο 1 σετ, θέλω 4....

Αν υπολογίσεις με ασύρματα beams και κτλ, το μαλλί θα πάει ακριβά, όπως ανέφερα θα ήθελα κάτι οικονομικό ... Και δεν χρειάζεται να είναι έτοιμο... Πιάνουν τα χέρια μου, τεχνικός η/υ είμαι, έχω και φίλο ηλεκτρολόγο για τα "πολλά" ρεύματα όπου χρειάζεται....

Η δυνατότηα να μπει κάποιο πλέγμα στα κάγκελα που θα κάνει την πρόσβαση πιο δύσκολη και γενικά αυτά που αναφέρεις την ψεύτικη συρη΄να και κτλπ.Επίσης μήπως τον βγάλανε οι ιδιοκτήτες τον ηλιακό να τον βάλουν αυτοί στο άλλο σπίτι τους τίποτα και απλά δεν στο λένε.

Οι ιδιοκτήτες μένουν Γερμανία... Τον ηλιακό τον φάγανε σίγουρα...

Δημοσ.

Όλα αυτά για έναν ηλιακό και ένα air condition; Μωρέ μπράβο! Mission Impossible το έκανες το στόρυ....

Στο ερώτημά σου:

Η πιο φτηνή και αξιόπιστη λύση είναι να μετακομίσεις αλλού...Χωρίς πλάκα...

Άντε και το εξόπλισες το σπίτι σαν αστακό....Να εύχεσαι να μην είσαι στο σπίτι όταν κατέβει ολόκληρος ο καταυλισμός προς το σπίτι σου γιατί μαζί με τον ηλιακό θα μαζέψουν κι εσένα...Ή μήπως έχεις την εντύπωση οτι θα σκάσουν μύτη 2 μόνο γύφτοι με ένα αγροτικό να φορτώσουν οτι βρουν;

Αδερφέ πεταμένα λεφτά θα δώσεις, δουλειά δεν θα κάνεις και στο τέλος μπορεί να βρεθεις και μπλεγμένος.Κανείς και ποτέ δεν έβγαλε άκρη με τους γύφτους.

Εαν θες κυρίως την ψυχική σου ηρεμία βρες και μετακόμισε σε άλλη περιοχή.Καλύτερα να χαλάς λίγη παραπάνω βενζίνη και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παρά να είσαι στην μπρίζα πότε θα σου κάνουν ντου οι γύφτοι...

Γνώμη μου πάντα...

Δημοσ.

Όλα αυτά για έναν ηλιακό και ένα air condition; Μωρέ μπράβο! Mission Impossible το έκανες το στόρυ....

Στο ερώτημά σου:

Άντε και το εξόπλισες το σπίτι σαν αστακό....Να εύχεσαι να μην είσαι στο σπίτι όταν κατέβει ολόκληρος ο καταυλισμός προς το σπίτι σου γιατί μαζί με τον ηλιακό θα μαζέψουν κι εσένα...Ή μήπως έχεις την εντύπωση οτι θα σκάσουν μύτη 2 μόνο γύφτοι με ένα αγροτικό να φορτώσουν οτι βρουν;

Αδερφέ πεταμένα λεφτά θα δώσεις, δουλειά δεν θα κάνεις και στο τέλος μπορεί να βρεθεις και μπλεγμένος.Κανείς και ποτέ δεν έβγαλε άκρη με τους γύφτους.

Εαν θες κυρίως την ψυχική σου ηρεμία βρες και μετακόμισε σε άλλη περιοχή.Καλύτερα να χαλάς λίγη παραπάνω βενζίνη και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο παρά να είσαι στην μπρίζα πότε θα σου κάνουν ντου οι γύφτοι...

Γνώμη μου πάντα..

Φίλε μου καλέ,

Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις, όμως η ερώτησή μου δεν ήταν "τι να κάνω;", γενικά... Θέλω σκέψεις πάνω σε συστήματα και πατέντες ασφαλείας, που να μην κοστίζουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ.......

Και για να σου απαντήσω : Σπίτι 130 τετραγωνικών, κουζίνα, μπάνιο, ντουλάπες- όλα καινούργια. Τζάκι, 2 αιρκοντίσιον κλάσης Α+++, ηλιακός - καινούργια.... 3 πορτοκαλιές, 2 λεμονιές, 2 μανταρινιές, 300 τμ κήπος (ήδη έχει 40 πατατιές, μαρούλια, σπανάκια, καρότα , κτλ) και, δίπλα ακριβώς, κάτι λιγότερο από ένα στρέμμα με ελιές - 21 ρίζες... 

Όλα αυτά, λοιπόν, .........250 ευρώ !!! Ε κάτσε ρε φίλε, πρέπει να είσαι τρελός για να μην πας !! Και δεν είναι έτσι όπως τα λες με τους γύφτους, κλέβουν ποδήλατα, μηχανάκια, μπαίνουν και σε άδεια σπίτια ή εξοχικά, αλλά αν κατοικείται το σπίτι το αποφεύγουν - εκτός κι αν έχεις πράγματα παρατημένα χύμα στην αυλή και με ένα άλμα και λίγο τρέξιμο στην κάνουν. 

Επίσης, επειδή το σπίτι ήταν ακατοίκητο 350 μέρες το χρόνο, οι ιδιοκτήτες έχουν στήσει σιδεριές σε όλα τα παράθυρα, πόρτες και μπαλκονόπορτες. τα οποία είναι και ασφαλείας .. Για να μπούνε μέσα στο σπίτι θέλουν εκρηκτικά !! Γι' αυτό και η ανάρτηση έχει θέμα "Ασφάλεια ταράτσας" ... Γιατί αν καταφέρω να τους αποτρέψω από το να ανέβουν στην ταράτσα, δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα..

Αυτά με τα πολλά, 

Τάκης

Στο ερώτημά σου:

Γνώμη μου πάντα..

Φίλε μου καλέ,

Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις, όμως η ερώτησή μου δεν ήταν "τι να κάνω;", γενικά... Θέλω σκέψεις πάνω σε συστήματα και πατέντες ασφαλείας, που να μην κοστίζουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ.......

Και για να σου απαντήσω : Σπίτι 130 τετραγωνικών, κουζίνα, μπάνιο, ντουλάπες- όλα καινούργια. Τζάκι, 2 αιρκοντίσιον κλάσης Α+++, ηλιακός - καινούργια.... 3 πορτοκαλιές, 2 λεμονιές, 2 μανταρινιές, 300 τμ κήπος (ήδη έχει 40 πατατιές, μαρούλια, σπανάκια, καρότα , κτλ) και, δίπλα ακριβώς, κάτι λιγότερο από ένα στρέμμα με ελιές - 21 ρίζες... 

Όλα αυτά, λοιπόν, .........250 ευρώ !!! Ε κάτσε ρε φίλε, πρέπει να είσαι τρελός για να μην πας !! Και δεν είναι έτσι όπως τα λες με τους γύφτους, κλέβουν ποδήλατα, μηχανάκια, μπαίνουν και σε άδεια σπίτια ή εξοχικά, αλλά αν κατοικείται το σπίτι το αποφεύγουν - εκτός κι αν έχεις πράγματα παρατημένα χύμα στην αυλή και με ένα άλμα και λίγο τρέξιμο στην κάνουν. 

Επίσης, επειδή το σπίτι ήταν ακατοίκητο 350 μέρες το χρόνο, οι ιδιοκτήτες έχουν στήσει σιδεριές σε όλα τα παράθυρα, πόρτες και μπαλκονόπορτες. τα οποία είναι και ασφαλείας .. Για να μπούνε μέσα στο σπίτι θέλουν εκρηκτικά !! Γι' αυτό και η ανάρτηση έχει θέμα "Ασφάλεια ταράτσας" ... Γιατί αν καταφέρω να τους αποτρέψω από το να ανέβουν στην ταράτσα, δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα..

Αυτά με τα πολλά, 

Τάκης

Δημοσ.

Ωραία, τότε στη θέση σου θα σκεφτόμουν πάρα μα πάρα πολύ σοβαρά ένα σκύλο φύλακα επικουρικά με τα όποια συστήματα ασφαλείας βάλεις...

Δημοσ.

Ωραία, τότε στη θέση σου θα σκεφτόμουν πάρα μα πάρα πολύ σοβαρά ένα σκύλο φύλακα επικουρικά με τα όποια συστήματα ασφαλείας βάλεις...

Έχω ένα φίλο που η σκύλα του έκανε 10 μικρά λυκοσκυλάκια, τα πουλάει αλλά θέλει να μου χαρίσει ένα... Η φάση είναι ότι έχω ήδη 2 παιδιά και το σκυλί θα είναι σαν τρίτο... Όμως δεν νομίζω να το αποφύγουμε.

Δημοσ.

Βάλε μωρέ περιμετρική τς ταράστας τότε τίποτα τα κάγκελα τα μιτερά η κανά σύρμα με αγκαθάκια εκεί θα το σκεφτούν χ2 αλλίως όπως  λένε και οι από πάνω σκύλο αλλά να ξέρεις ότι σύστημα ασφαλέιας και να έχεις όλα παραβιάζονται π.χ ο προβολέας απλά πας καταβάζεις το ρολόι η το καλώδιο υπόψιν αυτή ειναι ιδικοί σε αυτό καθώς πολλές φορές τους βλέπεις να κλέβουν ρεύμα και πάπαλα ο προβολέας απο συνγερμούς και όλα αυτά αν είναι ψεύτικος ή αληθινός το διακρίονυν αυτή από χιολιόμετρα μακρια καθώς για να γίνει πιστικό θέλει ταμπέλες απο κάποια εταιρία και όλα τα συναφή αλλά και πάλι απο το κουί της συρήνας κάποιος που ξέρει κάτι καλά απλά το κάνει το θέμα είναι απλά να μην σε βάλουν στο μάτι αν σε βάλουν και 200 κάμερες να εχεις/συναγερμους/πορβολείς απλά τα αχρηστεόυν σε κλάσματα δευτερών και αν πας εσυ να τος φέρεις αντίσταση η σε χαντάκι θα σε ρήξουν η μάυρο στο ξύλο.Πχ το σύτημα συναγερμου ζώνες παραθύρων αχρηστεύετα και από ένα παιδάκι 10 χρονών βάζοντας ένα μαγνητι στη ζώνη και τσουπ μπήκα μέσα οι ανιχνευτες κίνησης πίανουν πάνω από ένα ύψος και άλλα πολλα

Επίσης υπόψιν κάποιος που θέλει να μπει κάπου δεν θα πάει ότι αα είδα αυτό το σπίτι μπουκάρω τώρα θα ξέρει καλύτερα και από εσένα τι ώρα πάς τοαλέτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πχ το σύτημα συναγερμου ζώνες παραθύρων αχρηστεύετα και από ένα παιδάκι 10 χρονών βάζοντας ένα μαγνητι στη ζώνη...

Τον μαγνήτι στην ζώνη πως θα το βάλεις απο την στιγμή που τα μαγνητάκια είναι μέσα στο κούφωμα ή απο την μέσα μερια του παραθύρου..για να παραβιάσει την ζώνη θσ πρέπει να μπεί μέσα στο σπίτι..

Επεξ/σία από pavloa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...