szaf Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ειμαι αρχάριος στην κατασκευή ιστοσελίδων, έχοντας μόνο δει κάποια σχετικά βιντεάκια και κάνει κάποιες βασικές ενέργειες για την κατασκευή μιας πολύ απλής στατικής ιστοσελίδας.Θέλω να φτιάξω κάποιο site (περισσότερο για να μάθω μέσα από την πράξη) το οποίο να μου επιτρέπει τα παρακάτω:- Έυκολη ενημέρωση περιεχομένου με νές posts μου, χωρίς να χρειάζεται μεγάλη διαδικασία- Δυνατότητα κατηγοριοποίησης των posts που θα κάνω- Σε δικό μου domain (έχω ήδη και domain και hosting)- Ανοιχτό όσο γίνεται για περαιτέρω βελτίωση και παραμετροποίηση, καθώς μαθαίνω.Θα μπορούσε κάποιος να με κατευθύνει για το πως να αρχίσω;Κάποιος συνδυασμός τύπου blog με σύνδεση σε δικό μου domain θα μπορούσε να κάνει τα παραπάνω; Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2015 από szaf
malmsteen1984 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 και γιατί έγραψες το κείμενο σε τόσο μικρή γραμματοσειρά? για να μας βγούνε τα μάτια? off topic ξέρω αλλά ρε φίλε έχουμε και μια ηλικία... χαχαχα 2
theodoros8 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 νομιζω πως http://wordpress.org/ ειναι μονοδρομος 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Επειδή θέλεις να μάθεις και να το στήσεις μόνος σου.Υπάρχουν κάποια CMS τα οποία είναι databaseless και εξαιρετικά απλά.Συνήθως γράφεις σε markdown αρχεία τα άρθρα σου, τα κάνεις upload και είναι published.Αν "μπλέξεις" με wordpress, joomla, drupal και τα συναφή και θελήσεις να δημιουγήσεις templates κτλπ νομίζω θα μπερδευτείς περισσότερο.Αν το να μάθεις πάει στην διαχείρηση των site και όχι στην δημιουργεία τότε ναι, επέλεξε κάποιο από τα γνωστά CMS (Wordpres, Joomla ή Drupal, κατα προτίμηση Wordpress)Αν αισθάνεσαι "δυνατός" ή θέλεις να ενδυναμώσεις τις δυνατότητες σου σε HTML, CSS και ίσως JS τότε μπορείς να σκεφτείς κάποιο από τα παρακάτω. Site: Ghost Site: Dropplets Site: Kirby Site: HTMLy Site: Pico Site: MiddleMan Site: Jekyll Όλα υποστηρίζουν βασικές δυνατότητες blogging απλά δες τα features τους μήπως κάποιο δεν σε βολέψει.Προσωπικά θα σου πρότεινα το τελευταίο το Jekyll.Είναι αρκετά γνωστό και νομίζω θα βρεις και πιο εύκολα βοήθεια online αν χρειαστείς. 4
anvasila Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 - Σε περίπτωση που θέλεις κάτι σχετικά απλό και γρήγορο πας για wordpress. Από ένα σημείο και μετά(με την εμπειρία που αποκτάς) θα μπορείς να κάνεις site κυριολεκτικά σε 2 μερούλες.(Τιμές site συνήθως κοντά στα 700 euro με απόδειξη) - Σε περίπτωση που θέλεις να έχεις περισσότερες ελευθερίες και να μπορείς να κάνεις πιο εξεζητημένα πράγματα, το Drupal είναι μανούλα. Για μένα το καλύτερο CMS στην αγορά.(Τιμές site συνήθως κοντά στα 1200++ euro με απόδειξη, και η τιμή μπορεί να φτάσει μέχρι το θεό, ανάλογα με τις απαιτήσεις, διγλωσσίες custom-ιές κτλ). Site σε Drupal έχουν από BBC μέχρι και ο Λευκός Οίκος. Πολύ πολύ δυνατό CMS. (Τα δύο παραπάνω έχουν άριστα διαχειριστικά που θέλεις) Αν πάλι δεν θέλεις να πας σε κάποιο CMS, η Laravel είναι αυτό που ψάχνεις. Παραπάνω διάβασμα, αλλά άπαξ και την μάθεις δε θα θέλεις να ασχοληθείς με τίποτε άλλο.(Χρειάζεται να έχεις κάποια εμπειρία σε PhP, Composer και φυσικά html/jquery/javascript πριν ασχοληθείς με το συγκεκριμένο) Πρόταση: Για μένα η σειρά που πρέπει να ακολουθήσεις είναι: 1) Wordpress για να μπαίνεις σιγά σιγά στο νόημα(εάν είναι η πρώτη φορά που ασχολήσε με web development). Είναι εύκολο και δεν θα σε απογοητεύσει. Και επειδή δε παίζει...θα τα καταφέρεις.. θα σου δώσει και την απαραίτητη "γκάβλα" για να ασχοληθείς παραπάνω και να πας στο next stage στο web development. 2) Πας σε κάποιο framework(Laravel, Codeigniter κτλ) το οποίο θα σου δώσει ουσιώδεις γνώσεις σε php και τα συναφή. Θα πρέπει να το λιώσεις λίγο. Είναι απαιτητική η πρώτη ενασχόληση με frameworks, αλλά πραγματικά είναι ότι καλύτερο για σένα. 3) Drupal 8. Η νέα έκδοση του Drupal φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Έβαλα 3ο το Drupal γιατί θεωρώ ότι θα κάνεις site σε drupal(και όχι σε wordpress) γιατί το site που σου ζήτησαν έχει αρκετές custom-ιές. Και για να το κάνεις αυτό σε Drupal θα σε βοηθήσεις να έχεις μία καλή βάση σε php, jquery, javascript και ίσως και MVC(αν και δεν χρειάζεται για το Drupal θα σου απλοποιήσει τα πράγματα στο μυαλό σου η λογική του MVC). 2
szaf Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2015 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας Ξεκινησα τελικά με wordpress όπως μου προτείνατε οι περισσότεροι και μέχρι τώρα φαίνεται να είναι ότι ακριβώς έψαχνα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα