getwinner Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα , είμαι στη φάση της πτυχιακής μου αλλά δεν έχω καθόλου ιδέες σχετικά με το τι να κάνω.Μ αρέσει αρκετά το web design - development και θα ήθελα κάτι σχετικό με αυτό. Όσον αφορά τις γνώσεις μου ξέρω μόνο κάποια πράγματα από HTML,C αλλά η πτυχιακή είναι να παραδοθεί μέσα σε περίπου ένα χρόνο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα , όρεξη υπάρχει! Αν έχει κάποιος να προτείνει οτιδήποτε θα βοηθήσει άπειρα.
antonisid Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Κάνε ένα custom απλό cms με MVC framework ή φτιάξε ένα theme με wordpress.
hliastsek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Καθηγητη εχεις βρει? Αν οχι, βρες εναν που ασχολείται με τα παραπάνω που ανέφερες, και θα σου προτείνει αυτος θεμα.
getwinner Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Κάνε ένα custom απλό cms με MVC framework ή φτιάξε ένα theme με wordpress. Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θα με ενδιέφερε το theme σε wordpress απλά έχω την εντύπωση ότι για θέμα πτυχιακής δεν είναι αρκετό.Θέλω να πω ότι χρειάζομαι κάτι που να απαιτεί αρκετή δουλειά για να το δεχτεί και ο καθηγητής .Άλλωστε όπως είπα η προθεσμία είναι περίπου ένας χρόνος. Καθηγητη εχεις βρει? Αν οχι, βρες εναν που ασχολείται με τα παραπάνω που ανέφερες, και θα σου προτείνει αυτος θεμα. Έχω βρει απλά επειδή έχει ήδη ανακοινώσει τα δικά του θέματα τα οποία είναι κυρίως εκπαιδευτικού περιεχομένου και όχι και πολύ ενδιαφέροντα θα προτιμούσα να του προτείνω το δικό μου θέμα.
alou Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Φτιάξε λοιπόν μια web εφαρμογή που με κάποιες παραμέτρους, θα βρίσκει τις πιο χρήσιμες / πρακτικές ιδέες για να κάνει κάποιος την πτυχιακή του, μαζεύοντας στοιχεία από όποιες πηγές μπορείς να βρεις και θεωρείς ότι θα προσφέρουν κάτι χρήσιμο, πχ ανάγκες αγοράς εργασίας, αγγελίες, σχετικές αναζητήσεις στο google ... Η παραμετροποίηση θα έχει να κάνει με τη σχολή / ηλικία / γνώσεις / ... Πιστεύω μπορεί να σε απασχολήσει για πολλά χρόνια μετά την πτυχιακή σου αν θελήσεις να το τελειοποιήσεις αργότερα. 1
antonisid Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Ενα wordpress theme δεν ειναι απλό για να γίνει. Απαιτεί καταρχάς καλή γνώση php, αντικεμενοστραφή προγραμματισμό, κι εννοείται html & css. Μπορεί να εμπλουτιστεί και με κλήση σε Api's για παροχή πληροφοριών ή αν είσαι πιο πολύ του front end να δώσεις πολλά shortcodes στον τελικό χρήστη. Για πτυχιακή (ειδικά έτσι όπως είναι οι πτυχιακές στα ΤΕΙ) δε μου φαίνεται και ψύλλου πήδημα. 1
Ilias95 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 (ειδικά έτσι όπως είναι οι πτυχιακές στα ΤΕΙ) Πως είναι οι πτυχιακές στα ΤΕΙ; (Δεν το γράφω εριστικά, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.) Το παραπάνω πάντως μου ακούγεται και μένα αρκετά trivial για να το δεχτούν για πτυχιακή (στο δικό μου τμήμα τουλάχιστον). 2
getwinner Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Σε ΑΕΙ είμαι γι' αυτό το λόγο πιστεύω κ εγώ ότι δεν είναι "αρκετό" σαν θέμα (χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα ΤΕΙ γιατί γνωρίζω και άτομα που έχουν πάρει αντικειμενικά δύσκολες πτυχιακές).Παρόλα αυτά θα κάνω μια νύξη στον καθηγητή γιατί προσωπικά μου αρέσει σαν θέμα.Καμιά άλλη πρόταση? Κάνε ένα custom απλό cms με MVC framework . Κατά τη γνώμη σου αυτό απαιτεί περισσότερη δουλειά ; Kαι αν ναι τι γνώσεις χρειάζεται ;
ALLisCHAOS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 To να κάνεις ένα δικό σου cms μπορεί και να μην τελειώσει ποτέ σαν project , μπορείς να το φτάσεις σε ένα ικανοποιητικός μέγεθος για τη πτυχιακή σου και μετά μπορείς να προσθέτεις και να προσθέτεις και να προσθέτεις λειτουργίες. Χρειάζεται να ξέρεις το framework(κάποιο σε php συνήθως) με το οποίο θα το αναπτύξεις καθώς και front end γνώσεις για να το 'ομορφήνεις'.Btw και εγώ θα ήθελα να ακούσω γιατί το πως είναι οι πτυχιακές στα ΤΕΙ 1
visualizer Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Νομίζω πως υπάρχουν ήδη έτοιμα θέματα που θα σου δοθούν αλλά φυσικά μπορείς να επιλέξεις και συ κάτι δικό σου εφόσον εγκριθεί από τον καθηγητή σου.Το CMS είναι μια συνηθισμένη ιδέα αλλά να ξέρεις πως σημασία έχει ο τρόπος υλοποίησης του θέματος και φυσικά το πως θα το εξηγήσεις αναλύσεις τεστάρεις κτλπ στο report της πτυχιακής σου που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. 1
antonisid Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Κατά τη γνώμη σου αυτό απαιτεί περισσότερη δουλειά ; Kαι αν ναι τι γνώσεις χρειάζεται ; Ε ναι ασφαλώς. Άλλο να φτιάξεις theme βασιζόμενος σ ένα cms, κι άλλο να υλοποιήσεις δικό σου. Βασικά ίσως ο όρος cms να μην είναι ο καλύτερος, καθώς στο μυαλό μου είχα κάτι πολύ απλό....μια login area, registration, άρθρα κατηγοριοποιημένα και μενού. Χρειάζεται καλή γνώση σε php & mysql....τουλάχιστον! Btw και εγώ θα ήθελα να ακούσω γιατί το πως είναι οι πτυχιακές στα ΤΕΙ Δε θέλω να γενικεύω αλλά στο δικό μου ΤΕΙ (Ηρακλείου) πριν 6-7 χρόνια, για να βρεις αξιόλογη πτυχιακή έπρεπε να απευθυνθείς σε καθηγητή που θα χε λίγο όρεξη να ασχοληθεί. Όταν βλέπεις πληθώρα πτυχιακών του τύπου "Η ιστορία των υπολογιστών" (50 σελίδες έκθεση) τότε κάπου η μπάλλα έχει χαθεί με τεράστια ευθύνη των φοιτητών, που αντί να δουν τη πτυχιακή και την πρακτική ως μια χρυσή ευκαιρία να εξειδικευτούν σε κάτι, το βλέπουν σαν αγγαρεία. Απ την άλλη πολλοί καθηγητές με νοοτροπία δημοσίου θα δώσουν πτυχιακές επιπέδου Εισαγωγή στην πληροφορική Α' γυμνασίου. Και υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις σε άλλα ΤΕΙ με πτυχιακές της πλάκας που αγοράζονται 100 ευρώ και επανακυκλοφορούν ανα τακτά διαστήματα τα ίδια φύλλα με τις "εκθέσεις γυμνασίου". 2
Ilias95 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Γενικεύεις όμως, δεν ξέρω αν είχες ανάλογη εμπειρία από αλλού. Δεν ξέρω επίσης αν είναι εντάξει να δημοσιεύσω διαθέσιμα θέματα πτυχιακών του τμήματος μου για παράδειγμα, αλλά καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις παραπάνω (το οποίο προφανώς και είναι για γέλια).JFYI, στο αντίστοιχο ΑΕΙ πληροφορικής στην πόλη που σπουδάζω, πολλοί φοιτητές έχουν δει πτυχιακή 10σέλιδη η οποία βαθμολογήθηκε με 10 και χωρίς να παρουσιαστεί. Οπότε έχει να κάνει καθαρά με το τμήμα I guess και όχι αν είναι ΑΕΙ/ΤΕΙ. 3
ALLisCHAOS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Για το τσουβάλιασμα θα συμφωνήσω και εγώ, υπάρχουν και τμήματα που βλέπεις πολύ καλές δουλειές των παιδιών, βέβαια μόλις μου ήρθε στο μυαλό γνωστός που είχε για πτυχιακή site σε joomla αν και το τμήμα δεν ήταν καθαρά πληροφορικής( μπ@στ@ρδεμα πληροφορικής+διοίκησης επιχειρήσεων). 1
antonisid Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Γενικεύεις όμως, δεν ξέρω αν είχες ανάλογη εμπειρία από αλλού. Δεν ξέρω επίσης αν είναι εντάξει να δημοσιεύσω διαθέσιμα θέματα πτυχιακών του τμήματος μου για παράδειγμα, αλλά καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις παραπάνω (το οποίο προφανώς και είναι για γέλια). JFYI, στο αντίστοιχο ΑΕΙ πληροφορικής στην πόλη που σπουδάζω, πολλοί φοιτητές έχουν δει πτυχιακή 10σέλιδη η οποία βαθμολογήθηκε με 10 και χωρίς να παρουσιαστεί. Οπότε έχει να κάνει καθαρά με το τμήμα I guess και όχι αν είναι ΑΕΙ/ΤΕΙ. Μιλάω για την πλειοψηφία των φοιτητών, και δε νομίζω να υπάρχει κανα ΤΕΙ υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα. Τώρα όποιος ψάχνει βρίσκει, και κάποιοι θα ασχοληθούν σοβαρά. Και στη δική μου σχολή υπάρχουν δημοσιευμένες πτυχιακές που ξεφεύγουν απ το υπόλοιπο 95% πχ...αλλά είναι συντριπτική μειοψηφία.
groot Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 getwinner Το έχεις πάρει λάθος και θα βρεις... βασικά θα βρει το κεφάλι σου (πολλαπλές φορές, σε μικρό χρονικό διάστημα) σε κάποιο κοντινό σου τοίχο όταν θα έχει περάσει αρκετός καιρός και εσύ ακόμα δεν θα τελειώνεις και φως πουθενά. Δεν βρίσκεις θέμα και το πας στον καθηγητή που σε βολεύει... επειδή είναι "γαμώ τα παιδιά", "δεν σε ζορίζει" ή ό,τι άλλο. Κάθε καθηγητής έχει μία περιοχή που ειδικεύεται. Από το σύνολο των καθηγητών, βρίσκεις αυτόν (ιδανικά) που είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλεις. Άπαξ και τον βρεις, κοιτάς από τα διαθέσιμα θέματα που έχει. Εάν δεν σου κάνει κάτι, συζητάς μαζί του και καταλήγετε σε ένα θέμα που να άπτεται των ερευνητικών ενδιαφερόντων του. Εάν δεν το κάνεις έτσι... θα βρεις (όχι εσύ, το κεφάλι σου) Υ.Γ. Με το συμπάθιο, αλλά τελειόφοιτος και οι γνώσεις σου να είναι HTML (που πάλι αμφιβάλω εάν γνωρίζεις κάτι πέρα από τα βασικά, γιατί αλλιώς θα ήξερες και άλλες γλώσσες) και C (που αμφιβάλω εάν γνωρίζεις όντως C, π.χ. pointers, function pointers, memory handling εν γένει, buffer handling, incomplete structs κτλ, templating μέσω pre-processor κτλ) ; Τότε ό,τι και να κάνεις κέρδος θα σου είναι. Διάλεξε κάτι έτοιμο γιατί με τις γνώσεις που έχεις ό,τι και να προτείνεις θα είναι πέταμα χρόνου. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα