Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ώπα φίλε παρόμοιο έχουμε. Και γω τέλη 2009 αν θυμάμαι καλά.

Παραθέτω ξανά την εικόνα που ανέβασα πριν λίγο σε άλλο θέμα

aboutthismac.png

Δεν αναβάθμισα ποτέ τίποτα και ούτε έκανα φορμάτ.

Άλλαξα την μπαταρία το 2013 γιατί μαλακίστηκα και την εξάντλησα, το δούλευα πολύ χωρίς καλώδιο.

Α και το καλώδιο το ίδιο διαλύθηκε κάποια στιγμή.

Αλλιώς, καμία απολύτως αλλαγή.

Χρήση; Κάθε μέρα ανοιχτό, προγράμματα γραφιστικής Adobe Suite, κάψιμο με ίντερνετ-κατέβασμα κλπ.

Γράφεις για τη μπαταρία σου, ότι είναι στο 90% των εργοστασιακών -από πού το διαπιστώνεις αυτό; Εγώ βλέπω ότι και η καινούρια μπαταρία έχει ήδη cycle count 524 λέει, τι κάνω λάθος γαμώτο, δεν το αφήνω να αδειάσει πια όπως παλιά....

(φίλε  αν μπορείς να δεις και σε αυτό το νήμα κι αν έχεις να πεις μια γνώμη. σε ευχαριστώ, δεν έχω φίλους/γνωστούς με τόσο παλιό macbook pro )

Αν η ερωτηση είναι όσον αφορά τη μπαταρία, η εκτίμηση 90% είναι κατά προσέγγιση του προγράμματος Coconut Battery , συγκεκριμενα έχει Design capacity:88,8 % , kαι Loadcycles:49 . Το χρησιμοποιώ ανελλιπώς σα desktop, εννοώντας ότι είναι μόνιμα σε γραφείο και συνδεδεμένο συνέχεια με καλώδιο ρεύματος. 

Γενικά, σε διάφορα φόρουμ που διάβαζα, αποκόμισα την εντύπωση (σωστό ή λάθος δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά) ότι αμα το εχεις μονιμα συνδεδεμενο σε ρεύμα, η μπαταρία κρατάει για περισσότερο καιρό.

Από χρήση, κυρίως browsing, Office, movies full, streaming,  στα πρώτα 2 χρόνια επαιζα και κανα παιχνιδακι. 

Γενικά, θεωρώ ότι κραταει ακόμη μετά από την αναβάθμιση (8gb ram, 128gb ssd) kai για τουλάχιστον 2 χρονάκια ακόμη. Βέβαια όπως κατάλαβες δε θεωρώ ότι κανω και καμιά βαριά χρήση. Ελπίζω να σε κάλυψα, οτιδήποτε αλλο θες να ρωτησεις, εδω ειμαστε

Δημοσ.

Παίδες,έχει κανείς κάποιο MacBook του 2008 ή του 2009;;(μιλάω για τα Late 2008 και MBP 2009,με τις DDR3 μνήμες δηλαδή)

Αξίζουν σήμερα,για απλή χρήση (browsing,YouTube,office) και ελαφρύ video editing;;

Δημοσ.

Πλάκα κάνεις; Εννοείται. Macbook Pro late 2009 εδώ, και όλα καλά, και με heavy editing άμα λάχει.

Δημοσ.

Παίδες,έχει κανείς κάποιο MacBook του 2008 ή του 2009;;(μιλάω για τα Late 2008 και MBP 2009,με τις DDR3 μνήμες δηλαδή)

Αξίζουν σήμερα,για απλή χρήση (browsing,YouTube,office) και ελαφρύ video editing;;

Αξιζουν αναλογα τα χρηματα που θα δωσεις.(υπολογιζοντας οτι θα δωσεις και +100€ ακομα για ssd κ πιθανως ram)

Δημοσ.

Το Mbp 13" μου mid 2009 μια χαρά πάει, του βάζεις σίγουρα όμως 8GB RAM και SSD.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες!Εννοείται θα μπει SSD και 8GB RAM αμέσως μετά την αγορά.Μπορείτε να μου πείτε και τι τιμές να κοιτάξω πάνω-κάτω;;

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

13αρι ή 15αρι;

Για 13αρι αλουμινενιο κατω απο 350€ αξιζει.

Πιο πανω απο 350€(+ ~100€ που θα χρειαστει να δωσεις για να την παλευει), δεν αξιζει, γιατι δεν αξιζει να δωσεις ~450€ για μηχανημα 7 ετων με χαμηλη αυτονομια(αν λειτουργει αξιοπιστα η μπαταρια), χαμηλες, επιδοσεις, κακιστη οθονη κ ξεπερασμενο σασι/form factor ,πολυ μεγαλος βαρος για το μεγεθος του κλπ.

Eνδεικτικα για τι οθονη μιλαμε στο 13αρι aluminum macbook(υπο γωνια δεν βλεπεις κ πολλα):

http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Aluminum-2-0-GHz-Unibody-13-9400M-P7350.16177.0.html

mb20_blickwinkelvergleich_02.jpg

Κ αυτο γιατι με κατω απο 600€ παιρνεις καινουριο μηχανημα με εγγυηση, με μεγαλυτερη οθονη 14" αλλα μικροτερο βαρος, πολυ λεπτοτερο, με οθοναρα full hd με ips panel κ οχι την κακιστη , μη-παραγωγικη των 1280x800 με tn panel, αισθητα ταχυτερο κ με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.

Ενδεικτικα οθονη που βρισκεις σε καινουριο λαπτοπ κατω απο 600€:

LenYoga500_01.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ haHa για την απάντηση.Για 13" ενδιαφέρομαι και ναι,το ξέρω ότι με 500-600€ παίρνω καλύτερο μηχάνημα (ειδικά στο θέμα οθόνης-επιδόσεων).Αλλά θέλω Mac αυτή τη φορά κι ας είναι χειρότερο "τεχνικά".

Ευχαριστώ άπαντες ξανά,για τις απαντήσεις και την βοήθεια!.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ haHa για την απάντηση.Για 13" ενδιαφέρομαι και ναι,το ξέρω ότι με 500-600€ παίρνω καλύτερο μηχάνημα (ειδικά στο θέμα οθόνης-επιδόσεων).Αλλά θέλω Mac αυτή τη φορά κι ας είναι χειρότερο "τεχνικά".

Ευχαριστώ άπαντες ξανά,για τις απαντήσεις και την βοήθεια!.

Για 13αρι λοιπον(μιλαμε παντα για το aluminum) μην δωσεις πανω απο 300-350€ αν δεν εχει ηδη ssd.

• Like 1
Δημοσ.

Με αυτό της υπογραφής μου απο 11/12 αγορά,αλλαγή δίσκου-μνήμης το 13,βράχος μέχρι τώρα φτού του.

Δημοσ.

Macbook late 2008 2.4 GHz

μεσος ορος λειτουργιας 10-12 ωρες καθε μερα απο τοτε που το πηρα. Εχω περασει 8GB Ram , SSD, εβγαλα το cd εβαλα δευτερο SSD.

Χρειαστηκα αλλαγη πληκτρολογιου αφου το προηγουμενο ελιωσε. Απο το πολυ το πατα πατα τα πληκτρα ειχαν βυθιστει και στραβωσει.

Θυμαμαι οταν το πηγα στο cosmos σε ενα μαγαζι με apple ο υπαλληλος μου λεει δεν εχω ξαναδει τοσο πατημενο πληκτρολογιο.

Αλλαξα πληκτρολογιο μονος μου. Το πηρα απο ebay 13 ευρω και μου ζητουσαν 240 αν θυμαμαι γιατι παει με το πανω αλλουμινιο.

1.5 χρονο με το πληκτρολογιο απο το ebay δεν μου εχει κανει το παραμικρο...

Εχω αλλαξει 2-3 μπαταριες και 2 τροφοδοτικα. 

Το ειχα παρει απο Καναδα 1100 οταν εδω επαιζε στα 1700+

Δημοσ.

Πόσα χρόνια σας έχει κρατήσεις το δικό σας MacBook Pro μέχρι να βγάλει το πρώτο του πρόβλημα;

Και με τι χρήσει το δουλεύατε;

Εχω φίλο που εχει πάρει το mid 2009 και το έχει κακοποιήσει σε ταξίδια .. το παλικάρι δεν το σέβεται καθόλου μέχρι και το σασί ειναι στραβωμένο. 

Παραυτα το μηχάνημα δουλεύει κανονικά χωρίς το παραμικρό.

Εγω εχω το mid10 με την προβληματική σειρά nvidia . δεν εχει παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο πέρα απο σπάνια artifacts αλλά πάντα σε flash.

Το χρησιμοποιώ 12+ ώρες ανα ημέρα  . Ειναι συνέχεια ανοιχτό και πολλές φορές μενει και standby χωρίς να το κλείσω.

εχω κάνει την γνωστη αλλαγή του αχρηστου dvd με σκληρό ενω εβαλα και SSD και 8gb.

Αν δεν χαλάσει δεν αναβαθμίζω τα επόμενα 3-4 χρόνια μιας και πάει σφαίρα.

Χρήση σερφάρισμα - video - και σε παιχνίδια το έχω κακοποιήσει μια περίοδο.

Δημοσ.

Το 1το μου ηταν Macbook pro 15" 2007 μεταχειρισμενο το ειχα παρει. κρατησε 5 χρονια καηκε η GPU την εφτιαξα 2 φορες κ μετα τελος δν υπηρχε λογος να δοσω κ αλλα για να το φτιαξω. 

Τωρα ειμαι με Macbook pro 13 mid 2012 αγορασμενο απο USA. πριν 2 χρονια ακριβος το πηρα 800ευρω οταν εδω ακομα το 2015 εχει 1300 κ  το εχω ξεφτιλησει σε πολλα πραγματα κ δν εχει καταλαβει τπτ. πριν 3 μηνες του αλαξα μνημες απο 4GB του εβαλα 2x8GB κ το λαπτοπ παει σφαιρα. ειμαι στο Mountain Lion γτ δν το ειχα δουλεψει ποτε κ περιμενω να βγουν καποια σταθερα updates για El Capitan για να μπορεσω να δουλεψω (Το laptop το εχω για δουλεια αρα θα πρεπει να προσεχω στα updates :D) το επομενο σταδιο ειναι να του βαλω εναν SSD 500αρι κ πιστευω οτι θα παρει ζωη για 10 χρονακια ακομα.. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...