SpirosZ68 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Το qvl μην το έχετε σαν ευαγγέλιο πρώτα το qvl είναι με μνήμες που είχε η εταιρεία στη διάθεσή της 3-6 μήνες πριν την κυκλοφορία της μητρικής, μια εταιρία είναι αδύνατο να δοκιμάσει όλες της μνήμες που κυκλοφορούν, 2ον είναι αδύνατο να ανανέωσει το qvl μετα την κυκλοφορία Δεν αντιλεγω, ομως ολες οι μη δοκιμασμενες μνημες ειναι εν δυναμει ασυμβατες. Οποιος εχει ορεξη για πειραματα be my guest. Την αποψη σου ακολουθουσα μεχρι το 2010 μια που ο τεχνικος μου με διαβεβαιωνε οτι ολες οι μνημες μπορουν να λειτουργησουν αρκει να τις ρυθμισεις καταληλα για την καθε μητρικη. Και τα προβληματα ηταν εκει, συνεχομενα, και καθε φορα λογω ελειψης χρονου για troubleshooting να καινουριες μητρικες, να καινουριες ραμ καινουρια τροφοδοτικα και παει λεγοντας. Μεχρι που πηρα την κατασταση στα χερια μου, διαβασα, διαπιστωσα οτι καμια απο τις μνημες που ειχα δεν ηταν στην QVL σε κανενα απο τα μηχανηματα που ειχα, βρηκα τις μνημες που ειναι συμβατες και voila', προβληματα μηδεν εκτοτε. ΜΗΔΕΝ ομως.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δεν αντιλεγω, ομως ολες οι μη δοκιμασμενες μνημες ειναι εν δυναμει ασυμβατες. Οποιος εχει ορεξη για πειραματα be my guest. Την αποψη σου ακολουθουσα μεχρι το 2010 μια που ο τεχνικος μου με διαβεβαιωνε οτι ολες οι μνημες μπορουν να λειτουργησουν αρκει να τις ρυθμισεις καταληλα για την καθε μητρικη. Και τα προβληματα ηταν εκει, συνεχομενα, και καθε φορα λογω ελειψης χρονου για troubleshooting να καινουριες μητρικες, να καινουριες ραμ καινουρια τροφοδοτικα και παει λεγοντας. Μεχρι που πηρα την κατασταση στα χερια μου, διαβασα, διαπιστωσα οτι καμια απο τις μνημες που ειχα δεν ηταν στην QVL σε κανενα απο τα μηχανηματα που ειχα, βρηκα τις μνημες που ειναι συμβατες και voila', προβληματα μηδεν εκτοτε. ΜΗΔΕΝ ομως. Ως τωρα μου εχει τυχει μια φορα προβλημα ασυμβατοτητας σε μνημες σε πανω απο 50 συστηματα που εστησα τα τελευταια 2 χρονια (συστηματα ολων τον κατηγοριων απο το πιο φτηνο εως το πιο ακριβο) ειδικοτερα οταν παιζεις και με μεταχειρισμενα κομματια (παλιοτερες πλατφορμες) πχ στησαμε για φιλο πριν κανα μηνα συστημα με 2600κ+ asus maximus iv gene gen 3 επειδη και εκεινος ελεγε μονο απο qvl μνημες κτλ αντε του λεω να ψαξουμε μνημες απο qvl δεν βρηκα ουτε μια μνημη εκεινη την περιοδο ετοιμοπαραδοτη η εστω με λογικο χρονο αναμονης (ολες 15+ μερες παραγγελεια ΚΑΙ αν εχει διαθεσιμες ο προμηθευτης για να στειλει ) Οι μνημες εχουν ενα κακο ειναι σαν της εταιριες με τα κινητα αντι να βγαλουν 1 σειρα bugdet σε διαφορους χρονισμους , 1 σειρα mainstream παλι σε διαφορους χρονισμους και μια σειρα Perfomance/extreme σε διαφορους χρονισμους βγαζουν ενα σωρο μοντελα με ιδια χαρακτηρηστικα αλλα με αλλη ονομασια , με διαφορετικη ψυκτρα που την βαφτιζουμε gaming και χρεωνουμε +50% , με φωτακια και αλλες ιστοριες και και και οποτε καπου εκει ξεκιναει το προβλημα
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Ως τωρα μου εχει τυχει μια φορα προβλημα ασυμβατοτητας σε μνημες σε πανω απο 50 συστηματα που εστησα τα τελευταια 2 χρονια (συστηματα ολων τον κατηγοριων απο το πιο φτηνο εως το πιο ακριβο) ειδικοτερα οταν παιζεις και με μεταχειρισμενα κομματια (παλιοτερες πλατφορμες) πχ στησαμε για φιλο πριν κανα μηνα συστημα με 2600κ+ asus maximus iv gene gen 3 επειδη και εκεινος ελεγε μονο απο qvl μνημες κτλ αντε του λεω να ψαξουμε μνημες απο qvl δεν βρηκα ουτε μια μνημη εκεινη την περιοδο ετοιμοπαραδοτη η εστω με λογικο χρονο αναμονης (ολες 15+ μερες παραγγελεια ΚΑΙ αν εχει διαθεσιμες ο προμηθευτης για να στειλει ) Οι μνημες εχουν ενα κακο ειναι σαν της εταιριες με τα κινητα αντι να βγαλουν 1 σειρα bugdet σε διαφορους χρονισμους , 1 σειρα mainstream παλι σε διαφορους χρονισμους και μια σειρα Perfomance/extreme σε διαφορους χρονισμους βγαζουν ενα σωρο μοντελα με ιδια χαρακτηρηστικα αλλα με αλλη ονομασια , με διαφορετικη ψυκτρα που την βαφτιζουμε gaming και χρεωνουμε +50% , με φωτακια και αλλες ιστοριες και και και οποτε καπου εκει ξεκιναει το προβλημα Το προβλημα εντοπιζεται μολις πας να κανεις το μηχανημα σε Max Specs. Οι μητρικες που δεχοταν πχ 8GB RAM δεν ειχαν κανενα προβλημα αν εβαζες οτι ναναι μνημες μεχρι 2 η μεχρι 4 GB, μολις ομως πηγαινες να βαλεις τα 8 που υποτιθεται οτι δεχεται διαπιστωνες οτι σχεδον κανενας συνδυασμος δεν ειναι συμβατος και πρεπει να βρεις μια απο εκεινες τις 2 μνημες που υποστηριζει (ολες τις συμβατες μνημες που αγορασα τοτε τις πηρα απο το εξωτερικο μια που δεν τις εβρισκα στην Ελλαδα). Το δευτερο μηχανημα στην υπογραφη μου ειχε μονο ενα σετ 3Χ4GB συμβατο και για τα 6 slots.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Το προβλημα εντοπιζεται μολις πας να κανεις το μηχανημα σε Max Specs. Οι μητρικες που δεχοταν πχ 8GB RAM δεν ειχαν κανενα προβλημα αν εβαζες οτι ναναι μνημες μεχρι 2 η μεχρι 4 GB, μολις ομως πηγαινες να βαλεις τα 8 που υποτιθεται οτι δεχεται διαπιστωνες οτι σχεδον κανενας συνδυασμος δεν ειναι συμβατος και πρεπει να βρεις μια απο εκεινες τις 2 μνημες που υποστηριζει (ολες τις συμβατες μνημες που αγορασα τοτε τις πηρα απο το εξωτερικο μια που δεν τις εβρισκα στην Ελλαδα). Το δευτερο μηχανημα στην υπογραφη μου ειχε μονο ενα σετ 3Χ4GB συμβατο και για τα 6 slots. Εφόσον λες 6 slot μιλάς για χ58 socket που ήταν από τα πιο ιδιοτροπα socket για της μνήμες (είναι το ένα σύστημα που πέτυχα πρόβλημα με συμβατότητα) εκείνο το socket είχε πολλά θέματα από την άποψη ότι πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το 3ple channel πρώτη γενιά επεξεργαστών με ενσωματωμένο imc στον επεξεργαστή και και και ένα κάρο προβλήματα Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκεί είναι ότι έβαζες 3 stick μνήμης των 4gb και στο 90 %περιπτώσεων διάβαζε 8 μνήμη πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα από εκείνα στα νεότερα socket έχουν λυθεί Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τότε η εταιρίες με της μνήμες είχαν ψιλιαστει ότι το 3ple channel δεν θα κρατήσει και δεν δώσανε μεγάλη βαρύτητα να φτιάξουν σωστά matching set
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Εφόσον λες 6 slot μιλάς για χ58 socket που ήταν από τα πιο ιδιοτροπα socket για της μνήμες (είναι το ένα σύστημα που πέτυχα πρόβλημα με συμβατότητα) εκείνο το socket είχε πολλά θέματα από την άποψη ότι πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το 3ple channel πρώτη γενιά επεξεργαστών με ενσωματωμένο imc στον επεξεργαστή και και και ένα κάρο προβλήματα Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκεί είναι ότι έβαζες 3 stick μνήμης των 4gb και στο 90 %περιπτώσεων διάβαζε 8 μνήμη πιστεύω ότι τα περισσότερα προβλήματα από εκείνα στα νεότερα socket έχουν λυθεί Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τότε η εταιρίες με της μνήμες είχαν ψιλιαστει ότι το 3ple channel δεν θα κρατήσει και δεν δώσανε μεγάλη βαρύτητα να φτιάξουν σωστά matching set Αν και ισχυει γενικα αυτο που λες για το Χ58, προβληματα ειχα και με το 775, ουσιαστικα απο εκει ξεκινησαν και οπως ειπα και πριν ξεκινησαν μολις πηγα να βαλω την μεγιστη μνημη που δεχοταν θεωρητικα (8GB τοτε). Το δε θεμα με τα 4GB Dimm που εβαζες 12 και διαβαζε 8 λυνοταν με τη μια μολις εβαζες μνημες απο την QVL Επισης το μηνυματακι "δεν επαρκει η μνημη" το ειχα δει κι εγω τοτε που ειχα τα θεματα συμβατοτητας και αυτος ειναι και ο λογος που σχολιασα.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Αν και ισχυει γενικα αυτο που λες για το Χ58, προβληματα ειχα και με το 775, ουσιαστικα απο εκει ξεκινησαν και οπως ειπα και πριν ξεκινησαν μολις πηγα να βαλω την μεγιστη μνημη που δεχοταν θεωρητικα (8GB τοτε). Το δε θεμα με τα 4GB Dimm που εβαζες 12 και διαβαζε 8 λυνοταν με τη μια μολις εβαζες μνημες απο την QVL Στο x58 συγκεκριμένα το θέμα το είχα με rampage 2extreme και της dominator gt από την qvl, στο 775 από ότι έχω διαβάσει τουλάχιστον δεν είχα προσωπικά θέμα, τα προβλήματα ήταν κυρίως στης μητρικές με ddr2/ddr3 και στα ddr3 Να σου δώσω ακόμα μια παράμετρο να σκεφτείς, οι εταιρείες συνεργάζονται με διαφορά εργοστάσια chip για να καταλάβεις υπάρχουν πλέον elpida hynix και Samsung έχω πετύχει μήνες της corsair vengeance διαφορετικό σετ άλλο με elpida και άλλο με Samsung ο κωδικός του σετ ίδιος όμως
cpttony Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Εγώ τι να κάνω? Αν βάλω τα 8 μόνο, ξεμένω από RAM σε κάποια παιχνίδια... έχω stutter.. Εννοείτε ότι δεν είναι από την αρχαία αλλά καλή GPU! Θεωρητικά, μήπως μπερδεύονται επειδή είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο? Dual channel τις έχω!
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Εγω παντως ειμαι απο τις περιπτωσεις "οποιος καει με το χυλο φυσαει και το γιαουρτι" και πλεον καλου κακου αγοραζω μονο απο την QVL. Εγώ τι να κάνω? Αν βάλω τα 8 μόνο, ξεμένω από RAM σε κάποια παιχνίδια... έχω stutter.. Εννοείτε ότι δεν είναι από την αρχαία αλλά καλή GPU! Θεωρητικά, μήπως μπερδεύονται επειδή είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο? Dual channel τις έχω! Εγω θα σου ελεγα να κανεις μια δοκιμη μονο με τις 2Χ4 Και με ενεργοποιημενη την εικονικη μνημη και χωρο οσο και η RAM
cpttony Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Εγω παντως ειμαι απο τις περιπτωσεις "οποιος καει με το χυλο φυσαει και το γιαουρτι" και πλεον καλου κακου αγοραζω μονο απο την QVL. Εγω θα σου ελεγα να κανεις μια δοκιμη μονο με τις 2Χ4 Και με ενεργοποιημενη την εικονικη μνημη και χωρο οσο και η RAM Μου φαίνεται, το ίδιο θα κάνω από την επόμενη αναβάθμιση Και τώρα είναι ενεργοποιημένη η εικονική μνήμη. Να βάλω τα 2x 4GB, και θα σας πω.. ίσως πάρει καιρό.. Γίνεται random όλο αυτό με την ανεπαρκή μνήμη.. Και ο θόρυβος που αναφέρω παραπάνω, είναι ανησυχητικός?
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Ξανακοιταξα για πλακα την QVL της μητρικης σου και παρατηρησα το εξης.Η ASUS εχει δοκιμασει 19 μνημες της Corsair στα 1600 και τις βρηκε συμβατες. Δεν ξερουμε ποσες ακομα δοκιμασε και της βρηκε μη-συμβατες. Απο τις 19 που δοκιμασε οι 6 δεν ηταν συμβατες και στα 4 slots. Ποσοστο περιπου 30% δηλαδη, μνημες που παιρνουν το ταμπελακι της συμβατης δεν ειναι συμβατες με ολα τα slots κατηλημενα.Εγω με τετοια ποσοστα ασυμβατοτητας δεν θα εβαζα 1600αρες μνημες στην τυχη και στα 4 slots. Αν δεν εβρισκα μνημες που ειναι ηδη στη λιστα επιβεβαιωμενα συμβατες σε ολα τα slots, θα εβαζα μνημες στα 1333 που απο οτι δειχνει τα ποσοστα ασυμβατοτητας ειναι πολυ μικροτερα 1
cpttony Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Φίλε μου, πριν 2 χρόνια είχε 2x 2GB XMS3 + 2x 2GB Transcended. Έλεγα μήπως ήταν από κει το πρόβλημα! Τώρα, έβαλα 2x 8GB + 2x 2GB (παλιά) και πάλι. Είχα ρωτήσει και εδώ και μου είχαν πει, ότι το πρόβλημα μη-συμβατότητας θα είναι μικρό (ΧMS3 + Trans). Τώρα τι να πω? Να αγοράσω νέες? Δεν λέει!
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Ξανακοιταξα για πλακα την QVL της μητρικης σου και παρατηρησα το εξης. Η ASUS εχει δοκιμασει 19 μνημες της Corsair στα 1600 και τις βρηκε συμβατες. Δεν ξερουμε ποσες ακομα δοκιμασε και της βρηκε μη-συμβατες. Απο τις 19 που δοκιμασε οι 6 δεν ηταν συμβατες και στα 4 slots. Ποσοστο περιπου 30% δηλαδη, μνημες που παιρνουν το ταμπελακι της συμβατης δεν ειναι συμβατες με ολα τα slots κατηλημενα. Εγω με τετοια ποσοστα ασυμβατοτητας δεν θα εβαζα 1600αρες μνημες στην τυχη και στα 4 slots. Αν δεν εβρισκα μνημες που ειναι ηδη στη λιστα επιβεβαιωμενα συμβατες σε ολα τα slots, θα εβαζα μνημες στα 1333 που απο οτι δειχνει τα ποσοστα ασυμβατοτητας ειναι πολυ μικροτερα Έχεις μπερδευτεί μάλλον πως ακριβώς γίνεται ο έλεγχος επειδή δοκίμασε 19 σετ σε 2dimm δεν σημαίνει ότι δοκίμασε και τα ίδια σετ σε 4 dimm γιατί η corsair και κάθε corsair δεν τους δίνει ολα τα σετ δίπλα για να μπορούν να δοκιμάσουν τα ίδια σετ σε ολα τα SLOT Εμενα πιο σωστή θα ήταν η λίστα τους αν έγραφε πχ 500 μοντέλα μνήμες και από δίπλα έλεγε pass η fail όταν δεν σου δίνει αποτελέσματα ότι δοκίμασε κάτι αλλά δεν δούλεψε δεν γίνεται να κάνεις υποθέσεις ότι δοκίμασε ότι δοκίμασε σε 2dimm με τα ίδια σετ δοκίμασε και σε 4
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Φίλε μου, πριν 2 χρόνια είχε 2x 2GB XMS3 + 2x 2GB Transcended. Έλεγα μήπως ήταν από κει το πρόβλημα! Τώρα, έβαλα 2x 8GB + 2x 2GB (παλιά) και πάλι. Είχα ρωτήσει και εδώ και μου είχαν πει, ότι το πρόβλημα μη-συμβατότητας θα είναι μικρό (ΧMS3 + Trans). Τώρα τι να πω? Να αγοράσω νέες? Δεν λέει! Δες πρωτα με τις 2Χ4GB και μετα βλεπεις τι κανεις. Εγω στη θεση σου θα εψαχνα στα μεταχειρισμενα για σετ 4Χ4GB που να ειναι συμβατα. Μολις εβρισκα θα τις επαιρνα και θα πουλαγα τα δικα μου. Ουσιαστικα θα εχανα 20-40ευρω το πολυ αλλα θα ειχα 16GB 100% συμβατης RAM αντι για 12GB πιθανοτατα μη συμβατης. Έχεις μπερδευτεί μάλλον πως ακριβώς γίνεται ο έλεγχος επειδή δοκίμασε 19 σετ σε 2dimm δεν σημαίνει ότι δοκίμασε και τα ίδια σετ σε 4 dimm γιατί η corsair και κάθε corsair δεν τους δίνει ολα τα σετ δίπλα για να μπορούν να δοκιμάσουν τα ίδια σετ σε ολα τα SLOT Εμενα πιο σωστή θα ήταν η λίστα τους αν έγραφε πχ 500 μοντέλα μνήμες και από δίπλα έλεγε pass η fail όταν δεν σου δίνει αποτελέσματα ότι δοκίμασε κάτι αλλά δεν δούλεψε δεν γίνεται να κάνεις υποθέσεις ότι δοκίμασε ότι δοκίμασε σε 2dimm με τα ίδια σετ δοκίμασε και σε 4 Υποθεσεις κανουμε και οι δυο. Δεν νομιζω οτι μπορει κανεις απο τους δυο μας να πει με σιγουρια πως κανει τις δοκιμες της η ASUS η ποσες μνημες δινει η Corsair (ασε που το βρισκω εντελως ηλιθιο να μην στελνουν τουλαχιστον 6-8 dimm απο την καθε μνημη, γιατι? για να γλυτωσουν ποσα? 500ευρω? δηλαδη βγαινει ο CEO της Corsair που θα παιρνει 5-10 χιλιαρικα το μηνα και λεει "βρηκα πως θα εξοικονομουμε τουλαχιστον 500ευρω το εξαμηνο. Θα στελνουμε στις εταιριες λιγοτερα dimm απο οσα χρειαζονται κανονικα για να δοκιμασουν τις μνημες μας" not). Παραδειγμα απο την QVL της εν λογω μητρικης: CORSAIR CMD24GX3M6A1333C9(XMP) 24GB(6x4GB) (6ντιμακια) συμβατη μονο σε 2 slots. Επισης λεει πιο κατω: • 1 DIMM: Supports one module inserted in any slot as Single-channel memory configuration • 2 DIMM: Supports one pair of modules inserted into eithor the gray slots or the black slots as one pair of Dual-channel memory configuration • 4 DIMM: Supports 4 modules inserted into both the gray and black slots as two pairs of Dual-channel memory configuration Αν ηταν ετσι οπως το λες δεν θα ελεγε Supports, θα ελεγε tested with Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2016 από SpirosZ68
cpttony Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Παιδιά, ευχαριστώ.. θα δοκιμάσω 2x 8GB και αν είναι οκ, βλέπουμε..
SpirosZ68 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδιά, ευχαριστώ.. θα δοκιμάσω 2x 8GB και αν είναι οκ, βλέπουμε.. Αλλες ειναι αυτες παλι? 2Χ4GB δεν ειπες οτι εχεις? Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2016 από SpirosZ68 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα