Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα αγόρασα το εξής λάπτοπ: ASUS X554LA- XX587D και έχει επεξεργαστή  Intel Core i3-5010U (2.10 GHz) με 3 MB L3 cache. Επίσης έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 4096 MB  DDR3 στα 1600 MHz. Και όταν λέω ενσωματωμένη εννοώ πάνω στην μητρική, γιατί άνοιξα το λάπτοπ να δω το σασί του και είχε μόνο μια θήκη για να βάλεις εξωτερική RAM, η οποία ήταν άδεια. 
Από το site της intel είδα πως ο επεξεργαστής μου υποστηρίζει μνήμες RAM DDR3L στις οποίες η διαφορά τους από τις απλές DDR3 είναι πως αντί να χρειάζονται 1,5V θέλουν 1,35V. 
Το ερώτημα μου λοιπόν μετά την μεγάλη εισαγωγή είναι το παρακάτω, θέλω να βάλω επιπλέον RAM στο λάπτοπ. Αν βάλω RAM 8GB στην θήκη του λάπτοπ θα έχω συνολικά 8+4-> 12GB RAM ή θα αναγνωρίζει μόνο την εξωτερική.
Επίσης είναι καλύτερο να βάλω 4GB RAM λόγο συμβατότητας με αυτή που έχει ήδη ενσωματωμένη ή δεν έχει σημασία; 

Επεξ/σία από Gi0
fonts
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο λαπτοπ υποστηρίζει μέχρι 8gb ram, δηλαδή μπορείς να εγκαταστήσεις επιπλέον 4gb ram. Το λέω με σιγουριά γιατί το αγόρασε ένα φιλαράκι και μαζί τοποθετήσαμε αυτή τη ram. Η πλάκα είναι ότι είχε πρόβλημα με το πληκτρολόγιο(περισσότερο το γράμμα Τ) το έστειλε πίσω 4 μέρες μετά από την παραλαβή του για αντικατάσταση και ακόμα να το πάρει πίσω. Φυσικά δεν έγινε αντικατάσταση από το eshop, αλλά επισκευή και όταν τους πήρα εγώ τηλέφωνο να ρωτήσω γιατί δεν στέλνουν ένα καινούργιο εφόσον ήταν μέσα στην πρώτη βδομάδα λειτουργίας τους και εκτός αυτού στο site δίπλα από την εγγύηση έγραφε "Εγγύηση: 2 χρόνια! Τον 1ο χρόνο παρέχεται άμεση αντικατάσταση με καινούριο και τον 2ο χρόνο δωρεάν επισκευή!μου απάντησαν ότι αυτό αφορά την μπαταρία και το πληκτρολόγιο, όχι ολόκληρο το λαπτοπ :/

http://www.e-shop.gr/ram-kingston-kvr16ls11-4-4gb-so-dimm-ddr3-1600mhz-value-ram-p-PER.552754

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε Physiciant.

Οπότε αγοράζω 4GB RAM (Ευχαριστώ και για το link με την μνήμη).

Τώρα όσον αφορά στο θέμα της εγγύησης δεν είναι να πολύ εμπιστεύεσαι αυτά που λένε και είναι καλό να ρωτάς τι ακριβώς καλύπτει, τα μικρά γράμματα. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι να κάνω πακέτο στο Public (δεν το λέω για διαφήμιση προς θεού και αν κάποιος γνωρίζει κάποιο άλλο πακέτο επισκευής θα ήθελα να το μάθω) που σε καλύπτει για 3 χρόνια και με συμφέρει γιατί είμαι φοιτητής. 

Και μια τελευταία ερώτηση. Αν δοκιμάσω να βάλω στην εξωτερική θήκη 8GB RAM απλά δεν θα την αναγνωρίσει ή μπορεί να προκύψει και κάποιο πρόβλημα στο laptop;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...