ixthy Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Hello σε όλους! Αποφάσισα και γω μια μέρα να καθαρίσω το πληκτρολόγιό μου, ένα Apple usb ενσύρματο πληκτρολόγιο. Μάλλον για κακή μου τύχη είχα την έμπνευση να χρησιμοποιήσω υγρό για tv screen από το πλαίσιο. Αφού καθάρισα το πληκτρολόγιο, φαινόταν να δουλεύει καλά για τις επόμενες ώρες. Την άλλη μέρα όμως παρατήρησα ότι κάποια random πλήκτρα δε λειτουργούσαν. Οπότε έχω τις εξής ερωτήσεις: 1. Υπάρχει περίπτωση το υγρό καθαρισμού της οθόνης να έκαψε καμιά πλακέτα; Ή απλώς δημιουργεί φαινόμενα στατικού ηλεκτρισμού; 2. Με δεδομένο ότι μιλάμε για πληκτρολόγιο μεμβράνης έχω την απορία κατά πόσο τελικά το υγρό άγγιξε κάποιο ηλεκτρονικό κύκλωμα. 2. Μπορώ να κάνω κάτι από τη στιγμή που το πληκτρολόγιο δεν έχει βίδες για να το ανοίξω; Δοκίμασα να το βγάλω στον ήλιο ή να χρησιμοποιήσβ πιστολάκι για τα μαλλιά. Κάποια πλήκτρα αναστήθηκαν για λίγο, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ...
dkotanid Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Είχα πάθει και εγώ το ίδιο με ασύρματο της apple και μωρομάντιλο, το είχα αφήσει αρκετά υγρό (δε το έστυψα καθόλου), οπότε δε λειτουργούσαν 2-3 κουμπιά μετά και αναγκάστηκα μετά από πολλές προσπάθειες στεγνώματος να το παρατήσω και να πάω σε new.
La_MoRt Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Καλά το υγρό πως το έριξες σε πανάκι ή ψέκασες το πληκτρολόγιο; Ήταν σε λειτουργία όταν το καθάρισες;
dkotanid Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δε μπορώ να σου απαντήσω με ακρίβεια, αλλά μου φάνηκε το μαντηλάκι, αρκετά υγρό - προφανώς ήθελε στύψιμο πριν. Γιατί αν πάρεις ένα μαντηλάκι (μωρομάντιλο) θα δεις ότι αν το στύψεις θα βγάλει αρκετή ποσότητα υγρού (συγκεκριμένης εταιρίας). Αυτά...δεν ψέκασα δεν έκανα τπτ άλλο στο πληκτρολόγιο!
La_MoRt Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Εαν πέρασε υγρό μέσα μπορεί και να έγινε ζημιά. Τα υγρά μαντηλάκια είναι για εξωτερικές επιφάνειες για περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να εισχωρήσει στο εσωτερικό και να φτάσει στη πλακέτα του είναι σκότωμα. Είναι σα να το έβαλες στο νερό. Ο TS όμως ψέκασε το πληκτρολόγιο ή απλά το καθάρισε με πανί βρεγμένο από αυτό το υγρό;
ixthy Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Εαν πέρασε υγρό μέσα μπορεί και να έγινε ζημιά. Τα υγρά μαντηλάκια είναι για εξωτερικές επιφάνειες για περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να εισχωρήσει στο εσωτερικό και να φτάσει στη πλακέτα του είναι σκότωμα. Είναι σα να το έβαλες στο νερό. Ο TS όμως ψέκασε το πληκτρολόγιο ή απλά το καθάρισε με πανί βρεγμένο από αυτό το υγρό; Μάλλον έκανα βλακεία γιατί σε 1-2 spots το ψέκασα. Νόμιζα ότι μόνο το νερό προκαλεί πρόβλημα και όχι τα antistatic υγρά για τις οθόνες. Λάθος μου. Τέλος πάντων αγόρασα και γω καινούργιο αλλά δεν ξέρω εάν τελικά πρέπει να πετάξω το παλιό. Το λεώ αυτό γιατί κάποια πλήκτρα όπως το L με στέγνωμα λειτουργούν προσωρινά, αλλά μετά από λίγο πάλι δε λειτουργούν. Έχω σκεφτεί να το βάλω και στο φούρνο στον αέρα σε κάτω από 50οC . Αλλά φοβάμαι ότι και έτσι μπορεί να το λιώσει!
stelakis1914 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Φίλε το πληκτρολόγιο σου δεν πρόκειται να επανέλθει. Έχουν καταστραφεί αμέτρητα apple keyboards κατά τον καθαρισμό. Παθών και εγώ όταν καθάριζα ένα χωρίς να έχω βγάλει τις μπαταρίες.
georgeadams Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Είχα πάθει και εγώ το ίδιο με ασύρματο της apple και μωρομάντιλο, το είχα αφήσει αρκετά υγρό (δε το έστυψα καθόλου), οπότε δε λειτουργούσαν 2-3 κουμπιά μετά και αναγκάστηκα μετά από πολλές προσπάθειες στεγνώματος να το παρατήσω και να πάω σε new.Ακριβώς το ίδιο έχω πάθει κι εγώ.
ixthy Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Καλά παιδιά πολλοί οι ομοιοπαθείς τελικά δεν το περίμενα. Το βγάζω κάθε μέρα στον ήλιο με αποτέλεσμα μόνο 2 πλήκτρα τώρα να μη λειτουργούν... Θα συνεχίσω μέχρι να δω αν στο τέλος θα φτιάξουν και τα τελευταία δύο πλήκτρα.
ixthy Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Τελικά το είχα αφήσει κάνα δυο μέρες μέσα στο σπίτι και πάω να το δοκιμάσω και παρέδωσε τελείως πνεύμα! Μάλλον ήταν της ώρας του τι να πω!!! Τέλος πάντων εκεί που είχε σχεδόν συνέλθει τελικά πέθανε εντελώς χωρίς να το πειράξω καθόλου και ενώ ήταν αποσυνδεδεμένο! Περίεργα πράγματα...!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα