Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας παιδία,

παρακαλώ βοηθήστε έχω τρελαθεί.

Είχα τα windows 7 ultimate x64 και ξαφνικά σε όλους τους browsers (opera, chrome, IE)  άρχισε να πετάει adware που μου ζητούσαν να βάλω τον HD player, ή ότι κέρδισα κάτι, η με πέταγε σε site ασχετα. Να πώ πως ο chrome και ο opera είχαν adblock plus...τον ΙΕ δεν τον δουλεύω...αλλά πέταγε και αυτός παράθυρα.

Οκ λέω ας κάνω format (το είχα σκοπό και άρα ευκαιρία ήταν)

Στο pc έχω 2 δίσκους. Τον SSD με το λογισμικό και ένα ΗDD με φωτό, εικόνες και μουσική (τίποτα άλλο).

Τραβάω τις φωτό από τον 2ο δίσκο...και του κάνω format μπας και είχε κάτι μέσα που δεν το έβλεπα...και ξαναπέρασα τα αρχεία μου.

Κάνω φορμάτ στον SSD με win7.... τα ίδια...τρέχω Malwarebytes και ένα σορό άλλα προγράμματα αλλά τίποτα.

Bootάρω σε safe mode ψάχνω διεργασίες...τίποτα. Καμία ύποπτη (έφτασα σε σημείο να googlαρω μία μία τις διεργασίες να δώ τι είναι....τίποτα και έκεί)

Καθαρίζω registry με CC cleaner...ούτε αυτό δούλεψε. Δοκιμάζω ένα σορό adware removal...δεν έβρισκαν τίποτα.

Οκ λέω ας πάω σε τελείως άλλο λογισμικό...Κανω καθαρό install σε windows 10 (όχι upgrade). Με το που μπαίνω στα windows...πάλι adware...ούτε drivers δεν πρόλαβα να βάλω.

Τι γίνεται? Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί!!! Σε clean install αμέσως να τρέχει το adware με το που ανοίγω browser.

Τα Windows  έχω τα έχω βάλει σε ένα σορό άλλα pc και δουλεύουν χωρίς θέμα, οπότε δεν παίζει να είναι από κεί...να έχω κατεβάσει μολυσμένη έκδοση κτλ.

Το μόνο που είδα στα windows 10...είναι ότι όταν μου ζήτησε να βάλω το mail μου στην εγκατάσταση (πράμα που δεν το κάνεις στα 7)..πέταξε adware αμέσως μόλις μπήκα στην επιφάνια εργασίας...να είναι κάποιο mail μολισμένο? Διέγραψα τώρα τα ΠΑΝΤΑ από το inbox του hotmail, τα sent τα drafts...τα deleted...ΟΛΑ. Αλλαξα και το password. Τώρα θα ξανακάνω format.

Έχει δεί κανείς τίποτα παρόμοιο? Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...έχω φτάσει σε σημείο να πιστεύω πως έχω φάει τέτοιο ιό...που με το απλό format στο δίσκο δεν φεύγει...και θέλει να κανω erase το δίσκο με bootable πρόγραμμα. Δεν ξέρω τι άλλο να πω...

Δημοσ.

Άμα υπάρχει και μετά το format, τότε πολύ πιθανό είναι να έχει γίνει deep embedded στο router. Λογικά έχει αλλάξει τον dns server στις ρυθμίσεις του router και σου πετάει διαφημίσεις. 

Μπες σε αυτή τη σελίδα, βρες το router σου και μπες στις ρυθμίσεις όπως λεει στις οδηγίες και μετά ψάξε DNS και άφησε κενό το πεδίο με τον DNS Server.

Δημοσ.

@ThomasG4

πήγα στο router...όντως ο primary dns ήταν κάτι 37.91.84...κτλ. και ο secondary το 8.8.8.8 της google.

τα άλλαξα τώρα έβαλα primary 8.8.8.8 και secondary το 8.8.4.4.

Nα ήταν αυτό λες?

Δημοσ.

@ThomasG4

πήγα στο router...όντως ο primary dns ήταν κάτι 37.91.84...κτλ. και ο secondary το 8.8.8.8 της google.

τα άλλαξα τώρα έβαλα primary 8.8.8.8 και secondary το 8.8.4.4.

Nα ήταν αυτό λες?

Πάντως σε άλλα 2 pc που έχουμε σπίτι.. τις αδερφής μου και του πατέρα μου...δεν μου είπαν κάτι να τους πέταγε...μπορεί να μην το είδαν γιατί χθές έγινε...και πιθανό να το είδα 1ος...

Ναι κατά πάσα πιθανότητα αυτό ήταν, γιατί δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχει τέτοιος dns server στις ρυθμίσεις του router. Σου προτείνω να κάνεις scan με Malwarebytes Anti-malware, AdwCleaner και Hitman Pro στα υπόλοιπα pc που μπαίνουν στο δίκτυο, γιατί μαλλόν απο έκει έγινε η ζημιά. Επίσης βάλτους Adblock γιατί έτσι μπορεί να κόλλησαν το Malware εξ'αρχης. Παίζει να πάτησαν καμιά διαφήμηση κατα λάθος και να εγκατέστησαν κανένα πρόγραμμα που έβαλε το malware. 

Κάτι άλλο που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τον default κωδικό που μπαίνεις στις ρυθμίσεις του router (μην τον χάσεις) για μεγαλύτερη ασφάλεια και για να μην έχεις παρόμοιο συμβάν στο μέλλον.

Δημοσ.

Ακόμα πετάει adware πάντως....να θέλω ξανά φορμάτ? :/

Άλλαξε τον default κωδικό στο router και κάνε scan με τα παραπάνω προγράμματα που ανέφερα σε safe mode και στους άλλους υπολογιστές που συνδέονται στο δίκτυο.

Δημοσ.

Τώρα μόλις αυτό έκανα (όχι σε safe mode)...στο 1 όλα κομπλέ...δεν έχει και τίποτα μέσα...

Στο άλλο γινόταν χαμός...το malware βρήκε καμια 20αριά πράγματα...

Δημοσ.

Τώρα μόλις αυτό έκανα (όχι σε safe mode)...στο 1 όλα κομπλέ...δεν έχει και τίποτα μέσα...

Στο άλλο γινόταν χαμός...το malware βρήκε καμια 20αριά πράγματα...

Το ιδανικό είναι τα κάνει σε safe mode για να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι. Απο ότι στιγμή που είσαι σίγουρος ότι υπάρχει malware, θα σου πρότεινα να τα κάνει σε safe mode με δίκτυο (για να μπορούν να κάνουν update).

Δημοσ.

Θα το κάνω και θα σου πώ....το θέμα είναι...ότι μόνο στο δικό μου pc υπάρχει θέμα...άλλος το κολλάει και άλλος πάσχει? Είμαι ο μόνος ενσύρματος χρήστης...αλλα παίζει ρόλο?

Δημοσ.

Θα το κάνω και θα σου πώ....το θέμα είναι...ότι μόνο στο δικό μου pc υπάρχει θέμα...άλλος το κολλάει και άλλος πάσχει? Είμαι ο μόνος ενσύρματος χρήστης...αλλα παίζει ρόλο?

Υπάρχουν μερικά malware που μπορούν να περάσουν απο υπολογιστή σε υπολογιστή άμα είναι στο ίδιο δίκτυο. Είναι λίγο σπάνια, αλλά υπάρχουν.

Κάνε ξανά και στο δικό σου pc scan σε safe mode, όταν τελειώσεις με τα άλλα.

Δημοσ.

Λοιπόν...έχουμε και λέμε...έκανα φορμάτ σε win7

Έκανα reset το ρούτερ και τα πέρασα όλα από την αρχή (DNS κτλ) με νέο κωδικό ( άλλαξα το admin, admin)

Στις ρυθμίσεις δικτύου όρισα να μην φαίνεται ο υπολογιστής μου στα υπόλοιπα άτομα στο δίκτυο...και έβγαλα την κοινή χρήση αρχείων. Ακόμα και μέσω των κοινόχρηστων φακέλων δεν έχει κανείς πρόσβαση στο δικό μου pc...ελπίζω..

Το ίδιο έκανα και στα άλλα 2 pc...οπότε είμαστε μεν όλοι στο ίδιο δίκτυο αλλά ο καθένας είναι μόνος του.

Οι δίσκοι μου είναι και οι 2 από format οπότε αν είχαν κάτι έφυγε..

Adblock plus έβαλα.

Ο Θεός βοηθός τώρα! 5ο φορμάτ σε 2 μέρες δεν λέει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...