Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα μηχάνημα με:

core2duo E4300

4GB RAM DDR2

VGA R7 240

HDD 1TB

δεν έχω σκοπό να το αλλάξω για καιρό... έχω και 2ο με καλύτερα specs απλά είναι λαπτοπ.

σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μια φθηνή αναβάθμιση αλλά δε ξέρω αν αξίζει.

το φθηνότερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να αλλάξω τον επεξεργαστή με κάποιον καλύτερο από το ebay.

με λίγο ψάξιμο βρήκα μερικούς core2duo E8400 με τιμές μέχρι 15€

πχ

1

2

3

τι λέτε; αξίζει μια τέτοια αλλαγή;

Δημοσ.

Ενας e8400 θα ήταν καλή αναβάθμιση για 15 ευρώ σίγουρα.2 φορές πιο γρήγορος από τον Ε4300.Πάντως αν δεν κάνεις βαριά πράγματα και δεν σε περιορίζει η δύναμη της cpu και η ραμ,ώστε να πας σε καινούργια πλατφόρμα,το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις θα ήταν ένας φθηνός Ε8400 ή φθηνός xeon 771 και ένας ssd για τα προγράμματα σου.Αλλο μηχάνημα θα στο κάνει ο ssd και θα σου μείνει για το μέλλον.

• Like 2
Δημοσ.

σε νέα πλατφόρμα δε πάω. ούτε σε ssd (έχω στο λαπτοπ, όντως πάει καλά).

κάτι φθηνό θέλω και σκέφτηκα ότι ο Ε8400 είναι καλή επιλογή, δε ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο.

οι quad ανεβαίνουν πολύ σε τιμή, δεν αξίζει.

δε κάνω κάτι πολύ βαρύ. μια στις τόσες....

κάτι καθυστερήσεις που έχω πιστεύω οφείλονται στη μνήμη/σκληρό

Δημοσ.

Quad μπορείς να πας σε xeon που είναι πιο φθηνοί. Αν δεν δουλέψει όμως με την πρώτη μπορεί να χρειαστεί bios update (moded), άρα αν δεν θες να το ρισκάρεις άστο :P

Μετά, το update απο 2πύρηνο σε 2πύρηνο, καλύτερα θα έλεγα κάνε ένα OC πρώτα και αν δεν το παλεύεις πάλι πάρε κανέναν άλλον...

• Like 2
Δημοσ.

Πρόσεξε η μητρική σου δεν είναι από τις τελευταίες 775 που παίρνουν όλους τους επεξεργαστές 45nm.

Ψάξε για Ε8400/8500 revision CO. Θα πρέπει να γράφει στη πλάτη του επεξεργαστή Ε8400 SLAPL ή E8500 SLAPK αντίστοιχα.

Αν πάρεις Ε8400/8500 revision EO πιθανότατα θα έχεις πρόβλημα ασυμβατότητας. Ο Ε8600 βγήκε μόνο σε revision EO, οπότε αποκλείεται εντελώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...