Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα αγαπητο φορουμ. Εχω την παραπανω καρτα και εχει θεμα με flickering στο desktop. Μετα απο αρκετο ψαξιμο ημερων καταφερα να βρω μια λυση.

Λοιπον, η λυση ειναι μεσω του προγραμματος Gpu Tweak 2 και επιλεγοντας το κουμπακι ''always 3D''. Αυτο κανει την καρτα να τρεχει παντα 3D ακομα και στο desktop με αποτελεσμα τα clocks του graphics να ειναι παντα τερμα και σε idle και σταθερο ρευμα 1.2 volts. Ανεβαζει λιγο θερμοκρασια παρανω σε idle (δηλαδη πριν ηταν γυρω στους 35C Τωρα με το Alwayes 3D ειναι σε 43-44 idle. Max temp δεν εχει διαφορα.

Αυτο που θελω να μαθω ειναι: Παιζει να προκαλεσω καποια ζημια εστω και μαρκοπροθεσμα στην καρτα λογου οτι τρεχει παντα σε 3D? 

Οριστε και ενα screenshot απο CPUID και GPU-Z σε idle.

post-220388-0-79703500-1447607166_thumb.png

post-220388-0-44713200-1447607217_thumb.png

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δοκίμασες να στείλεις e-mail στο support της XFX; Είχα δει αρκετούς σε ξένα φόρουμ να λύνουν το πρόβλημα τους μέσω vBIOS που τους έστελναν κατευθείαν από το support. Αν τους στείλεις, γράψε και το S/N της κάρτας σου για να σου στείλουν το κατάλληλο BIOS.

Από κει και πέρα, δε νομίζω ότι θα πάθει κάτι η κάρτα εφόσον κοιτάς τις θερμοκρασίες, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι εχω στηλει και μου στηλανε ενα BIos. Το δοκιμασα αλλα δεν εχει αλλαξει κατι. Το μονο που εχω καταφερει και τρεχει μια χαρα ειναι το παραπανω που εγραψα. Απλα θελω να μαθω αν λογου οτι ειναι συνεχομενα 1.2volt παιζω δεν παιζω games μηπως τις βγαλω τα ματια.

Δημοσ.

Τιποτα δεν παθαινει η καρτα ετσι οπως την εχεις,απλα καις παραπανω ρευμα.Εγγυηση δεν εχει η καρτα?Στην XFX ειπες οτι το bios που σου στειλανε δεν εκανε δουλεια?

• Like 1
Δημοσ.

Θα μπορούσε να κάνει ένα προφίλ στο CC να ανεβάσει τα clocks και για πυρήνα και για μνήμες στο 2D mode, και θα φύγουν τα προβλήματα, σύμφωνα με πολλούς χρήστες R9 280X (ανεξαρτήτως υλοποίησης). Οι περισσότεροι απλά αλλάζουν τον πυρήνα από 300 σε 500, και τις μνήμες στα από 150 σε 1000+.
Το βλέπω σα καλύτερη λύση απ'το να τρέχει σε 2D mode.

Αν ενδιαφέρετε ο TS να δοκιμάσει το παραπάνω, αρκεί να ακολουθήσει αυτόν τον οδηγό, και να αλλάξει και το MemoryClockTarget (από 15000->150000 για 1500MHz, ίσως και σε λιγότερο κοντά στα 100000). Τον πυρήνα από 30000 σε 50000.
Οι αλλαγές να γίνουν στο Want_0, που είναι το 2D mode.

• Like 1
Δημοσ.

150 μνημη/300 πυρηνα πρεπει να εχει οπως ολες οι AMD.Απο ρευμα λιγο κατω απο 1ν πρεπει να παιζει idle.

Aυτο ακριβως. 

Θα μπορούσε να κάνει ένα προφίλ στο CC να ανεβάσει τα clocks και για πυρήνα και για μνήμες στο 2D mode, και θα φύγουν τα προβλήματα, σύμφωνα με πολλούς χρήστες R9 280X (ανεξαρτήτως υλοποίησης). Οι περισσότεροι απλά αλλάζουν τον πυρήνα από 300 σε 500, και τις μνήμες στα από 150 σε 1000+.

Το βλέπω σα καλύτερη λύση απ'το να τρέχει σε 2D mode.

Αν ενδιαφέρετε ο TS να δοκιμάσει το παραπάνω, αρκεί να ακολουθήσει αυτόν τον οδηγό, και να αλλάξει και το MemoryClockTarget (από 15000->150000 για 1500MHz, ίσως και σε λιγότερο κοντά στα 100000). Τον πυρήνα από 30000 σε 50000.

Οι αλλαγές να γίνουν στο Want_0, που είναι το 2D mode.

Θα το κοιταξω να δω αν γινεται και θα ενημερωσω. Ευχαριστω.

Τιποτα δεν παθαινει η καρτα ετσι οπως την εχεις,απλα καις παραπανω ρευμα.Εγγυηση δεν εχει η καρτα?Στην XFX ειπες οτι το bios που σου στειλανε δεν εκανε δουλεια?

Ναι τους ειπα για το προβλημα και μου στηλανε ενα Bios. Δυστηχως δεν αλαξε κατι.

Δημοσ.

Sorry για το  doulbe post. Το εκανα αλλα τζιφος. Παλι δουλευει στα 150 και οχι 500 που θελω εγω.. Μηπως δεν εκανα κατι σωστα?

Δημοσ.

Έφτιαξες ένα καινούριο προφίλ (αρχείο xml όπως ο οδηγός); Το ενεργοποίησες αυτό το προφίλ μέσα από το CC αφού το έφτιαξες;

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το εκανα ακριβως. Δεν αλλαζει κατι. Μεχρι και 100000 τιμη εχω βαλει αλλα τιποτα. Εχω Windows 10 btw παιζει να ειναι απο αυτο? Εχω τον Driver ομως AMD Win 10. Μια φωτο πως ειναι τα ρολογια μου τωρα χωρις το GPU Tweak.

post-220388-0-75237600-1447623775_thumb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ακολούθησες τον οδηγό, και άλλαξες τα σωστά πράγματα στο default xml αρχείο σε ένα νέο, μετά το ενεργοποίησες στο CC δε βρίσκω το λόγο να μην παίζει το προφίλ αυτό. Είσαι σίγουρος ότι ακολούθησες πιστά τη διαδικασία;

EDIT: Για να ενεργοποιηθεί το προφίλ πρέπει να ενεργοποιήσεις το AMD Overdrive

Επεξ/σία από selianx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...