Προς το περιεχόμενο

Η Intel ετοιμάζει τον Core i7-6950X, ένα δεκαπύρηνο τέρας για την αγορά HEDT


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τα benchmarks που μετρανε cpu, προφανως θα δειξουν χαοτικες διαφορες...αλλα δε καταλαβαινω για ποιο λογο μερικοι κατενθουσιασμενοι κοιτανε επεξεργαστες, που προοριζονται για χρησεις που δεν κανει κανεις, πλην μια πολυ μικρη μεριδα ανθρωπων

 

 

 

ολοι μπορουν, δεν μιλαμε για lear jet, 1000ε κανει οχι 1,000,000. Το ερωτημα ειναι απλο, γιατι να παρει καποιος εναν τετοιον επεξεργαστη, απο τη στιμγη που δε προκειται να τον χρησιμοποιησει ποτε στη ζωη του...

 

 

και οπως ειπωθηκε, οντως ενας τετοιος επεξεργαστης θα δωσει ενα μιρκο προβαδισμα σε παιχνιδια  μερικα καρε, 3-4 το πολυ...παιχνιδια δηλαδη, που ειναι και η χρηση που θα κανει καποιος για να στρεσαρει τον υπολογιστη του, μη επαγγελματιας...γιατι να δωσεις λοιπον 1000ε για να παρεις εναν επεξεργαστη και να παρεις 3 καρε, και να μη δωσεις 500ε να βαλεις μια δευτερη καρτα γραφικων και να εχεις χαοτικες διαφορες σε επιδοσεις...

 

και ξαναλεω, για να προλαβω οποιον παει να γραψει. Δεν μιλαω για επαγγελματιες που θελουν να κανουν πολυ βαρια multitasking η γενικα διεργασιες που ειναι απαιτητικες σε cpu

E.???? πες πως έκανες λάθος στο όλοι μπορούν..Πήγες απο το όλοι στο μόνο όσοι μπορούν να δώσουν για ένα κινητό 800 ευρώ.....

Ούτε αυτό στέκει καθώς στο κινητό πέρνεις ολοκληρωμένη συσκευή.Ενώ εδώ θες 1000 για ένα part.Κάτι μου λέει πως αυτός που θα σκάσει 1000 σε cpu δεν θα πάρει κουτί innovator eshop ούτε TuvloX τροφοδοτικό και πάει λέγοντας.οπότε μιλάμε για σύστημα γύρω στα 2500 ευρώ που λίγοι μπορούν να έχουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη εμεις εχουμε(σαν χωρα εννοω) οικονομικα προβληματα,δεν σημαινει οτι η αλλοι δεν μπορουν να πληρωσουν και με ανεση να πω,τα λεφτα αυτα.Υπαρχουν πολλοι  και για διαφορους λογους, που αλλαζουν μερη του υπολογιστη τους και καθε χρονο.Μην κρινουμε λοιπον με τα δικα μας δεδομενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικα δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα 10 πυρηνων.

 

άμα κάνεις κάποιο video rendering Θα την καταλάβεις :P time is money και πολλές άλλες εφαρμογές που βαριέμαι να γράψω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι επεξεργαστές αυτοί είναι για 2 κατηγορίες χρηστών. Επαγγελματίες που όντως τους χρησιμοποιούν και λεφτάδες που δεν τους απασχολεί οπότε αν μετά βγει ο X απλά θα πάρουν και εκείνον. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μιλάμε για σύστημα γύρω στα 2500 ευρώ που λίγοι μπορούν να έχουν.

Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θα το πάρουν, όχι επειδή δεν μπορούν, αλλά επειδή δεν το χρειάζονται.

Ναι, υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι! :ph34r: Φυσιολογικοί. :-D

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ετσι απο περιεργεια, τετοιους επεξεργαστες τι τους χρειαζεστε?

 

 

Σε Unix αλλα και σε μερικα Linux συστηματα (οπως τα Gentoo) η εγκατασταση ενως προγραμματος δεν ειναι σε binary μορφη. Κατεβαζεις τον κωδικα, σεταρεις τα flags που θελεις να εχεις η να μην εχεις support και χτιζεις το προγραμμα + ολες τις βιβλιοθηκες και εξαρτησεις του.

Στο FreeBSD οταν αλλαξεις release απο 10 σε 11 πχ, απαιτειται να ξαναχτισεις ολα τα πακετα στο συστημα οπου μπορει να ειναι απο 1 μεχρι και 100000 (περιπου στα 800 ενας μεσος χρηστης). Επισεις ετσι χτιζεις και εναν custom kernel προσαρμοσμενο για το δικο σου pc και μονο.

Οπως καταλαβαινεις, ολα αυτα θελουν πολυ επεξεργαστικη ισχυ. Σκεψου οτι σε εναν 4πυρηνο παλιο οπως ο δικος μου (Q6600) για 1000 πακετα θελω 3 μερες συνεχομενο compile. Με εναν τετοιο επεξεργαστη θα ξεμπερδευα σε μερικες ωριτσες. Επιπονες και χρονοβορες διαδικασιες που μπορουν να γινουν μπαμ μπαμ.

 

Επισεις 4Κ rendering, πολυπλοκες αστροφυσικες πραξεις με πολυπλοκους αλγοριθμους, κεντρικος server που εξυπηρετει μια εταιρια, μηχανιμα που τρεχει ταυτοχρονα πολλα virtual machines, συστηματα τραπεζων, συστηματα με βασεις δεδομενων με χιλιαδες χρηστες.

 

Ενας τετοιος επεξεργαστης εχει απειρες χρησεις οπως και δυνατοτητες. Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι αλλο.

Αν θελεις τοση επεξεργαστικη ισχυ για ενα απο ολα τα παραπανω, γιατι να πας σε αυτον και να μην πας σε εναν xeon που ειναι κατασκευασμενος με την λογικη του να μπει σε server???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ετσι απο περιεργεια, τετοιους επεξεργαστες τι τους χρειαζεστε?

 

Είναι κατηγορία high end. Δεν το παίρνεις για την επεξεργαστική ισχύ.

 

Για την ώρα είναι άχρηστο. Γενικά η "υπερ-πυρινοση" failαρε. Επιτυχία βλέπουμε στα apu και soc. Βέβαια αυτά αλλάζουν. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι ο επεξεργαστής υπάρχει από καιρό στους servers αλλά αποφασίζει να τον διαθεσει (αλά Pentium 4 extreme edition) λίγο πριν τη διάθεση των Zen μου θυμίζει λίγο την επόχη που κυκλοφόρησαν οι Athlon64. Μακάρι να είναι σημάδι ότι ο Zen θα είναι έστω και λίγο ανταγωνιστικός :-D

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...