Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφική μηχανή για χρήση αντί για σκάνερ


kzdev

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα την βοήθειά σας και τις γνώσεις σας προκειμένου να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή που θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω προκειμένου να φωτογραφίζω σελίδες από βιβλία, περιοδικά αλλά και πολύ μικρά εξαρτήματα όπως πχ ολοκληρωμένα μαζί με τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτό.

μετά από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει ίσως να με κάλυπτε η Nikon D3200και σε skroutz, αλλά δεν έχω τις γνώσεις ώστε να είμαι σίγουρος γιαυτό. Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να μου προτείνει κάποια φωτογραφική μηχανή για τον παραπάνω σκοπό;

Το budjet βρίσκεται μεταξύ 300€-500€.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε με ένα καλό κινητό υπάρχουν εφαρμογές που από φωτογραφία μετατρέπουν τη σελίδα σε pdf κείμενο και την αποθηκεύουν σε drive για τα περαιτέρω και η microsoft είχε βγάλει και το google έχει αλλά δεν έχω πρόχειρες τις εφαρμογές ίσως υπάρχουν άλλες περισσότερο ειδικευμένες. Για να το καταλάβεις φωτογραφίζεις και υπό γωνία και  σου παρουσιάζει τη σελίδα στη σωστή μορφή της.

Δεν είναι υποχρεωτικό το pdf μένει και σαν φωτογραφία βέβαια.

Γλιτώνεις τη μεγάλη κάμερα και αποκτάς μεγαλύτερη ευχρηστία πιστεύω.

Για τη φωτογραφία αν διαθέτεις μικρή βάση τοποθέτησης του κινητού μπορείς επίσης να κάνεις τη δουλειά σου εκτός αν ζητάς παράλογα πράγματα από ποιότητα και μεγέθυνση ή έχεις δυσκολία στον έλεγχο του φωτισμού. 

Ο φωτισμός είναι μεγάλη υπόθεση σε αυτό που θέλεις να κάνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Για αρχεία δικό σου την θέλεις ή για να τα παρουσιάσεις? 

 

Για δικό μου αρχείο αλλά θέλω να είναι καλή η ποιότητα (σαν να έχει γίνει scanning) γιατί θέλω να φωτογραφίσω κάποιο υλικό από βιβλία  το οποίο θα το έχω σε ηλεκτρονική μορφή και θα διαβάζω από εκεί.

 

Επιπλέον θέλω να έχω την δυνατότητα να φωτογραφίζω υλικό πάνω κάρτες (πλακέτες) και να φαίνονται τα στοιχεία τους.

 

Είχα επιχειρήσει με το κινητό μου Samsung S4, αλλά δεν είχα τα καλύτερα αποτελέσματα ιδιαίτερα σε σημεία όπου τα γράμματα ήταν πολύ μικρά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο google play ψάξε για ocr περιέχουν λογισμικό που αναγνωρίζει κείμενο σε φωτογραφία και το εξάγουν σε pdf ή απλό κείμενο. Έτσι θα το διαβάσεις ευκολότερα και με ζουμ in/out ανάλογα με την οθόνη όπως σε βολεύει.

Και στο διαδίκτυο με best ocr Android και θα βρεις άρθρα.

Αν χρησιμοποιείς τη πλατφόρμα της Google σίγουρα θα έχεις το Google drive έχει το εικονίδιο της φωτογραφικής κάμερας για κάποιο λόγο!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...