Vasilis 07 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Φίλος μου έφτιαξε το ΣΚ φερνοντάς μου να του φτιάξω τον υπολογιστή της δουλειάς που μολύνθηκε από το RSA-2048 encryption. Με Safe mode,eset,antimalware κατάφερα θέλω να ελπίζω και τον σταμάτησα (πιστεύω να αφαιρέθηκε παράλληλα), Βλέπω τώρα του έχει πειράξει πολλά αρχεία. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανοίξουν ?
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Για διάβασε εκεί που λέει για Restore... http://www.repairwin.com/restore-encrypted-locked-files-with-rsa2048-key/
pente Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Sorry που επαναφέρω το θέμα αλλά δεν ήθελα να ανοίξω άλλο. Πάει καιρός αλλά θέλω να ξέρω αν υπάρχει τρόπος αποκρυπτογράφησης αρχείων μολυσμένων από τον ιό rsa-2048 εν έτει 2017 πλέον... Σε pc γνωστού μου, δοκίμασα και τις οδηγίες που βρήκα σε άλλο τοπικ και έτσι έκανα ένα scan με malwarebytes και διέγραψα κάποια αρχεία που ήταν πιθανές απειλές, ενώ έπειτα από scan με το hitman pro βρήκα και άλλα trojan αλλά επειδή διάβασα ότι ο κωδικός για decryption μπορεί να βρίσκεται σε κάποιο από τα μολυσμένα αρχεία, θεώρησα καλύτερο να διακόψω την διαδικασία και να γράψω και εδώ πριν οτιδήποτε. Δοκίμασα να κάνω και restore αλλά ούτε τα windows ούτε το shadow explorer έβρισκαν κάποιο restore point σε κάποιο από τα partitions του δίσκου ενώ με το recuva κατάφερα να ανακτήσω περί τα 80 αρχεία από τα συνολικά 1000+ που έχουν κρυπτογραφηθεί. Επίσης έπεσα πάνω σε αυτό https://support.drweb.com/new/free_unlocker/for_decode/?lng=en τοοποίο μάλλον φαίνεται να είναι η μόνη λύση αλλά κοστίζει 150€ και δεν ξέρω πόσο επιτυχημένο είναι. Έχει κανείς κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα και μπορεί να βοηθήσει;
tarantules Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Μου αρέσει πάρα πολύ που κάθε τρεις και λίγο μπαίνει κάποιος και ανοίγει θέμα για κάποιον γνωστό του που του φόρτωσε να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Και δεν είναι μόνο το ότι εκμεταλεύονται την ευγένεια και την καλωσύνη που έχει κάποιος να βοηθήσει , αλλά πολύ πιθανό σε όποια ενδεχόμενη ευτυχή κατάληξη , δηλαδή όταν πάρουν αυτό που θέλουν , δεν θα σου πουν ούτε ένα ευχαριστώ για το χρόνο που ξόδεψες. Άσε που κάποιος που μολύνει τα αρχεία του υπολογιστή του είναι και επιρρεπής να σου τον ξαναφέρει στο άμεσο μέλλον για την ίδια πάλι δουλειά. Απλά το λέω επειδή παλιά την είχα πατήσει κι εγώ με κάτι τέτοιους τυχάρπαστους και δυστυχώς βλέπω οτι συνεχίζεται η δουλειά εσαεί και είναι κρίμα για το χρόνο που ξοδεύετε. Ίσως κάποιοι θα έπρεπε να αρχίσουν να πληρώνουν για να εκτιμήσουν κάποια πράγματα... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα