Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα να μην ανησυχώ για τον δίσκο μου... Ψιλοφοβάμαι, γιατι εχει πεσει η υγεια του SSD στο 98%  μεσα σ'εναμιση χρόνο....

Να το ξανανεργοποιήσω... στον HDD, με την επιλογή "διαχείρηση από το συστημα"?

Kαι να κοιτάξω για αγορά RAM στο μέλλον?

Είπαμε, όση ram και να 'χεις, εικονική μνήμη χρειάζεται στο σύστημα. Στον ssd να την βάλεις, δεν θα πάθει τίποτα. Μόνος σου το λες, σε 1,5 χρόνο έχασε 2%. Με αυτό το ρυθμό πόσο θα κάνει να πάει π.χ. στο 50%, 30 χρόνια; Τι συζητάμε; Τα λινκς που σου έβαλα τα κοίταξες ή τζάμπα κόπος;

Εγώ ότι είχα να σου πω, το είπα.

• Like 2
Δημοσ.

Τα windows χρειάζονται οπωσδήποτε εικονική μνήμη για τα λειτουργήσουν σωστά. Βάλε εικονική στον SSD να τρέχει σφαίρα, έστω και λίγη. Κατά 90% φταίει το ότι δεν έχεις εικονική μνήμη.

Δημοσ.

Τα windows χρειάζονται οπωσδήποτε εικονική μνήμη για τα λειτουργήσουν σωστά. Βάλε εικονική στον SSD να τρέχει σφαίρα, έστω και λίγη. Κατά 90% φταίει το ότι δεν έχεις εικονική μνήμη.

Προφανώς και μιλάς για 8αρια και μετά, μιας και με τα 7αρια με 4GB και άνω η εικονική ήταν άχρηστη και φυσικά η εικονική καθυστερεί το σύστημα (μιας και διαβάζει σκληρό ακόμα και αν αυτος ειναι ssd) σε σχέση με την ραμ. 

Στο θέμα μας για τα Win10. Αν έκανες upgrade απο 7αρια ξαναγύρνα σε αυτά. Αλλιώς βάλε μια φρέσκια 10αρα απο την αρχή ή ακομα καλύτερα κανε dual (θεωρώ οτι γίνεται ετσι μιας και δεν το χω δοκιμάσει) και δες αν θα σου κάνει πρόβλημα ξανά.

Προσώπικα δεν είχα θέμα μνήμης με τα 10ρια αλλα δεν έκανα upgrade. Ξαναγύρισα στα 7 για λόγους ασυμβατότητας.

Αν θες να δοκιμάσεις την εικονική δημιούργησε page file σε μηχανικό δίσκο μονο και μονο να δεις αν θα ξεμεινεις απο μνημη παλι.

Δημοσ.

Προφανώς και μιλάς για 8αρια και μετά, μιας και με τα 7αρια με 4GB και άνω η εικονική ήταν άχρηστη και φυσικά η εικονική καθυστερεί το σύστημα (μιας και διαβάζει σκληρό ακόμα και αν αυτος ειναι ssd) σε σχέση με την ραμ. 

Στο θέμα μας για τα Win10. Αν έκανες upgrade απο 7αρια ξαναγύρνα σε αυτά. Αλλιώς βάλε μια φρέσκια 10αρα απο την αρχή ή ακομα καλύτερα κανε dual (θεωρώ οτι γίνεται ετσι μιας και δεν το χω δοκιμάσει) και δες αν θα σου κάνει πρόβλημα ξανά.

Προσώπικα δεν είχα θέμα μνήμης με τα 10ρια αλλα δεν έκανα upgrade. Ξαναγύρισα στα 7 για λόγους ασυμβατότητας.

Αν θες να δοκιμάσεις την εικονική δημιούργησε page file σε μηχανικό δίσκο μονο και μονο να δεις αν θα ξεμεινεις απο μνημη παλι.

Όλα όσα λες για την εικονική μνήμη είναι εσφαλμένα, και πολύ μάλιστα. Διάβασε αυτά που έχω πει παραπάνω και τα λινκς που δίνω.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδια,

Πήγα ο Υπολογιστής μου -> Ιδιότητες Συστήματος -> Ρυθμισεις Συστήματος για προχωριμένους -> Για προχωρημένους -> (Επιδόσεις) ρυθμίσεις -> Για προχωρημένους -> Αλλαγή -> και επέλεξα τον HDD και πάτησα "διαχέιρηση συστήματος από τα Windows" (ή κατι σχετικο) -> ορισμός -> επανεκκίνηση...

Τ'ωρα, έχω ~4GB εικονική μνήμη..

Δεν έτρεξα κάποιο game, το απόγευμα ισως...

• Αν δεν βελτιωθεί/αλλάξει κάτι στην κατάσταση, πιο είναι το επόμενο βήμα?!
Δημοσ.

Όλα όσα λες για την εικονική μνήμη είναι εσφαλμένα, και πολύ μάλιστα. Διάβασε αυτά που έχω πει παραπάνω και τα λινκς που δίνω.

Οσα λινκς και να μου στειλεις η εμπειρια μου λεει αλλα. Για μένα μονο τροχοπεδι αποτελει το page file και δεν μιλαω φυσικα για benches αλλα για real life συνθηκες. Αν θες να βαζεις PF σε SSD δικο σου θεμα οταν απο τις πολλες επανεγραφες θα τον παρεις στα χερια μια ωρα αρχιτερα. Για win8 δεν εχω αποψη γιατι χρησιμοποιουνται ελαχιστα αν και εκει το εχω απενεργοποιημενο και παει σφαιρα και τα win10 εμειναν ελαχιστα μιας και εχουν ασυμβατοτητες με τα προγραμματα που χρησιμοποιω. Αλλα βάσει λογικής το ίδιο θα γίνεται και σε αυτά.

Δημοσ.

Βάζοντας εικονική έφτιαξε η καταστάση ή πάλι τα ίδια???

Τώρα δεν είμαι σπίτι... Όταν πάω θα το ελέγξω

Να τρέξω το memtest για να δω μήπως υπάρχει "φυσικό" πρόβλημα και όχι "λειτουργικό"?
Δημοσ.

Οσα λινκς και να μου στειλεις η εμπειρια μου λεει αλλα. Για μένα μονο τροχοπεδι αποτελει το page file και δεν μιλαω φυσικα για benches αλλα για real life συνθηκες. Αν θες να βαζεις PF σε SSD δικο σου θεμα οταν απο τις πολλες επανεγραφες θα τον παρεις στα χερια μια ωρα αρχιτερα. Για win8 δεν εχω αποψη γιατι χρησιμοποιουνται ελαχιστα αν και εκει το εχω απενεργοποιημενο και παει σφαιρα και τα win10 εμειναν ελαχιστα μιας και εχουν ασυμβατοτητες με τα προγραμματα που χρησιμοποιω. Αλλα βάσει λογικής το ίδιο θα γίνεται και σε αυτά.

Ε βέβαια, ξέχασα ότι στο insomnia έχουμε τους καλύτερους μηχανικούς του κόσμου, που μπροστά τους οι αρχιμηχανικοί των Windows δεν πιάνουν μία.

"απο τις πολλες επανεγραφες θα τον παρεις στα χερια μια ωρα αρχιτερα".

Όπως πήρα π.χ. τον Vertex μου του 2010 στο λαπτοπ, τον EVO 840 TLC στο νετμποοκ που χρησιμοποιείται τουλάχιστον 3 ώρες κάθε μέρα σχεδόν και τον EVO 840 TLC στο main pc μου; Ότι πεις.

Εγώ τι πρέπει να κάνω?

Σου έχω/έχουμε πει πολλές φορές τι να κάνεις, αλλά προφανώς δεν θέλεις. Οπότε δεν έχει νόημα να τα ξαναπούμε.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπον, μετα από κανενα μισαωρο που ημου μεσα σε παιχνιδι πεταξε το μηνυμα... Δοκιμασα 2 παιχνίδια... με τις ρυθμισεις της φωτογραφιας...

post-248149-0-52578200-1447746150_thumb.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...