Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά τα νεύρα μου τσατάλια. Εχω ένα παλιό αυτοκίνητο δικό μου που του έχω παραδωμένο τις πινακίδες για πάνω από ένα χρόνο αλλά που ουσιαστικά είναι παροπλισμένο από τότε που έφυγα στην Κύπρο (πριν 4 χρόνια σχεδόν) και επειδή τώρα θα μείνω αναγκαστικά τουλάχιστον μια διετία Ελλάδα το είπα να το βάλω σε υπηρεσία και το έκανα.

Το πρόβλημα του θέματος όμως είναι ότι τη στιγμή που ήταν να βγάλω ασφάλεια η κοπέλα μέσα στο σύστημα βρήκε ότι το αυτοκίνητο μου έχει εμπλακεί σε τρία (3 !!!!) ατυχήματα. Και τα τρία την περίοδο που εγώ ήμουν Κύπρο και μάλιστα το ένα από αυτά κατά τη διάρκεια που ήταν και χωρίς πινακίδες. Φυσικά αυτό δεν ισχύει καθώς το αυτοκίνητο ήταν κάτω από μια πυλωτή καθ'όλη τη διάρκεια της απουσίας μου με μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα που πήγαινε ο πατέρας μου να το βάλει μπροστά για να μην μένει καθηλωμένο.

Το περίεργο είναι ότι σε όλα τα ατυχήματα το μόνο που αναγράφεται είναι σκέτο "ατύχημα" και μόνο σε ένα γράφει "Αλεξανδρούπολη(!!!)" ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ένα χωριό έξω από τη Βέροια. Ζήτησα τα ανόματα αυτών που έμπλεξαν το αμάξι μου και θα τα έχω σύντομα. Η ερώτηση είναι εγώ τι μπορώ να κάνω γι αυτό; Πως μπορώ να κινηθώ νομικά;   

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτσε, τι ακριβώς είναι η "χρέωση" ατυχημάτων, και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που έχεις? Σου αρνήθηκε η ασφαλιστική να σε ασφαλίσει λόγω των ατυχημάτων? Σου ανέβασαν το bonus malus?

Δημοσ.

αν είναι ποτέ δυνατόν!!!

ελπίζω να λήξει αυτή η ιστορία σύντομα...

σ'αυτό το κράτος κάνουν ό,τι να 'ναι!

Δημοσ.

Κάτσε, τι ακριβώς είναι η "χρέωση" ατυχημάτων, και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που έχεις? Σου αρνήθηκε η ασφαλιστική να σε ασφαλίσει λόγω των ατυχημάτων? Σου ανέβασαν το bonus malus?

Και μου αρνήθηκε (η πρώτη ασφαλιστική) να μου το ασφαλήσει αλλά και εγώ δεν δέχτηκα επειδή το ασφάληστρο από 110 ευρώ που θα πλήρωνα κανονικά μου το πήγαν στα 260. Μιλάμε για αυτοκίνητο 1.3 τώρα έτσι για εξάμηνη ασφάλεια. Βέβαια βρήκα άλλη ασφαλιστική που αγνόησε τα ατυχήματα όταν τους είπα ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο και μου το έκαναν το συμβόλαιο μια χαρά και με 100 ευρώ παρακαλώ. 

Ζητα τις εμπειρογνωμοσύνες και τις υπογραφές σου

Αυτά από ποιον να τα ζητήσω; Από το συγκοινωνιών ή την ασφάλεια; 

Δεν νομίζω πως τα ατυχήματα χρεώνονται σε εσένα.

Τα ατυχήματα χρεώνονται στο αυτοκίνητο και κατ' επέκταση στον ιδιοκτήτη που είναι γραμμένη η άδεια (δηλαδή εγώ ο ίδιος). Επειδή με φόβισαν οι μαλάκες με ιστορίες που ίσως με καλέσουν δικαστήριο και τέτοια που άσχετα αν δεν φταίω και κάποιος έκανε κομπίνα θα φάω αρκετό τρέξιμο για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Προφανώς το κόλπο είναι γνωστό και γίνεται με τις ευλογίες του δημοσίου. 

Πάντως πέρα από τις παραπάνω ενέργειες, νομικά πως μπορώ να κινηθώ; Μπορώ να κάνω μύνηση ας πούμε σε κάποιον; Ποιος και πως μπήκαν/έβαλαν δικές μου πινακίδες για ανύπαρκτα ατυχήματα;  

Δημοσ.

Πολύ περίεργη ιστορία! Κάποιος θα ήθελε να καλύψει λεφτά, πιθανό να είναι και γνωστός σου και να ήξερε για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Στην τύχη δεν γίνονται αυτά!

Δημοσ.

Και μου αρνήθηκε (η πρώτη ασφαλιστική) να μου το ασφαλήσει αλλά και εγώ δεν δέχτηκα επειδή το ασφάληστρο από 110 ευρώ που θα πλήρωνα κανονικά μου το πήγαν στα 260. Μιλάμε για αυτοκίνητο 1.3 τώρα έτσι για εξάμηνη ασφάλεια. Βέβαια βρήκα άλλη ασφαλιστική που αγνόησε τα ατυχήματα όταν τους είπα ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο και μου το έκαναν το συμβόλαιο μια χαρά και με 100 ευρώ παρακαλώ. 

Αυτά από ποιον να τα ζητήσω; Από το συγκοινωνιών ή την ασφάλεια; 

Τα ατυχήματα χρεώνονται στο αυτοκίνητο και κατ' επέκταση στον ιδιοκτήτη που είναι γραμμένη η άδεια (δηλαδή εγώ ο ίδιος). Επειδή με φόβισαν οι μαλάκες με ιστορίες που ίσως με καλέσουν δικαστήριο και τέτοια που άσχετα αν δεν φταίω και κάποιος έκανε κομπίνα θα φάω αρκετό τρέξιμο για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Προφανώς το κόλπο είναι γνωστό και γίνεται με τις ευλογίες του δημοσίου. 

Πάντως πέρα από τις παραπάνω ενέργειες, νομικά πως μπορώ να κινηθώ; Μπορώ να κάνω μύνηση ας πούμε σε κάποιον; Ποιος και πως μπήκαν/έβαλαν δικές μου πινακίδες για ανύπαρκτα ατυχήματα;

Λίγο περίεργα όλα αυτά. Για να μπει στο σύστημα ότι το αυτοκίνητο σου έχει εμπλακεί σε ατύχημα και να αυξηθεί το bonus-malus, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι και το αυτοκίνητο να είναι ασφαλισμένο και να έχει κάνει ο οδηγός του δήλωση στην ασφαλιστική σου για το συγκεκριμένο ατύχημα.

Όσο για την προσαύξηση, το bonus-malus έχει ατονήσει σαν θεσμός. Οι περισσότερες ασφαλιστικές, και ειδικά οι μικρές, το αγνοούν και ασφαλίζουν στην μικρότερη κατηγορία. Τέτοιο πρόβλημα δεν έχεις, όπως είπες κατάφερες και το ασφάλισες στη σωστή τιμή.

Όσον για τα πιθανά δικαστήρια, ποιος ακριβώς θα σου κάνει δικαστήριο και για ποιο λόγο? Η τροχαία λόγω παράβασης κοκ και πρόκλησης ατυχήματος? Ο άλλος εμπλεκόμενος στο ατύχημα ζητώντας αποζημίωση? Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει συμβάν ατυχήματος, πραγματονομοσύνη και δξ τι άλλο, αν υπήρχαν όλα αυτά θα είχες ειδοποιηθεί ήδη είτε από τροχαία είτε από κάποια ασφαλιστική.

Εκτός και αν πράγματι το αυτοκίνητο σου είχε εμπλακεί σε ατυχήματα εν αγνοία σου.

Δημοσ.

Παιδιά ρώτησα και έμαθα διάφορα σήμερα. Από ότι φαίνεται το κόλπο είναι απόλυτα γνωστό και γίνεται μεταξύ υπαλλήλων δημοσίου και ασφαληστών για να κονομήσουν από τις ασφαλιστικές. Φυσικά δεν έχω ιδέα κατά πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο αλλά το πρόβλημα παραμένει ότι εγώ έχω "χρεωμένα" στο αυτοκίνητο μου τρία ατυχήματα. Εγώ περιμένω απλά να μου στείλουν τα ονόματα των εμπλεκομένων στο ατύχημα και να δω τι παίζει από εκεί. 

Firewalker όχι δεν πήγα τροχαία αλλά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω με αυτήν. Το πρόβλημα βρίσκεται μεταξύ των ασφαλειών και του συγκοινωνιών/εφορία. 

Joshua1 δεν παίζει να έγινε τίποτα εν αγνοία μου καθώς το αυτοκίνητο ήταν σε έμπιστα χέρια και σε κλειστό χώρο όλο το διάστημα της απουσίας μου. Επίσης μην ξεχνάς ότι έχω "χρεωμένο" ατύχημα κατά τη διάρκεια που το αυτοκίνητο είχε παραδωμένες πινακίδες.

Ειλικρινά θέλω να φάω τα ρούχα μου...θέλω πραγματικά να βρω τον(τους) υπευθύνους και να μιλήσουν οι δικηγόροι μας.  

Δημοσ.

Ψάξε το λίγο το θέμα.

Δεν ξέρω αν εχεις δικαίωμα να πας σε εισαγγελέα και να το καταγγείλεις.

Προφανώς μπορείς να αποδείξεις πως ήσουν Κύπρο αυτές τις ημέρες.

Νομίζω πως δεν θα το άφηνα έτσι.

Δημοσ.

"μεταξύ υπαλλήλων δημοσίου και ασφαλιστών" Πως κολλάνε αυτά τα δυο και ποιος σου έδωσε αυτές τις πληροφορίες πχ ο γείτονας ή έχεις ονόματα ΔΥ που εμπλέκονται στα ατυχήματα σου?

Δημοσ.

Ψάξε το λίγο το θέμα.

Δεν ξέρω αν εχεις δικαίωμα να πας σε εισαγγελέα και να το καταγγείλεις.

Προφανώς μπορείς να αποδείξεις πως ήσουν Κύπρο αυτές τις ημέρες.

Νομίζω πως δεν θα το άφηνα έτσι.

Δεν μπορώ να κάνω κάτι ακόμα χωρίς να έχω τα ονόματα των εμπλεκομένων στα χέρια μου. Εννοείται ότι θα πέσει ψάξιμο. Δεν θα το αφήσω έτσι. Μπορώ και να αποδείξω ότι ήμουν Κύπρο όπως και φυσικά ότι το αυτοκίνητο δεν είχε καν τις πινακίδες του κατά το πέρας των ατυχημάτων. 

"μεταξύ υπαλλήλων δημοσίου και ασφαλιστών" Πως κολλάνε αυτά τα δυο και ποιος σου έδωσε αυτές τις πληροφορίες πχ ο γείτονας ή έχεις ονόματα ΔΥ που εμπλέκονται στα ατυχήματα σου?

Αυτές τις πληροφορίες μου τις είπε ένα παλικάρι μέσα από το ασφαλιστικό γραφείο που μου έκανε την ασφάλεια. Γι αυτό είπα ότι δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να ισχύει. Οχι φυσικά ότι δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει...για δημόσιο και μιζαδόρους μιλάμε. Μου είπε επίσης ότι και άλλοι έχουν το ίδιο θέμα, ότι πάντα υπήρχε αλλά ήταν μικρό το φαινόμενο και το διέγραφαν ως απλά "λάθος". Εχει όμως τα τελευταία χρόνια που γίνεται και μάλιστα είναι σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Πιστεύω ότι κάποιοι απλά έγιναν άπληστοι και ότι είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η απάτη.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7+%CE%BC%CE%B5+%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=rJ9GVr7FEcKPU9aZjKgM

το πιο πιθανο ειναι οτι καποιοι ασφαλιστες ή εταιρειες-φανοποια-εμπειρογνωμoνες εκαναν fake ατυχηματα και μοιραζοντουσαν τα λεφτα εν αγνοια σου...

οσοι μπορεσουν θα το σβησουν απο το συστημα το τρακαρισμα...το συστημα φακελωμα τρακαρισματων ειναι μεταξυ ασφαλιστικων  εταιρειων και οχι κρατους.

εγω θα σου ελεγα να πας σε εισαγγελεα υπηρεσιας ή απλα στειλε μειλ στις ασφαλιστικες απο τα τρακαρισματα σου...βεβαια κατι μου λεει οτι θα σε παρουν τηλ.για να σου δωσουν φραγκα :P

ολα τα τρακαρισματα που λες χρεωμενα ειναι οτι εσυ εφταιγες?

γιατι δεν εμαθες σε αυτον που τελικα εκανες ασφαλεια τι βλεπει στο συστημα και μεταξυ ποιον εταιρειων?!

εχεις δηλωσει εφορια ή οταν εδεινες πινακιδες κτλ.οτι εχεις φυγει απο ελλαδα?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Γι αυτό ρωτάω τι μπορώ να κάνω και πως να κινηθώ νομικά με το που πιάσω τα ονόματα και τα χαρτιά στα χέρια μου. Ολα τα τρακαρίσματα είναι χρεωμένα στο αυτοκίνητο το οποίο όμως είναι στο όνομα μου άρα σε εμένα είναι χρεωμένα τα ατυχήματα (υπόθεση κάνω). Ο άνρθωπος που μου έκανε την ασφάλεια προσπαθούσε να βγάλει άκρη του πως και τι και απλά του ζήτησα να μου δώσει ότι χαρτί μπορεί με τα αποτελέσματα που βλέπει στο σύστημα. Θα τα έχω αυτά τα χαρτιά τη Δευτέρα. 

Τις πινακίδες τις είχα παραδώσει μέσω του πατέρα μου με χαρτιά που έστειλα μέσω αστυνομίας/πρεσβείας από την Κύπρο έτσι ώστε αυτός να παραδώσει τις πινακίδες και έτσι έγινε κιόλας. Δεν έκανα τη διαδικασία ο ίδιος. 

Το google όμως τώρα που μου έδωσες είναι ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και εγώ. Από ότι φαίνεται οι εμπλεκόμενοι είναι μάλλον πολλοί. Κάποιοι προφανώς και πλούτισαν από αυτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...