Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα

 

Χρειάζομαι βοήθεια και γνώμες στην κατασκευή μιας μονάδας που σχεδιάζω.

 

Έπειτα από μια 6ετία με ένα καλό σετ που είχα φτιάξει (Ε6850, 6GB RAM, ASUS P5K PREMIUM, 1xHDD WD BLACK, 1X 2TB Seagate, 1x240GB SSD, Ati Radeon R9 270) ήρθε η ώρα φρονώ να αναβαθμιστώ.

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με επεξεργασία φωτογραφίας, βίντεο, αλλα ενόψη και του Fallout 4 λέω να αναβαθμιστώ να το ευχαριστηθώ κιόλας :)

 

Έχω καταλήξει στα εξής:

- MSI Motherboard Z170A-G45 Gaming (Z170/1151/DDR4)

- CPU: i7 6700K 4.0 GHz

- RAM: 4 x 8 ή    2 x 16  Corsair Desktop RAM Vengeance 16GB Kit

- Κουτί Fazn Hephaestus II Midi Tower

 

Τα άλλα θα τα πάρω από το προηγούμενο

 

Γενικά θα προτιμήσω να το πάρω από το Πλαίσιο γιατί θα κοπεί τιμολόγιο και υπάρχουν κάποια προνόμια.

 

Προβληματισμοί που θέλω βοήθεια:

  1. Μπορώ να βάλω 2 16αρες αντί 4χ8 ή θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα? (Δε νομίζω αλλά ρωτάω just in case)
  2. Μεγάλος προβληματισμός 1: Ψύξη επεξεργαστή. Οι λύσεις που έχει το πλαίσιο σε ψύκτρες με ανεμηστήρα είναι της πλάκας. Σε κάτι σοβαρό πάμε σε υδρόψυξη της Corsair.  Αλλά φοβάμαι διαρροές και αντοχή σε βάθος χρόνου. Γενικά δεν θα το προτιμούσα.

Από την άλλη  εχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για την Noctua nh-D15 αλλά δεν ξέρω αν θα χωρέσει επαρκώς με τους ανεμηστήρες ή θα βρίσκει πουθενά και θα έχω πρόβλημα. Κοίταξα στο site με τη λίστα συμβατότητας αλλά φαίνεται η μητρική είναι καινούργια και δεν την έχουν στην λίστα (έχουν λίστα με συμβατές αλλα και μη συμβατές κάρτες).

 

Τι να κάνω?

 

        3. Μεγαλός προβληματισμός 2: Τροφοδοτικό. Στο μηχάνημα που έχω τώρα έχω βάλει ένα  Corsair PSU VS Series 550 W 80+ Bronze VS550 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα αντέξει τα φορτία του καινούργιου συστήματος?

 

         4.Σε όλα τα κουτιά που μου αρέσουν το τροφοδοτικό μπαίνει κάτω. Ο ανεμηστήρας τραβάει αέρα από το εσωτερικό του κουτιού και το βγάζει προς τα έξω? Ή μπαίνει στον πάτω και τραβάει από το εξωτερικό κάτω μέρος?

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη συνάδελφοι

 

Ευχαριστώ εκ των προταίρων  Κώστας

Επεξ/σία από blu3_orion
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

i7 6700k + R9 270 δεν πας πουθενα για παιχνιδια παντως που αναφερεις.

 

ουτε αν θα ασχοληθεις με το overclock λες ουτε σε τι αναλυση παιζεις(υποθετω 1080p)...

  • Like 2
Δημοσ.

Καλα τα λες αλλα δεν μου τεκμηριώνεις να με βοηθησεις! Γιατί δεν παω πουθενα? εδω με τον Ε6850 και ήμουν σε βατα επιπεδα μεχρι τωρα. Δεν θελω να τα παιζω και ολα στο τερμα αλλωστε! Θελω να εχω και το ενδεχομενο να ασχοληθω με ενα μικρο overclock! αναλυση δουλευω 1680χ1050

 

ευχαριστω

 

EDIT: Βασικά πρέπει να ανφέρω ότι δεν ειμαι και κανενας game enthusiast! δεν μου το επιτρέπει ο χρόνος άλλωστε. Απλά βάζω κανένα παιχνίδι να περνάει ο λίγος ελεύθερος χρόνος! Βέβαια με το fallout έχω κολλημα πολλά χρόνια τωρα και αποτελεί εξαίρεση :)

Δημοσ.

Το δεν πας πουθενα σημαινει οτι δεν υπαρχει ισορροπια στο συστημα μεταξυ επεξεργαστη και καρτας γραφικων.Αλλωστε και οθονη απο οτι βλεπω θα χρειαστει να πας σε καινουργια.

 

Να στο πω πιο απλα??Το θεμα δεν ειναι να παρεις τον τουμπανο επεξεργαστη αλλα να παρεις κατι για να πιασουν τοπο τα χρηματα σου.

Δημοσ.

Άποψη μου είναι ότι το παλιό σύστημα πρέπει να πουληθεί ως έχει εκτός του ssd και να αγοραστεί καινούργιο σύστημα από την αρχή!

  • Like 1
Δημοσ.

fulgore καλά τα λές δεν αντιλέγω, απλά το σύστημα που θέλω θα βγεί γύρω στα 1200, αμα βάλω και μια γερή κάρτα μετά θέλω μηχανή να κόβει λεφτά :) ασε που την ειχα παρει πριν κανα 6μηνο αν θυμαμαι καλα....Και για την οθόνη εχεις δικιο αλλα και αυτο υπαγεται στο θεμα budget μετά. Και οχι τπτ αλλα εχω και αλλο ακριβό hobby (φωτογραφία) και λεω να κρατησω μια ισορροπία....

 

είμαι και παντρεμένος και πρνάω από φοροτεχνικό έλεγχο :) τέλος πάντων :)

 

δεδομένων των συνθηκών έχεις κάποιο σχόλιο σχετικά με την ψύξη και την τροφοδοσία?

 

 

EDIT:

WalkerSW κι εσύ έχεις τα δίκια σου! αλλά όπως είπα παραπάνω είναι θέμα χρηματικό.

 

άλλωστε ρε παιδιά δεν είναι όλα οριζόντια - κάθετα, μπορω να κρατήσω την κάρτα ένα 6μηνο ακόμα και μετά όταν την αλλάξω να πάρω μία καλή!!

 

εφοπλιστές είστε όλοι ? :) :) :)

 

αν μοθ πείτε ότι το τροφοδοτικό είναι οριακά ή δεν σηκώνει το δέχομαι. Άλλωστε μόνο VGA θέλω να κρατήσω και σκληρούς

  • Like 1
Δημοσ.

Ας αρχίσουμε λοιπόν. Η μητρική που διάλεξες δεν κανει θέλεις τσιπσετ Ζ107!

 

Το κουτί είναι για τα μπάζα και σίγουρα όχι αντάξιο τέτοιου συστήματος!

 

Το τροφοδοτικό είναι οριακό για oc και μελλοντική δυνατή κάρτα και επίσης μέτριας προς κακής ποιότητας για τέτοιο σύστημα.

 

Να δώσεις τόσο χρήμα για ράμ επεξεργαστή μητρική και να μείνεις με αυτή την οθόνη είναι κριμα

  • Like 1
Δημοσ.

Το τροφοδοτικο δεν ειναι επαρκες,ειναι απο τα φτηνα entry level της Corsair , το κουτι δεν αξιζει, ο επεξεργαστης ειναι overkill σε σχεση με την  καρτα γραφικων,(καλυτερα πιο φτηνος και ακριβοτερη vga) και το Πλαισιο ειναι τo χειροτερο μερος για να παραγγειλεις γιατι εχουν ελαχιστη ποικιλια σε hardware και υπερτιμημενα προιοντα.

 

Συμφωνω με τον Walker πουλα τα ολα εκτος ssd και εδω ειμαστε για συμβουλες.Και οχι απο Πλαισιο και επισης δεν χρειαζεται να δωσεις περισσοτερα χρηματα απο οτι υπολογιζες. :)

  • Like 1
Δημοσ.

Πρεπει πρωτα να αρχισεις απο το πιο βασικο... την οθονη, με τετοια αναλυση ουτε παιχνιδια θα ευχαριστηθείς, ουτε το χομπι σου. Απο την συνθεση σου κρατας μονο τον ssd, και τον black  :)

  • Like 2
Δημοσ.

Παιδια όλοι καλά τα λε΄τε και το ξέρω!!! πραγματικά συμφωνώ μαζί σας και με το παραπάνω.... από την άλλη σίγουρα διαφωνούν το πορτοφόλι μου και ο φοροτεχνικός  μου (η σύζυγος) μίας και το χόμπι της φωτογραφίας αποροφά και αυτό αρκετά.

 

Οπότε δεδομένων των συνθηκών όπως προείπα, σε πρώτη ΄φαση θα λουστώ την αρχαιότητα και σιγά σιγά με τον καιρό θα αλλάζω.

Η οθόνη μου είναι μια HP w2207 με έβγαλε τίμια όλα αυτά τα χρόνια, σκοπεύω να την αλλάξω σύντομα.

Την κάρτα την έχω κάνα εξάμηνο, έ λεω να την κρατή κανενα εξάμηνο ακόμα, θα το αντέξω νομίζω :)

 

Για την μητρική έκανα λάθος post, αλλά ψάξε ψάξε έχω θολώσει, αυτή εδώ λέω

 MSI Motherboard Z170A-G45 Gaming (Z170/1151/DDR4)

 

Αν μπορείτε ας μου προτείνετε ένα καλό τροφοδοτικό και ένα καλό κουτί (σε corsair που εχει το πλαίσιο αν είναι δυνατόν), με ενδιαφέρει να έχει καλή ροή αέρα και για τους σκληρούς, χώρο και ευεληξία (USB Μπρστα κτλπ)

 

Εμενω στο Πλαίσιο στα αρκιβά τουλάχιστον (ακόμα και στο κουτί αν είναι δυνατόν), ή σε αυτά που μπορώ να επιλέξω για λόγους που δεν έχει σημασία να εξηγήσω (διαδικαστικοί)

 

επίσης δεν θέλω να πουλήσω το παλίό θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω αλλού.

 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κρατα την καρτα σου.ουσιαστικα μονο για το fallout την θελεις απο οτι καταλαβα.το να αλλαξεις για να πας σε μια ανωτερη απο αυτη που εχεις θελεις καμια 200 για να πεις οτι αξιζει.και παλι.....

βαλε τον Ι7 γιατι απο οτι καταλαβα τον υπολογιστη θα τον κρατησεις αρκετα χρονια εαν κρινουμε απο το παλιο.

αλλαζεις το τροφοδοτικο και βαζεις ενα πιο δυνατο.κατα πασα πιθανοτητα σου φτανει αυτο που εχεις αλλα ειπες θα κρατησεις και τον παλιο υπολογιστη οποτε θελεις και εκεινος ενα τροφοδοτικο.

(ρε παιδια ειναι ξεκαθαρος ο ts σε αυτα που λεει).

  • Like 1
Δημοσ.

Thanos 1972 ευχαριστώ για την απάντηση..... με εκφράζει απότυλα το κείμενο σου σε όλα....

 

άκουσα τις συμουλες όλων οπότε άλλαξα λίγο το σετάκι σε αυτό

 

Κουτί
1 x Corsair Carbide 400R Midi Tower
110.90€

Τροφοδοτικό
1 x Corsair PSU CS Series 750 W 80+ Gold CS750M
Modular
144.90€

Επεξεργαστής
1 x Intel CPU Core i7 6700K (1151/4.00 GHz/8 MB)
390.90€

Motherboard
1 x Gigabyte Motherboard Z170X Gaming 5
(Z170/1151/DDR4)
239.90€

Μνήµες
2 x Corsair Desktop RAM Vengeance 16GB Kit
2400MHz DDR4
265.80€

Ψύκτρες - Ανεµιστήρες
1 x Corsair CPU Cooler Hydro H100i GTX Extreme
Performance
139.90€
 

το τροφοδοτικό είναι καλό?

το μόνο που με απασχολεί πολύ είναι η υδρόψυξη.... τι μπορεί κάποιος να μου πει επ αυτού?

Δημοσ.

μην βαλεις υσροψυξη.βαλε μια αεροψυχτρα με 30-40 euros.και πολυ πιο φθηνη και δεν εχεις θεμα αξιοπιστιας σε βαθος χρονου.(να χαμε να λεγαμε δηλαδη).θα κανεις overclocking?

μητρικη ακριβη οπως και οι μνημες.μηπως να σκεφτεις να πας σε 1150 socket?διαφορες δεν θα δεις και θα γλυτωσεις αρκετα απο την μητρικη και τις μνημες που επισης ειναι πανακριβες.

τροφοδοτικο υπαρχουν και καλυτερα.βεβαια δεν ξερω τι εχει το πλαισιο....

μηπως να αλλαξεις και μαγαζι?πανακριβα τα εχει ολα.

Δημοσ.

Μου αρεσει ο τρόπος σκέψης σου, να το συζητήσουμε.....

 

Δεν εχω σκοπό να κάνω αμεσα overclocking αλλα θέλω να έχω το option να ασχοληθώ αργότερα.... Ας μην είναι και απο το Πλαίσιο η ψύχτρα. αλλά θα ήθελα μία πολύ καλή, που να μην έχει θέματα όμως με RAM και PCI (να τις κρύβει ή να μην μπορούν να μπούν RAM με ψύκτρες)

 

σκεφτόμουν το 1151 γιατί είναι στα σύγρονα πρότυπα επεξεργαστή, DDR4 είπα αφού μπαίνω σε λογική καινούργιου, και δεδομένου ότι κρατάω το μηχάνημα τουλάχιστον μια 5ετία (όσον αφορά μητρική-επεξεργαστή-μνήμες) να κινηθώ σε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει. Θα ήθελα να ακούσω όμως την άποψη σου.

 

Τροφοδοτικά το Πλαίσιο έχει corsair και turbo-x (το πιο ακριβό να μου χάριζες δεν θα το έβαζα)

 

Και για να εξηγήσω την εμμονή με το Πλαίσιο γιατί αλλιώς δεν θα με καταλάβει κανείς :) !!! Ο υπολογιστής θα κοπεί στα στοιχεία της εταιρίας που εργάζομαι για να εκπίπτει στα έξοδα, και έχει πίστωση 30 ημερών. Στην εταιρία μπορώ δίνω όσα θέλω, όποτε θέλω.....αρκετά ευέλικτο....γιαυτό θέλω να τα πάρω από εκεί.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...