Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και παλι τελικα τελευταια με εχει χτυπησει καταιγιδα απο προβληματα στο pc.. Σημερα παρατηρησα οτι ο fx 6300 σε στοκ ταχυτητες αλλα με το τουρμπο ενεργοποιημενο (οπως ειναι εργοστασιακα δηλαδη) δε παει πανω απο 3.8 ghz ενω κανονικα αν δε κανω λαθος με το turbo πρεπει να φτανει 4.1 και επισης στο cpu z o multiplier που γραφει (7-20.5) δε φτανει ποτε 20.5 μονο μεχρι 19.0 Τι παιχτηκε παλι εγω δε το πειραξα παντως.....

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι σε μενα δε παει καν 4.1 ουτε σε full load σε κανενα πυρηνα ενω παλιοτερα πηγαινε και το εδειχνε και στο cpu z...

Και απο θερμοκρασιες συμφωνα με το thermal margin του overdrive σε full load  με το prime95 δε ξεπερναει τους 33-34 βαθμους! περιεργα πραγματα...

Δημοσ.

Τι να πω μεχρι σημερα δουλευε αψογα μπορει να εχει σχεση και οτι το αφησα ολο το απογευμα να εγκαταστησει ενα παιχνιδι που πηρε πολλες ωρες μετα απο αυτο συνεβη τι ακριβως παιχτηκε δε ξερω αλλα στις στοκ ρυθμισεις με το turbo core αναμενο πανω απο 3.8 δε παει και 3.8 παει μονο σε 2 πυρηνες οπως πηγαινε 4.1 που λεει ο φιλος πιο πανω.. αν δε βρεθει λυση θα τον κανω oc μονος στα 4.1 γιατι δε λεει 3.5 ....

Δε ξερω αν ειναι throttling αλλα εγω εω ακουσει οτι throttling παθαινει απο υψηλες θερμοκρασιες και overclock κανενα απο τα 2 δεν ετυχε μεχρι τωρα..

Δημοσ.

Καμια αλλη ιδεα ρε παιδες; εγω λεω να κανω clear cmos αν καο εκανα load default settings μεσω bios αλλα το προβλημα παραμενει..

Δημοσ.

Δέν ξέρω τι παίζει με την συγκεκριμένη μητρική αλλα σίγουρα είναι αρκετή για τον 6300 οπότε throttling λιγο δύσκολο εαν δεν έχει χαλάσει.

Με το συστημά σου μια χαρά OC τον κάνεις στα 4,1/ 4,2 GHZ ανετότατα και με καλές θερμοκρασίες με την 212 Evo.

Δημοσ.

Ναι φιλε oc κανει κανονικα αλλα στις στοκ ρυθμισεις γιατι να μη παει 4.1 με το turbo core ενεργοποιημενο ενω πιο πριν πηγαινε? Τι να εχει χαλασει ο cpu? με oc που τον εχω τωρα στα 4.4 ακομα και σε prime δειχνει ενταξει και απο θερμοκρασιες 47 max... τι προτεινεις να κανω να το αφησω σε oc οπως ειναι σε 4.4 που δειχνει σταθερο η να το αφησω σε στοκ?

Δημοσ.

εφόσον δεν έχεις θέμα σε prime το cpu δουλεύει μια χαρα.Αμα σου φαίνεται αρκετά ήσυχο και "κρυο" αστο στα 4.4 κερδισμένος είσαι.

Μην σκας πολύ για το turbo,δέν έιναι τπτ τρομερό.ΑΜD είναι αυτή και της συγχωρούμε μικρές ατασθαλίες. :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...