Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο που προκύπτει οτι το Ubuntu είναι ελαφρύτερο των windows?

Από πουθενά.

Έχω 14.04 στη δουλειά, με όλα τα updates, σχετικά λίγα έξτρα και παρ' ολ' αυτά σέρνεται σαν το σκύλο του σατανά. Τα 8GB μνήμης δεν φτάνουν ούτε για πλάκα, ο (μηχανικός) σκληρός σκάβει μέρα νύχτα, θέλει 3-4' μέχρι να ανάψει, το χρέπι laptop ανεβάζει 80-90 βαθμούς για πλάκα, πολλά παγώματα, σκαλώματα, κολλήματα και φυσικά άφθονες κατάρες από τη μεριά μου.

Δεν λέω ότι είναι πιο αργό από τα Win8.1 που έτρεχα σε ένα Dell 6ετίας (με τη μισή μνήμη) και πάλι όμως δεν το λες ελαφρύτερο των Windows σε καμία περίπτωση.

Το Mint 17.2 που τρέχω σε virtualbox στο σπίτι (host OS Win10) πάει πολύ καλύτερα, αν και φυσικά είναι ελάχιστα φορτωμένο με εφαρμογές κλπ, δεν το έχω δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες αλλά μου φαίνεται κάπως πιο αξιοπρεπές.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ποιος σου είπε ότι ενδιαφέρει την linux κοινότητα το gaming; Προφανώς και είναι ένας στόχος της, αλλά αρκετά κάτω στην λίστα προτεραιοτήτων. Την valve καίει και τους ενδεχόμενους console manufacturers...

Ντάξει, όχι και αρκετά κάτω στην λίστα προτεραιοτήτων...Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι αν θες να προσελκύσεις κόσμο στο desktop τότε πρέπει να υπάρχουν σωστοί drivers, και δεν μιλάω μόνο για τις κάρτες γραφικών. Τώρα αν κάποιοι λένε ότι δεν ενδιαφερόμαστε να εξαπλωθεί το linux περισσότερο τότε μάλλον κοροϊδευόμαστε!

:)

Edit: Βγαίνω  offtopic?

Δημοσ.

Πόσο δύσκολο είναι να τραβήξει κάποιος ενα μεγαλο hdmi από pc σε tv ή να πάρει κάποιο streaming stick και να παίζει με gamepad στον καναπέ του; εγω αυτό κάνω κ είναι σούπερ βαριέμαι να κάθομαι σε καρέκλα γραφείου για gaming πλέον :Ρ

• Like 2
Δημοσ.

Ο λόγος που το steamOS δεν θα καταφέρει ακριβώς τίποτα είναι κάτι το οποίο λέγεται Directx... και βρίσκεται εκεί τα τελευταία 20 χρόνια. Ευχαριστώ.

• Like 2
Δημοσ.

επειδη εχω φτιαξει δικο μου mini-itx 20cm^2 box στην ελλαδα και γενικα σε χωρες με θερμο κλιμα τα steambox ειναι μεγαλο θεμα, ο λογος ειναι πως ακομα και με υδροψυξη, λογο του μικρου χωρου ολο to hardware πιανει υψηλες θερμοκρασιες,περαν τουτου χωρις nvidia970 mini η amd fury nano δεν πας πουθενα.

Δημοσ.

Ο λόγος που το steamOS δεν θα καταφέρει ακριβώς τίποτα είναι κάτι το οποίο λέγεται Directx... και βρίσκεται εκεί τα τελευταία 20 χρόνια. Ευχαριστώ.

Ποιος σου είπε ότι το directx κυριαρχή εδώ και 20 χρόνια;

Δημοσ.

Αν το έλεγες το 2010 μπορεί να ήσουν σωστός. Τώρα εν έτει 2015 κοντεύουμε 2016, που όλο και αυξάνονται οι τίτλοι που είναι διαθέσιμοι σε Linux, δεν έχεις δίκιο.

Βέβαια υπάρχει ακόμα το θέμα με τους drivers που υπολείπονται ως ένα βαθμό σε σχέση με τους αντίστοιχους των Windows αλλά και αυτό δεν είναι πολύ μακριά να φύγει ως εμπόδιο. Οι drivers της Nvidia είναι σε πολύ καλό επίπεδο και σε λίγο καιρό αν όλα πάνε καλά θα είναι στα ίδια επίπεδα επιδόσεων με τους αντίστοιχους των παραθύρων.

Δημοσ.

Drivers,drivers,drivers.Πότε θα καταλάβει η linux κοινότητα ότι τα drivers είναι που αποθούν τον κόσμο από το να απολαμβάνει το δωρεάν λογισμικό των linux?Δοκίμασα να παίξω κάποια στιγμή dota 2 σε ubuntu και ήταν σταθερά 5-10 fps χαμηλότερα απ' ότι στα windows.Είναι τραγικό ένα πιο ελαφρύ λειτουργικό να υπολείπεται σε drivers.

Καλημέρα. Οι ανοιχτοί drivers της AMD, είναι decent. Οι κλειστοί drivers της NVIDIA είναι μια χαρά. Το "πρόβλημα" αν το θες είναι οι εταιρείες που δεν κάνουν port τα παιχνίδια τους για linux ή δεν τα κάνουν σωστά.

Βεβαίως θα έχεις λιγότερα fps όταν τρέχεις ένα παιχνίδι μέσω wine αντί native.

Αλλά μην γελιέσαι, σιγά σιγά οι εταιρείες απομακρύνονται απο τον καρκίνο directX..

Ήδη ο CEO της nvidia, χρησιμοποίησε ανοιχτό λογισμικό για την παρουσίαση του .. εδώ, φέτος. Τυχαίο? δεν νομίζω..

Για κανά open source καλό και φτηνό το Linux, κυρίως για server software. Απο εκει και πέρα το χάος.

φτηνό;

To linux είναι ελεύθερο, δεν είναι φτηνό. Ελεύθερο να δεις τον κώδικα, να τον αλλάξεις, να τον ξαναδιανέμεις αλλαγμένο κ.τ.λ.

Το χάος φίλε μου είναι τα window$ που τα πληρώνεις να σε παρακολουθούν, τους λες ευχαριστώ και παίρνεις δώρο malware, regedit για πολύ γέλιο και άλλα κωμικοτραγικά. Και όλα αυτά γιατί? γιατί μπορείς να παίξεις battlefield4 με 15 fps παραπάνω. μαγκιά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος ενδιαφέρεται για το ζήτημα, καλά είναι να διαβάσει το πρωτότυπο άρθρο. Το test δεν έγινε σε κάποια νέα stream machine, αλλά σε ένα barebone pc που είχαν φτιάξει οι συντάκτες πριν 2 χρόνια για δοκιμές και στο οποίο ανανέωσαν το λειτουργικό και τους drivers...

Δημοσ.

@nzeppos: Με δεδομένο ότι το mint 7.x ήταν αρχικά βασισμένο στο 14.04 κάτι δεν πάει καλά... Ο χρόνος εκκίνησης δικαιολογείται μόνο αν έχεις υλικό που καθυστερεί πριν το GRUB ή σηκώνεις στην εκκίνηση κάποια υπηρεσία/daemon που αργεί να ξεκινήσει μπλοκάροντας το σύμπαν. Όλα έχουν σχέση και με το τι ακριβώς κάνεις με το μηχάνημα, αλλά η συμπεριφορά που περιγράφεις θυμίζει μηχανήματα με λίγη ram ή όχι και τόσο καλά υποστηριζόμενο hw.

Δημοσ.

απλά την απόδοση του directx δεν πρόκειται να την φτάσει πότε.είναι θέμα δομείς και εμπειρίας.

το ότι προσπαθούν τώρα να πλησιάσουν έστω και λίγο την απόδοση του dirextx, το θεωρώ αστείο.

Και ας μην πούμε και για παιχνίδια τα οποία δεν πρόκειται να παίξουν πότε σε linux.

τα παιχνίδια τώρα που δοκιμάζουν σε linux είναι παλιάς μηχανής που πατάνε σε dx9.

Bill Gates FTW

Δημοσ.

απλά την απόδοση του directx δεν πρόκειται να την φτάσει πότε.είναι θέμα δομείς και εμπειρίας.

το ότι προσπαθούν τώρα να πλησιάσουν έστω και λίγο την απόδοση του dirextx, το θεωρώ αστείο.

Και ας μην πούμε και για παιχνίδια τα οποία δεν πρόκειται να παίξουν πότε σε linux.

τα παιχνίδια τώρα που δοκιμάζουν σε linux είναι παλιάς μηχανής που πατάνε σε dx9.

Bill Gates FTW

Το dx12 είναι ένα AMD MANTLE .

Το VULCAN είναι και αυτό ένα AMD MANTLE.

Σε ότι αφορά τους νέους τίτλους λοιπόν, δεν βλέπω λόγο να μην προτιμήσει κανείς το Linux, το οποίο θα υποστηρίζει το vulcan σε κάθε έκδοση ... του ...

Πλέον όλα είναι θέμα οδηγών και πιστεύω πως κάποια στιγμή στο μέλλον ολόκληρη ή κοινότητα θα εργάζεται για έναν καλύτερο οδηγό στο linuxγια το νέο game ...

Δημοσ.

Πόσο δύσκολο είναι να τραβήξει κάποιος ενα μεγαλο hdmi από pc σε tv ή να πάρει κάποιο streaming stick και να παίζει με gamepad στον καναπέ του; εγω αυτό κάνω κ είναι σούπερ βαριέμαι να κάθομαι σε καρέκλα γραφείου για gaming πλέον :Ρ

E NAI χρονια τωρα δε καταλαβαινω καν το προβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...