Silenzio Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 δε νομίζω να τίθεται θέμα σύγκρισης και είναι αστείο αυτό, άλλα χρήματα κοστίζει ο ένας και άλλα ο δεύτερος οπότε είναι χαζό να του τη λες ότι έχεις καλύτερο, άσε που οι περισσότεροι με τη χρήση που κάνουν στην καθημερινότητα δε νομίζω να έβλεπαν διαφορές, δε μιλάω για βαρια games ή άλλες εγασίες πιο εξειδικευμένες. τον εχω και εγώ τον fx 6300 και με καλύπτει στα πάντα (εννοείται και games) δεν υπάρχει λόγος να σκάμε τόσα χρήματα στην intel απλά για να λέμε έχω i5 kai i7 ενώ η δουλειά μας γίνεται και με πιο οικονομικό τρόπο. αν ο αδερφός σου έχει turbox psu απλά πες του να το αλλάξει και θα είναι καλυμμένος για πολύ καιρό. 3
tuxpower Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Βασικά ποτέ δεν διαλέγουμε έτοιμα pc απο μαγαζιά γιατί όπως είπαν και άλλοι πληρώνεις cpu και και όλα τα άλλα κομμάτια είναι χειρότερα του μετρίου. Μάπα μητρική, απλές 1333 μνήμες, μάπα PSU και πάει λέγοντας. Όταν δεν γνωρίζεις να στήσεις ο ίδιος τον υπολογιστή σου κομμάτι-κομμάτι απευθύνεσαι στα κατάλληλα -άπειρα- thread, ενημερώνεσαι τι χρειάζεσαι για τα λεφτά που πληρώνεις και πας στο οποιοδήποτε μαγαζί με λίστα των κομματιών που θες και στήσιμο απο αυτούς. Τώρα για το θέμα με τον fx6300, θα συμφωνήσω με τον Silenzio, ο fx είναι ένας decent επεξεργαστής που καλύπτει πολλούς "normal users". 1
JohnVani18 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Πόσο χρονών είστε και μαλώνετε για τέτοια θέματα, 10 και 13..? 13
Dennisbest Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Εδώ μαλώνουν πολύ μεγαλύτεροι εδώ μέσα για αντίστοιχα θέματα , αυτοί σου έκαναν εντύπωση; 3
JohnVani18 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Για να πάς τέτοιο θέμα σε forum και να πείσει ο ένας τον άλλον, πρέπει να έγινε πολύ escalate η κατάσταση. Άλλο τα flame wars/console wars/fanboy rage και τέτοια. Αυτά είναι άλλη περίπτωση. 2
teotsigourakos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Πόσο χρονών είστε και μαλώνετε για τέτοια θέματα, 10 και 13..? δεν μαλωνουμε διαφωνια εχουμε:Ρ αραξε.... Οπως επισης παιδια δεν γινεται απλη καθημερινη χρηση και για τους 2 μας στα pc αυτα...εκτος απο gaming (που καποιες φορες ειναι και βαρυ απο πλευρας μου) και οι 2 τα χρησιμοποιουμε για ηχογραφηση video editing web developing και καποια αλλα πιο εξειδικευμενα πραγματα που δεν κανει ο απλος χρηστης!γι αυτο και σε ενα σημειο ρωτησα για πιο συγκεκριμενες δουλειες τη συγκριση των 2 επεξεργαστων... 1
dreaming123 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Mικρέ αδερφέ το δικό σου pc είναι καλύτερο!!!Και ο fx>i οπότε τον κερδίζεις σε όλα άνετα... 1
spirosR7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Εχω και εγω τον fx 6300 και απλα δε στεκει συγκριση καλυτερος ο ιντελ ασε που ο δικος μου κανει κατι περιεργα και εχει ροξει την εργοστασιακη ταχυτητα απο 4.1 (με turbo core) σε 3.8 και δε βγαζω ακρη...για 1080p gaming με καλυπτει ο 6300 νταξει ζοριζεται λιγο στα high end games αλλα τα 2/3 των σημερινων παιχνιδιων τα σηκωνει ανετα αναλογως και τη καρτα βεβαια
spyros007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Γιατι δεν τρεχεται και οι δυο ενα cinebench να δουμε ποιος εχει καλυτερο σκορ.θα ηταν καλο και για το forum 4
teotsigourakos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Γιατι δεν τρεχεται και οι δυο ενα cinebench να δουμε ποιος εχει καλυτερο σκορ.θα ηταν καλο και για το forum και τι ακριβως σου δειχνει το cinebench?
Xristaras12 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Εχω και εγω τον fx 6300 και απλα δε στεκει συγκριση καλυτερος ο ιντελ ασε που ο δικος μου κανει κατι περιεργα και εχει ροξει την εργοστασιακη ταχυτητα απο 4.1 (με turbo core) σε 3.8 και δε βγαζω ακρη...για 1080p gaming με καλυπτει ο 6300 νταξει ζοριζεται λιγο στα high end games αλλα τα 2/3 των σημερινων παιχνιδιων τα σηκωνει ανετα αναλογως και τη καρτα βεβαια η εργοστασιακη ταχύτητα του 6300 ειναι τα 3.5GHz οταν ο επεξεργαστής τρέχει κάτι σε 2 πυρήνες η λιγότερους,ανεβάζει συχνότητα λειτουργίας στα 4.1 (για αυτους τους 2 πυρήνες) οταν τρέχει κάτι σε 4 πυρήνες πάει στα 3.8 οταν τρέχουν ολοι στα 3.5 Πόσες φορές τον έχεις δει να είναι στα 3.5; πλην benches και προγραμμάτων μετατροπής βιντεο/επεξεργασίας; θα σου πω εγω,κανένα. κλόκαρε τον επεξεργαστή στα 4.2 η οσο παει και θα παρει παραπάνω επιδόσεις. και τι ακριβως σου δειχνει το cinebench? το cine θα σου δείξει τι σκορ βγάζει ο κάθε επεξεργαστής τρέχοντας εναν συγκεκριμένο κώδικα που κάνει "render" μια στάνταρ εικόνα. Εν μέρει για να μην πω 100% το cine είναι γραμμένο για Intel επεξεργαστές,απλά εκεί θα δεις πως πάνε και οι 6 πυρήνες του 6300. Προσωπικά βγάζω 510 πόντους στα 4.3 μόνο με συχνότητα και τάση ανεβασμένα,δεν έχω πειράξει τίποτα αλλο στο σύστημα που θα μου έδινε επιπλέον σκορ(και επιπρόσθετο πονοκέφαλο ώστε να βρώ την χρυσή τομή επιδόσεων-κατανάλωσης-σταθερότητας συστήματος,μιας και δεν ειμαι οβερκλόκερ. Απλά ανέβασα κάτι που μπορεί να ανέβει και κέρδισα μερικά καρέ παραπάνω σε όλα.Το κόστος είναι η κατανάλωση του επεξεργαστή απο την αλλη μεριά. 4
spyros007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Οτι σου ειπε ο απανω κυριος.Αυτη ειναι και η απντηση στη διαφωνια σας.Στο gaming ειπαμε ο intel δεν ποιανετε ,στην επξεργασια εικονας τι γίνεται όμως?Ειναι γρηγορο απλα τρέχτε την ιδια εκδοση και οι δυο. 1
Xristaras12 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 και για να κλείσει το θέμα. και παραπάνω σκορ να βγαλει ο 6300 (που δεν το νομίζω σε καμία περίπτωση),δεν αντιπροσωπευει ουτε τις επιδόσεις του ενός ούτε του αλλου οταν το σύνολο σχεδόν των εφαρμογών εκεί εξω ειναι γραμμένα με intel compilers και δεν βλέπουν παραπανω απο 4 πυρήνες. Απο εκει και πέρα,η κόντρα μεταξύ ιντελ-αμδ κρατάει και πάντα θα υπάρχει όσο η δεύτερη είναι στο παιχνίδι. Δεν είναι οτι οι amd δεν θα τρέξουν το τάδε παιχνίδι,θα το τρέξουν,όλα θα τα τρέξουν,απλά ο ιντελ μπορεί να το τρέξει καλύτερα. Μου ηταν αδιανόητο όταν είδα πως το λάπτοπ μου με τον i5-2430M βγάζει το ιδιο single score με τον 6300 στα 4.3 στο cinebench R15. απλά δεν το πίστευα.
spyros007 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Στο συνολικο δεν μας λες και τα νουμερα ,οχι μονο single core και υπαρχουν πολλες εφαρμογες που ειναι πολυνηματικες στην πραγματικη ζωη ειδικά σε επεξεργασια εικονας. 3
Physiciant Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μπήκα και γω να διαβάσω για τσακωμούς και ίντριγκες αλλά μάπα το καρπούζι ..πάω να φύγω Υ.Γ: Ο μπαμπάς μου δέρνει τον δικό σου! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα