KilliK Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δε λέει κάτι παράλογο, ότι μια συσκευή που θέλει να είναι και λάπτοπ και τάμπλετ, δεν καταφέρνει να διαπρέπει ούτε ως λάπτοπ, ούτε ως τάμπλετ. Είναι πάρα πολύ λογικό και μάλιστα, με τη μερική απαξίωση του tablet mode (λόγω της αφαίρεσης κάποιων gestures και λειτουργιών) από τη μετάβαση από τα Windows 8 στα Windows 10, το surface και κάθε υβριδικό, έχασε πόντους ως tablet. digital notebook ειναι, oxi τablet.
gdriver Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 ό,τι δε φτάνει η αλεπού , τα κάνει κρεμαστάρια.
Neg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Τελικά στο Insomnia είναι μερικοί όπου γέρνει η βάρκα.. πριν κανένα μήνα περίπου μας τα πρίζατε στα άρθρα του SurfaceBook ότι είναι υπερκοστολογημένο, υπερεκτιμημένο και παπάρες. Τώρα όμως που βγήκε η κακιά η Apple και σχολίασε κάτι παρόμοιο, οι ίδιοι ξαφνικά ανακάλυψαν το πόσο γαμάτο είναι το SurfaceBook και άρχισαν να το παίζουν γνώστες δίχως να το έχουν πιάσει στα χέρια τους και αφού προηγουμένως το κράζανε. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2015 από Neg 1
11100s Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Η δουλειά τους είναι να δημιουργούν ανάγκες και επιθυμίες, το δέος απο την προσμονή ( με τα τυχαία specs απο τους μεν να εμφανίζονται κατα λάθος, φωτογραφίες απο τους δε, οτι έχει να δείξει ο καθένας ), και να μετρούν το μερίδιο αγοράς. Απλά αδιάφορο για το τι λένε λοιπόν (προφανώς οι ceo της όποιας εταιρίας) . Δεν είναι πώς λύνουν το πρόβλημα σίτισης η πρόσβασης σε νερό, η βρήκαν γιατρειά σε ανίατη ασθένεια. Η συσκευή που άλλαξε για πάντα το πώς βλέπουμε τα κινητά ήταν το πρώτο iphone. Τώρα τα MS προσπαθούν να φτιάξουν έναν υβριδικό μικρόκοσμο συσκευών που πιστεύω είναι πρωτοπόρο και αξιο λόγου.
nikosjc Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Καλά και εμένα δεν με εντυπωσίασε το iPadPro, αλλά δεν με έκαναν είδηση! Πέρα από την πλάκα ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει και να λέει ότι θέλει. Μπορεί να προτιμάει το iPadPro που το παίρνει και τσάμπα, γιατί όχι! Μπορεί να μην ξέρει καλά τα windows ακόμα, ή να είναι ms hater!
alex-gate-7-1925 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Για να τρέξει να βγάλει Office το Redmond ειδικά για το iPadPro, μάλλον η MS εντυπωσιάστηκε με το iPad. Ότι η σουίτα Office είναι διαθέσιμη για iOS είναι διαθέσιμη πολύ πριν βγει το iPad Pro δεν σου λέει κάτι... Ούτως ή άλλως η MS διαθέτει το office για όλα τα λειτουργικά...
Jophiel Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Τελικά στο Insomnia είναι μερικοί όπου γέρνει η βάρκα.. πριν κανένα μήνα περίπου μας τα πρίζατε στα άρθρα του SurfaceBook ότι είναι υπερκοστολογημένο, υπερεκτιμημένο και παπάρες. Τώρα όμως που βγήκε η κακιά η Apple και σχολίασε κάτι παρόμοιο, οι ίδιοι ξαφνικά ανακάλυψαν το πόσο γαμάτο είναι το SurfaceBook και άρχισαν να το παίζουν γνώστες δίχως να το έχουν πιάσει στα χέρια τους και αφού προηγουμένως το κράζανε. Άλλο πράγμα το αν είναι υπερκοστολογημένο ένα προϊόν και άλλο το αν είναι εντυπωσιακό. Σίγουρα τo surface είναι υπερκοστολογημένο, αλλά δεν παύει να είναι το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία του. To λειτυοργικό του είναι γνωστό και το hardware που έχει δεν αφήνει και περιθώρια κακής κριτικής. Το κομμάτι του hardware συναντάται και άλλες φορητές συσκευές, το ίδιο και το λειτουργικό. Έτσι ο χρήστης μπορεί να το συγκρίνει και να αποφασίσει το κατά πόσο τον βολεύει ή όχι η αγορά του σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Άλλες εταιρείες, για να αποφύγουν αυτό το κομμάτι, βγάζουν δικό τους hardware και software, ώστε να μην μπορεί ο χρήστης να το συγκρίνει με τον ανταγωνισμό και σε συνδυασμό με το πολύ καλό marketing που εφαρμόζουν, του πουλάνε ότι θέλουν και σε όποια τιμή θέλουν, χωρίς ο χρήστης να μπορεί, ουσιαστικά, να κρίνει το πόσο καλό είναι αυτό που αγοράζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό... 1
Neg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Άλλο πράγμα το αν είναι υπερκοστολογημένο ένα προϊόν και άλλο το αν είναι εντυπωσιακό. Σίγουρα τo surface είναι υπερκοστολογημένο, αλλά δεν παύει να είναι το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία του. To λειτυοργικό του είναι γνωστό και το hardware που έχει δεν αφήνει και περιθώρια κακής κριτικής. Το κομμάτι του hardware συναντάται και άλλες φορητές συσκευές, το ίδιο και το λειτουργικό. Έτσι ο χρήστης μπορεί να το συγκρίνει και να αποφασίσει το κατά πόσο τον βολεύει ή όχι η αγορά του σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Άλλες εταιρείες, για να αποφύγουν αυτό το κομμάτι, βγάζουν δικό τους hardware και software, ώστε να μην μπορεί ο χρήστης να το συγκρίνει με τον ανταγωνισμό και σε συνδυασμό με το πολύ καλό marketing που εφαρμόζουν, του πουλάνε ότι θέλουν και σε όποια τιμή θέλουν, χωρίς ο χρήστης να μπορεί, ουσιαστικά, να κρίνει το πόσο καλό είναι αυτό που αγοράζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό... Συμφωνώ και επαυξάνω, το θέμα είναι ότι στα παλιά τα άρθρα το κράζανε κυριολεκτικά και τώρα ξαφνικά το επαινούν και ορμάνε να φάνε τον μάγειρα επειδή εξέφρασε και αυτός την γνώμη του.
king2009 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Ότι να ναι κρίμα να γίνονται καραγκιοζηδες ceo τέτοιων εταιριών. Και μιλάει για το κορυφαίο surface book που είναι 10 φορες ανώτερο από ότι έχει φτιάξει η Apple μέχρι στιγμής.
Neg Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Ότι να ναι κρίμα να γίνονται καραγκιοζηδες ceo τέτοιων εταιριών. Και μιλάει για το κορυφαίο surface book που είναι 10 φορες ανώτερο από ότι έχει φτιάξει η Apple μέχρι στιγμής. Γιατί το αγόρασες, το χρησιμοποίησες δίπλα σε ένα Macbook Pro η ακόμα καλύτερα δίπλα σε ένα Mac Pro (αφού είναι ανώτερο από οτιδήποτε) και ξέρεις ότι είναι τόσο ανώτερο όσο λες; Αν ναι στείλε Benchmarks. Αν δεις τα Benchmark με τα Built-in GPU kai CPUs το Macbook Pro είναι ανώτερο, για να περάσει μπροστά το SurfaceBook σε επιδόσεις έπρεπε να σκάσουν 2500€ για να βάλουν το GPU της nVidia και i7 διαφορετικά στα Base Models το Macbook Pro εκτός το ότι ήταν ποιο γρήγορο, έχει και χαμηλότερη τιμή. 2
sakekosan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Συμφωνώ και επαυξάνω, το θέμα είναι ότι στα παλιά τα άρθρα το κράζανε κυριολεκτικά και τώρα ξαφνικά το επαινούν και ορμάνε να φάνε τον μάγειρα επειδή εξέφρασε και αυτός την γνώμη του. To surface book ειναι πράγματι ακριβό αλλά προσφέρει όλες της δυνατότητες ενός σύγχρονου η/υ, το ipad pro όχι μόνο είναι υπερκοστολογημένο σε σχέση με αυτά που προσφέρει αλλά προσβάλει και την νοημοσύνη των ανθρώπων (γνώμη μου). Είναι εάν blown up smartphone. Ούτε το ui δεν έχουν κάτσει να φτιάξουν, δες τι απόσταση έχουν τα tiles μεταξύ τους, λες και βλέπεις iphone σε μεγένθυση. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έδινα σε κάποιον λιγότερα θα του ζήταγα περισσότερα, θα το παρουσίαζα αυτό και καλά σαν πλεονέκτιμα (post pc era) και θα μου έλεγαν και ευχαριστώ! 5
boogie_thief Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 To surface book ειναι πράγματι ακριβό αλλά προσφέρει όλες της δυνατότητες ενός σύγχρονου η/υ, το ipad pro όχι μόνο είναι υπερκοστολογημένο σε σχέση με αυτά που προσφέρει αλλά προσβάλει και την νοημοσύνη των ανθρώπων (γνώμη μου). Είναι εάν blown up smartphone. Ούτε το ui δεν έχουν κάτσει να φτιάξουν, δες τι απόσταση έχουν τα tiles μεταξύ τους, λες και βλέπεις iphone σε μεγένθυση. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα έδινα σε κάποιον λιγότερα θα του ζήταγα περισσότερα, θα το παρουσίαζα αυτό και καλά σαν πλεονέκτιμα (post pc era) και θα μου έλεγαν και ευχαριστώ! εχεις δουλεψει ποτε σου εφαρμογη που ειναι μονο για ipad και οχι για iphone?
Macgneto Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Εντάξει μαζεύτηκαν όλοι οι άσχετοι και αρχίζουν το κράξιμο. Θα μας κάνετε να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Όποιοι λέτε ότι το iPad είναι υπερκοστολογημένο και δεν κάνει αυτά που λέει ή οτι είναι πατάτα επειδή δεν έχει usb (έλεος πια) προφανώς δεν έχετε καταλάβει τους λόγους για τους οποίους υπάρχει σαν συσκευή στην αγορά. Θα προσπαθήσω να εξηγηθώ: 1. Το ipad σαν συσκευή έκανε την εμφάνισή του ώστε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε. Τον υπολογιστή αφής! Διότι laptop υπήρχαν μέχρι τότε και υπάρχουν και σήμερα, iphone και γενικά κινητά με οθόνες αφής υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα (αναφέρομαι σε κινητά με λογικές ίντσες οθόνης και όχι κινητό που χρειάζεται και ο κολλητός σου για να το μετακινήσεις). Οπότε έλειπε μια συσκευή αφής σε αυτές τις ίντσες 8-9-10-11. 2. Σαν υπολογιστής αφής λοιπόν και για να μην είναι 2 και 3 κιλά βαρύ χρειάστηκε να κάνει κάποιες παραχωρήσεις το tablet και έτσι αφαιρέθηκαν κάποια πράγματα όπως usb το οποίο αν το καλοσκεφτείς έτσι όπως το έφτιαξε το λειτουργικό η Apple τα έκανε όλα ψηφιακά. Έχω ξεχάσει να χρησιμοποιώ usb εδώ και χρόνια και πραγματικά δεν το χρειάζομαι τα κάνω όλα ψηφιακά. 3. Το λειτουργικό iOS έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιστοποιεί τις φορητές συσκευές. Σίγουρα έχει κάποιες ελείψεις σε σχέση με το λειτουργικό ενός σταθερού υπολογιστή αλλά μέσα στα χρόνια έχει βελτιωθεί τρομερά και θα βελτιωθεί και άλλο. Άρα λοιπόν εγώ προσωπικά σαν χρήστης και iMac, και PC, και iPhone και iPad και Samsung Tab 2 μπορώ να πώ με σιγουριά ότι το iPad καλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη με το παραπάνω. Εκτός αν κάποιοι θέλουν να το τρίβουν και να βγαίνει κανα τζίνι απο μέσα.
Jophiel Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 1. Το ipad σαν συσκευή έκανε την εμφάνισή του ώστε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε. Τον υπολογιστή αφής! Διότι laptop υπήρχαν μέχρι τότε και υπάρχουν και σήμερα, iphone και γενικά κινητά με οθόνες αφής υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα (αναφέρομαι σε κινητά με λογικές ίντσες οθόνης και όχι κινητό που χρειάζεται και ο κολλητός σου για να το μετακινήσεις). Οπότε έλειπε μια συσκευή αφής σε αυτές τις ίντσες 8-9-10-11. https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Tablet_PC Πολύ πριν το ipad (νομίζω 9 χρόνια)... Με windows XP, εν έτει 2001. Η Apple δεν ήταν πρωτοπόρα, ούτε σε αυτό. Απλά ως κορυφαία στο marketing κατάφερε να πλασάρει καλύτερα και να κάνει δημοφιλές ένα προϊόν με λιγότερες δυνατότητες απ΄ότι τα πρώτα tablet της Microsoft. Μαγκιά της, αλλά δεν κάλυψε κάποιο κενό, απλά κατάφερε να δημιουτγήσει κάποιο κενό, που στη συνέχεια κάλυψε. Ο κόσμος αρχικά δεν ήθελε tablet. 2. Σαν υπολογιστής αφής λοιπόν και για να μην είναι 2 και 3 κιλά βαρύ χρειάστηκε να κάνει κάποιες παραχωρήσεις το tablet και έτσι αφαιρέθηκαν κάποια πράγματα όπως usb το οποίο αν το καλοσκεφτείς έτσι όπως το έφτιαξε το λειτουργικό η Apple τα έκανε όλα ψηφιακά. Έχω ξεχάσει να χρησιμοποιώ usb εδώ και χρόνια και πραγματικά δεν το χρειάζομαι τα κάνω όλα ψηφιακά Δηλαδή αν έβαζε μια micro USB, το tablet θα γίνονταν βαρύ; Τα tablet με windows πως τα κατάφεραν να είναι και ελαφριά και να διαθέτουν ακόμα και πάνω από μια USB; Η απάντηση είναι απλή: η Apple θέλει να απομονώνει τον χρήστη από το περιβάλον "εκτός Apple" και για αυτό κόβει τις USB δεν επιτρέπει μεταφορά δεδομένων εκτός Apple (πχ ανταλλαγή δεδομένων στo iphone) κ.α. Όποιος δε θέλει να το δει είναι δικαίωμά του. Όλα τα κάνει στα πλαίσια του marketing. Εγώ που δε θέλω να μοιράζω τη δουλειά μου στους servers της κάθε εταιρείας τί μπορώ να κάνω σύμφωνα με την Apple; Στο windows tablet που έχω χρησιμοποιώ stickάκι από το tablet στο pc και αντίστροφα. Όλα ψηφιακά το κάνω κι εγώ, απλά κρατάω τη δουλειά μου για τον εαυτό μου και την κοινοποιώ εκεί που θέλω και όποτε το θέλω. 3. Το λειτουργικό iOS έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιστοποιεί τις φορητές συσκευές. Σίγουρα έχει κάποιες ελείψεις σε σχέση με το λειτουργικό ενός σταθερού υπολογιστή αλλά μέσα στα χρόνια έχει βελτιωθεί τρομερά και θα βελτιωθεί και άλλο. Συμφωνώ, αλλά ακόμα υπολείπεται σε σχέση με τα windows 8.1 - 10, που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός και δεν βλέπω να κάνει κάτι, που να λύνει το πρόβλημα από τη βάση του. Όσο και να βελτιωθεί θα παραμένει ένα mobile OS με περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με ένα desktop OS. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μεταφερθεί το Mac OS και στα ipads σιγά σιγά... Άρα λοιπόν εγώ προσωπικά σαν χρήστης και iMac, και PC, και iPhone και iPad και Samsung Tab 2 μπορώ να πώ με σιγουριά ότι το iPad καλύπτει τις ανάγκες ενός χρήστη με το παραπάνω. Εκτός αν κάποιοι θέλουν να το τρίβουν και να βγαίνει κανα τζίνι απο μέσα. ΑΝάλογα τη χρήση. Σε desktop βρίσκεις πολύ περισσότερες και ποιοτικότερες εφαρμογές απ' ότι στο ios. Σιγουρα μπορεί να καλύψει κάποιους χρήστες, αλλά δε μπορεί να ανταγωνιστεί ένα πλήρες λειτουργικό σε όλους τους τομείς. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα...
Neg Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2015 https://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Tablet_PC Πολύ πριν το ipad... Με windows XP, εν έτει 2001. Η Apple δεν ήταν πρωτοπόρα, ούτε σε αυτό. Απλά ως κορυφαία στο marketing κατάφερε να πλασάρει καλύτερα και να κάνει δημοφηλές ένα προϊόν με λιγότερες δυνατότητες απ΄ότι τα πρώτα tablet της Microsoft. Μαγκιά της, αλλά δεν κάλυψε κάποιο κενό, απλά κατάφερε να δημιουτγήσει κάποιο κενό, που στη συνέχεια κάλυψε. Ο κόσμος αρχικά δεν ήθελε tablet. Δηλαδή αν έβαζε μια micro USB, το tablet θα γίνονταν βαρύ; Τα tablet με windows πως τα κατάφεραν να είναι και ελαφριά και να διαθέτουν ακόμα και πάνω από μια USB; Η απάντηση είναι απλή: η Apple θέλει να απομονώνει τον χρήστη από το περιβάλον "εκτός Apple" και για αυτό κόβει τις USB δεν επιτρέπει μεταφορά δεδομένων εκτός Apple (πχ ανταλλαγή δεδομένων στo iphone) κ.α. Όποιος δε θέλει να το δει είναι δικαίωμά του. Όλα τα κάνει στα πλαίσια του marketing. Εγώ που δε θέλω να μοιράζω τη δουλειά μου στους servers της κάθε εταιρείας τί μπορώ να κάνω σύμφωνα με την Apple; Στο windows tablet που έχω χρησιμοποιώ stickάκι από το tablet στο pc και αντίστροφα. Όλα ψηφιακά το κάνω κι εγώ. Συμφωνώ, αλλά ακόμα υπολείπεται σε σχέση με τα windows 8.1 - 10, που χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός και δεν βλέπω να κάνει κάτι, που να λύνει το πρόβλημα από τη βάση του. Όσο και να βελτιωθεί θα παραμένει ένα mobile OS με περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με ένα desktop OS. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μεταφερθεί το Mac OS και στα ipads σιγά σιγά... ΑΝάλογα τη χρήση. Σε desktop βρίσκεις πολύ περισσότερες και ποιοτικότερες εφαρμογές απ' ότι στο ios. Σιγουρα μπορεί να καλύψει κάποιους χρήστες, αλλά δε μπορεί να ανταγωνιστεί ένα πλήρες λειτουργικό σε όλους τους τομείς. Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα... Το iPad μπορεί να καλύψει αρκετούς χρήστες, κυρίως τον μέσο καταναλωτή που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για ίντερνετ, office και casual παιχνίδια. Κανείς δεν είπε ότι ένας Gamer, Προγραμματιστής, Designer...και άλλοι πολλοί απαιτητικοί χρήστες θα προτιμήσουν το iPad αντί για τον σταθερό/laptop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα