Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Δεύτερο ποστ την ίδια μέρα, αλλά έχω μπλέξει (τουλάχιστον είναι σε διαφορετική ενότητα)

Προσπαθώ να φτιάξω ένα δίκτυο σε μία μεζονέτα με το ελάχιστο κόστος...

Έχω στον πάνω όροφο ένα modem/router (της κακιάς ώρας) που έχω συνδέσει έναν ΗΥ με Windows 10 και ένα πολυμηχάνημα. Στον κάτω όροφο βρήκα ένα repeater που σύνδεσα με Ethernet έναν παλιό ΗY με Linux. Ασύρματα τρέχουν δίαφορες συσκευές με ios και android.

Σκέφτομαι κάποια στιγμή να αλλάξω το router και να συνδέσω το παλιό σαν access point ή με powerline στον κάτω όροφο. Καλώδιο είναι μεγάλη διαδικασία να τραβήξω και το σπίτι δεν είναι δικό μου, Οι ταχύτητες με ενδιαφέρουν μόνο στον πάνω ΗΥ που δουλεύω κυρίως... Ο άλλος είναι μόνο για μουσική/ταινίες κλπ

Μου προκύπτουν τα εξής προβλήματα- απορίες...

1) Θέλω να προσθέσω έναν εξωτερικό σκληρό αλλά δεν ξέρω που. Να τον βάλω έτσι απλά στο router και θα τρέχει και στους δύο ΗΥ? Γτ αν τον συνδέσω στον κύριο ΗΥ φαντάζομαι πως θα μπορώ να δω τα αρχεία μόνο όταν θα είναι ανοικτός... Και η αλήθεια είναι πως βαριέμαι να μεταφέρω πάνω κάτω καλώδια τροφοδοσίας και USB κάθε φορά που θέλω να μεταφέρω κάτι

2) Επίσης το ότι έχω διαφορετικά λειτουργικά στους ΗΥ θα είναι πρόβλημα για να τους βάλω σε κοινό δίκτυο? Σε Windows μόνο μου φαίνεται απλό.

3) Το πολυμηχάνημα είναι Wireless/Ethernet οπότε τι συμφέρει περισσότερο?

Μπορεί να είναι χαζές οι απορίες μου αλλά πελάγωσα αρκετά και όσο διαβάζω οδηγούς τόσο μπερδεύομαι...

Δημοσ.

1)  Τι δισκο εννοεις? usb ή ethernet?

2) Οχι δε θα εχεις προβλημα με διαφορετικα λειτουργικα.

3) Το πολυμηχανημα αφου εχει ethernet σε συμφερει-βολευει να το βαλεις δικτυο.

Εσεις τα κοριτσακια.......

Δημοσ.

Εμείς τα κοριτσάκια σε ευχαριστούμε!.... :-)

1) Ολοι οι εξωτερικοί που έχω είναι με USB...Ψάχνω μέρες τώρα, στην αρχή έλεγα να πάρω έναν διαδικτυακό αλλά προς το παρόν δεν το σηκώνω οικονομικά.. Οπότε σκέφτηκα πως αν αλλάξω ρουτερ (που είναι το μόνο που θα χαλάσω χρηματα) και πάρω ένα αξιοπρεπές θα μπορώ να τον συνδέσω με USB στο δίκτυο. Το άλλο που διάβασα είναι μήπως μετατρέψω τον παλιό ΗΥ σε sever και μοιράζομαι απο κει τα αρχεία που έχω (αν και μετά θα με δυσκολέψει να δουλεύει με τους ενισχυτές). Η τρίτη λύση είναι να αξιοποιήσω ένα παλιό netbook που έχω και σκονίζεται. Αλλά server σε netbook μου ακούγεται καπως περίεργο...

2) Το φαντάστηκα πως δεν θα έχω πρόβλημα απλά μέχρι στιγμής προσπαθώ να συνδέσω πολλά πράγματα και κάπου μπλέχτηκε η ιστορία... Ο κάτω ΗΥ συνδέεται με μια τηλεόραση και θα συνδεθεί και με ένα DAC από το ηχοσύστημα. Και το repeater που βρήκα σέρνεται άσχημα. Γι αυτό σκέφτηκα μήπως τα powerline κάνουν το δίκτυο κάπως καλύτερο.

3) το έκανα ήδη!

Δημοσ.

Τα powers εχουν παντα το ρισκο τους ως προς την ταχυτητα. Το καλυτερο ειναι καλωδιο και switch για δικτυο.

Το usb δισκο μπορεις να τον εχεις πανω σε pc-share και τελειωσε το θεμα. Απλα πρεπει να εχεις ανοιχτο το pc.

To netbook σα file server αν δεν εχεις απαιτησεις γινεται και αυτο.

Βασικα δεν εχω καταλαβει αν εχεις καποιο προβλημα. Μαλλον το πως θα τα διαταξεις δεν εχεις αποφασισει ακομη νομιζω. Ολα γινονται ομως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...