thleorasakias Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 απο την ταρατσα συνδεομαι στο ρουτερ του ξαδερφου στο οποιο ειναι στα 40 μετρα σε mode ap client router...Εμποδια δεν υπαρχουν το σημα ειναι 20db το θεμα ειναι οτι σερνεται στην κυριολεξια μπουκωνει τελειως και φτυνει αιμα ακομα και να μπει στο facebook,εχουμε καμια λυση ανεβαζω και screenphoto
jkoukos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Το ότι εσύ έχεις μια εξωτερική και κατευθυντική κεραία με μεγάλο κέρδος και το σήμα σου πάει αρκετά μακρυά, δεν σημαίνει ότι το ίδιο συμβαίνει και με την εσωτερική κεραία το modem/router που πρέπει να ξεπεράσει τα φυσικά εμπόδια για να σου "μιλήσει" με την ίδια ένταση. Στην ασύρματη ζεύξη η επικοινωνία είναι αμφίδρομη και πρέπει να υπάρχουν οι ίδιες πάνω-κάτω δυνατότητες. Φαίνεται εξάλλου και στο πολύ χαμηλό σήμα ζεύξης που είναι στα -86dBm. Το μόνο που μπορείς να κάνεις στην παρούσα φάση, είναι να βρεις καθαρότερο κανάλι και να χαμηλώσεις το εύρος στα 20MHz (από τα 40MHz) μήπως έχεις καλύτερη λήψη. Διαφορετικά θα πρέπει και από την άλλη πλευρά να μπει εξωτερική κεραία.
thleorasakias Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Το ότι εσύ έχεις μια εξωτερική και κατευθυντική κεραία με μεγάλο κέρδος και το σήμα σου πάει αρκετά μακρυά, δεν σημαίνει ότι το ίδιο συμβαίνει και με την εσωτερική κεραία το modem/router που πρέπει να ξεπεράσει τα φυσικά εμπόδια για να σου "μιλήσει" με την ίδια ένταση. Στην ασύρματη ζεύξη η επικοινωνία είναι αμφίδρομη και πρέπει να υπάρχουν οι ίδιες πάνω-κάτω δυνατότητες. Φαίνεται εξάλλου και στο πολύ χαμηλό σήμα ζεύξης που είναι στα -86dBm. Το μόνο που μπορείς να κάνεις στην παρούσα φάση, είναι να βρεις καθαρότερο κανάλι και να χαμηλώσεις το εύρος στα 20MHz (από τα 40MHz) μήπως έχεις καλύτερη λήψη. Διαφορετικά θα πρέπει και από την άλλη πλευρά να μπει εξωτερική κεραία καλησπερα και στα 20 το ιδιο και με τα καναλια υπαρχει ενα θεμα γενικα γιατι ειναι λιγο απομακρθσμενα και ειναι ρυ8μισμενα στο1 kai 7...πλεον για να μην το κουραζω απο την δικια μου ταρατσα γιατι μιλαμε για 40-45 μετρα τωρα μπορω να συνδυασω κατι με το tp-link ωστε η ζευξη να γινει καλυτερη οχι τιποτα αλλο τωρα να ρθει τεχνικος και να σκασω 20-30 αδικα χωρις λογο δεν λεει...απο κει απο το σπιτι του ξαδερφου εξωτερικη ειναι ακατορθωτο γιατι εχει και ρευμα μετα και συνδεσεις και βραστα αστα
jkoukos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2015 Δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα με τα κανάλια, ώστε να βρείτε ένα με καθαρότερο σήμα. Το ίδιο και με την πληρωμή του τεχνικού, αλλά και με την εγκατάσταση εξωτερικής κεραίας το σπίτι του ξαδέλφου σου.
thleorasakias Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα με τα κανάλια, ώστε να βρείτε ένα με καθαρότερο σήμα. Το ίδιο και με την πληρωμή του τεχνικού, αλλά και με την εγκατάσταση εξωτερικής κεραίας το σπίτι του ξαδέλφου σου. με τα καναλια δεν μπορω να σου εξηγησω στην βουνοπλαγια τι θεμα υπαρχει...οσο για την πληρωμη τεχνικου το ειπα γιατι οταν το ρωτησα μου ειπε οτι κατι μπορει να κανει και αφου μου λες εσυ οτι μονο με εξωτερικη κεραια γινεται δουλεια γλυτωσα το 20-30 ευρω αυτο ηθελα να πω....δεν μπορω να βαλω εξωτερικη κεραια στου ξαδερφου γιατι παιρνει ρευμα και ειναι αλλο θεμα αυτο ευχαριστω παντως
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 ο τεχνικος μαλλον ηθελε να δοκιμασει διαφορα μηπως παιξει.κατα τα αλλα μπορει ο ξαδερφος να βαλει ενα tp link το οποιο να ειναι Poe ωστε να παιρνει ρευμα απο το ethernet και να μην χρειαζεται πριζα.δεν ξερω αν ριξεις την ταχυτητα αν θα παιξει εστω λιγο πιο σταθερα.ειτε να ριξεις ταχυτητα ειτε να το βαλεις σε b ή σε g για δοκιμη. αν δεν μπορει να βγαλει κεραια εξωτερικα τουλαχιστον να βαλει ενα ap με κατευθυντικη κεραια και να το βαλει καπου πιο κοντα απο οτι ειναι το adsl router.ολο και κατι θα κερδισεις αφου θα ειναι κατευθυντικο και ενδεχομενως και πιο κοντα σε σενα εστω και αν δεν ειναι σε ταρατσα.
thleorasakias Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 ο τεχνικος μαλλον ηθελε να δοκιμασει διαφορα μηπως παιξει.κατα τα αλλα μπορει ο ξαδερφος να βαλει ενα tp link το οποιο να ειναι Poe ωστε να παιρνει ρευμα απο το ethernet και να μην χρειαζεται πριζα.δεν ξερω αν ριξεις την ταχυτητα αν θα παιξει εστω λιγο πιο σταθερα.ειτε να ριξεις ταχυτητα ειτε να το βαλεις σε b ή σε g για δοκιμη. αν δεν μπορει να βγαλει κεραια εξωτερικα τουλαχιστον να βαλει ενα ap με κατευθυντικη κεραια και να το βαλει καπου πιο κοντα απο οτι ειναι το adsl router.ολο και κατι θα κερδισεις αφου θα ειναι κατευθυντικο και ενδεχομενως και πιο κοντα σε σενα εστω και αν δεν ειναι σε ταρατσα. οπως το ειπες ετσι μου ειπε και μενα ο τεχνικος να του ερθει καμια φλασια εκεινη την ωρα μηπως και ξεκουμπωσει..δυστυχως απο κει δεν μπορω να κανω τιποτα απο το ξαδερφο που προτεινεις διοτι ειναι περιπλοκη η κατασταση στο σπιτι τους χωρις να το αναλυσω,,εδω που εβαλα την κεραια ειναι ενοικιαζωμενα δωματιο στο εξοχικο μας και χτυπαει κατευθειαν στο ρουτερ του στα 40 μετρα χωρις εμποδια με ενα τοιχο μπροστα στο οποιο ειναι πισω το ρουτερ...η συνδεση ειναι σταθερη δεν με ριχνει απλα μπουκωνει αντε να παει σφαιρα 4 λεπτα την ημερα συνολο.Δοκιμασα αυτα που μου ειπε εκτος απο το b η σε g που δεν καταλαβα αν μπορεις να μου πεις λιγο ποιο αναλυτικα
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 α.εφοσον λες οτι ειναι σε ευθεια και ειναι ενας τοιχος θα μπορουσες απλα να βαλεις ενα ιδιο router/access point διπλα ακριβως στο adsl router του ξαδερφου το οποιο ομως να ειναι κατευθυντικο.σιγουρα θα παιξει καλυτερα.τωρα για το b/g.πιο πανω σου ειπαν απο 20/40 να το κανεις μονο 20.στην σελιδα που εκανες print screen λεω για πανω δεξια.εκει θα εις οτι ειναι ρυθμισμενο να παιζει σε 802.11n σαν μεγιστο.εκει μπορεις να το βαλεις να παιξει σαν 802.11b ή 802.11g να δεις μηπως παιξει πιο σταθερα.σαν δοκιμη καντο.δηλαδη απο 802.11b/g/n καντο 802.11/b/g.επισης αν εχει επιλογη για tx rx μπορεις να δοκιμασεις να τα χαμηλωσεις λιγακι μηπως γινει πιο σταθερο.αλλιως μετα μονο αν βαλεις οπως ειπαμε ενα κατευθυντικο εστω ακριβως διπλα στο adsl ρουτερ.
thleorasakias Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 α.εφοσον λες οτι ειναι σε ευθεια και ειναι ενας τοιχος θα μπορουσες απλα να βαλεις ενα ιδιο router/access point διπλα ακριβως στο adsl router του ξαδερφου το οποιο ομως να ειναι κατευθυντικο.σιγουρα θα παιξει καλυτερα.τωρα για το b/g.πιο πανω σου ειπαν απο 20/40 να το κανεις μονο 20.στην σελιδα που εκανες print screen λεω για πανω δεξια.εκει θα εις οτι ειναι ρυθμισμενο να παιζει σε 802.11n σαν μεγιστο.εκει μπορεις να το βαλεις να παιξει σαν 802.11b ή 802.11g να δεις μηπως παιξει πιο σταθερα.σαν δοκιμη καντο.δηλαδη απο 802.11b/g/n καντο 802.11/b/g.επισης αν εχει επιλογη για tx rx μπορεις να δοκιμασεις να τα χαμηλωσεις λιγακι μηπως γινει πιο σταθερο.αλλιως μετα μονο αν βαλεις οπως ειπαμε ενα κατευθυντικο εστω ακριβως διπλα στο adsl ρουτερ. μαλιστα θα δοκιμασω και τχ που μου ειπες τωρα ειναι στο 15 msc 270/300 θα το ριξω και αυτο μαζι με το b/g που μου εξηγησες και ο θεος ο βοηθος--παντως μου κανει εντυπωσει οταν ξεμπουκωνει παει σφαιρα για 4-5 λεπτα και μετα τα ιδια χαλια..οσο για το ρουτερ το ειχα σκεφτει αλλα σου ειπα υπαρχει θεμα με το σπιτι δεν μπορω να κανω κατι εκτος απο το κωδικο που με εξυπηρετησαν με το αζημιωτο βεβαια
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 ναι παιξε λιγο με τις αλλαγες.επισης δοκιμασε αλλο καναλι μηπως μπουκωνει.αφου ειναι με το αζημιωτο δεν θα ηταν θεμα να εβαζες και ενα ap αλλα οκ.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.θελει δοκιμες σιγουρα για να δεις τι γινεται.
thleorasakias Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 ναι παιξε λιγο με τις αλλαγες.επισης δοκιμασε αλλο καναλι μηπως μπουκωνει.αφου ειναι με το αζημιωτο δεν θα ηταν θεμα να εβαζες και ενα ap αλλα οκ.δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.θελει δοκιμες σιγουρα για να δεις τι γινεται. καλησπερα πουλινος δοκιμασα ολα αυτα που μου ειπες αλλα τιποτα...θελω να σε ρωτησω προσεξα το εξης οταν ξεμπουκωνει και παει σφαιρα για 5 λεπτα και μπαινοντας στο φαρος στο στατους ειδα οτι ειτε ειναι μπουκωμενο ειτε παει σφαιρα τα στατιστικια ειναι ιδια ολα εκτοσ απο το rxrate που ανεβοκατεβαινει απο τα 13 στα 45 και αντιστροφα.και λεω μηπως δεν εχω κανει σωστα δουλεια σε καμια ip γιατι καμια φορα μου γραφει dns probe σου δειχνω και ενα screenphoto εδω
poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 με τις Ip δεν εχεις κανει κατι λαθος γιατι δεν θα επαιζε τιποτα.απλα για καποιο λογο μερικες φορες το Link παιζει καλυτερα οποτε γινεται στα 45 Mbit αντι για 15 και παιζεις καλυτερα.μπορει να ειναι παρεμβολες κιολας.εκει παιζεις με καναλια απο την πλευρα του adsl router .απεφυγε 12,13 δεν τα πιανουν καποιες συσκευες αμερικης.μην εχει ο αλλος προβλημα μετα. το adsl router να υποθεσω οτι ειναι σε ip 192.168.1.x ?
thleorasakias Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 με τις Ip δεν εχεις κανει κατι λαθος γιατι δεν θα επαιζε τιποτα.απλα για καποιο λογο μερικες φορες το Link παιζει καλυτερα οποτε γινεται στα 45 Mbit αντι για 15 και παιζεις καλυτερα.μπορει να ειναι παρεμβολες κιολας.εκει παιζεις με καναλια απο την πλευρα του adsl router .απεφυγε 12,13 δεν τα πιανουν καποιες συσκευες αμερικης.μην εχει ο αλλος προβλημα μετα. το adsl router να υποθεσω οτι ειναι σε ip 192.168.1.x ? ναι η ιπ ειναι αυτοι που λες....φωναξα ενα τεχνικο τελικα στο οποιο θα ερθει αυριο μπας και γινει κατι..παντω σε ευχαριστω για το κοπο που μπηκες
poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 παντως το link δεν ειναι οτι καλυτερο ετσι που ειναι αλλα ναι δεν μπορεις να το φτιαξεις αφου απο την αλλη πλευρα δεν εχεις προσβαση.εκτος αν ειναι θεμα καναλιου που εκει μπορεις να μπεις στο αλλο ρουτερ και να το αλλαξεις αμα δεν εχουν αλλαξει τα στοιχεια του admin.ενημερωσε μας τι εγινε τελικα.
thleorasakias Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2015 παντως το link δεν ειναι οτι καλυτερο ετσι που ειναι αλλα ναι δεν μπορεις να το φτιαξεις αφου απο την αλλη πλευρα δεν εχεις προσβαση.εκτος αν ειναι θεμα καναλιου που εκει μπορεις να μπεις στο αλλο ρουτερ και να το αλλαξεις αμα δεν εχουν αλλαξει τα στοιχεια του admin.ενημερωσε μας τι εγινε τελικα. καλησπερα πουλινος τελικα ηρθε ο τεχνικος και μουυ ειπες σαν πρωτη λυση να παρω ενα 10μετρο καλωδιο λαν διοτι αυτο ειναι 30-35 μετρα και μπορει να χανει..σαν δευτερη λυση μου ειπε να βγαλω το κουτι απο την κεραια γιατι απο κατω εχει τον ενισχυτη τηλεορασης μηπως κανει παρεμβολες..και σαν τριτη αμα δεν γινει τιποτα αυτο που μου προτεινες εσυ να βαλω μια συσκευη στο σπιτι του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα