Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Καλησπερα. Εχω το κλασσικο baudtec connx router και μου εδωσαν καποτε ενα 2ο απο τον οτε thomson. Επειδη δεν πιανω καλα σημα στο δωματιο μου απο το baudtec, εψαξα και βρηκα οτι μπορω να χρησιμοποιησω το 2ο ρουτερ για να ενισχυσω το σημα. Μπορει καποιος να μου πει εαν γινεται με τα συγεκριμενα? Εαν ναι, μπορει να μου πει την διαδικασια βημα βημα διοτι δε σκαμπαζω απο routers? ευχαριστω πολυ
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Θα πρεπει να συνδεθει το ενα ρουτερ με το αλλο με καλωδιο ή με powerline.wireless για να γινει θελει wds που το thomson v8 δεν εχει καν.αν εχεις το v7 εχει αλλα με νεο Firmware Πρεπει να το σεταρεις απο cli interface και εχει πολλα μειονεκτηματα και δεν σημαινει καν οτι θα παιξει .επισης θελει και wds απο το baudtec. αν τωρα μπορεις να τα ενωσεις με καλωδιο εκει τι πρεπει να γινει. αν το baudtec ειναι πχ 192.168.1.1 τοτε το thomson το βαζεις 192.168.1.254 και του κλεινεις τον dhcp. βαζεις αν θες ιδιο ονομα ασυρματου δικτυου ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο απλα 5 καναλια διαφορα.πχ baudtec καναλι 1 και thomson καναλι 6.αν τωρα το baudtec ειναι πχ 192.168.1.254 τοτε το thomson επειδη και αυτο ειναι 192.168.1.254 θα πρεπει να το κανεις 192.168.1.253 και να κλεισεις dhcp.πρεπει ναειναι στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ και να αλλαζει το τελευταιο νουμερο. αν το baudtec ειναι πχ 192.168.10.1 τοτε το thomson το κανεις 192.168.10.254 και παει λεγοντας. στο thomson απο το Home network και Interfaces και μετα configure κλεινεις τον dhcp και αλλαζεις Ip.αν σε δυσκολευει θα μπορουσες να αλλαξεις ip και στο baudtec αντι για το thomson αν και το βρισκω περιττο γιατι στο thomson θα μπεις υποχρεωτικα για να κλεισεις τον dchp.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου. Ερωτηση, δηλαδη εαν βαλω το ενα router σε μια τηλεφωνικη υποδοχη κ το αλλο σε αλλη, δε γινεται να συνδεθουν? θελει υποχρεωτικα ή wireless ή καλωδιο ethernet μεταξυ τους? Διοτι το καλωδιο δε φτανει σε καμμια περιπτωση για να τα συνδεσω. ty again mate
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου. Ερωτηση, δηλαδη εαν βαλω το ενα router σε μια τηλεφωνικη υποδοχη κ το αλλο σε αλλη, δε γινεται να συνδεθουν? θελει υποχρεωτικα ή wireless ή καλωδιο ethernet μεταξυ τους? Διοτι το καλωδιο δε φτανει σε καμμια περιπτωση για να τα συνδεσω. ty again mate οχι οχι οχι.δεν μπορεις να εχεις 2 adsl/vdsl ρουτερ να συγχρονισουν ταυτοχρονα σε μια γραμμη adsl.δεν γινεται. οποτε οι λυσεις ειναι οι παρακατω: α.ριχνεις Utp απο το ενα στο αλλο. β.βαζεις repeater.το ενα πιανει ασυρματα απο το αλλο και αναμεταδιδει.χανεις λιγο σε ταχυτητα αλλα ειναι και αυτο μια λυση. γ.βαζεις powerline αν μιλαμε οτι υπαρχει το ιδιο ρολοι και για τους 2 χωρους που οπως ειπες μιλας για το δωματιο σου στο ιδιο διαμερισμα αρα μιλαμε για ιδιο πινακα και ιδιο ρολοι. ειναι μια ωραια λυση το γ.απλα ειναι λιγο πιο ακριβα απο οτι ενα Repeater αλλα θα παρεις καλυτερο αποτελεσμα.ειτε παιρνεις powerline με ασυρματο ειτε παιρνεις powerline και στην ακρη του δευτερου Powerline(δωματιο σου) βαζεις ενα access point ή κανεις access point το παλιο σου adsl router.αν εχεις τριφασικο ρευμα εκει θα προτεινα τα devolo που ξερουμε οτι παιζουν μια χαρα.και να ειναι και passthrough
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 σε ευχαριστω πολυ για τη λεπτομερεστατη βοηθεια. Τελικα αλλαξα ρουτερ ειχε προβλημα το αλλο και ολα καλα, αλλα θα εχω στα υποψην μου οσα ειπες
poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 σε ευχαριστω πολυ για τη λεπτομερεστατη βοηθεια. Τελικα αλλαξα ρουτερ ειχε προβλημα το αλλο και ολα καλα, αλλα θα εχω στα υποψην μου οσα ειπες αν αλλαξες το baudtec καλα εκανες διοτι ειναι χαλια σαν ρουτερ.της πλακας. εννοειται οτι μπορεις να βαλεις το thomson σαν adsl router και το baudtec σαν access point αν θελησεις να τα ενωσεις με ethernet.
konger4 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2015 αν αλλαξες το baudtec καλα εκανες διοτι ειναι χαλια σαν ρουτερ.της πλακας. εννοειται οτι μπορεις να βαλεις το thomson σαν adsl router και το baudtec σαν access point αν θελησεις να τα ενωσεις με ethernet. Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, γράφω εδώ. Έχω 2 ρούτερ, το ZTE H108NS που δίνει ο ΟΤΕ και ενα Linksys WAG160Nv2 το οποίο και χρησιμοποιώ. Επειδή το σήμα του wifi που φτάνει στο δωμάτιο μου δεν επαρκεί, μπορώ να αγοράσω ενα ενσύρματο powerline και να συνδέσω το zte με ethernet ως access point; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
fotis menidi Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα και εγω εχω ενα zte h108 που δινει η forthnet και εχω συνδεσει ενα tp link archer c20i ac 750 για να εχω ac σε δυο συσκευες meizu mx40 pro και chuwi vi10.δεν βλεπω μεγαλη διαφορα στο ασυρματο δικτυο τωρα που μπαινω μονο απο το tp linkτο εχω βαλει μονο στα 5ghz να δουλεει για να μην κανει παρεμβολες με αλλα modem γειτονικα.θελει μηπως dual band για να πηγαινει ποιο γρηγορα?
poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, γράφω εδώ. Έχω 2 ρούτερ, το ZTE H108NS που δίνει ο ΟΤΕ και ενα Linksys WAG160Nv2 το οποίο και χρησιμοποιώ. Επειδή το σήμα του wifi που φτάνει στο δωμάτιο μου δεν επαρκεί, μπορώ να αγοράσω ενα ενσύρματο powerline και να συνδέσω το zte με ethernet ως access point; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ναι μπορεις αλλα προσωπικα επειδη το zte ειναι για κλαματα θα προτιμουσα να εδινα μερικα λεφτα παραπανω ειτε να παρω ενα access point πιο καλο πχ tp link 701nd που ειναι πιο φτηνο ειτε να παιρνα ενα powerline με wifi.κατα προτιμηση θα παιρνα devolo.τωρα αν θες tp link για πιο φτηνα οκ.απλα να ειναι Passthrough τουλαχιστον.αν εχεις τριφασικο ρευμα σιγουρα θα ηταν καλυτερα με το devolo. για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα και εγω εχω ενα zte h108 που δινει η forthnet και εχω συνδεσει ενα tp link archer c20i ac 750 για να εχω ac σε δυο συσκευες meizu mx40 pro και chuwi vi10.δεν βλεπω μεγαλη διαφορα στο ασυρματο δικτυο τωρα που μπαινω μονο απο το tp linkτο εχω βαλει μονο στα 5ghz να δουλεει για να μην κανει παρεμβολες με αλλα modem γειτονικα.θελει μηπως dual band για να πηγαινει ποιο γρηγορα? α,θα μπορουσες να κλεινες το wifi του zte και να τα κανε και τα 2 το tp link αφου παιζει καλυτερα γενικα. επισης ως προς τι να δεις διαφορα? σαν εμβελεια θα εχει λιγο καλυτερη αλλα μην περιμενεις κατι τρελο.δεν πας 5 ghz για την εμβελεια αλλα για να μην εχεις παρεμβολες απο αλλα δικτυα.επισης αν θες να εκμεταλευτεις το ac δικτυο θες και καρτες ac.οι καρτες πχ στα κινητα μπορει απλα να ειναι n150.επισης για να παρεις τα μεγιστα να παιξεις και 2,4 ghz διαλεγεις channel bandwidth 20/40. απο εκει και περα α. αν ειναι μακρυα πχ το κινητο απο το ρουτερ θα πεσει η ταχυτητα. β.στο ιντερνετ δεν θα δεις διαφορα.αν εχεις πχ 20 mbit adsl ειτε παιζει με 802.11n στα 150mbit ειτε 802.11ac στα 1900 δεν θα δεις διαφορα.
konger4 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 ναι μπορεις αλλα προσωπικα επειδη το zte ειναι για κλαματα θα προτιμουσα να εδινα μερικα λεφτα παραπανω ειτε να παρω ενα access point πιο καλο πχ tp link 701nd που ειναι πιο φτηνο ειτε να παιρνα ενα powerline με wifi.κατα προτιμηση θα παιρνα devolo.τωρα αν θες tp link για πιο φτηνα οκ.απλα να ειναι Passthrough τουλαχιστον.αν εχεις τριφασικο ρευμα σιγουρα θα ηταν καλυτερα με το devolo. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή το μπάτζετ είναι λίγο μαζεμένο (μέχρι 50€ βαριά) και ο χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος, ουσιαστικά το δωμάτιο που δεν έχει καλό σήμα ειναι σε απόσταση 6-7 μέτρων απο το ρούτερ (αλλά παρεμβάλλεται τοίχος), ενα repeater-extender θα έκανε τη δουλειά; Ή να πάω κατευθείαν σε powerline με το Linksys για access point;
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 to powerline θα παιξει καλυτερα απο τη μια λογω οτι θα ειναι σαν να εχεις ethernet .το repeater μπορει να χασει λιγο σε ταχυτητα αλλα ειναι η πιο φτηνη λυση.με ουτε 30 ευρω παιρνεις πχ το 801nd.ενω με 30 ευρω δεν παιρνεις καλο powerline.παιρνεις ενα απλο φτηνο.τα devolo ειναι πιο ακριβα.δεν ξερω αν τα απλα tp link παιζουν σε τριφασικο.ισως γραφει στο site της tp link.γιατι τα φτηνα devolo ειναι 60 ευρω και ουτε καν Passthrough με 40 ευρω βρισκεις passthrough tp link
konger4 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δεν είναι τριφασικό το ρεύμα και σκεφτόμουν για Site: αυτό . Τι λές;
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2015 αυτα εννοουσα και εγω .passthrough ειναι και ειναι σε νορμαλ λεφτα.εφοσον εισαι μεχρι 50 ευρω μια χαρα ειναι αυτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα